Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Suni Yemler (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tatli Sularımızda Kullanılan Yapay Yemler (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=27)

WEST 02.01.08 20:26

Tatli Sularımızda Kullanılan Yapay Yemler

[COLOR="Red"]TATLI SULARIMIZDA KULLANILAN YAPAY YEMLER [/COLOR]

Balığa ya da çeşitli böceklere benzetilmiş kaşık ve meppsler iç suların yapay yemleridir. Özellikle Alabalık avında kullanılan ve pek çok çeşidi bulunan iğneye ya da ucunda iğne bulunan bir mantara bağlanmış böcek görünümündeki yapay yemler alabalık için idealdir. Balığın bulunduğu su civarında bulunan böceklere benzeyen yapay yemler seçilerek avcılığı yapılır.
Turna avında kullanılabilecek hareket özelliği fazla olan kuyruk hareketi daha uygun olan sasi dude diye adlandırdığımız yapay balıklarla avcılığı yapılır. Kaşık türlerinin tamamıda avı için uygundur.

X-Runo 04.01.08 18:22

peki hang kaşıkları kullanmamız gerekir?

orfozoguz 28.03.08 23:36

kardeş merhaba sahtelerin sizin avlarınızdada yere göre av verimini etkilediğini gözlemledinizmi ben senelerdir turna avlarım gittiğimiz yerlerimiz belli ve her yerin farklı yemi var bu olay sazan için olsa doğal derim fakat av turna olunca iş değişiyor çünkü balık avcı bir balık.sizdede bu durum böylemidir.

orfozoguz 28.03.08 23:45

[QUOTE=WEST;122][COLOR="Red"]TATLI SULARIMIZDA KULLANILAN YAPAY YEMLER [/COLOR]

Balığa ya da çeşitli böceklere benzetilmiş kaşık ve meppsler iç suların yapay yemleridir. Özellikle Alabalık avında kullanılan ve pek çok çeşidi bulunan iğneye ya da ucunda iğne bulunan bir mantara bağlanmış böcek görünümündeki yapay yemler alabalık için idealdir. Balığın bulunduğu su civarında bulunan böceklere benzeyen yapay yemler seçilerek avcılığı yapılır.
Turna avında kullanılabilecek hareket özelliği fazla olan kuyruk hareketi daha uygun olan sasi dude diye adlandırdığımız yapay balıklarla avcılığı yapılır. Kaşık türlerinin tamamıda avı için uygundur.[/QUOTE]

kardeş merhaba yazını okudum çok güzel bilginiz ve profesyonelliğiniz avı sevişinizden geliyor,balıkçı işin birazda tekniğini bilmeli tebrikler.bu arada kardeş ben senelerdir turna avlarım bizler av yaptığımız her bölgede farklı sasi kullanıyoruz daha doğrusu kullanmak zorunda kalıyoruz.mesela sülübükte verimli av yaptığımız yem karakeçilide hiç iş yapmıyor balık sazan olsa yem seçmesi normalde turna harekate duyarlı bir balık sizdede bu durum böylemidir.birde turna avında rengin yani renkli sasinin yada rapalanın bir faydası olduğuna inanıyormusun.

mallaca 29.03.08 01:13

Paylaşım için teşekkürler Mustafacım.

ilhan kurtuldu 30.03.08 10:02

[QUOTE=orfozoguz;27444]kardeş merhaba yazını okudum çok güzel bilginiz ve profesyonelliğiniz avı sevişinizden geliyor,balıkçı işin birazda tekniğini bilmeli tebrikler.bu arada kardeş ben senelerdir turna avlarım bizler av yaptığımız her bölgede farklı sasi kullanıyoruz daha doğrusu kullanmak zorunda kalıyoruz.mesela sülübükte verimli av yaptığımız yem karakeçilide hiç iş yapmıyor balık sazan olsa yem seçmesi normalde turna harekate duyarlı bir balık sizdede bu durum böylemidir.birde turna avında rengin yani renkli sasinin yada rapalanın bir faydası olduğuna inanıyormusun.[/QUOTE]

oğuzhan,duruma göre özelliklede havaya göre bu durum değişkenlik gösterir.özellikle kapalı havalarda güneş olmadığı zamanlarda kaşık ,özellikle 2 veya 3 numara iyi iş yapar..kaşıkların yanında yine kapalı havalarda kırmızı-beyaz,veya kırmızı - silver (gümüş) iyi iş yaptığını biliyorum.açık havalarda ise daha ziyade sasi dude kullanıyoruz k, kızıl kanata benzeyen tipleri daha verimli oluyor.tabiki bu durum her gölde veya barajda geçerli değil kanımca..bunun için avlanılacak suyun başka hangi türleri barındırdığınıda iyi bilmek gerekiyor..

ÇARŞI 23.06.08 16:01

Teşekkürler.

paris1174 28.12.09 00:56

ben kendi açtığım konuya tıklıyorum buraya gönderiyor neden acaba

power 28.12.09 14:46

peki hangi balık için hangi yem?
paylaşım için teşekkürler

OLTACI AHMET 28.12.09 17:20

paylaştığın için teşekkürler ama resimlerle anlatsaydın daha bir iyi olurdu sanki !

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:16.