![]() |
Reisim,
biz Oltacılarder özel bölümünde dernek üyeleri olarak bu konu üzerine epey fikirler yürüttük ve öneriler sunduk. Ancak dernek üyelerimiz dışında forum üyelerimizin de bu konudaki düşüncelerini bilmek azçısından son derece faydalı bir konu olmuş. Tebliğden şikayetler bol iken önerilerin kısıtlı kalması da ayrıca manidar. Olumsuzlmak tabii ki kolay ama taşın altına eli koyup, öneri getirmek ve bunlar üzerinde de tartışıp olgunlaştırmak gerekir. |
[QUOTE=Nuri ERTİK;268915]Reisim,
biz Oltacılarder özel bölümünde dernek üyeleri olarak bu konu üzerine epey fikirler yürüttük ve öneriler sunduk. Ancak dernek üyelerimiz dışında forum üyelerimizin de bu konudaki düşüncelerini bilmek azçısından son derece faydalı bir konu olmuş. Tebliğden şikayetler bol iken önerilerin kısıtlı kalması da ayrıca manidar. Olumsuzlmak tabii ki kolay ama taşın altına eli koyup, öneri getirmek ve bunlar üzerinde de tartışıp olgunlaştırmak gerekir.[/QUOTE] Nuri kardeşim. Düşüncelerine aynen katılıyorum.bir çok kardeşimiz fikirlerini beyan etmişler.Belli bir birikimden sonra kayda değerleri toplayıp Dernek bazında tartışarak sonuçlanması gerektiğine inanıyorum Selamlar |
Ağ atanlar,sepet kullananlar, bunlara yardım edenler için daha ağır yaptırımların olması en azından caydırıcılık sisteminin işletilmesi gerekir.
|
[QUOTE=kulekreis;267978]Sevgili ve değerli oltacı dostlar. 2/2 tebliğin müddeti 31/08/2012 de bitiyor ve yeni yayınlanacak tebliğ de yapılması gereken değişikliklerle ilgili değerli fikirlerinizi almak ve hepsini dernekler çatısı altında değerlendirip bakanlığa teklif etmek,(kabul görür veya görmez) biz amatör balıkçıların Mukaddes bir görevidir.
İç sularımıza sahip çıkıldığını,Balıkların sahipsiz olmadığını,tırıvırı,serpme,sepetin her zaman kolluk kuvvetleriyle birlikte çok sıkı bir şekilde takip edildiğini,balık boyutlarına uyulduğunu hissettirip,burada bu konularla ilgilenen bir doğa aşıklarının bulunduğunu ispatlamış oluruz. Tabiki okadarda var olan şikayetlerimizi bildirmeliyiz. Tebliğde yapılmasını istediğiniz değişiklikleri ,hangi şekle gelmesini istediğinizi ve nedenlerini burada açıkça yazabilirsiniz Örneğin:Amatör balıkçılık yapacak kişilerin kesin bir şekilde egitimden geçerek amatör balıkçılık belgesinin mutlaka kendi adına düzenlenerek her daim avlakta yanında bulundurmasını istenildiğinde görevlilere ibraz edilmesini tebliğe madde olarak ilavesini istiyorum. Bu gibi değişiklik ve ilavelerin dernekler nezdinde aramızda tartışılarak sonuca bağlanması bakanlığa bildirilmek üzere listeye ilavesi düşünülebilir. Her nekadar Tebliğ sonuna 15 ay varsa da bakanlıkta bu işler 6 ay evvelden başlar. Burada da tartışmalar ve sonuca giden münazaralarla da 6 ay geçer al sana bir yıl fazla geciktirmeden bu işe başlamakta fayda vardır. Ne demiş atalarımız temiz iş altı ayda çıkarmış. Kendi tebliğimizi kendimiz yapabilmeliyiz. En iyi tebliğ vicdanınızın tebliğidir. Sevgiler ve selamlar[/QUOTE] [QUOTE=Nuri ERTİK;268915]Reisim, biz Oltacılarder özel bölümünde dernek üyeleri olarak bu konu üzerine epey fikirler yürüttük ve öneriler sunduk. Ancak dernek üyelerimiz dışında forum üyelerimizin de bu konudaki düşüncelerini bilmek azçısından son derece faydalı bir konu olmuş. Tebliğden şikayetler bol iken önerilerin kısıtlı kalması da ayrıca manidar. Olumsuzlmak tabii ki kolay ama taşın altına eli koyup, öneri getirmek ve bunlar üzerinde de tartışıp olgunlaştırmak gerekir.[/QUOTE] [QUOTE=kulekreis;268923]Nuri kardeşim. Düşüncelerine aynen katılıyorum.bir çok kardeşimiz fikirlerini beyan etmişler.Belli bir birikimden sonra kayda değerleri toplayıp Dernek bazında tartışarak sonuçlanması gerektiğine inanıyorum Selamlar[/QUOTE] [url]www.oltacilar.com[/url] forum üyesi dostlarımızın konu hakkındaki düşünceleri bizler için gerçekten çok önemli. 2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ' e aşağıdaki linkten ulaşıp düşüncelerinizi bu konu altında paylaşabilirsiniz. [url]http://www.oltacilar.com/2-2-teblig-t3964.html[/url] Konu için teşekkürler Reisim... |
[QUOTE=gökhan;268720]bende küspen ile aynı düzeneğine sahip olan SAZAN YAYININ da yasaklanması böylece bu kafa karıştıran düzenek resmen yasak olur.(ben bunu forumda konuşmuştum kanunen serbest ama artık çevreye verdiği zarardan dolayı iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum)[/QUOTE]
[QUOTE=Tayfun TURNALI;268909]küspeli ve yaylı olta amatör ruha aykırı....bence...buda benim fikrim...[/QUOTE] [B]İçsularda amatör avcılık [/B] (2) [B]Küspeli olta[/B], parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (DEĞİŞİKLİK, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) Arkadaşlar bu maddeye göre zaten [B]küspeli olta [/B]yasak. Bu tebliğde değişiklikden ziyade kontrol mekanizmasında köklü bir değişiklik yapılmalı. İlgili birimi arayıp zaman yasakları çiğneniyor şu balık avı yapılıyor dediğinizde,av mahaline gelen kontrol memurunun ne zamandan nede bahsi geçen balıkdan haberi yok.Yani neyin ne olduğunu bilmiyor. Önce kontrol mekanızması tam teşekküllü değişirse herşeyin çok daha güzel olacağını düşünüyorum. |
[QUOTE=Mustafa DEDEMLİ;269527][B]İçsularda amatör avcılık [/B]
(2) [B]Küspeli olta[/B], parakete, sualtı tüfeği, zıpkın, pinter ve sepet gibi tuzakların kullanılması yasaktır. Boyutları belirlenerek ilan edilmiş olan yemlik uzatma ağı dışında her türlü ağın (tırıvırı, germe, uzatma, sürütme, çevirme, serpme vb.) avlakta bulundurulması ve kullanımı yasaktır. (DEĞİŞİKLİK, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) Arkadaşlar bu maddeye göre zaten [B]küspeli olta [/B]yasak. Bu tebliğde değişiklikden ziyade kontrol mekanizmasında köklü bir değişiklik yapılmalı. İlgili birimi arayıp zaman yasakları çiğneniyor şu balık avı yapılıyor dediğinizde,av mahaline gelen kontrol memurunun ne zamandan nede bahsi geçen balıkdan haberi yok.Yani neyin ne olduğunu bilmiyor. Önce kontrol mekanızması tam teşekküllü değişirse herşeyin çok daha güzel olacağını düşünüyorum.[/QUOTE] Yukarıdaki ilgili maddenin yasaklanması bence yalnış bir uydulamadır. iğne sayısında sınırlama var ise dileyen istediği methotu kullanır. Önceki sirkülerde altı igne sınırlaması vardı ve insanlar küspeli oltalarda 6 igneyi kullanıyorlardı. Altı igne sayısı üçe düştü küspeli olta düzeneğide yasaklandı. Yasaklama bence üç iğneli küspeli oltaya yapılmaması gerekliydi. Küspeli oltaya üç igneli uygulama yapılır,hala iddaa edilen olaylar devam ederse bence o zaman yasaklanmalı.. Üç iğneye yasaklama getirilecekse o kadar çok meteryalin yasaklanması lazım ki.... Anlatmakla bitmez...... Bir örnek vereyim sarı boncukla yapmış olduğumuz avlarımızda taşa ve su içerisindeki ağaca takılan 3 iğneli hazır takımımız küspeliden fazla tehlikelidir ve avcılığına balık alana kadar devam eder. Küspemi daha çabuk eriyecek boncukmu...:D Bir sonraki sirkülerde bu yalnıştan dönülmesi bence daha sağlıklı olacaktır... [COLOR="Red"][B]2/2 sirkülerde küspeli olta düzeneği yasaktır. Hiçbir arkadaşımız kullanmasın...[/B][/COLOR] |
[url]http://www.oltacilar.com/2-2-teblig-t3964.html[/url]
Üstdeki linkin altıda kilitlidir. |
[QUOTE=KRAL BALIKÇI;269537][url]http://www.oltacilar.com/2-2-teblig-t3964.html[/url]
Üstdeki linkin altıda kilitlidir.[/QUOTE] Konuyu güncellemek istedim . Sevgili oltacı dostlar ve dernek yetkilileri . konuyla ilgili çalışmalarınızı bizlere bildirirseniz seviniriz. Selamlar |
Konuyu bir kez de ben güncellemek istedim. Zira şu ara ilgili çalışmalar tam gaz devam ediyor. Tecrübesine saygı duyduğum Hasan Hüseyin Külek ağbimizin deniz tarafı ile ilgili bilgi ve düşüncelerini burada okuyabilir, fikir sahibi olabilirsem ne mutlu bana.
Yeri geldiğinde yerden yere vurduğumuz tebliğin ( balık avı kuralları ) düzenlenmesine katkı sağlamak isteyen her amatörün görüşü altın değerindedir. Bilgi Notu : Şu an 2/2 Tebliğe göre avlanıyoruz. 3/2 Amatör Tebliğ için sivil toplum örgütlerinden görüş sorulmuş olup bu görüşler Nisan ayına kadar bir havuzda toplanacak. Mütakiben ( muhtemelen ) Haziran ayı içerisinde toplantı yapılacak. Peşinden Bakanlık kendi içinde bir toplantı yapacak ve hükme bağladığı yeni ( 3/2 nolu tebliği ) kuralları Ağustos 2012 sonu / Eylül 2012 başı gibi resmi gazetede ilan ederek yürürlüğe sokacaktır. |
Teşekkür ederim Tuncay. Bu tebliğ konusu devreye girmeye başladı. Bilimsel toplantılar başladı.
Olta Balıkçılığı Federasyonu Toplantısına 30 Bilim Kurulu Üyesi Katıldı. Sonuçları bildireceğim. Ticari balıkçılar da kendi aralarında örgütlenip bir dernek kurdular. 2/1 tebliğ için çalışmalar başlıyor. GELENEKSEL BALIKÇILIĞI YAŞATMA DERNEĞİ. (gebalder) Burada esas olan 2/1 tebliğ burada doğru yapılacak her düzenleme 2/2 ye direk intikal edeceğine inanıyorum. Mesela: denizde monoflament tek kat ağ yasaklandı . Ancak çift kat ağ neden serbest gibi başka; misina ağların dukkanda satışı yasak değil, teknede bulundurulması yasak. Yüzlerce dengesiz maddeler. Hayırlısı olacak inşallah. Devam edeceğim. Selamlar |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:48. |