|
|
|
|
|
|||||||
| İstek ve Öneriler Forumumuz hakkındaki istek ve önerilerinizi buradan bize yazabilirsinizi. |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Mavi Gölü Kurtaralım Lütfen.
slm ben mavi göl yakınında oturuyorum avlanmak için oruya gidiyorum orda levrek sazan kadife ve sarı kanat yada kızıl kanat balıkları vardı ama artık yok nedeni tırıvırı çünkü önlenemiyor sezon açılmadan önce gözlerimle gördüm baklıları rahat 5 ile 9 kilo arasındaydılar ama tam bir haftadır gitmedik yerini koymadım her türlü avlandım ama birtane bile balık avlayamadım sadece ben değil orda benimle beraber tanımadığım kişilerde bir tane bile yakalayamadılar ben orda ağ atıldığından şüpeleniyorum bunuda yapan lar güvenlikçiler olduguna inanıyorum çünkü birkaç kişidn duydum bununla yetkililerin ilgilenmesini istiyorum ve buraya orman bakanlığından yavru balık getirmesini istiyorum aksi halde önümüzdeki sene birtanebile balık olmayacak şimdiden teşekkür ederim..
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Alıntı:
Sevgili Ali . Mavi gölde ki balıkların yok olma sebebini tırıvırıya bağlamışsın. Ama ağ atıldığını görmeden şüpheleniyorum demişsin. Şüphe ile yaklaştığın ağı güvenlikçılerin kullandığına inanıyorsun. Böyle kafanda yarattığın şüphelerle kimseyi suçlayamassın. gözünle görür fotoğraflarını çeker belge olarak göstermediğin sürece hem siteyi ve forumu hemde kendini zor durumlara sokarsın. Duyduğunla değil gördüğünle konuşmalısın. soyut değil somut delillerle olayı anlatmalısın. Ayrıca orman bakanlığı balık işine bakmıyor. Oraya balık aşılamak kişisel istekler üzerine olmuyor. Bu konuyla ilgili yetkili ve etkili kişi arıyorsan. Yeni kurulan su ürünleri genel müdürlüne yazman gerekecektir. Selamlar |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
MAVİGÖL bence ömründe sadece OLTACILARDER ve Serkan Abinin katkılarıyla 1 kere denetlenmiştir. Forumda resimleri gördük AĞ, TIRIVIRI VE KÜSPE yakalanmıştı. Herkes gerektiğinde jandarmayı aramalı ki suç üstü ile önlensin. Güvenlikçi ve ağ bir kent efsanesi gibi geldi evet ağ atıla bilir ama bunu önemli olan yakalata bilmek. bunu bence dernek olarak gönüllü koruyucu olarak, oradaki güvenlikçi 2-3 kişi gececi ve gündüzcü arkadaşla irtibata geçilip ağ olursa telofonla haber vermesi sağlanıla bilir. balık aşılama konusunda benim tezim o gölün komple kontrollü bir şekilde zehirlenip (belgeselde izledim yurt dışında bu uygulama var) içine doğal türleri SAZAN ve KADİFE konulmalı eğer böyle olmazsa atılan tüm balıkları LEVREK VE TURNALAR baskı altına alıcaktır. (ben mamakta yaşıyorum balıkçılar kırıkkale tarafından turnadan dönenler TURNA, LEVREK ve YAYIN bile atılmış )
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bende dün ailemle piknik amaçlı mavigöldeydim, belki gitmeyeli 3-4 yıl olmuştu. Olta atan çoktu ama kimsede balık yoktu, dün belki ankaranın üçte biri ordaydı
, iğne atsan yere düşmezdi, göl pislikten geçilmiyordu. İçler acısı bi durum vardı yani.![]() Elimden geldiğince birkaç kişiyi uyardım ama, o kadar insanın hangi birini uyaracaksın. Yanlız göl suyu çok temizdi, akvaryum gibi görünyordu. Kıyılarda yavru balık sürüleri vardı ama kimsede balık olmaması ilginç geldi. Gerçekten balık aşılaması yapılsa çok güzel olur, bizimde elimizden gelen bişey varsa yapalım, hep beraber orayı tekrar kazanalım.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
:)
Sevgili Ali,
geçen senenin başlarına kadar bende balık olmadığından yakınıyordum mavigölde ama tamamen yanlış takım ve yemlenmeyle alakalı mavigölde balık yakalayamamak ..güvenlikçi arkadaşların ağ attıklarına ben şahsım adına inanmak istemiyorum..görsem anında ispiyonlarım çünkü jandarmaya benden kaçmaz ..
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Derneğimizin gözü kulağı gittikçe artıyor. Ağ atan varsa bile yakalanır. Orada balıklandırma çalışması yapılıp yapılmayacağı belli olmadığı için bize düşen şu andaki haliyle bile gördüğümüz olumsuzlukları düzeltmek olmalıdır. Eğer ilerde balıklandırma olsa bile o zaman kadar yasal avlanma konusunda olumlu gelişmeler olacaktır. Av konusundada değişik teknikler denenerek balık yakalanabilir diye düşünüyorum. Öğlen sıcağında bile (yolunu şaşırmış olması büyük ihtimal
) balık yakalanabiliyorsa uygun saat ve uygun yemle balık alınabilir.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Sevgili Ali Kardeşim,
Bayındır Barajı konusunda yazdıklarının isbatı olmadığı için pek dikkate almıyorum neden dersen varsayımla konuşuyorsun gözünle görmediğin bir durum hem seni hemde konuya müdahil olan güvenlikçileri zor durumda bırakır, onun için iyi takip edip hedefe ulaşırsan bence daha iyi olur, burda yapılacak ne vardır biliyormusun sıkı kontrol ve takip devreye giriyor tırıvırı konusu orda ayrı bir olay çünkü hergün yüzlerce piknikçi geliyor ve birçoğunda tırıvırı oluyor bunları uyarmak bizlerin görevi yasak olduğunu aşılamak lazım üstüne basa basa, anlamıyorsa arayacaksın 156 yı jandarma hazır. Geçen yıl birçok defalar orada mücadele verdik gölün içerisinde Tarım il müdürlüğü ve Mamak İlçe Jandarmayla beraber konuyu ara bak neler yapmışız bunlar gözükenler birde gözükmeyenleri onun bir kaç mislisi onun için ezbere birşey değil ispatlı birşeyler yapmak lazım, örneğin ağmı atılıyor elinden birşey gelmiyorsa gözlerinlede görüyorsan ara 156 hiç bişey yapma otur seyret jandarma baktın gelmiyor veya geç gelecek gibi ara dernekte mutlaka birileri vardır tanıdığın onlar halletsin meseleyi, çekirge bir sıçrar iki sıçrar, Mavi gölde balık yok demek bence büyük yanlış olur çünkü burdaki balık kadar çevredeki hiçbir gölde yok ama yakalamasını bilene var doğru takımlarla avlanmak lazım, geçen yıl aldığımız 70-80-90 cm sudaklardan senin haberin yok tabiki. Birde burası kiralandı belki biliyorsundur diye söylüyorum ilerleyen zamanlarda burda sportif balık avcılığı yapılacak, uzun mesele. sana rastgelsin diyorum. kal sağlıcakla. Konu KÖŞKEROĞLU tarafından (05.07.11 Saat 01:19 ) değiştirilmiştir. Sebep: Harf hatası |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Birlik olmak, birlikte hareket etmek lazım.
Biz çaba sarfederken sen daha halen yerinde oturuyorsan o zaman suçun büyüğünü kendinde araman lazım. Sekiz on kişinin yaptığı mücadele ile ancak bu kadar oluyor Ali kardeşim. http://www.oltacilar.com/mamak-ilce-...ler-t8410.html |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
öncelikle herkese selamlar avınız bol olsun sonra oraya balık atmadan önce şu istilacı balıkları nasıl bitiririz onu düşünelim hangi akıllı arkadaş atmışsa amerikan levreği dolmuş mavi göl o arkadaşı tebrik ediyorum daha sonrada yetkili mevkilere yetkili abilerimizin yardımıyla balık salımı gerçekleştirile bilir herkese kolaygelsin inşallah yanlış birşey yazmamışımdır rastgele
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
arkadaşlar kusuruma bakmayım bazılarınız beni birilerini suçluyo gibi görmüşler size birsey diyegim ozman şimdi ben burada güvenlikçileri suçlamıyorum bende güvenlik görevlisiyım ben bunları gördüm ama ısbatlayacak delilim yok yalan yere kimseyi suçlamam bu sadece ben değil orda avlanan ve orda yaşayan kişilerde bilir yanlış yaptıysa özür ama şukadar diyorum sezon açılmadan önce gördüğüm balıklar nerde nasıl tutuldu tutan var evet biliyorum ama tam 50 kişi yanyana orda balık tutmaya çalıştık ama sadece 3 kişi tuttu oda kızıl kanat 2 adet sadece yanı bu sansmı yoksa başka birseymi eğer yanlış birseyler söylediysem kusuruma bakmayın ama bunu isbatlamak için birşeyler yapacam bakalım ne kadar başarılı olacam blmiyorum..... yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar
|
|
|
|
|