Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Suni Yemler (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Banjo Minnov (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=6408)

baracuda 12.09.09 12:40

Banjo Minnov

Selam,

Geçen bu elemanların tvde reklamını gördüm, sitelerinde bi inceleyim dedim.
Aşağıda linkini verdiğim ürün gördüm fiyatı 60 lira gibi bişey hoş gerçi standart şasi ile aynı fiyata geliyor ortalama 2 ytl. Ustalardan bilgi bekliyoruz işe yararmı yaramazmı ona göre sipariş edicem.

[url=http://homedrom.com/product.asp?productid=91&productname=BANJO]Homedrom - TV'deki orijinal ürünler[/url] MINNOW

KocaBalıkçıErman 12.09.09 12:46

[QUOTE=baracuda;218077]Selam,

Aşağıda linkini verdiğim ürün gördüm fiyatı 60 lira gibi bişey hoş gerçi standart şasi ile aynı fiyata geliyor ortalama 2 ytl. Ustalardan bilgi bekliyoruz işe yararmı yaramazmı ona göre sipariş edicem.

[url=http://homedrom.com/product.asp?productid=91&productname=BANJO]Homedrom - TV'deki orijinal ürünler[/url] MINNOW[/QUOTE]

Sadece Bunlarmı 60 Ytl.
• 6 farklı renkte ve 3 farklı boyda 30 adet Banjo Minnow (18+12 adet hediye banjo yem ile toplam 30 adet)
• 2 adet karanlıkta parlayan Banjo yem
• 7 adet çıkarılabilir göz
• 9 adet 3 farklı boyuttaki iğne
• 2 adet iğne
• 60 adet iğne koruyucusu

Ben Pek Anlamam Ama Ben Buna 60 Ytl vermem onun yerine.

Kaçtane Şasi var vede bu banjo yem dediği velet şu resimde gözüken sahte balıkmı :D ben olsam almam :D ama işe yarar direk öle alma adamla görüş pazarlık payı bırak ;););) 55 ytl felan indir :D

Bidee şöle bir ürün daha var .abiler bir alana bir bedava imiş makara ve kamış veriyor heralde fiyatı 100 ytl ama 50 ytl yhe geliyor 1 ala bir bedava bided makarası çok sağlam söyliyim makara iş yapar kamış ister atın ister satın ama makara gerçekten sağlam ve bir köpek balığı kılıç balığı çekebilicek güçte ...

Bir ayrıntıyı atlamışım abile ve kardeşlerim bu kamış ile makara birleşik yhani ayrı ayrı dedğil o yüzden siz bilirsiniz videdoalrına felan baktım kamış güzele benziyor sizdee bir bakın xD

[url]http://homedrom.com/product.asp?productid=54&productname=INSTANT%20FISHERMAN[/url]

Tayfun TURNALI 12.09.09 13:17

Bende Ermana katılıyorum...bende buna 60 lira vermem... bunlar silikon balık ne farkı var anlamadım...adamın dediği şu... DÜNYADA GERÇEK BALIK GİBİ YÜZEBİLEN İLK SAHTE BALIK....AYIP ETMİŞLER BENCE...

KocaBalıkçıErman 12.09.09 13:40

[QUOTE=aga;218081]Bende Ermana katılıyorum...bende buna 60 lira vermem... bunlar silikon balık ne farkı var anlamadım...adamın dediği şu... DÜNYADA GERÇEK BALIK GİBİ YÜZEBİLEN İLK SAHTE BALIK....AYIP ETMİŞLER BENCE...[/QUOTE]

Daha ben böle yem yapçam bekle abi sen.Her türlü yapay balık yeminde kuyruk varsa akıntıda gerçek balıktan farksızdır ben kuyruğu olan bir tahta parçasını bile balığa gerçek diye yuttururum .

KRAL BALIKÇI 12.09.09 13:52

[QUOTE=baracuda;218077]Selam,

[url=http://homedrom.com/product.asp?productid=91&productname=BANJO]Homedrom - TV'deki orijinal ürünler[/url] MINNOW[/QUOTE]

animasyon bunlar
sasiyi aynı şekilde sende oynatabilirsin
birde sasinin fiyatı 2 lira degil tam yarısı vede mester twestır:D:D

B.Erkan ERTİK 12.09.09 13:55

Valla biliyorsunuz bizim balıklar elin gavurunun balığına benzemiyor,genellikle yemi kıçından ısırıyor bu yemlerin ya özelliğini bozacaksınız ya da kaçırmayı göze alacaksınız,çünkü orjinalinde arkada kanca yok,Erman senin instant fishermanın hakkında bilgi vermiştik alamaman konusunda,gerekli açıklamalar diğer yerde mevcut

KocaBalıkçıErman 12.09.09 14:07

[QUOTE=commander;218088]Valla biliyorsunuz bizim balıklar elin gavurunun balığına benzemiyor,genellikle yemi kıçından ısırıyor bu yemlerin ya özelliğini bozacaksınız ya da kaçırmayı göze alacaksınız,çünkü orjinalinde arkada kanca yok,Erman senin instant fishermanın hakkında bilgi vermiştik alamaman konusunda,gerekli açıklamalar diğer yerde mevcut[/QUOTE]

Nerde bilgi bulamadım.? Bide alamaman konusunda gerekli açıklamalar mevcut demişin neyi alamamam konusunda açıklama mevcut acaba ?:confused:

B.Erkan ERTİK 12.09.09 15:41

şu verdiğin linkden bahsediyorum. o kadar çok yere yazıyorsun ki hangi konuda buna cevap verdiğimi hatırlamıyorum.instant fisherman diye yazıyor iyi oku lütfen.gerekli açıllamaları buraya yazayım madem:kullanımı zor bir sopa,kısa,atarı düşük(kısa mesafeli)çekme kuvveti az ve zor, kol kuvveti ile çekmekten bile zor çünkü dişli ile direk misina asılınıyor.elle daha rahat çekersiniz.tek yönlü (sağdan sarım) kullanabilirsiniz,alternatifiniz yok.Misinaya birşey olduğu zaman değiştirmeniz çok zor tüm makinayı açmanız lazım

KocaBalıkçıErman 12.09.09 15:47

[QUOTE=commander;218118]şu verdiğin linkden bahsediyorum. o kadar çok yere yazıyorsun ki hangi konuda buna cevap verdiğimi hatırlamıyorum.instant fisherman diye yazıyor iyi oku lütfen.gerekli açıllamaları buraya yazayım madem:kullanımı zor bir sopa,kısa,atarı düşük(kısa mesafeli)çekme kuvveti az ve zor, kol kuvveti ile çekmekten bile zor çünkü dişli ile direk misina asılınıyor.elle daha rahat çekersiniz.tek yönlü (sağdan sarım) kullanabilirsiniz,alternatifiniz yok.Misinaya birşey olduğu zaman değiştirmeniz çok zor tüm makinayı açmanız lazım[/QUOTE]

Sadece 2 yere yazdım birisi burası digerini bende bilmiyorum ama olta takımı kamış ve makaralar bölümüne yazmış olmam gerekli ben orda birisi yazmıştı bende cvp verdim sadece o bölümded ben kendi olta takımı nekadardan aldığımı ve iyi olup olmadığını sormuştum şuan bahsettiğimiz olta beş para etmez makinası iş yapar sadece ben bu ürünü ark en başta verdiği 60 ytl lik şasi li ürünlerde sağ taraftaki reklamda gördüm o yüzden burayha yazdım ....

Şimdi tüm actıgım konulara ve yazdığım mesajlara bakıcam anlarız....

baracuda 12.09.09 16:32

erman pirana gibi valla.

Sanırım bu şasileri yiyecek balıkların baya büyük olması gerekli aksi takdirde tamamını yutmaları gerekki bizim sularımızda biraz zor gibi. diğer taraftan kuyruğada iğne monte edilebilir ama sanırım tüm özelliği iptal olur.

Turgay abi sende gece parlayan forforlu yemlerden varmı bi ara çayını içmeye gelim ramazandan sonra.

veteriner01 12.09.09 17:35

[QUOTE=baracuda;218141]erman pirana gibi valla.

Sanırım bu şasileri yiyecek balıkların baya büyük olması gerekli aksi takdirde tamamını yutmaları gerekki bizim sularımızda biraz zor gibi. diğer taraftan kuyruğada iğne monte edilebilir ama sanırım tüm özelliği iptal olur.

Turgay abi sende gece parlayan forforlu yemlerden varmı bi ara çayını içmeye gelim ramazandan sonra.[/QUOTE]

En güzeli dayımın sasileri :D
sudan ucuz valla :p

B.Erkan ERTİK 12.09.09 19:25

Yak yağı tolga.Tamam biz de bunlar işe yaramaz dedik zaten ne kızıyorsun ki...:D:D

KocaBalıkçıErman 12.09.09 19:44

Turgay Abiye Sordum Bende 6 cm ve 9 cmlik şahisler var iş yaparmı dedim palamutta levrekte felan işe yarar dedi ama sen gelipte 15 cm lik şasi atarsan ona anca denizde köpek blaığı yada kılıç gelir :D 9cm deenizde 6 cm turna felan yakarlen kullancam. eğer büyük balık yakalamak istersen denizde 9cm şasi kullan hem ağiz alttı hemde kuyruk altı 2 iğneli olsun ...

Bendee gece parlayan fosforlu şasi var daha sorna hareketli şasi var gece suyha atınca ay ışında böle parlıyor baya güzel bişi : 1 metrelik yere at gece utanmasa belli olcak nerde olduğu :D

kulekreis 12.09.09 22:46

Geçen hafta marinaya birisi geldi elinde rapala lar vardi dalan cinsten 1.5 tl ye aldık 5 tane değişik boylarda bu hafta hava kötü olacak ama herhalde bayram sonrası deneyeceğim. gene bunun gibi busefer biz bir dükkana gittik italya da kevlar bir babin ip aldık herhalde 500 metre kadar çunki üstunden kullanılmiş olta falanda almiştik adam bize ipi çok metetti çok çok ucuza aldık inanın 025 gibi kalınlıkta 50 kğ kaldırıyor bu ipi ilk defa görmüştüm ve buralarda yok daha ağır yük bulamadık orada 50 kğ lık ağırlığı kaldırdı ateşte de yanmıyor
bu konu 25 yıllık bir konudur ama esnemeyen ıslanmayan yanmıyan bir ip

baracuda 12.09.09 23:48

[QUOTE=kulekreis;218254]Geçen hafta marinaya birisi geldi elinde rapala lar vardi dalan cinsten 1.5 tl ye aldık 5 tane değişik boylarda bu hafta hava kötü olacak ama herhalde bayram sonrası deneyeceğim. gene bunun gibi busefer biz bir dükkana gittik italya da kevlar bir babin ip aldık herhalde 500 metre kadar çunki üstunden kullanılmiş olta falanda almiştik adam bize ipi çok metetti çok çok ucuza aldık inanın 025 gibi kalınlıkta 50 kğ kaldırıyor bu ipi ilk defa görmüştüm ve buralarda yok daha ağır yük bulamadık orada 50 kğ lık ağırlığı kaldırdı ateşte de yanmıyor
bu konu 25 yıllık bir konudur ama esnemeyen ıslanmayan yanmıyan bir ip[/QUOTE]

Reisim sormamın sebebini lütfen ustalarımdan istihamım olarak alın.
Bununla ilgili yurtdışı 7-8 tane balıçılık portalında özellikle araştırma yaptım özellikle amerikada çok satılan bir ürün ve ürünü kullananlar çok başka bir balıkçılık deneyimi yaşadıklarını söylüyorlar. Ancak bildiğimiz gibi yurtdışı ülkelerin bir çoğunda büyük balıklar bilinçli avcılık var bu sebeple çok yakından bile çok büyük canavarlar çekebiliyorlar. Forumlarda bu şasilerle balık tuttuklarını söyleyenlerin resimleri hep korkunç boyda balıklar. Yani türkiye için kullanışlı olurmu onu merak ediyorum. Bide şasi seti içinde 3 farklı boyda ürün var olarak gözüküyor o sebeple aklımı çeldi yinede kullanan bilen yada bu konuda uzman kabul ettiğimiz abilerimizin yorumlarının devamını rica ediyorum.

Saygılar.

kulekreis 13.09.09 00:20

[QUOTE=baracuda;218260]Reisim sormamın sebebini lütfen ustalarımdan istihamım olarak alın.
Bununla ilgili yurtdışı 7-8 tane balıçılık portalında özellikle araştırma yaptım özellikle amerikada çok satılan bir ürün ve ürünü kullananlar çok başka bir balıkçılık deneyimi yaşadıklarını söylüyorlar. Ancak bildiğimiz gibi yurtdışı ülkelerin bir çoğunda büyük balıklar bilinçli avcılık var bu sebeple çok yakından bile çok büyük canavarlar çekebiliyorlar. Forumlarda bu şasilerle balık tuttuklarını söyleyenlerin resimleri hep korkunç boyda balıklar. Yani türkiye için kullanışlı olurmu onu merak ediyorum. Bide şasi seti içinde 3 farklı boyda ürün var olarak gözüküyor o sebeple aklımı çeldi yinede kullanan bilen yada bu konuda uzman kabul ettiğimiz abilerimizin yorumlarının devamını rica ediyorum.

Saygılar.[/QUOTE]

Semih iyi geceler ben 8 yaşından beri balıkla amatörce uğraşiyorum. Benim çocukluğumda şasi değil onun hammaddesi silikon tanınmıyordu .bilinen ve tanınan yemlerle çektilerimizi özaman resimleseydik ne rekorlar kırmiş olduğumuzu bugün görürdük.ama ozaman doğa bakirdi bütun ülkemin suları temizdi Bu gün şasi var sahte yemler var sular pis bakir yer kalmadı.oltacılık bir avuç insan dışında yerlerde sürünüyor.eskiden çek senetmi vardı borç alıp verme sözle ve güvenle olurdu .Şimdi imsanları kandırmak çok zor çunki bu konuda çok tecrübe edinmişler.Şimdi de sahte yemlerle ve şasilerle balıkları kandırmaya çalışıyoruz yani suyun üstünde mertlik yok balığın bunu bildiğine inananlardayım.Ama açşa ne yapsın kendimizden pay biçelim aç insan neler yapmaz ki (allah kimseyi açlikla terbiye etmesin)bugune gelirsek gerçek bir amatör balıkçılığın hakkını vererek takım düzecekse bü maliyet bizi çok ama çok aşar her reklam yapılırken iyileri vitrine çıkarılır. Balıkçısı bilinçli olan ülkenin balıkları da büyük olur o bilinç bizde 10 yıl evvel başlasaydı.bizim balıklarımız da onlardan büyük olurdu.Son söyleyeceklerim sahte yemler tembel işidir canlı yem tut onu sakla oltadaki yemi değiştir.kim üğraşaçak tak sahteyi kap balığı
doğal yemden vazgeçmeyelim derim.hemde balıkların adetlerini değiştirmeyelım
sevgiler ve selamlar

Murat ÇELEBİ 13.09.09 01:26

en azından bilmediğin bir yeme bu kadar para verilmez
sen gene bildiğin yemleri kullan kardeş,turnada beyaz sasiden şaşma

erto 13.09.09 11:55

bence hiç gerek bu yemi almaya nasılsa çinliler bunun ucuzunu da çıkarırlar piyasaya.filmdeki levrek kadar levrek yokki bizim sularımızda.

mutlucan 03.01.10 21:39

Banjo Minnow ben aldım test ettim kesinlikle tavsıye etmiyorum paranıza yazık olmasın hiç kullanmadım denedim bir kaç kez bir daha kullanmadım illaki isteyen varsa hepsini 20 liraya vereyim

murat41 03.01.10 22:53

Arkadaşlar şahsi düşüncem hiç bir işimize yaramaz bir ürün özellikle iğneleri uygun değil başka iğne denedim aksiyon bozuldu silikon malzemesi güzel fakat boyutları küçük özel bir iğne ile belki olabilir ama en ufak ağırlık ta dengesi bozuluyor

Fedai ERDEM 04.01.10 14:35

Kardeş bende alman tarftarı değilim.
Turgay abi Ergün abiyle bu konu hakkında çok konuştuk.

Balıkları büyük akvaryumlarda günlerce aç bırakıp ondan sonra şov yapıyorlar.
Sen fark etmişindir mevzuyu.

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:20.