Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Mevzuatlar (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   2/2 Tebliğimizi Yeniden Düzenleyelim. (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=8400)

M.Serkan İNANÇ 25.06.12 22:35

3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ Önerileri

Değerli dostlar,
04.09.2010 tarihinde forumumuzda Sayın H.Hüseyin KÜLEK tarafından açılmış bu aşağıdaki konu hakkında son düşünceler varsa almak isteriz.
[url]http://www.oltacilar.com/2-2-tebligimizi-yeniden-duzenleyelim-t8400.html?&highlight=tebli%F0[/url]

Biz OLTACILARDER üyeleri olarak bu konu ile ilgili forumun OLTACILARDER üyelerine özel bölümünde enine boyuna aylarca tartıştık hatta bir kaç defada toplanıp tek tek maddeler halinde ele aldık.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı' nın 27.12.2011 tarihli derneğimize göndermiş olduğu yeni tebliğ görüş talebi sonrasında Ankara ODTÜ de;
[B]AVRASYA-DER
KÖROĞLU-DER
MOROBDER
OLTACILARDER
RASTGELE-DER
SİNABDER[/B]
temsilcileri bir araya gelerek gerekçeleri ile müşterek bir görüş / öneri oluşturup Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı' mıza OLTACILARDER olarak 02.04.2012 tarihinde 30 sayfalık bir cevap yazarak gerekçeleri ile görüşlerimizi dile getirdik.

Nihayetinde yeni tebliğ için sona yaklaşıyoruz değerli dostlar.
Gıda Tarım ve Hayvanclık Bakanlığı' nın 22.06.2012 tarihli yazısı ile yeni tebliğ değerlendirme toplantısına diğer sivil toplum kuruluşlarından olduğu gibi derneğimizdende bir temsilci istediler.
28 Haziran 2012 tarihinde Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek değerlendirme toplantısında mutlaka dile getirmemiz gereken hususlar varsa biran önce bekliyoruz.
Saygı ve selamlarımla,

[COLOR="Green"][B]M.Serkan İNANÇ
OLTACILARDER Yönetim Kurulu Başkanı.[/B][/COLOR]

kulekreis 25.06.12 23:30

Sevgili başkan: Tüm hatlarıyle 3/1 tebliğ büyük gürültülerle zaman zaman yüksek gerilimlerle 20 hazirandan beri devam ediyor. yasaklar, balık boyları, gırgırların avlanma derinlikleri, ağ göz açıklıkları vs vs inşallah iyi neticeler çıkar da 3/2 de buna bakarak nasiplenir. 02/04/ 2012 de gönderilen 30 sayfalık görüşlerin dersini çalışmış ve bu 30 sayfayı savunacak bir kardeşimizin orada olup görüşlerimizin arkasında olması daha da isabetli olacaktır. Değerli oltacı kardeşlerim kendi fikirlerini de burada açıklarlarsa toplantıda hedefler daha belirgin hale gelecektir. Tüm Amatör kardeşlerime bu tebliğin hayırlı uğurlu olmasını dilerim. sevgiler ve selamlar.

M.Serkan İNANÇ 25.06.12 23:48

02 Eylül' de keşke şu şöyle olsaydı deme şanşımız olsada bu işi o aşamaya bırakmamak lazım diye düşünüyorum.
Yıllardır bir çok amatör balıkçılık ptatformunda yazılır, çizilir.
Bende dahil bir çok defalar bu platformdada dile getirdik.
2/2 Tebliğ ile ilgili hakaret boyunda mesajlar okuduğumu bilirim.
3/2 Tebliğde bunlar olmasın diye çalışıyoruz.
Hep beraber oluşturalım dedik.
Saygılarımla,

Mustafa DEDEMLİ 26.06.12 00:09

Ben öyle uzun uzun yazmak istemiyorum.Arkadaşlar gerekli bilgileri yazmışlar.

Ben sadece diyorum ki [B][SIZE="4"]"yeni tebliğ lütfen 4 yıllık olmasın"[/SIZE][/B]

M.Serkan İNANÇ 26.06.12 00:12

[QUOTE=Mustafa DEDEMLİ;324545]Ben öyle uzun uzun yazmak istemiyorum.Arkadaşlar gerekli bilgileri yazmışlar.

Ben sadece diyorum ki [B][SIZE="4"]"yeni tebliğ lütfen 4 yıllık olmasın"[/SIZE][/B][/QUOTE]

Kısa ve öz... Gayet güzel Mustafa abi.
Bu dediğin önerilerimizde var. Diğer arkadaşlardanda çok acil sıkıntıları istiyoruzki dile getirebilelim.

Sahin_Cimi 26.06.12 13:19

Merhaba Başkan..

İlk ve Tek Kural Şu Olmalı.

Türkiye Cumhuriyetinin Hiç Bir Yerinde Tek Olta Makinesi Yada Makara ve 2 iğne ile avlanmak yasak olmamalı! Açık ve Net. Bunun şartı şurtu yeri olmamalı. Havuza bile atılabilmeli..

Yaşadığımız olaylar gösterdi ki, en ufak bir yasak yerel güçlere büyük uygulama yetkililere veriyor..

Saygıyla..

Sahin_Cimi 26.06.12 13:20

Merhaba Başkan..

İlk ve Tek Kural Şu Olmalı.

Türkiye Cumhuriyetinin Hiç Bir Yerinde Tek Olta Makinesi Yada Makara ve 2 iğne ile avlanmak yasak olmamalı! Açık ve Net. Bunun şartı şurtu yeri olmamalı. Havuza bile atılabilmeli..

Yaşadığımız olaylar gösterdi ki, en ufak bir yasak yerel güçlere büyük uygulama yetkililere veriyor..

Saygıyla..

mehteran 26.06.12 13:54

Ticari amaçlı kiraya verilen gölet ve barajların süreleri 15 .20 yıl olmamalı... Kiralayan vatandaşlar, komik rakamlarla 20 yıl gibi bir süre içinde bulundukları alanı talan ediyorlar...Üstelik sen bir olta attınmı gelip başına dikiliyorlar... Bu tür gölet ve barajların, 3 yıl ticariye açık 3 yılda ticariye yasak olması gerekli.. Olta balıkcısına her zaman tek olta serbest sezon zamanlarındada şimdiki olduğu dört oltaya müsade edilmeli..

baskentli1 26.06.12 14:31

Akaryakıtlı motorların kullanılabileceği yerler kara avında belirtildiği gibi açıkça belirtilmeli....

Kamil Metin 26.06.12 16:27

[QUOTE=mehteran;324572]Ticari amaçlı kiraya verilen gölet ve barajların süreleri 15 .20 yıl olmamalı... Kiralayan vatandaşlar, komik rakamlarla 20 yıl gibi bir süre içinde bulundukları alanı talan ediyorlar...Üstelik sen bir olta attınmı gelip başına dikiliyorlar... Bu tür gölet ve barajların, 3 yıl ticariye açık 3 yılda ticariye yasak olması gerekli.. Olta balıkcısına her zaman tek olta serbest sezon zamanlarındada şimdiki olduğu dört oltaya müsade edilmeli..[/QUOTE]

gürkan kardeş,imizin dediğine tamamen katılıyorum, ticari amaçlı kiraya verilen yerlerin kesinlikle uzun süreli verilmemeli, ve hatta göletlerin kesinlikle verilmemesi lazım, barajlara gelince belirli bir yüz ölçümüne göre ayarlanmasında,da fayda olacağını düşünüyorum,
aslında kara avına verilen önem, sanki olta blıkcılığına verilmiyor gibi çünkü kara avında jandarma veya herhangi bir yetkili, eline silah alıp doğaya çıkan her vatandaşa önce ruhsat sonra av belgesi kesinlikle soruyor, vatandaş av yapsın yada yapmasın bu bir gerçek, peki her su kenarında elinde olta olan bir vataşa, amatör olta balıkcığına gönül vermiş veya vermemiş bir belge sorulmuyor.? o zaman bu gibi durumlarda,da ya tarım orman bakanlığından veya su işleri müd,den bir belge, veya olta balıkcılığına gönül vermiş herhangi bir derneğe kayıt belgesi yada kimliği sorulmalı, kontrollerde daha sık yapılmalı,

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:40.