![]() |
Evet Serkan Beyin ve Derneğin çalışmaları ve girişimleri sayesinde şu an kaldırıldı.. Hafta sonu Irmağa AKBALIK(tatlı su kefalı) avına gideceğim.. Bakalım Ceza yazacaklar mı? Göreceğiz.. Birde Beyşehir Tarım bakalım ne zaman kaldıracak. Şöyle bildiğim il ve ilçe tarım sitelerini gezdim de ilginçtir.. şu an sadece bu iki ilçe bu tür karar yayınlamış, daha doğrusu ilan etmiş.. Neyse yardımlarınızla derneğimizi bir kuralım da Bu iki İlçe de neden böyle bir şey var onuda araştırıp kamuoyuna sunacağız..
Serkan bey'e ve derneğimize yardımları için sonsuz teşekkürler.. Tuncay Bey'e de Teşekkürler.. Yorumlarıyla destek veren siz değerli arkadaşlara da çok teşekkürler.. |
[QUOTE=Sahin_Cimi;292750]Evet Serkan Beyin ve Derneğin çalışmaları ve girişimleri sayesinde şu an kaldırıldı.. Hafta sonu Irmağa AKBALIK(tatlı su kefalı) avına gideceğim.. Bakalım Ceza yazacaklar mı? Göreceğiz.. Birde Beyşehir Tarım bakalım ne zaman kaldıracak. Şöyle bildiğim il ve ilçe tarım sitelerini gezdim de ilginçtir.. şu an sadece bu iki ilçe bu tür karar yayınlamış, daha doğrusu ilan etmiş.. Neyse yardımlarınızla derneğimizi bir kuralım da Bu iki İlçe de neden böyle bir şey var onuda araştırıp kamuoyuna sunacağız..
Serkan bey'e ve derneğimize yardımları için sonsuz teşekkürler.. Tuncay Bey'e de Teşekkürler.. Yorumlarıyla destek veren siz değerli arkadaşlara da çok teşekkürler..[/QUOTE] Bir hafta zarfında Konya ili için bu konuda gözlemlediklerim çok enterasan. Yazsam destan olur, inan bu konu hakkında örnek olması adına bir destan yazabiliriz. Yaşadığım her anda hayretler içerisinde kaldım desem yalan olmaz:D Bazı zamanlar karşımdakine ne diyeceğimi bile şaşırdım:) Elbetteki il ve ilçe tarım müdürlüklerinin tek işi su ürünleri değil:rolleyes: T.C. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı' nın ilgili birmleri demekki boşa emek sarfedipte bu [U]gereksiz[/U] işlere kafa yormuşlar diye geçti hep aklımdan...:rolleyes: İnan bana... Bir haftalık telefon trafiği esnasında neden Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız var diye bile çok düşündüm. 2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ' de [B][COLOR="Red"]İçsularda zaman yasakları[/COLOR][/B] diye bir bölüm var ve o bölümdede demekki boşa emek sarfedilerek oluşturulan bir çizelge var:D [img]http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/812_22tc06.gif[/img] Ayrıca; [B][COLOR="Red"]Avlanmanın Tamamen Yasaklandığı İç Sular var. [/COLOR][/B] [img]http://www.yukleoltaci.com/images/2010/mayis21/254_sirkresim13uv6.gif[/img] Birde; [B][COLOR="Red"]Avlanmanın Kısmen Yasaklandığı İçsular var.[/COLOR][/B] [img]http://img171.imageshack.us/img171/1976/sirkresim14cf6.gif[/img] [B][COLOR="Red"]Haaa birde şöyle birşey var bak abi burada...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][SIZE="2"][B]Yasak kararları [/B] [I][B]MADDE 20 –[/B] [COLOR="Red"][B](1)[/B][/COLOR] Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler.[/I][/SIZE] [/COLOR] İsteyen istediği zaman istediği kuralı koyacak/koyduracaksa o zaman bu tebliğ denilen şey için her biri diğerinden değerli kişilerin verdiği emekler niye:confused: Bizzat görüştüğüm Konya' daki İlgili hiç bir kişi (Sende dahil) Bu balığın çizelge 6 daki Tatlısu Kefali olduğunu bile bilmiyor Şahin abi. Haydi sen yöresel ismini biliyorsunda bu işten geçimini sağlayan ilgili kişiler neden bu balığın gerçek ismini bilmez ve başkanım o dediğiniz tür demekki Ankara' da var ama bizim buralarda bulunmaz der inan ben anlamadım:confused: [IMG]http://www.seydisehirinsesi.com/wp-content/uploads/2010/04/seydi%C5%9Fehir-bal%C4%B1k-sazan-ya%C4%9F-bal%C4%B1%C4%9F%C4%B1.jpg[/IMG] Dedim ya yazsak destan olur... Devam edeceğim elbete ama ilk önce sen şu soruma bir cevap ver bakalım abim. Çünkü günlerdir ben senin ilin ve ilçende bu soruma cevap bulmadım. [B][COLOR="Red"]Sen İsrail Sazanı ( Carassius sp. ) nedir bilirmisin?[/COLOR][/B] Şimdide ayağını kaldırmadan yemin ederek yazmanı istiyorum:D Bu konunun bizim forumumuzda bir sene önce işlendiğini görmüşmüydün veya haberin varmıydı?:rolleyes: [B]Senin forumumuza üyelik tarihin: 04.05.2011 Senin isminin geçtiği konunun tarihi: 14.03.2010[/B] [I]Geçtiğimiz akşamüstü feryat figan bir telefon… Kendine has üslubu ile yırtınarak bağırıyor Şahin Çimi kardeş… “Abi durum çok vahim. Yamyam bunlar. Vallahi istila edildik. Abi sazan yerine koymuşlar bizi hep…[/I] diye başlayan derneğimiz üyesi Tuncay Uyanık abimin paylaştığı konuya ait link. [url]http://www.oltacilar.com/israil-sazani-carassius-sp-ah-ulkem-vah-ulkem-t7601.html[/url] |
Yeni Gelişme:
Beyşehir yasaklarını aşağıda vereceğim bir 16. maddeye dayandırıyormuş. Allahınızı severseniz okuyun. Biz 4 kişi okuduk. Amatör balıkçılıkla ilgili İLÇE TARIMLARA yetki veren maddeyi bu 16. madde içinde bulamadık. Sizler bulursanız yazarmısınız? Teşekkürler: Şahin Bey Merhaba, Sanırım kızgınlığınızdan gözünüzden kaçmış. İfade şu şekilde ; "Beyşehir Gölü su ürünlerinin korunması amacıyla, 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa ilişkin Yönetmeliğin 16 ncı maddesi gereğince" .. Siz yönetmelik hükmü yerine Kanun hükmüne bakmışsınız. Yönetmeliğin 16 ncı maddesi aşağıdaki gibi: "Genel Yasak, Sınırlama ve Yükümlülükler Madde 16- Su ürünleri avcılığının düzenlenmesine ilişkin genel yasak, sınırlama ve yükümlülükler aşağıda gösterilmiştir. Avlanma yasağı süresince istihsali yasaklanmış olan su ürünlerinin her ne suretle olursa olsun satışı, nakli ve imalatta kullanması yasaktır. Yasağın başlangıç tarihinden önce avlanarak, işleme değerlendirme ve muhafaza tesislerine konulan su ürünleri miktarının, yasağın başlamasından itibaren en geç 24 saat içerisinde tesisin bulunduğu ilin, İl Müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Stok tespiti yapılan ürünlerden işlenmesi, satışı veya nakli için süre tanınacak ürünlerin neler olduğu, bunlara tanınacak süreler ve yapılacak diğer işlemler tebliğ ile belirlenir. İl Müdürlüğünce tespiti yapılan su ürünleri, İl Müdürlüğünden izin alınmadan kullanılamaz, satılamaz, nakledilemez ve ihraç edilemez. Genel veya yerel olarak menşei belgesi düzenlenmesi zorunluluğu getirilecek türler ile uygulama yapılacak alanlar tebliğ ile belirlenir. Yasak olmayan yer ve zamanlarda istihsal edilen su ürünlerinin, yasak yerlere nakledilebilmesi için avlanmanın yapıldığı yerlerdeki İl veya İlçe Müdürlüklerinden Menşei Belgesi alınması ve istenildiğinde ilgililere gösterilmesi zorunludur. Menşei Belgesi alınarak, yasak yerlere sevk edilen su ürünlerinin satışı için, satışın yapılacağı yerin İl Müdürlüğünde ayrıca izin alınması zorunludur. Avlanma yasağından önce stoklanmış su ürünlerinin yasak dönemdeki ihracatında, stok tespiti yapan İl Müdürlüğünden, ihraç izni alınması zorunludur. Avlanma yasağı süresince, gemilerde ve istihsal yerlerinde istihsal vasıtaları bulundurulamaz. Ancak, yasak zaman ve yerlerden geçiş için İl Müdürlüklerinden izin alan gemilerde bu hüküm uygulanmaz. Bilimsel ve teknik etüt ve araştırmalar yapmak veya istihsalinde bulunmak maksadıyla dip trolü, elektrik cereyanı ve elektroşok gibi vasıta ve usulleri kullanacak olanlar önceden Bakanlığın iznini almak zorundadırlar. Hazinenin veya Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan bütün istihsal yerlerinde su ürünleri yönünden yapılacak her türlü bilimsel ve teknik etüt ve araştırmalar ile, bu alanlarda yapılacak her nevi üretim ve ıslah çalışmaları, su ürünlerinin korunması bakımından önceden Bakanlığın iznine tabidir. Su ürünleri üretiminin ülke çapında kontrolünün sağlanabilmesi için; bunlara ait damızlık, yumurta, larva, yavru ve anaçlar ile sulardaki bitkilerin satışı, nakli, istihsal yerlerinde avlanması, toplanması ve her türlü tesislerde kullanılması, sulara bırakılması Bakanlığın iznine bağlıdır. Ticari amaçla canlı su ürünleri stoklamak için her türlü gölet, havuz, livar yapılması İl Müdürlüklerinin iznine tabidir. Kiralama işlemleri devam etmekte olan ve ihalesi yapılmamış istihsal yerlerinde, kiralama işlemi kesinleşinceye kadar ticari olarak su ürünleri istihsali yasaktır. Su ürünleri yetiştirmek amacı ile yapılan projeler onaylansa bile, yetiştirme sahalarının kiralama işlemleri kesinleşmeden, müteşebbisler tarafından bu sahalarda yavru stoklanması yasaktır. Su ürünleri avcılığını düzenlemek üzere, sağlık, memleket ekonomisi, seyrüsefer, su kirliliği, istihsal yerleri, mevsimler, zamanlar, istihsal vasıtaları, avlanma yöntemleri, su ürünlerinin cinsleri, ağırlıkları ve büyüklükleri yönünden yasak, sınırlama ve yükümlülükler Bakanlıkça belirlenerek, tebliğ şeklinde Resmi Gazete’de ilan edilir.." Kararlarda yer alan diğer hususları inceliyoruz. Selamlar |
[QUOTE]Su ürünleri avcılığını düzenlemek üzere, sağlık, memleket ekonomisi, seyrüsefer, su kirliliği, istihsal yerleri, mevsimler, zamanlar, istihsal vasıtaları, avlanma yöntemleri, su ürünlerinin cinsleri, ağırlıkları ve büyüklükleri yönünden yasak, sınırlama ve yükümlülükler [B]Bakanlıkça belirlenerek, tebliğ şeklinde Resmi Gazete’de ilan edilir[/B].."[/QUOTE]
Maddeye göre istedikleri mazereti bulsunar.Son yürürlülük kısmı (oluyor galiba) açıkça bakanlıkça belirlenir ve tebliğ olarak yayınlanır demiş... Daha da onlara tebliğe bakmaktan başka şans kalmıyor. Amatör için 2/2 tebliğe, Ticari için 2/1 tebliğe bakacaklar. Zaten o tebliğlerde her şey var, onların ekstra karar almalarına gerek yok, sadece bu tebliğleri ilan ederek ilgilileri bilgilendirebilirler... |
[QUOTE=Nuri ERTİK;292825]Maddeye göre istedikleri mazereti bulsunar.Son yürürlülük kısmı (oluyor galiba) açıkça bakanlıkça belirlenir ve tebliğ olarak yayınlanır demiş...
Daha da onlara tebliğe bakmaktan başka şans kalmıyor. Amatör için 2/2 tebliğe, Ticari için 2/1 tebliğe bakacaklar. Zaten o tebliğlerde her şey var, onların ekstra karar almalarına gerek yok, sadece bu tebliğleri ilan ederek ilgilileri bilgilendirebilirler...[/QUOTE] Yanlışında diretene, ayak direyene, işi yokuşa sürene yapılacak tek şey var arkadaşlar. Ben işim gereği ufacık bir mevzuat hatası ya da beş kuruş yanlış yapsam ( böyle bir lüksüm asla yok ) anamdan emdiğim süt burnumdan gelir. Devletin görevlisi kafasına göre yorum yapıp, aksi mümkün olmadığını göre göre yasaklama kararı alıyor kimsenin kılı kıpırdamıyor. Ben telefon konuşmlarının birinde uğraşmayın doğruca savcıya gidin demiştim. Birisi bu adamları mahkemeye verecek ve bu iş bitecek. Görevi bilerek ve isteyerek kötüye kullanma maddesini de ekleyerek mahkemeye vermek lazım. |
[QUOTE=keşfetmekiçinbak;292827]Yanlışında diretene, ayak direyene, işi yokuşa sürene yapılacak tek şey var arkadaşlar. Ben işim gereği ufacık bir mevzuat hatası ya da beş kuruş yanlış yapsam ( böyle bir lüksüm asla yok ) anamdan emdiğim süt burnumdan gelir. Devletin görevlisi kafasına göre yorum yapıp, aksi mümkün olmadığını göre göre yasaklama kararı alıyor kimsenin kılı kıpırdamıyor.
Ben telefon konuşmlarının birinde uğraşmayın doğruca savcıya gidin demiştin. Birisi bu adamları mahkemeye verecek ve bu iş bitecek. Görevi bilerek ve isteyerek kötüye kullanma maddesini de ekleyerek mahkemeye vermek lazım.[/QUOTE] [B]Sanırım O mahkemeye verecek kişide ben olacağım[/B]. Az daha sabır bakalım. Koruma Kontrol çözemezse zaten Seydişehir İlçe Tarım Hakkında da, Beyşehir İlçe Tarım Hakkında da görevini kötüye kullanarak diğer kurummüdürlerini yönlendirmek ve bu sebeble de kamuya zarar vermekten ihbar da bulunacağım. Avukatla konuştum. Davalık olursak bile 2 300 tl ye bu işi çözeceğim. Şu an KKM nin son cevabını bekliyorum. |
Konuyu yukarı yaşıma ihtiyacı hissettim. KK Müdürlüğünden cevap vermediler daha... beysehirtarim.gov.tr den de yazı halakalkmadı.. Üstelik Seydişehir de Hala Jandarma gelmeye ve oltacıları kovmaya devam ediyor??
Ne yapayım? Son Tavsiyeniz Nedir? Savcılığa Gideyim mi? Gidersem Nasıl Gideyim? Yoksa avukatı tutup onumu yollayım? Evet son görüşleri alayım? |
Millet olarak bizim hafımız biraz zayıftır. Genetik mi desem, kalıtsal mı desem; neyse böyle teknik terimleri uzmanına bırakalım.
Şahin bey kardeşim, bir gelişme gösterebildik mi? Yoksa hep söylediğim gibi " yapanın yanına kar mı " kaldı ? |
Mesajları şöyle bir güzel okuyunca anladığım birkaç şey var o da bu işin içinde rant olabileceği ve amatör balıkçılıkla ticari balıkçılığı maalesef bir tutan değerli tarım ilçe müdürlüğündeki görevliler. Zira bir arkadaşım araştırması dahilinde karayosunu toplamak için izin almaya gittiğinde oradaki görevlilerden biri diğerine dönerek "ot toplamak için izin istiyorlar kime yönlendireyim" gibi kendinden daha değerli bir cümle kurmuş ve arkadaşımı dumurlardan dumur beğenme noktasına getirmiştir. Halbu ki orada oturan ve görevinin ne olduğunu çok iyi bilen insanlar, gerekli eğitimi almış ve görevini tam anlamıyla yerine getirebilir davranışlarda bulunmalıdır. Umarım Şahin ağabeyim bu gibi dumura uğratan durumlar yüzünden yılmamış ve amatörlüğe küsmemiştir. Yoksa bu hepimizi derinden yaralayan birşey olur. Konuyu tekrar gündeme getirip hafızamızı tazelediğin için teşekkürler Tuncay ağabey.
|
Uzun bir Aradan sonra Merhaba..
Serkan Beye tüm üyelere Saygılar.. maalesef Geçen Seneki Uğraşlarımızın hiç bir faydası olmadı. Olta Beyşehir ve Seydişehirde Yine Yasak: [url]http://www.beysehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=125[/url] [url]http://seydisehirhaber.com/8654_Sadece--Cim-Sazani--Avlamak-Serbest-.html[/url] Ben bu işten yıldım arkadaşlar! Zaten nefret ettim! Geçen sene ikinci 6 ay balığa bile gitmedim! Bu senede gitmeyi düşünmüyorum! Tiksindirdi bu yasaklar. Geçen seneki yardımlarınız için tüm foruma ve Serkan Bey'e teşekkürler. |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:21. |