|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Lipan
Selamun aleykum,
Kiymetli balikci arkadaslarim Fedai arkadasimizin teklifi ile kisa bir arastirma yaptim.Ogrenebildigim su;Lipan baligi sineklerle beslendiginden uretimi yapilamiyor.En azindan benim bulundugum sehirde.Arastirmalarim devam edecek.Bu balik kisin ne yiyor diye sorarsaniz tas altlarinda bulunan veya taslara yapisik bululan larvalarla.12`ci ayin 31 ine kadar avi serbest olan bu balik,6.ci ayin birinde tekrar avlanmaya aciliyor.Beyaz ve cok leziz eti olan bu balik burada yalniz yapay yemle avlanilabiliyor. ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aslında sularımızda yetiştirilebilir ama ;
Bu balık sanırsam diğer türler için biraz tehlikeli Beslenecek sinek ve larva bulamadığı zaman doğal olarak diğer türlerin yumurtasını yiyecektir diye düşünüyorum , aklıma amerikan levreği geldi gibi
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
tolga bu balık soğuk ve şiddetli akışlı sularda yaşayan bi balık o sebeple yaşam alanı çok sınırlı. Sanırım balık için en uygun bölge karadenizdek dereler gibi o sebeplediğer türler için baskı oluşturmayacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Selamun aleykum,
Kesin olarak oyle bir sey yok.sazan baligi diger baliklar icin ne kadar tehlikeli ise oda o kadar.Herseyden once baligin yasam alani soguk ve sert akisli,tabani cok tasli sular. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Abi bu balık muhteşem bir balık.
İnşAllah olumlu sonuçlar elde edeceğiz. Abi duyarlılığın için tekrar teşekkür ederim. Benim aklıma Serkan başkanın köyünde gördüğüm bir akarsu geliyor. burası ve Semihinde söylediği gibi karadenizde bir çok yerde sonuç alınabilir. Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
mistan kardeş paylaşımın için ve bilmediğimiz balık türlerini öğrenmemiz açısından faydalı oluyor teşkrler. rasgele.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Merhaba Mistan abi masallah kaleminin bos durmuyor
azmin ve tercubenin verdigi emeklerine tesekkurler . selamlar |
|