|
|
|
|
|
|||||||
| İstek ve Öneriler Forumumuz hakkındaki istek ve önerilerinizi buradan bize yazabilirsinizi. |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Lütfen dikkat edelim
Değerli üyelerimiz hepimiz yazılarımızda birçok hata yapıyoruz.Bu hataları en aza indirmek için bir miktar dikkat sarfetmemiz güzel Türkçemizin yozlaşmasını önleyecektir.Bu konuyu ciddiye alan tüm kardeşlerime şimdiden teşekkür ederim.Sevgiler ve selamlar
Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Anlamlı ve önemli bir konu açmışsınız. Bir öğretmen olarak özellikle gençlerin türkçeyi özensiz kullanmaları beni çok üzmekte. Bu konuda duyarlı olmayanları bilgilendirir özellikteki bu konuyu paylaştığınız için teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Alıntı:
Sevgili Mete Öğretmenim.Bundan 25 yıl evvel büyük oğlum kollejde eğitime başladığında: Veli görüşmesinde ingilizce öğretmeni Çocukların notlarını okudu.10 üzerinden 5 ve 8 arası değerler mevcuttu.Sonra Türkçe hocası geldi.Notlar rezalet bir kişide 5 var digerleri toto oynamış.Ben söz istedim.İngilizceyi 4 aydır gördüklerini ,Türkçeyi 13 yıldır kullandıklarını nasıl oluyorda bu kadar zayıf bir türkçe notu olduğunu açıklamasını istedim.Türkçe öğretmeni kurallardan çekimlerden bahsetti ama anlattığı konunun tamamından tüm veliler ben dahil hiçbir sonuç çıkaramadık.Çünki öğretmen soruya anlayabileceğimiz cevap verememişti .Benim kanaat notum öğretmene 3 tü. Selamlar ve sevgiler |
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bence de çok dikkatli olmak gerekli.
Hepimiz elimizden geldiğince dikkatli olursak, bazı şeyler düzelebilir.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Herkese ayrı ayrı teşekkur ederim
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
hüseyin abi gerçekten güzel bir konuya değinmişsin tşk.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
|
|