![]() |
Merhaba arkadaşlar, bakın ne buldum.
[url]http://egejfas.org/pdf/2006-3-4/2006_23_3_4_7.pdf[/url] Burada da ülkemizdeki bilim insanlarının yaptığı çalışmalar var. Konu hakikaten derin arkadaşlar. [url]http://scholar.google.com.tr/scholar?start=10&q=monofilament&hl=tr&lr=lang_tr&as_sdt=0[/url] |
[QUOTE=M.Serkan İNANÇ;334038]Bizde yine güzel bir etkinlik yaptık abi.
Dün geceden başlayan telaş bu akşam havanın kararmasına kadar sürdü. Kahvehaneye takılıp zaman öldürmekten arkadaşlarla yan yana olmak bin kat daha iyiydi vallahi;) Hem hobimizle hemde normal yaşantımızla ilgili paylaşılması gerekenleri paylaştık. Hatta bir ara laf döndü dolaştı [B][SIZE="3"]Su ürünleri avcılığında monofilament (tek kat) misina ağları, multimonofilament (çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaktır.[/SIZE][/B] a geldi... Yasaksa o zaman uygulamaya destek olmakta bizim göreviz dedik arkadaşlarla. Çünkü biz bizim haraket alanımızı kısıtlayan, çerçeve altına alan kuralların tamamına uyuyoruz...[/QUOTE] Bu konunun KOB-DER Yönetim Kurulu Üyesi Sn. İsmail Arslan tarafından forumumuza açılma tarihi: 30.11.2012, 23:56 Aşağıdaki bilgilendirmelerin T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ resmi web sayfasında yayınlanma tarihi: 10.10.2012, 13:52 Yani konunun açılma tarihinden yaklaşık 1,5 ay kadar önce... [B]Misina ağının iplik ağdan veya ipek ağdan, deniz içinde avlanma sırasında balıklar tarafından daha az göründüğünden, diğer ağlara göre daha fazla balık yakalamada üstünlük sağlamaktadır. Bunun için bazı balıkçılar tarafından bu ağlar ile avlanma şekli tercih edilmekte ve balık yakalamakta bu sistem kullanılmaktadır. Ancak Misina ağ’ı kullanılması ile birlikte tartışmalar da başlamıştır. Bu avlanma koşullarında misina ağlar çabuk parçalanıp koptuğundan, deniz diplerinde büyük parçalara ayrılarak kalmakta ve avcılığa deniz diplerinde devam etmekte olduğundan dolayı "hayalet ağ parçaları" diye de adlandırılmakta, ve bu avlanma esnasında kaybolan ve parçalanan misina ağlarında istenmeyen balıkları da yakaladığından (deniz kuşu, deniz kaplumbağası ve deniz memelileri), bu ağların av için kullanılması çok eleştirilmekte. Denizlerimize dolayısı ile sürdürülebilirliliğe zarar verdiği balıkçılar tarafından da kabul edilmiştir. Bakanlığımızın 01/09/2012 – 31/08/2016 tarihleri arasında geçerli olan 2012/65 numaralı “Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ”in 45. Maddesinin 7. Fıkrasında “Su ürünleri avcılığında monofilament(tek kat) misina ağları, multimonofilament ( çoklu tek kat) misina ağları ve dolanan (drift-net) ağların kullanılması yasaklanmıştır. Bu ağların, gemilerde, balıkçı barınaklarında, barınma ve çekek (kayıklar ve küçük gemilerin kıyıya çekildiği yer) yerlerinde bulundurulması yasaktır.” denilmektedir. Bu durum İlimiz merkezinde faaliyet gösteren av malzeme satıcıları gezilerek bilgilendirme yapılmıştır. Konuya ilişkin denetimler avlak sahasında devam etmektedir. [/B] [DAILYMOTION]video/xu84km_mysynali-ay-yasayi_news#.UREv5h03aNM[/DAILYMOTION] [url]http://www.kayseritarim.gov.tr/haber/2255[/url] |
[B][COLOR="Red"]T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ resmi sayfasından 08.11.2012 tarihinde yapılan bu bilgilendirmede olduğu gibi;
Su Ürünleri İstihsal sahalarında balık popülasyonunu korumak, sürdürülebilir ticari ve amatör balıkçılığın sağlanması amacıyla yapılan yasak av denetimleri bundan sonrada aynı hızda devam etsin.[/COLOR][/B] Bu konunun KOB-DER Yönetim Kurulu Üyesi Sn. İsmail Arslan tarafından forumumuza açılma tarihi: 30.11.2012, 23:56 Aşağıdaki bilgilendirmelerin T.C. KAYSERİ VALİLİĞİ İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜ resmi web sayfasında yayınlanma tarihi: 08.11.2012, 16:27 Yani konunun açılma tarihinden yaklaşık 20 gün kadar önce... [B]Bakanlığımız tarafından 01.09.2012 tarihinde yürürlüğe giren 3/1 nolu tebliğ gereğince misina ağlar ve dolanan ağların kullanımı yasaklanmış bulunmaktadır. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri Birimince Yamula Barajında yapılan denetimlerde son üç gün içerisinde 4.650m kullanımı yasak ağ ve misina takımı yakalanmıştır.Yakalanan ağlardan çıkan canlı balıklar Yamula Barajında doğal hayatı koruma amacıyla tekrar suya bırakılmıştır. Denetimler sırasında sudan toplanan yasak ağ takımlarının ortalama piyasa değeri 10.000 TL. civarındadır. İlimiz sınırları içerisinde bulunan Su Ürünleri İstihsal sahalarında balık popülasyonunu korumak, sürdürülebilir ticari ve amatör balıkçılığın sağlanması amacıyla yapılan yasak av denetimleri bundan sonrada aynı hızda devam edecektir.[/B] [DAILYMOTION]video/xuyve7_yamula-barajynda-su-urunleri-denetimi_news#.UREzLR03aNM[/DAILYMOTION] [url]http://www.kayseritarim.gov.tr/haber/2367/il-mudurlugumuz-personelince-su-urunleri-avciligi-denetimleri-yapildi.html[/url] |
Doğaya çevreye ve canlı türlerine zararlı olan tüm av garaçlerinin yasaklanması en başta insan olmanın gereğidir.
Her ne kadar bu işe bazı çevreler maddi çıkarları sebebiyle karşı çıksalarda bu yasaklar aslında onlarında geleceğini teminat altına almakta ve gelecek nesillerinde doğal güzelliklerden ve nimetlerden faydalanabilmesini sağlamaktadır. Kayseri valiliğinin yasa ve tebliğlerden dolayı bu görevi yerine getirmesi yine yasal bir zorunluluk olup bunu yerine getirdikleri için tüm doğa severler adına teşekkür ederim, bundan sonrada denetimlerin yapılması ve bu olumsuzluklara izin verilmemesi her bilinçli amatör arkadaşım gibi benimde temennimdir. Yine bu konuda verilecek mücadelenin ve Kayserili arkadaşlarımızın yanında olmanın hepimizin borcu olduğunu unutmamamız lazım şahsım adına her zaman yanlarında olacağımı belirtmek isterim. |
Bu konuyu okuma zahmetini gösteren, iki satır yazan herkese teşekkür ederim...
Aklıma gelince tekrar bakayım dedim, misina ağlar konusu ne durumda diye yazılmış çizilmiş iyi hoş ama yarın birgün bu konuda diğerleri gibi unutulmaya yüz tutarsa işte o zaman amacına ulaşamadan kapanır gider, av raporu ya da olta takımları gibi herhangi bir konudan farksızlaşır, Ben yeni üye sayılırım iş ve özel hayatımdaki durumlar nedeniyle bu olaylara fazla dahil olamıyorum :( Elimden ne gelirse gelebilirse yapmak isterim tabiiki ama siz abilerim büyüklerim bu konuyu bilen detaylara daha çabuk ve daha kolay girebilen kişiler olarak rica ediyorum lütfen unutulmasın ve mutlaka çözüme kavuşsun, hepimiz çok iyi biliyoruzki misina ağ tırıvırıdan farksız, tırıvırıya karşı nasıl mücadele veriyorsak misina ağlarında anasını ağlatmamız lazım, OLTACILARDER olarak biliyorum ki güçlüyüz inanırsak başarırız... |
Geçenlerde bir av bayiinde otururken polis denetim yapmaya geldi. Sustalı bıçakları kontrol etmeye. Hepimizin çok iyi bildiği firmanın bıçaklarının tırnakla açma yerinden rahatsız olan polis bunu kaldırın dedi veya uygunluk belgesi istedi.
Emri veren ilin en yüksek idari ve mülki amiri: Vali... Bence saygıdeğer valimiz ve yardımcılarının başını biraz ağrıtmak gerekiyor. Çünkü dediğim gibi çok bilinen bir marka ve onun izinli bıçağı söz konusu. Yani memur efendi birşeyden haberdar değil. İp olmayan misinaları toplatma kararı aldırılabilirse işte o zaman ne yiğitler çıkacaktır o memurların içinden. Canlı şahit oldum oradan biliyorum. |
Beğendiğim iki fotoğraf:
[URL=http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=665_untitled_2.jpg][img]http://www.yukleoltaci.com/images/subat18/665_untitled_2.jpg[/img][/URL] [URL=http://www.yukleoltaci.com/view.php?filename=381_untitled_1.jpg][img]http://www.yukleoltaci.com/images/subat18/381_untitled_1.jpg[/img][/URL] |
[QUOTE=A.Engin Çelebi;334475]Geçenlerde bir av bayiinde otururken polis denetim yapmaya geldi. Sustalı bıçakları kontrol etmeye. Hepimizin çok iyi bildiği firmanın bıçaklarının tırnakla açma yerinden rahatsız olan polis bunu kaldırın dedi veya uygunluk belgesi istedi.
Emri veren ilin en yüksek idari ve mülki amiri: Vali... Bence saygıdeğer valimiz ve yardımcılarının başını biraz ağrıtmak gerekiyor. Çünkü dediğim gibi çok bilinen bir marka ve onun izinli bıçağı söz konusu. Yani memur efendi birşeyden haberdar değil. İp olmayan misinaları toplatma kararı aldırılabilirse işte o zaman ne yiğitler çıkacaktır o memurların içinden. Canlı şahit oldum oradan biliyorum.[/QUOTE] Haklısın bu yönde uğraş vermek lazım, neler yapılabilir birkaç telefondan sonra yazarım, kolay gelsin..... |
[QUOTE=A.Engin Çelebi;334475]Geçenlerde bir av bayiinde otururken polis denetim yapmaya geldi. Sustalı bıçakları kontrol etmeye. Hepimizin çok iyi bildiği firmanın bıçaklarının[COLOR="Red"] tırnakla açma yerinden rahatsız olan polis[/COLOR] bunu kaldırın dedi veya uygunluk belgesi istedi.
Emri veren ilin en yüksek idari ve mülki amiri: Vali... Bence saygıdeğer valimiz ve yardımcılarının başını biraz ağrıtmak gerekiyor. Çünkü dediğim gibi çok bilinen bir marka ve onun izinli bıçağı söz konusu. Yani memur efendi birşeyden haberdar değil. İp olmayan misinaları toplatma kararı aldırılabilirse işte o zaman ne yiğitler çıkacaktır o memurların içinden. Canlı şahit oldum oradan biliyorum.[/QUOTE] Önce eğitim , kendi keyfine göre davranması biraz abes olmuş ama eğitim şart diyoruz |
Bugün ankara,dan bi abim aradı geçen hafta jandarma gölbaşında bi kaç kişi ağ atarken yakalamış ağlarına ve botuna el koymuş tabi cezada kesmiş galiba gölbaşını ele almıya başladılar. Devamı gelir inşallah
|
[QUOTE=yusuf;334597]Bugün ankara,dan bi abim aradı geçen hafta jandarma gölbaşında bi kaç kişi ağ atarken yakalamış ağlarına ve botuna el koymuş tabi cezada kesmiş galiba gölbaşını ele almıya başladılar. Devamı gelir inşallah[/QUOTE]
Allah Allah neden öyle oldu ki acaba Yusuf abi.:D:D Bence devamının da gelmesi gerekir. Sen ve ben yasalara riayet ediyorsak herkes etmeli. Değil mi ama? |
Ankarada yine kurallara uyan çok çorumda çoğunluk genelde kuralsız avcılar çok kafama göre birini bulamadım gidelim diyorlar kuralları ortaya koyuyorum sen kuralcısn biz seninle gitmeyiz diyorlar garip kaldım buralarda elinize emenize sağlık engin OLTACILARDER farkı yani:)
|
[QUOTE=yusuf;334605]Ankarada yine kurallara uyan çok çorumda çoğunluk genelde kuralsız avcılar çok kafama göre birini bulamadım gidelim diyorlar kuralları ortaya koyuyorum sen kuralcısn biz seninle gitmeyiz diyorlar garip kaldım buralarda elinize emenize sağlık engin OLTACILARDER farkı yani:)[/QUOTE]
Abi sen doğru bildiğin yoldan şaşmazsın bundan eminim. O yüzden sen kuralları uygulamaya devam et. Unutmamak gerekir ki 80'li yılların çoğu filminde de bu gibi konular işlenmiştir. O filmlerde öğretmenler, doktorlar ve birçok değerli insanın yaşamış olduğu sıkıntılar anlatıldı. Sen de buna benzer bir durumla karşı karşıya olabilirsin. Bizler Ankara'da da olsak İstanbul'da da olsak Kayseri, Çorum, Şırnak, Ardahan... nerede olursak olalım mücadelemiz hep devam edecek. Bunun en güzel örneklerinden biri de bu konu. Kayseri'de kurulan güzide derneğimiz KOB-DER de kurulmadan önce fırtınayla boğuşan bir kayık gibiydi. Direndiler misina ağ atanlara karşı dimdik durarak "biz buradayız" dediler ve şu an güzel gelişmeler olmakta. Yakında bu girişimlerin meyvesini yiyeceklerine eminim. OLTACILARDER her zaman doğru işler yapan herkesi destekler. Derneğim adına bunu söylemekten gurur duyuyorum. Ayrıca emeğinize değil emeğimize sağlık abicim. Unutmamak gerekir ki şu yazıyı yazdığım klavyede bile birçok tuş var ve hepsinin yeri geldiğinde birçok işlevinin olduğunu görüyoruz. Biz hep biriz ve güzel bir aileyiz. |
Kayseri Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü misina ağ yasağı ile ilgili bilgilendirme duyuru ve gezilerine başladı. Şu bir gerçek ki daha iki üç ay öncesine kadar Kayseri'de ağ ile avlananların çoğu, misina ağ ile avlanmanın yasak olduğunu bile bilmiyorlardı. Hatta Kayseri Meydanı'nda bir kaç ağcı, misina ağlarının toplanmasına isyan ederek açlık grevi bile yapmışlardı.
Kayseri'de artık tüm ilgililer misina ağın yasak olduğunu biliyor. Neden yasak olduğunu da öğrenecekler. Üst düzey bir bilinç ve yasağa ihtiyaç olmadan bu habis materyalin kullanımının irade ile terk edilmesi amacıyla bilgilendirme faaliyetleri devam etmektedir. |
Kayseri'den gelen misina ağların kullanımıyla ilgili güzel bir gelişme. Eline emeğine sağlık KOB-DER.
|
[QUOTE=iarslan;334642]Kayseri Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü misina ağ yasağı ile ilgili bilgilendirme duyuru ve gezilerine başladı. Şu bir gerçek ki daha iki üç ay öncesine kadar Kayseri'de ağ ile avlananların çoğu, misina ağ ile avlanmanın yasak olduğunu bile bilmiyorlardı. Hatta Kayseri Meydanı'nda bir kaç ağcı, misina ağlarının toplanmasına isyan ederek açlık grevi bile yapmışlardı.
Kayseri'de artık tüm ilgililer misina ağın yasak olduğunu biliyor. Neden yasak olduğunu da öğrenecekler. Üst düzey bir bilinç ve yasağa ihtiyaç olmadan bu habis materyalin kullanımının irade ile terk edilmesi amacıyla bilgilendirme faaliyetleri devam etmektedir.[/QUOTE] Neden yasak olduğunu doğaya nasıl zarar verdiğini bilseler daha titiz olurlar sanıyorum, gerçi doğaya yararlı ağ var mı gülerim ama hadi hayırlısı bizde burada gölbaşı ile ilgili koşturuyoruz, daha da güçleniyoruz sesimiz daha çok çıkıyor, devam bakalım... |
Dün Kayseri Tarım İl Müdürü ile görüştüm. Bahçecik Barajı avlak sahasına yönelik bazı taleplerimiz vardı. Bu vesile ile misina ağ denetimleri de gündeme geldi. Hava şartları uygun olduğu zamanlarda denetime muhakkak çıkıldığını ve şu ana kadar 20.000 metreyi aşan misina ağ topladıklarını, yasak ağ ile avlanmanın büyük ölçüde engellendiğini ifade etti. Bahar ve yaz aylarında bu konuda daha da ciddi denetimler yapacaklarını ilave etti. Müdür bey'in aktardığı bir husus özellikle dikkatimi çekti:
Misina ağ kullanımını dürbün ile tespit ediyor denetim görevlisi ve ağa doğru harekete geçtiğinde bakıyor ki ortada ağ filan yok! Misina ağ kullanan canavar, canavarlıkta zirve yapmış ve ağı keserek tabana salmış oluyor! İşte o ağ, tabanda akıntı ile gezinen hayalet ağ olup, barajda yaşamın çanına ot tıkıyor! Bu kadar adice bir tavır bindiği dalı kesmek ile tefsir edilemez; olsa olsa hainlik ve alçaklık ile ifade edilir. Kayseri Tarım hayvancılık İl Müdürü çaba gösterdiklerini, mücadele ettiklerini söylüyor. Bu bilgiyi paylaşmak istedim... |
Bu konularda Kurumların ciddi bir acemiliği var. Konumuz ile ilgili birim yetkilileri toyluklarını deneme sınama metotlar ile gidermeye çalışıyorlar.
Basit bir örnek: Fransa'da yapılan balık avı turnuva kaidelerinde belirlenen bir oltaya üç iğne kullanımını sen al tüm Türkiye'de yayımladığın Tebliğ ile Amatör Olta Balıkçısına kural bu, böyle avlanacaksınız diye dayat! Tüm olta balıkçıları bilir ki, her balık için farklı düzenekler kullanılır. Alabalık için kullandığımız olta ile sazanınki farklı olur. Dip olta mantığı farklı, mantarlı olta farklıdır. Haydi bunları geçtik; [B]Barajdaki balığın rezervini D.S.İ. tespit eder, istihsal ihalesini Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü yapar, istihsal bedelini de İl Özel İdare alır ise, bu düzen dikiş tutmaz.[/B] Bizim olay da kısaca bu. Jandarmamız kıyı boyu denetim ile, Tarım Hayvancılık Müdürlükleri su denetimleri ile [B]kitap üstünde[/B] vazifeli. Tarım Müdürlüklerinin genelde ya bir adet denetim kayığı vardır; ya da hiç yoktur! Jandarma'nın da sudaki yasal olmayan avlanma biçimine müdahale yetkisi veya imkanı yoktur. Suda yasal olmayan avlanmalara fırsat verici karmaşık, sonuç alınamayan bu kara düzen, olay amatör olta balıkçısı olunca, Demokles'in Kılıcıdır mubarek! Hepsi birden tepesinde amatörün... Yok hafta içi, olmadı iki olta kullandın; neymiş yasak bölgeymiş, daha olmadı sayıyı aştın... Envai çeşit ceza uygulama imkanları var... Yahu! Adam misina ağ ile anasını belliyor suda balığın! Bin tane amatör oltacının bir hafta uğraşsa tutamayacağı balığı on bin metre ağ ile bir saatte çekiyor deposuna. Kime ne anlatıyorsun? Neden olta balıkçısı zırt pırt taciz edilir? Mantık sadece şu: Yasal avlanma yapmayan, misina ağ kullanan ağcı, oltacının gözünün önünde... Kayığa ne ile neyi çektiğini görüyoruz... Yılda tüm barajda ancak belli bir alabalık kotası yazılı ya Şartnamelerinde, biz biliyoruz ki günde o miktar kadar tutuyor bunlar... [B]E adam senin onu izlemene razı olur mu?[/B] [B]Jandarmayı da, Tarım Hayvancılığı da emir eri gibi çalıştırıyor.[/B] [B]Bir şikayet, hop Jandarma tepende... [/B] O, bu arada anasını bellemeye devam ediyor balığın! Peki bu konuda yetkililer olayın cahili mi? [B]Umarım cahilidirler![/B] Yoksa ifade etmek bile istemem; ama burası neresi, bu düzen neyin nesi diye sormam icap eder!... |
[url]http://www.kayserigundem.com/aktuel/yamula-barajinda-katliam-var-h1454.html[/url]
|
[QUOTE=Yasin ÖZTÜRK;334713]Neden yasak olduğunu doğaya nasıl zarar verdiğini bilseler daha titiz olurlar sanıyorum, gerçi doğaya yararlı ağ var mı gülerim ama hadi hayırlısı bizde burada gölbaşı ile ilgili koşturuyoruz, daha da güçleniyoruz sesimiz daha çok çıkıyor, devam bakalım...[/QUOTE]
slm yasin seninde dediğin gibi GÖLBAŞI moganda sıkıntı büyük geçen yaz herkesin gözü önünde gündüz gözüne motorlu kayıkla fenerin yakınına gelip sepet şeklinde akorduyon biçiminde metal ağa bırakirken seslendi benim ekipten arkadaşım siz ne yapıyorsunuz diye sonra duyarlı amötör avcı arkadaşlarda desteklediler lakin suç bastırıp küfürler savurdular ve hızla uzaklaştılar güvenlikci arkadaşlara söyledik lakin karşı kıyıya gölbaşı belediyesi bakıyor diye geçiştirdiler halbükü kurtbuazı barajı çok güzel anfa güvenlik sürekli devriye atıyor ve şüpelenince oltaları kontürol ediyor mogan gölü için kanuni yollardan ne yapılabilir büyüklerime soruyorum saygı ve sevgilerimle |
Konu eski ama gelen haberler yeni:)
[B]YAMULA BARAJINDA SU ÜRÜNLERİ AVCILIK DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR[/B] İl Müdürlüğümüz Su Ürünleri birimince Yamula Barajında 30-31 Ekim 2013 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, su ürünleri avcılığında kullanılması yasak olan yaklaşık 3000 M (Metre) uzunluğunda misina (monofilament) ağ, Su ürünleri birimi personellerince imha edilmek üzere toplanmıştır. Ekim ayı boyunca Yamula barajında yapılan denetimler sonucunda; toplam 4900 M (Metre) kullanılması yasak olan misina ağ toplanmıştır. Doğal yaşamın korunması ve sürdürülebilir su ürünleri avcılık faaliyetlerinin sağlanması adına denetimlerin aralıksız olarak devam edecektir. [url]http://www.kayseritarim.gov.tr/haber/5910/yamula-barajinda-su-urunleri-avcilik-denetimleri-devam-ediyor.html[/url] [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/1Tb7gF46.jpg[/img] [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/iPKtmQ.jpg[/img] [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/Rj7WQxys.jpg[/img] [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/qzaBV1kOb.jpg[/img] [img]http://www.oltaciyukle.com/images/2013/11/15/6DCUjcT3.jpg[/img] |
Kayseri su ürünlerini böyle güzel çalışmaları için gelecegimiz için sürdürülebilir avcılık adına canı gönülden kutluyorum..
|
Darısı Ankara'daki mevkidaşlarına diyorum.
|
Bu aglarin satilmasi tekrar gole bu aglarin serilmesi anlami tasiyor. agi toplamak kadar satildigi dukkanida 1 ay kapatmak lazim malesef yasaklar kagit ustunde kalmaktan kurtulamiyor. tavsana kac taziya tut felsefesidir bu yapilanlar.
|
[QUOTE=gökhan;344002]Darısı Ankara'daki mevkidaşlarına diyorum.[/QUOTE]
Aynen katılıyorum, Ankara dakiler artık uykudan kalksınlar. |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:26. |