![]() |
Bu lbs nin kamış reaksiyonları tavsiye edilen ağırlıkla iyi sonuçlar alınmış
|
değişik markaların değişik aksiyonları var haklısın abi dediğin gibi markalarla değişiyor kesin bişey var ama diyorum ya değiştiriyorlar
|
[QUOTE=şükrü;290135]3lbs ile 100 gr atarsan iyi olur.tabiki birde markasını söylersen sana daha kolay yardımcı olurum.[/QUOTE]
[url]http://www.oltacilar.com/3-parca-eklemeli-surf-olta-hakkinda-yardim-t8709p2.html[/url] şükrü abi markası ve resimleri link de mevcut yardımların için teşekkür ederim.. |
[QUOTE=teadoor;290142]Dönüşüm şu formül ile yapılmakta :
Lbs üzerinden test kavisi x 454 gram : 16 = Azami atış ağırlığı İdeal ve tavsiye edilen atış ağırlığı için azami atış ağırlığından % 20 çıkartılması gerekir. Azami atış ağırlığı x 0,8 = tavsiye edilen atış ağırlığı Hesaplama örneği : 2,50 lbs’li test kavisli bir sazan balığı kamışı Azami atış ağırlığı : 2,50 x 545 g : 16 = 71 g Tavsiye edilen atış ağırlığı : 71 g x 0,8 = 57 g Burada, hesaplamak için bir liste : ---------tavsiye edilen ağırlık------------- azami ağırlık 1,50 lbs = ----------35 g --------------43g 1,75 lbs = ----------40 g --------------50g 2,00 lbs = ----------45 g --------------57g 2,25 lbs = ----------50 g --------------64g 2,50 lbs = ----------57 g --------------71g 2,75 lbs = ----------62 g --------------78g 3,00 lbs = ----------68 g --------------85g 3,50 lbs = ----------80 g --------------99g Alıntıdır Ali bey bu tablo işinize yarayacaktır sanırım çünkü lbs ile farklı yerlerde çok farkli söylemler ölçüler var bu tabloya bakarak sorunuza cevap bulabilirsiniz....:)[/QUOTE] bilgilendirdiğin için teşekkür ederim can kardeş |
Selamun aleykum,
Kiymetli arkadasim,kamislari gule gule kullan baligi bol olsun.Madem yeni almissin benim sana onerecegim su;Parcali kamislar teleskopik kamislarla ayni degildir.teleskopik kamislar daha fazla agirliklar daha genis toleranlarla kullanilma hizmetindedirler.Mesela 75-150 gr.veya 100-300 gr,gibi.Bu gram araliklarinda atabilir kullanabilirsin.Karbonsa cok esnek degillerdir,fiber ise cok esnektirler dolayisiyle cok ileri atma zor olur.Ama parcali kamislar adeta yay gibidir.yalniz minumum atis agirligina ulasman gerekir ve toleransta cok genis degildir.mesela~60-80 gr.gibi,80-100 gr,gibi.Sana bir diger tavsiyem yalniz olarak test atislari yap ve atis seklini gelistir.Selamlar.(gramajlari asarsan ve atis seklini gelistirmezsen,kamisi ek yerinden kirarsin) |
[QUOTE=hunt3r43;290151][url]http://www.oltacilar.com/3-parca-eklemeli-surf-olta-hakkinda-yardim-t8709p2.html[/url]
şükrü abi markası ve resimleri link de mevcut yardımların için teşekkür ederim..[/QUOTE] sert aksiyonlu bir kamış.90-100 gr işini görür. |
Ben kırdım aynen böğle........
Bildigim 1 lbs 450 gr dır gerisini bilmiyorum.... |
Ben anlamadim şimdi bir çok yerde 1lbs 450gr diyor.
Kamış atarı 3.5lbs diyor. Bu durumda bu kamışın atarı 3.5x450=1350gr olmazmı? 450gr / 3.5lbs yapsak yine tutumuyor bir çelişki yokmu bu hesaplarda? Yardımcı olursanız sevinirim. |
[QUOTE=wallhack;340820]Ben anlamadim şimdi bir çok yerde 1lbs 450gr diyor.
Kamış atarı 3.5lbs diyor. Bu durumda bu kamışın atarı 3.5x450=1350gr olmazmı? 450gr / 3.5lbs yapsak yine tutumuyor bir çelişki yokmu bu hesaplarda? Yardımcı olursanız sevinirim.[/QUOTE] Kamış atarı 3.5lb yanlış bir tanımlama. 3.5 lb atar değil test ağırlığıdır. Yani yatay konumdaki kamışın ucuna bu ağırlık bağlandığında kamış ucu (aksiyonuna göre 1 sert , 2 yarı parabolik, 3 parabolik ) 90 derece olacak şekilde taşıyabildiği ağırlıktır. Sert kamışlarda sadece kamış ucunda eğilme olur, yarı parabolik kamışlarda ortadan itibaren eğilme olur, tam parabolik kamışlarda kamışın tümünde eğilme olur. [IMG]http://www.chronocarpe.com/images/Image/pictos/action_c_rapide_fr.jpg[/IMG] Atar değeri hesaplanması test değerine göre yapılır, zaten yukarıda açıklaması var ama ben oradaki %20 azaltmanın gerekli olmadığını düşünüyorum. Yada kamış aksiyonuna göre sert kamışlarda %20 artırıp, tam paraboliklerde %20 azaltabilirsin diyeyim. |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:49. |