Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Oluşturulan Gruplar (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=74)
-   -   Eskişehir ve Çevresi Organizasyon ve Tartışma Platformu 6 (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=4714)

H.Cahit ÇİÇEK 20.09.09 00:00

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun Eskişehirli dostlar, Nice Bayramlara hep birlikte ulaşmak ümidiyle, Hayırlı bayramlar...:)

memocarp 28.09.09 12:25

İyi günler Eskişehirli arkadaşlar.Eskişehirde avlanabileceğim gölet varmı acaba sazan avlamak istiyorumda bana yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır.

Yardımlarınızdan dolayı şimdiden teşekkür ederim..

ugur26 24.10.09 23:22

slm arkadaslar uzun zamandir buraya kimse bir sey yazmamis anlasilan ,benim merak ettigim son zamanlarda hic porsuk barajina giden oldumu acaba balik cikiyormu bilgisi olan varmi...

Atilla TOKER 30.10.09 08:41

Günaydın yurdum insanı günaydın oltacı dostlar

Murat TÜFEKÇİ 30.10.09 09:04

Günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar.

yusufcmezarci 04.12.09 06:55

Sevgili Eskişeirli kardeşlerim,hepinizin cumasını kutluyor,kazançlarınızın bol olmasını diliyorum

Tayfun TURNALI 04.12.09 10:29

Hayırlı cumalar dostlar..

Abanticus 31.12.09 18:45

Merhaba Arkadaşlar

Hepinize Mutlu, Huzurlu ve Sağlık dolu yeni yıl dilerim

Saygı ve Sevgilerimle

memocarp 11.02.10 09:39

Güzel Eskişehre selamlar saygılar arkadaşlar..

butros 07.03.13 10:16

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/9/002ltm.jpg/][IMG]http://img9.imageshack.us/img9/3203/002ltm.jpg[/IMG][/URL]

Eskişehir'den tüm oltacılara selamlar. Bu arada yıl [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/16/20131az.jpg/][IMG]http://img16.imageshack.us/img16/374/20131az.jpg[/IMG][/URL]

Nerede bu Eskişehir 'li ler ?

mehteran 08.03.13 04:13

Üç yıl sonra tek mesaj yazan sensin dostum:p...Eskişehirli üçbeş dostumuz kaldı...Gerisi hep işlerinde güçlerinde. Kuzfındıkla ilgili bir mevzu olmuştu, beni bohçacı olarak yayınlamışlardı, sonra birde baktıkki hepsi emekli olmuş bizim siteden..:o Detayları çay içerken anlatırız artık...Her nekadar uzak takip etselerde, gönüllerinin bizimle olduğunu biz biliyoruz..Sonuç itibarı ile aynı bölgenin amatörleriyiz, elbet bi su kıyısında mutlaka denk geliyoruz.. Genede birbirimizden tuzumuzu suyumuzu kıskanmayız...

butros 09.03.13 11:22

[QUOTE=mehteran;335256]Üç yıl sonra tek mesaj yazan sensin dostum:p...Eskişehirli üçbeş dostumuz kaldı...Gerisi hep işlerinde güçlerinde. Kuzfındıkla ilgili bir mevzu olmuştu, beni bohçacı olarak yayınlamışlardı, sonra birde baktıkki hepsi emekli olmuş bizim siteden..:o Detayları çay içerken anlatırız artık...Her nekadar uzak takip etselerde, gönüllerinin bizimle olduğunu biz biliyoruz..Sonuç itibarı ile aynı bölgenin amatörleriyiz, elbet bi su kıyısında mutlaka denk geliyoruz.. Genede birbirimizden tuzumuzu suyumuzu kıskanmayız...[/QUOTE]

Ben epey ara verdiğim için konudan haberdar değilim, neyse oturur konuşuruz ama üzüldüm, çözülmeyecek sorun yoktur yeter ki insanlar olumlu adımlar atabilsin.

mehteran 11.03.13 16:42

[QUOTE=butros;335362]Ben epey ara verdiğim için konudan haberdar değilim, neyse oturur konuşuruz ama üzüldüm, çözülmeyecek sorun yoktur yeter ki insanlar olumlu adımlar atabilsin.[/QUOTE]

Evet bu konuda sonuna kadar haklısın..Ben zaman zaman gelirim Eskişehire, geldiğimdede bazı dostlarımı görmeden dönmem.;) Sanal dostluğu pek sevmem işin açıkcası, olacaksa gönül dostluğu olsun...

butros 11.03.13 20:58

[QUOTE=mehteran;335557]Evet bu konuda sonuna kadar haklısın..Ben zaman zaman gelirim Eskişehire, geldiğimdede bazı dostlarımı görmeden dönmem.;) Sanal dostluğu pek sevmem işin açıkcası, olacaksa gönül dostluğu olsun...[/QUOTE]

Evvel Allah her zaman beklerim.

Kingkhan 23.08.13 13:37

Herkese merhaba...Eskişehirden selamlar...Göletlerdeki son durum nedir acaba, son zamanlarda giden oldumu?

mehteran 27.08.13 05:46

Sular düştü, bazı barajlarda esinti oluyor, gece yatıya kalan arkadaşlar ateş yakmadan duramıyor...Küsbeli yasak olmasına rağmen halen küsbeli olta kullanılıyor..:(

HALUK32CARPTR 27.08.13 20:24

Gürkan Ağabey merhaba, bu küspe meselesi sanırım hala yanlış biliniyor yada ben yanlış anlıyorum bildiğim kadarı ile küspe kullanmak değil yasak olan(yemle maksadı ile) ? 3/2 tebliğin tanımlar bölümü 3.maddesinin f bendinde şöyle yazıyor''f) Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin birden fazla iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,''bu tanıma göre yasak olan küspe değil abi..benim pek tercih ettiğim yöntem değildir de konusu geçmişken acaba bilmediğim bir tarafı mı var diye soruyorum..selamlar saygılar..

erhan canatan 27.08.13 20:30

Sevgili haluk, konuyu tam okumadım ama küspe oltadan koptutan sonra su çekildiğinde veya kıyıya vurduğunda inek ve diğer hayvanlar tarafından yendiğinde iğne zarar veriyor ben böyle hatırlıyorum.

mehteran 27.08.13 20:36

[QUOTE=HALUK32CARPTR;341705]Gürkan Ağabey merhaba, bu küspe meselesi sanırım hala yanlış biliniyor yada ben yanlış anlıyorum bildiğim kadarı ile küspe kullanmak değil yasak olan(yemle maksadı ile) ? 3/2 tebliğin tanımlar bölümü 3.maddesinin f bendinde şöyle yazıyor''f) Küspeli olta: Ayçiçeği, mısır gibi bitkilerin posalarının preslenip kurutulması sonucu elde edilen küspenin birden fazla iğne ile donatılması ile elde edilen av aracını,''bu tanıma göre yasak olan küspe değil abi..benim pek tercih ettiğim yöntem değildir de konusu geçmişken acaba bilmediğim bir tarafı mı var diye soruyorum..selamlar saygılar..[/QUOTE]

Aynen öğle kardeşim..... Şunu belirtmeden edemiyeceğim... Küspe işi vicdan işi, adam küsbenin etrafına sekiz iğne takıp sallıyor suya, bizim buralarda SALLAMA diye tabir edilen bu takım YASAK tır, ne yazıkki nezaman nereye balığa gitsem bu tür takımlarla karşılaşıyorum...Yoksa yemleme amaçlı tek iğneli takımın altında yada üstünde tırnak büyüklüğündeki küsbenin elbet kimseye zararı yoktur..DİYE DÜŞÜNÜYORUM.. Ama genede ben küsbe kullanmıyorum....

HALUK32CARPTR 27.08.13 23:02

[QUOTE=mehteran;341707]Aynen öğle kardeşim..... Şunu belirtmeden edemiyeceğim... Küspe işi vicdan işi, adam küsbenin etrafına sekiz iğne takıp sallıyor suya, bizim buralarda SALLAMA diye tabir edilen bu takım YASAK tır, ne yazıkki nezaman nereye balığa gitsem bu tür takımlarla karşılaşıyorum...Yoksa yemleme amaçlı tek iğneli takımın altında yada üstünde tırnak büyüklüğündeki küsbenin elbet kimseye zararı yoktur..DİYE DÜŞÜNÜYORUM.. Ama genede ben küsbe kullanmıyorum....[/QUOTE]

Gürkan abi bana kalırsan modern diye tabir edilen bir çok yem ve yöntem bile olmasa eskiden olduğu gibi tak solucanı at oltanı gerçi ben hemen hemen öyle yapıyorum yinede ,ama öyle avlaklar olduki yemleme ile balığı kavağa çıkaranlar olunca balık avlakta nerede yemlenir nerelerden balık alınabilir,hava durumuna ve mevsime göre nasıl avlanmalı vs.vs. gibi tecrübeler biraz askıda kalıyor artık diye düşünmüyorum desem yalan olur..neyse fazla nostalji oldu sanırım..selamlar ..

mehteran 28.08.13 08:01

Amatör balıkçı isen, bu işi zevk için yapıyorsan, mantarın yüzmesinden kurbağanın vıraklamasından zevk alıyorsan, kullanmayacaksın bu tür yemler......Yoksa balık yakalamak çok kolay, örnekleri bohçacı sitelerinde birçok.... İllada balık yiyecem diyorsan, pazarda üç liradan satılan balıklarda var.... Gittiğin yola çektiğin eziyete yaktığın mazota yazık... .....Ammaaaaa ben bu işi zevk için yapıyorum, çadırımı kurarar semaverimi yakarım, balık olsada oluuur olmasada olur diyorsan, balık bahane dostluk şahane deyip, su kenarlarındaki bohçacıları bilgilendirip güzelde bir temiz hava aldınmı daha ne istiyorsun...Rastgele diyorum...

Kingkhan 28.08.13 10:19

Anladım abi, eyvallah...Herkes aynısından şikayetçi. Bende bir kaç yere gittim durum pek farklı değil..Bakalım eylül ayı gelsinde, sanırım o zaman yapacak :)

[QUOTE=mehteran;341679]Sular düştü, bazı barajlarda esinti oluyor, gece yatıya kalan arkadaşlar ateş yakmadan duramıyor...Küsbeli yasak olmasına rağmen halen küsbeli olta kullanılıyor..:([/QUOTE]

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:37.