Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Mevzuatlar (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Konya Seydişehir de Yasaya Aykırı Olduğunu Düşündüğüm Bir Uygulama (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=9355)

Nuri ERTİK 06.05.11 00:17

[QUOTE]Beyşehir İlçe Tarım Müdürlüğü’ne

07/03/2011 tarihli il komisyon kararıında aşağıda belirtilen maddeler 2/2 tebliğe aykırılık barındırmaktadır.

Madde 19- Yasak dönemde 2/2 Numaralı Tebliğin Çizelge-6 ve 15 inci maddenin 13 ncü bendine göre Beyşehir Gölü’nde Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığı da yasaktır.

2/2 tebliğde çizelge 6 da, tür-zaman yasakları yer almaktadır.Kararda belirttiğiniz 15 Mart 2011 – 15 Haziran 2011 tarihleri, çizelge 6 ya göre sazan, yayın, kadife, şiraz,Tatlısu kefali (göllerde ve barajlarda ve orman içi sularda) ve diğer türler için geçerlidir. Çizelge 6 ya göre Sudak balığı avlanma yasağı 30 Nisanda son tarih olmakta ve bundan sonra serbest olmakta.

Ayrıca, 15inci maddenin 13üncü bendinin uygulanabilmesi için, Beyşehir gölünün yine 2/2 tebliğin 15’inci maddesine göre Kiralanan İstihsal alanı olması gereklidir.

Yine 2/2 tebliğin Avlanmanın tamamen ya da kısmen yasaklanan iç sular bölümünde Beyşehir gölü için herhangi bir kısıtlama söz konusu değildir.

Eğer Beyşehir Gölü Kiralanan İstihsal alanı değil ise, komisyon kararlarındaki

20nci maddesi ve bu maddenin a ve d bendi 2/2 tebliğe aykırıdır.

Ayrıca,
Madde 20deki c bendinde kilo ve adet limitleri birlikte ele alınmış. Yine 2/2 tebliğe göre:

MAdde 12, çizelge 5 açıklamasında
(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

Denmektedir.Dolayısıyla sazan ve sudak balıkları birlikte değerlendirildiğinde :
Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 10’u geçemez.

2/2 tebliğin MADDE 20 – (1) Bu Tebliğde belirtilen yasak, sınırlama ve yükümlülükleri belirlemeye ve ilân etmeye Bakanlık yetkilidir. Mülki idareler, diğer bakanlıklar ve ilgili kamu kuruluşları, özel ve tüzel kişiler bu tebliğde belirtilen yasakları, doğal afetler (kuraklık, sel, yangın, sağlık vb.) haricinde kaldıramazlar, bu yasaklara aykırı veya yeni yasaklama kararı alamazlar, ilan edemezler.

Maddesine istinaden alınan bu kararların yeniden gözden geçirilmesi ve 2/2 tebliğe göre düzenlenmesi ve ilgili gelişmelerin elektronik posta ile bildirilebilmesi arz Olunur.
Saygılarımla,

Nuri ERTİK

TcKimlikNo : **************
Tel (GSM) : *************
Ades : ************[/QUOTE]

Bu mail tarafımdan gönderildi.Cevabını bekliyorum.Bir iki gün içerisinde cevap gelmez ise BİMER e de göndereceğim.

kefal 06.05.11 05:03

Zaten tarım müd. sitede de yanlış yazılmış kanun değil yönetmelik olarak geçmesi gerekiyor..
tarım.müd. sayfasında ,konuda ticari balıkçılar için alınmış gibi bir anlatım var gibi geldi bana ayrıcada yukarıda arkadaşımızın dediği gibi olay su koop ile de ilgili olabilir.. kooperatife verildiyse yapacak birşey yok bu durumda sınırlarını belirlemesi lazım , birde malum amatöre tatil günleri serbest..olması gerekir..

Sahin_Cimi 06.05.11 20:05

ilginç ya ..Bir araştırma yaptım bu tür kararları sadece Beyşehir İlçe Tarım ve Seydişehir İlçe Tarım alıyor..

Var bu işte bu iş.. Araştırmalarım devam ediyor.. Bakalım altından ne çıkacak... Çok merak ediyorum..

nehir 07.05.11 01:05

Bu tarz yasakların biz amatörler için çok can sıkıcı olduğunu düşünmüyorum, önemli olanın kuralların veya yasakların doğru ve herkes için uygulanması(ağ vb.).Bu yasağın getirisine ve götürüsüne bakıp öyle karar vermekten yanayım.Biz amatörler hep yasakların yöreye göre değerlendirmekten yana değil miyiz?

İbrahim YILDIZ 09.05.11 20:55

Şahin Ağabey öncelikle verdiğiniz ve inşallah kuracağınız dernekten dolayı size teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.
Emin olabilirsiniz ki OLTACILARDER Yönetimi ve Üyeleri her zaman sizin yanınızda olacaktır.

Sahin_Cimi 12.05.11 07:23

Şu anki mücadelemizi hala kazanamadık ki... Malaasef İlçe Tarım sitesinde ki yazı hala duruyor ve balıkta yakalananlara hala tutanak tutuluyor.

Nuri ERTİK 12.05.11 09:29

Şahin abim,
Gerekli girişimler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor.
O tutanak tutulanlar ilgili maddeleri gerekçe gösterip itiraz etsinler.

M.Serkan İNANÇ 12.05.11 09:51

[QUOTE=M.Serkan İNANÇ;292256]Şahin bey merhaba,

Komisyonun almış olduğu kararları şuan itibari ile net olarak öğrenememiş olsakta dün ve bugün Ankara Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Seydişehir İlçe Tarım Müdürümüz Hüseyin ÜNLÜTÜRK, Konya İl Tarım Müdürümüz şehir dışında olduğundan dolayı İl Müdür Yardımcımız Erkan KAHRAMAN ile görüştük.
En kısa sürede bize haber vereceklerini söylediler.

Kolay gelsin.[/QUOTE]

[QUOTE=Sahin_Cimi;292701]Şu anki mücadelemizi hala kazanamadık ki... Malaasef İlçe Tarım sitesinde ki yazı hala duruyor ve balıkta yakalananlara hala tutanak tutuluyor.[/QUOTE]

Şahin bey merhaba,

[I]Son mesajımdan bir kaç saat sonra (05.05.2011/Akşamüzeri) tekrardan telefon görüşmesi yapmış fakat konuya yazamamıştım.[/I]

Geçtiğimiz perşembe günü Konya İl Tarım Müdür Yardımcımız Bülent Bey konu ile ilgileneceklerini ve komisyon kararlarındaki 2/2 Tebliğe aykırı olan tüm maddelerin düzeltileceğini ifade etti. Bizde cuma gününden itibaren OLTACILARDER 4. Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği' mize odaklandığımızdan dolayı bu konu hakkında geçtiğimiz hafta sonundan şuana kadar hiçbir girişimde bulunamamıştık. Az önce Konya İl Tarım Müdürlüğünden bu konuda görevli birim ile yaptığım görüşmede kendilerinin girişimlerimizden sonra konudan haberdar olduklarını İlçe Tarım Müdürlüğünce malzemelerine el konulan amatör balıkçıların malzemelerinin şuan itibari ile iade ettirildiğini, kesilen cezaların komisyonca alınan yanlış maddelerden kaynaklı ise amatör arkadaşların itiraz haklarının bulunduğunu, komisyon kararındaki yanlış maddelerin düzeltilmesi için ilgili İlçe Tarım Müdürlüklerine yazı gönderdiklerini belirtti.

Şayet ilçenizde yanlış karar nedeni ile ceza kesildiğini veya malzemelerine el konulduğunu düşündüğünüz, bildiğiniz kişiler var ise o ceza ve zapdetme tutanaklarını acilen bize ulaştırmanız gerekecek. (İptal veya iade tutanaklarıda dahil.)

(Şeydişehir' deki akarsu ve göllerde var olduğunu duyduğum)Tatlısu Kefali (Akarsularda avı serbest), Sudak, İsrail Sazanı, Gökkuşağı Alabalığı' nı bu tarihte avlayabilirsiniz.
(Şeydişehir' de yok diye bildiğim) Tatlısu Levreği, Doğal Alabalık, Turna balığının amatörlerce avlanılmasıda bu tarihte serbest.

M.Serkan İNANÇ 12.05.11 10:01

[QUOTE=Sahin_Cimi;292257]Çok Teşekkürler.. Bu vesileyle anlamış bulunuyorum ki Örgütsüz toplum güçsüz toplum demek.

Sizlerinde yardımıyla hemen Seydişehir Amatör Oltacılar Derneğini Kuruyorum.

Hemde en kısa zamanda..[/QUOTE]

Sizi tebrik ediyorum.
Başlamak bitirmenin yarısıdır;)

Seydişehir' deki amatör arkadaşlarla bir araya gelip kararınızı verdikten sonra imkanımız neyi el veriyorsa sonuna kadar kullanıp yanınızdayız.
[url]www.oltacilar.com[/url] olarak zaten biz bu amatör balıkçlılık derneği kurma işini çok seviyoruz:)

Nuri ERTİK 12.05.11 13:05

[QUOTE=Sahin_Cimi;292234]
Ee derdin ne diyeceksiniz? Derdim Şu: [url]http://www.seydisehirtarim.gov.tr/haberdetay.asp?ID=79[/url] şu linkte İlçe Tarım Müdürlüğümüzün her sene aldığı kararın örneğini göreceksiniz... [/QUOTE]

Komisyon kararını göremiyorum artık nedense:rolleyes:

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:22.