![]() |
Tekrar mesaj oalcak ama ayrı kalmasını istedim:
Bilgi edinmeden yararlanabilmem için de siteye üyelik şartı koymuşlar... Yani ben üye olamdan Kaymakamlığa bilgi edinme başvurusu yapamayacağım. İlginç değil mi? |
[QUOTE=Nuri ERTİK;236968]Ticari sirküler ya da kurallar hakkında tam olarak bilgi sahibi olmadığımdan o konulara değinmeyeceğim, ama yazar olta ve ağı penaltı derken oyunun kurallarını da gösteren ve daha sonraki kelimelerinde bahsettiği,
Ülkemizde amatör balık avcılığının 21 Ağustos 2008 tarih ve 26974 tarihli Resmi Gazete'de, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan 2008/49 sayılı [COLOR="Red"]2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen[/COLOR] Genelge[COLOR="Red"](TBLİĞ)[/COLOR] ile genel çerçevesi çizilmiştir. İş bu durumda, tebliğde açıkça yasaklama yetkisinin bakanlıkta olduğu işarıyla bu penaltı kararını tebliğde açık olmayan bir durumda veren hakem kuralları bilmiyor demektir. Ancak bu maçta hakem Tebliğin hilafında davrandığında, haksız fiil işlemiş olacaktır. Yasadışılığı engellemeye çalışırken keyfi yasakların uydurulması gibi bir hak yoktur. Yazarın bilgilerine... Ben bu mesajı yazarken tayfun abim yeni bir mesaj daha yazmış ki, ilçe tarım müdürünün bakanlığının yayınladığı tebliğleri okumadığının açık ispatıdır.[/QUOTE] Kıyıdan olta avcılığı yasak mı değil mi,anlamadım şimdi.Şu kış günlerinde sahilde yüzen de yok hani.:confused: |
Nuri kardeşim gayet güzel ortaya koymuş durumu...ben yorum yapmak istemedim bu yazılar ile ilgili...mülki amir ve memurları olaya bakışları çerçevesinde koymuşlar yasağı...Nuri kardeşim...üye olmayanların rahatsız etmemeleri içindir bu şart....üye olanlarda rahatsız etmiyor zaten...HUZURLU olmak istemişler...selamlar....
NOT= KIRMIZI KARTLIK bir karar ve olaya bakış açısı bu....duramadım yaptım yorumumu... |
Sorun değil Tayfun abim...
Aşağıdaki mesaj Başbakanlık BİMER e tarafımdan az önce gönderildi. Hukuk ile yasadışılığın önüne geçmek isteyenlerle sonuna kadar beraberim. Ama yasadışılığın önüne geçmek adına hukuksuzluk yapılması beni rahatsız eder. Bu konuda bilgi edinme hakkım vardır ki edindiğim bilgilerle gerekli başvuruları yapabileyim. BİMER e gönderdiğim metin: [QUOTE]Mezitli de balık avlamakla ilgili alınan kararlarla ilgili olarak bilgilenmek amaçlı [url=http://www.mezitli.gov.tr]Mezitli KaymakamlıÄ�ı[/url] sitesini incelerken, alınan kararlarla ilgili bilgi edinmek amacıyla bilgi edinme başvurusu yapmak istedim. Ancak açılan [url=http://www.mezitli.gov.tr/3.asp?see=2&katid=1]Mezitli Kaymakamlığı[/url] sayfada "BİLGİ EDİNME bölümüne başvurabilmek için sisteme üye girişi yapmalısınız !" yazısı ile karşılaştım. Bilgi edinme kanununda Bilgi edinme hakkı MADDE 4.- Herkes bilgi edinme hakkına sahiptir. Türkiye'de ikamet eden yabancılar ile Türkiye'de faaliyette bulunan yabancı tüzel kişiler, isteyecekleri bilgi kendileriyle veya faaliyet alanlarıyla ilgili olmak kaydıyla ve karşılıklılık ilkesi çerçevesinde, bu Kanun hükümlerinden yararlanırlar. Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerden doğan hak ve yükümlülükleri saklıdır. Başvuru usulü MADDE 6.- Bilgi edinme başvurusu, başvuru sahibinin adı ve soyadı, imzası, oturma yeri veya iş adresini, başvuru sahibi tüzel kişi ise tüzel kişinin unvanı ve adresi ile yetkili kişinin imzasını ve yetki belgesini içeren dilekçe ile istenen bilgi veya belgenin bulunduğu kurum veya kuruluşa yapılır. Bu başvuru, kişinin kimliğinin ve imzasının veya yazının kimden neşet ettiğinin tespitine yarayacak başka bilgilerin yasal olarak belirlenebilir olması kaydıyla elektronik ortamda veya diğer iletişim araçlarıyla da yapılabilir. Dilekçede, istenen bilgi veya belgeler açıkça belirtilir. diyerek başvuru usullerini belirlemişken ve Bilgi verme yükümlülüğü MADDE 5.- Kurum ve kuruluşlar, bu Kanunda yer alan istisnalar dışındaki her türlü bilgi veya belgeyi başvuranların yararlanmasına sunmak ve bilgi edinme başvurularını etkin, süratli ve doğru sonuçlandırmak üzere, gerekli idarî ve teknik tedbirleri almakla yükümlüdürler. Bu Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren diğer kanunların bu Kanuna aykırı hükümleri uygulanmaz. demektedir. Bilgi edinme kanuna göre, ilgili sitede bu zorunluluk olabilir mi? Ben bilgi edinmek için ilgili siteye üye olmak istemiyorum. Ancak ilk başta bahsettiğim kararlarlar ilgili de Kaymakamlıktan bilgi edinmek istiyorum. Durumun incelenerek tarafıma bildirilebilmesini arz ederim. Saygılarımla. [/QUOTE] Ayrıca Yusuf abim, Sorduğunuz sorunun cevabı için forumumuz mevzuatlar bölümünde bulunan 2/2 tebliği incelerseniz gerekli cevapları o tebliğde bulacaksınız. |
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
|
[QUOTE=jedimax;236973]Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.[/QUOTE]
Bilgi edinemediğim için sorunuza açık cevap veremedim. Ama tebliğde belirtilen yasaklar dışında herhangi biri, kim olursa olsun, yasaklama kararı alamaz. Yasaklama kararları elimde olamadığından, siz ilgili tebliği inceleyerek buna aykırı kararlara uymak zorunda değilsiniz. Tebliğe aykırı olarak herhangi bir işlem yaptıklarında bu yok hükmündedir. Dolayısıyla herhangi bir işlem yaptıklarında, tutanağı incelemeden herhangi bir imza atmayınız. Çünkü balık avlamak yasak diyerek size kimyasal kirletme ya da kabahatler kanunun başka maddelerinden ceza kesebilirler.Tutanağa açıkça avlandığınız yeri ve cezanın olta ile avlanmaktan dolayı kesildiğini belirten ifadeleri ekletiniz. Herhangi bir imza atmak zorunda değilsiniz ki ceza kesseler dahi, imzanız olmadığı zaman suçunuzu ispat zorundalar. Tebliği dikkatlice inceleyiniz. |
Nuri Bey 2/2 tebliğini daha önce okumuştum,acaba gözümden kaçan yeri var mı diye satır satır tekrar okudum ve kıyıdan avcılığı yasaklayan ibare yok.Sadece avlanma ile ilgili düzenlemeler var.Mesala balık boyu,iğne sayısı vs.
|
Yusuf abi,
orada yasklanan yerler kordinatlar da var... Eğer balık avladığınız yerler tebliğde yasak olarak belirtilmiyorsa, ekipman ve yakaladığınız balıklar da tebliğie aykırı değilse, daha doğrusu tebliğe uygun avlanıyorsanız herhangi bir sorun yok demektir. [QUOTE] MADDE 17 – (1) Denizlerde amatör avcılık, zaman yasağına tabi değildir. Denizlerde özel avlanma izni gerekmeyen yerler haricinde gün içinde av saati sınırlaması yoktur. (2) a) Denizlerde amatör avcılık parakete , pinter ve sepet gibi tuzaklar hariç olmak üzere; her türlü olta takımı, serpme, yemlik uzatma ağı ve sualtı tüfeği ile yapılabilir. b) Bu Tebliğde özellikleri belirtilerek izin verilenler dışındaki her türlü ağ, tuzak ve patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu v.b ile su ürünleri avcılığı yapılması, bu maddelerin gemilerde ve av mahallerinde bulundurulması yasaktır. c) Kullanılacak serpme ağının, kapalı iken yerden yüksekliği 3 metreyi geçemez, göz açıklığı 28 mm.’den küçük olamaz. (3) Bir amatör avcı en fazla 4 olta takımı kullanabilir. Olta takımındaki iğne sayısı, çapari hariç 6 adedi geçemez. (4) a) Denizlerde gece zıpkın ve sualtı tüfeği ile avcılık yapılamaz. b) Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz. Ancak amatör su altı avcılarının emniyeti açısından, en fazla 6 V (volt) gücünde fener bulundurulabilir. c) Sualtı tüfeği ile orfoz ve lagos avcılığı yapılamaz. ç) 1 Mayıs- 30 Eylül tarihleri arasındaki dönemde şamandıralarla sınırları belirlenmiş yüzme alanları içinde, zıpkınla veya su altı tüfeği ile su ürünleri avcılığı yapmak yasaktır. (5)DEĞİŞTİRİLDİ Avlanması tamamen yasak olan türlere dışındaki her türlü doğal yem, mamul doğal yem ve yapay yemlerin denizlerde yapılan amatör avcılıkta kullanılması serbesttir. (5) Avlanması tamamen yasak olan türler dışındaki su ürünlerinin avcılığında her türlü doğal yem, mamul doğal yem ve yapay yemlerin denizlerde yapılan amatör avcılıkta kullanılması serbesttir. (DEĞİŞİKLİK, 5.11.2008 tarih/27045 sayılı RG) [/QUOTE] Ayrıca: [QUOTE]Denizlerdeki yer yasakları ve sınırlamalar MADDE 21 – (1) Gökçeada Yıldız Koy ile Yelkenkaya arasında sahilden itibaren "Sualtı Deniz Parkı" oluşturulan (40° 14’ 362” N - 25° 54’ 331” E ile 40° 14’ 575” N - 25° 55’ 686” E) koordinatlarında, 200 m. genişliğinde 1 deniz mili uzunluğundaki alanda her türlü istihsal vasıtası ile avcılık yasaktır. (2) Fokların yaşadıkları mağaralarda ışık kullanmak, her türlü vasıta ile dalış ve su ürünleri avcılığı yapmak yasaktır. (3) Akdeniz’de, Kızılliman mevkiinde (36° 06’ 26’’ N - 33° 06’ 40’’ E) , (36° 05’ 17’’ N - 33° 05’ 31’’ E), (36° 06’ 09’’ N - 33° 05’ 46’’ E), (36° 06’ 00’’ N - 33° 07’ 10’’ E) koordinatlarında su ürünleri avcılığı yasaktır. (4) Mersin ili, Erdemli ilçesindeki ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü sınırları içerisinde kalan limanda ve limanı çevreleyen 500 metrelik alan içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır. (5) İzmir limanında, Bostanlı Sazburnu ile Üçkuyular vapur iskelesi arasında çekilen hattın doğusunda kalan saha içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır. (6) Kültür ve tabiat varlıklarını korumak amacıyla belirlenen ve 24 Eylül 2001 tarih ve 24533 sayılı Resmî Gazete’de koordinatları ilan edilen bölgelerde aletli dalış (SCUBA) yapmak yasaktır.[/QUOTE] Bu durumda Mersinde amatör balık avcılığı ile ilgili tek yasaklanan alan: [QUOTE]Mersin ili, Erdemli ilçesindeki ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü sınırları içerisinde kalan limanda ve limanı çevreleyen 500 metrelik alan içerisinde su ürünleri avcılığı yasaktır.[/QUOTE] olarak belirtilmiş. |
Merhaba Nuri ve Yusuf kardeşim....sayın yöneticim Nuri kardeşim olayı tüm açıklığı ile ortaya koymuş...serbest ve yasak bölgelerin koordinatlarını isimleri ile birlikte yazmış...sağolsun...fakat benim içime sıkıntı olan ve değinmeden geçemeyeceğim bir yönü var bu olayın...şudurki...mülki idarecilerin keyfi olarak dahi olsa bu tür yasaklamaları amatör oltacıların başını ağartacağı kesindir...ben yusuf kardeşime orada bu yasak kalkmadıça avlanma derim...başın çok ağırır...bu haksız yasağın kaldırılması ve sorgulanması yönünde ilk girişim Nuri kardeşim tarafından yapıldı...bildiğim kadarı ile bu işi takipte eder...Söz konusu mülki idareciye ulaşıp uygulamanın hatalı ve haksız olduğu bildirilmelidir...yoksa bu yasak böylece devam eder Yusuf kardeşim....bu haksız uygulamayı takip sorumluluğu sizlerede düşmektedir...selamlar...
|
Tayfun abim,
Hak elde edilmek isteniyorsa başın ağrıması şarttır.Hatta canının yanması dahi gerekir yoksa kimse havadan al bunlar senin hakkın demez... Ama burada zaten var olan, yasaların ve devletin verdiği bir hakkın engellenme ihtimali mevcuttur ki, zaten var olan hak için baş ağrıtmak isteyenin başı ağrır. Bu arada mücadele etmeden de kazanılmaz. Yusuf abi, her türlü girişimleri gerek bireysel gerek de organize olarak bir dernek ya da kurum vasıtasıyla yapmak durumunda. Ben de bunu öğrendikten sonra gereken her türlü müracatı ve uğraşıyı yapacağım, ben Mersinde değilim beni ilgilendirmez gibi bir lüksüm yok. Yusuf abi de, aman bana ne gider erdemlide ya da başka tarafta avlanırım deme lüksüne sahip değil. Burada var olan hakkını kaybetmesi, diğer taraflarda da kaybedeceği anlamına gelir... Bir gün hiç bir yerde avlanamayabiliriz... |
| Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:48. |