![]() |
Sazan Kamışları
Modern sazan avıclığı konusunda son günlerde parçalı kamış olmassa olmaz fikri yaygınlaştırılmaya çalışılıyor.Ben bunun sebebini anlayabilmiş deilim parçalı kamış olmadan sazan avcısı olunmuyormu? günümüzde Türkiye geneline baktığımız zaman %90 sazan avcısı teleskopik kamışlarla avlanıyor.Taşıma açısından 2 parçalı kamışlar problem yaratıyor 3 parçalı kamışlardada dengesizlikten şikayet ediliyor bunun bir orta yolu yokmu? Yada herkes kendi zevkine ve bütçesine göremi kamış kullanmalı?
Sazan avında parçalımı yoksa teleskopik kamışmı kullanılmalı her ikisininde avantajları ve dez avantajları nelerdir herkesin kendi fikrini paylaşmasını bekliyorum:) |
Kamış kullanımında daha çok tavsiye edilen parçalı kamışlardır. Bunun nedeni sağlam olması ve atış performanslarının daha fazla olmasıdır. Ayrıca bu kamışların uç kısımları daha güçlüdür. Kancaya takılan güçlü bir sazanı çekerken, sazanın iğneden kurtulmak için sağa sola hareketlerine daha rahat engel olabiliriz. Bunu teleskopik kamışla yapmak oldukça zor olabilir. Fakat bu kamışların taşıma zorluğu vardır.
|
cihan kardeşiim ben böyle şeylere pekte takıntılı değilimdir aslında..
bana göre hiç fark etmez,en iyi kamış senin en rahat kullandığın kamıştır..çünkü suyun içindeki balık,suyun dışında olan kamışı görüpde ona gelmiyor.suyun içindeki yeme geliyor.. hatırlıyorumda biz küçükken babam bize söğüt ağacından olat deynekleri yapardı ve biz onlarla balık tutardık.. saygılarımla.... |
CİHAN ARKADAŞIM İYİ GÜNLER ÖZELLİKLE SAZAN AVINDA KULLANILAN KAMIŞLAR BENCE KARBON VEYA FİBER FARKETMEZ DİYORUM.DİKAT EDİLMESİ GEREKEN UZAK ATIŞLAR İÇİN SÖRF KAMIŞ OLMASI VE ATARININ 100-200 VE YA 100-300 GR ATARLI KAMIŞLAR OLMASI MAKULDÜR.ÖNEMLİ OLAN BÜYÜK BALIK TAKILDIĞINDA BALIĞI NASIL ÇEKECEĞİNİ İYİ BİLMEKTİR.KAMIŞI FAZLA ZORLAMAMAKTIR.GELSİN KUZULAR.SEVGİLER SAYGILAR RASTGELE.
|
[QUOTE=aydın altınsoy;184500]CİHAN ARKADAŞIM İYİ GÜNLER ÖZELLİKLE SAZAN AVINDA KULLANILAN KAMIŞLAR BENCE KARBON VEYA FİBER FARKETMEZ DİYORUM.DİKAT EDİLMESİ GEREKEN UZAK ATIŞLAR İÇİN SÖRF KAMIŞ OLMASI VE ATARININ 100-200 VE YA 100-300 GR ATARLI KAMIŞLAR OLMASI MAKULDÜR.ÖNEMLİ OLAN BÜYÜK BALIK TAKILDIĞINDA BALIĞI NASIL ÇEKECEĞİNİ İYİ BİLMEKTİR.KAMIŞI FAZLA ZORLAMAMAKTIR.GELSİN KUZULAR.SEVGİLER SAYGILAR RASTGELE.[/QUOTE]
aydın cığım gel kardeşim sanada lineaeffe nin sürf ünü alalım sana 250 gr atarlı 60 -70 tl olanlardan alalım iyi kamışla balık tutmak bir başka oluyor yanlız bana sormadan düzceden malzeme alma seninle sonra bu konuyu konuşalım |
KASIM ABİ SELAMLAR TABİKİ GÖRÜŞELİM İYİ GÜNLER
|
Ben bu kamış olayını bi türlü anlayamıyorum benim sazan balığını tutmaya başladığım zamanlarda teleskopik kamış bile yoktu...Ben sanırım 10 yaşlarında falandım Türkiye ye bi rus salgını olmuştu her yerde rus pazarları kurulmuştu işte o zamanlar tanıştık biz teleskopik kamışlarla..Ruslardan almıştık.Fiberglass kamışlardı onlar çok ağırlardı ama havası çok fazlaydı :)..Neyse yani o zamanlar tuttuğumuz balıklar mı cahildiler yoksa şimdi ki balıklar mı çok sosyetik..yani 300-400 liralık kamışlar kullanmayınca oltaya gelmiycekmiymiş balıklar... Benim anladığım kadarıyla bu sazan tutma hastalığı bazı çevreler tarafından başka amaçlar için kullanılıyomuş gibi geliyor....(Arkadaşlar sakın yanlış anlamayın bu sitede o şekilde yönlendirmeler kesinlikle olmuyor ben bu yüzden bu siteyi çok ama çok seviyorum..)
|
kamış falan hikaye arkadaşlar.nasipte versa o balık hertürlü kamışa gelir.herkese iyi avlar...
|
Balık olsunda biz onları bir şekilde tutarız bu söylemiş olduğun kamış vb. aletler birer aksesuardır elbetde bizde güzel takımlara sahip olmak isteriz
|
[QUOTE=balıkesirli emre;186884]kamış falan hikaye arkadaşlar.nasipte versa o balık hertürlü kamışa gelir.herkese iyi avlar...[/QUOTE]
Bir yere kadar katılıyorum ancak Yabancı kaynaklı kanallarda 10/15 kg lık sazanları çekerken özellikle kullandıkları kamış ve makinenin çok faydasını görüyorlar o balıklar o kadar rahat bir şekilde sıradan takımlar ile zor alınır. 0,90 yada 1,mm misina yı kasnak ile atıp trofe balıkları tutmakta var ama adamların kullandıkları sistemlerde çok daha ince ve saglam misinalar var. Paran varsa en iyisini yaparsın. bence olay bu..:) |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:48. |