Balık Avı ve Amatör Balıkçılık

Balık Avı ve Amatör Balıkçılık (http://www.oltacilar.com/index.php)
-   Mevzuatlar (http://www.oltacilar.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Mutlaka Okuyunuz Ve Okutunuz... 2/2 TEBLİĞ (1. Bölüm) (http://www.oltacilar.com/showthread.php?t=7639)

Tolga ÇALIM 22.03.10 20:12

Teşekkürler Başkanım faydalı bilgiler için :)

Fedai ERDEM 22.03.10 21:17

Başkanım..
Kanunun en kötüsü bile hiç olmamasından iyidir,
Biz okumazsak okuduğumuzu aktarmazsak

bizi kim okur kim dinler.
Teşekküerler..

kulekreis 22.03.10 22:32

İnsanların yasaklara karşı antipatisini yıllardır değerlendirmeye çalışıyorum.üst geçit olmayan yerde kıyamet kopar niçin üst geçit yok diye.üst geçit yapılır yoldan geçmesinler diye tel çekilir.Herkes yine tel örgüyü atlar karşıya geçer.üst geçitten millet ineklerini geçirir

Sigaranın üstünde içmeyin ölürsünüz yazıyor.ama tınlayan yok tüttür babam tüttür.

18 yaşından küçükler giremez yazar.Gir bak içeriya yarısı 18 yaş altıdır.

sigara yasağı olan yerlerde levha vardır.62 tl cezası var diye adam levhanın altında sigara içiyor.

Şu tarihler arası balık tutmak yasak diyor.Adam ağla balık tutuyor.yasak mevsiminde tezgahlarda yasak balıklar satılıyor.

Boy limitlerini hiç kimse takmıyor.

Nedir bunlar insanın ruhundamı var .anlayabilenler açıklasınlar.( Bu Yasakları kendine prensip edilmiş nadide azınlıktakı kişileri bu mezuu dışında tutuyorum)

baracuda 22.03.10 22:50

[QUOTE=kulekreis;248858]İnsanların yasaklara karşı antipatisini yıllardır değerlendirmeye çalışıyorum.üst geçit olmayan yerde kıyamet kopar niçin üst geçit yok diye.üst geçit yapılır yoldan geçmesinler diye tel çekilir.Herkes yine tel örgüyü atlar karşıya geçer.üst geçitten millet ineklerini geçirir

Sigaranın üstünde içmeyin ölürsünüz yazıyor.ama tınlayan yok tüttür babam tüttür.

18 yaşından küçükler giremez yazar.Gir bak içeriya yarısı 18 yaş altıdır.

sigara yasağı olan yerlerde levha vardır.62 tl cezası var diye adam levhanın altında sigara içiyor.

Şu tarihler arası balık tutmak yasak diyor.Adam ağla balık tutuyor.yasak mevsiminde tezgahlarda yasak balıklar satılıyor.

Boy limitlerini hiç kimse takmıyor.

Nedir bunlar insanın ruhundamı var .anlayabilenler açıklasınlar.( Bu Yasakları kendine prensip edilmiş nadide azınlıktakı kişileri bu mezuu dışında tutuyorum)[/QUOTE]

Ya devlet başa, Ya kuzgun leşe tabiri burdan çıkmamışmı ?
Kural koymak işin başı bundan daha zor olanı onu uygulayabilmek uygulatabilmek yada uygulanmasına hiç gereksinim bırakmamaktadır.
Denetleme ve yaptırım mekanizması iyi çalışmazsa sonuçları bu olur.

Örneğin ağ atan birini görüyoruz düşünüyoruz ya jandarmayı arasakmı ? neden çünkü içimizde tereddüt var ya aradığımızda gelmezse yada gelmeyebilir endişesi var. Yada gelince toplayın ağları gidin derse ? zorunuza gitmiyormu siz adaletli şekilde yasağa uyuyorsunuz kolluk kuvveti gelip sanki adamı ödüllendirir gibi toplan gidin diyor adalet bu noktada başlıyor.

Cezaların yaptırm gücü nedir? uygulayan kimdir ? insiyatif kimin elindedir ? Örneğin amerikada polis dur ihtarı çektiğinde durmak zorundasınız durmazsanız vurma yetkisi var çünki toplumun tamamını korumak için sorun çıkaran kişiye mahal vermemeniz adaletin temel taşıdır. Düşünün izmirde bir çocuk polis tarafından vurulduki bu olayda polisin defalarca dur emri çektiği telsiz konuşmalarıyla sabit , çocuğun vurulması beni insani açıdan çok üzdü ama ya o arabada bir patlayıcı olsaydı ve sırf polis işini yapmadığı için hayatta temel 2 vatani görevi ( vergisini veren ve askerliğini yapan ) bir yada bir kaç vatandaş zarar görseydi ? sonra o adamı assalar bile o anaların eşlerin çocukların yüreği dinermiydi .

Bu sebeple sorun şurda abi.
1 Kural açık ve net olmalı, yorum yer bırakmamalı
2 Kuralları uygulayacaklar açık net belirlenmeli yoruma açık olmamalı
3 kuralları uygulayanlara kuralların kat i olduğu ve uyguylanması diğer vatandaşların refahı için olduğunun net bilgilendirilmesi , uygulamayan yetkililerin görevi kötüye kullanmaktan işlem yapılmaları gerekliliği
4 kuralları uygulayan yetkililerinbasın dahil herhangi bir kurum tarafından yıpratılmaması adamların işini yaptığının açıkca belirtilmesi gerekliliği
5 kurallar uygulandıktan sonra cezanın ne olacağının bilinmesi ( öyle ya yapan ne bulacağını bilsin )
6 cezaların diğer vatandaşların adalete olan inançlarını sarmacak şekilde gerekliliğinin yapılması
7 bürokrasinin azaltılması bu şekilde duyarlı insanların kuralların uygulanmasında daha katılımcı olmasının sağlanması .

Tüm sistemlerimiz bu şekilde olduğunda her alanda başarıya ulaşmamız kaçınılmaz olur. Gerisi teferruattır.

Fedai ERDEM 22.03.10 23:49

[COLOR="DarkRed"][B]Amatörlük bu olmasa gerek..[/B][/COLOR]

İyi dinleyin lütfen.!!!

[İZLESENE]1040547[/İZLESENE]

[İZLESENE]429655[/İZLESENE]

[İZLESENE]294571[/İZLESENE]

Bu linkte sonunda söylediklerine dikkat edin [COLOR="darkred"]Jandarma görmesin[/COLOR].

[url]http://www.akilli.tv/video/366158/105-Kglik-Dev-Yayin-Baligi-Balikcilar-Omer-ve-Ahmet-Alem-balik-gor.aspx[/url]

kulekreis 23.03.10 00:06

Fedaicim videolar için Yazılacak okadar çok mevzuu varki ama yazamıyorum.sadece Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın diyorum.ve gecenin bu saatinde beni bileyledin.:D bir taraftan iyi
oluyor daha keskin hale geliyorum.

baracuda 23.03.10 11:30

niye jandarma görmesin diyorlar ben anlamadım.
Balık limitin üstünde, oltayla tutulmuş acaba yasak dönemdemi avlanmış ?

Fedai ERDEM 23.03.10 11:41

Yasak zamanda yasak yerde muhtemelen Semih..

Selçuk_06 23.03.10 11:53

Belkide sürekli yasakları çiğnedikleri için alışılagelmiş jandarma fobisi olmasın ..
Ne ne zaman nerde ne şekilde yasak biliniyomu acaba ?

Fedai ERDEM 23.03.10 12:22

[QUOTE=kulekreis;248872]Fedaicim videolar için Yazılacak okadar çok mevzuu varki ama yazamıyorum.sadece Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın diyorum.ve gecenin bu saatinde beni bileyledin.:D bir taraftan iyi
oluyor daha keskin hale geliyorum.[/QUOTE]

Aman abi, İnsanı sinir stres öldürür biliyorsun.:)

Akşam biraz geziniyordum nette o kadar çok ki böyle videolara rastlamak inanamadım.
Bununla nasıl başa çıkılır görsel kirliliğin önüne nasıl geçeriz mümkün gibi gözükmüyor.

Yalnız kazana bildiğimizi yanımıza çekebildiklerimizi çoğalta bilirsek sanırım o zaman bu videoları pek görmüyeceğiz..

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:48.