|
|
|
|
|
|||||||
| Doğal Yemler Hangi balığa hangi canlı yem kullanılır? Hangi canlılar canlı yem olarak daha verimlidir? Bu başlıkta tartışılıyor |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Levrek (perch) yemlenebilirmi.
Selam arkadaşlar;
Kurtboğazında levrek (perch) için yemleme yapsak balığı kıyıya çekebilirmiyiz. Şimdi değil tabi. Havalar biraz ısındığında. Yem olarakta hamsi yada istavrit gibi balıkların kafalarını kullansak. Sonrasında da dip oltası yapıp bu balık kafalarından iğnelerimize taksak levrek tutabilirmiyiz ![]() Perch 15 mart-30 nisan arasında yasak. Mesela bu yemleme işini 1 şubat-1 mart arasında yapsak kıyıdan balık alabilirmiyiz. Balık kafası ile balığı kıyıya çekmekten kastım hani koku yaparda balık kıyıya gelirmi diye. Yoksa ne yaparsak yapalım balık dipte hareketsiz mi kalır
Konu Ahmet ŞENOL tarafından (02.02.12 Saat 14:30 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Hiç denemediğim bir yöntem ama belki işe yarayabilir.Bence sazan için kullanılan dip oltaları gibi oltalar yapıp tabiki daha küçük iğne kullanarak ve iğnelerin dipte yere yatmamasına dikkat ederek yere dik bir şekilde gergin bırakırsan şansın artar.Yem olarak genelde solucan kullanılıyor.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Benim de tatlı su yırtıcılarına karşı böyle bir düşüncem var Ahmet. Bu konuda da en güzel bilgiyi aslında Necmi abi vermiş. Konuyu arattır bütün mesajları bi oku sonra tekrar tartışırız. Konu adı : Balık çağırma tekniği
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
biz gölde levrek vurmayı bırakınca oltaların olduğu tarafa elimizle çkıl, kum atıyorduk balık vuruşu genelde oluyor. sudaki hareket dikkatlerini çekiyor isterseniz deneyin.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Abim sana tavsiyem;
Levreğin sezonunu bu aralar kapanmış say nedeni havyara geçti şimdi onlar.. Bunun yerine soğuk su balıkları olan kefal bekir ve tatlı su kolyozu avcılığını yapabilirsin.. Bunlar sezonda 2 veya 3 kez havyar bıraktıkları için daha mantıklı olur akarsuda olduğu için pek habitatı ve popülasyonu etkilenmez. İllaki levreğe aşkını ilan etmek istersen kardeşim O zaman sadece yemlemek için beraberde gidebiliriz..sen kendin gidersende yemleme yapman için (işkembe, yürek, dalak, böbrek, tavuk bağırsağı, göğsü ve çiğeri, v.s. gibi ) yemler götürebilirsin.. saygılar |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zorlama bu kadar Ahmet fazla bişey kalmadı az daha sabır. Bekire, kefale takıl. Bekire dip Kefale Şamandıra. Bu arada dönükten sonra nane limon
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Hava ısınmadan yemlemede yapsan pek verim alacağını düşünmüyorum. Denemekte fayda var ama kişisel kanaatim hava ısınmadan levrek için zahmet etme.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ben genelde mantarlı olta kullanırken taşlık kullanıyom hem yemliyom hem oltaya takıyom .süper iş yapıyo,ama göl kamışıyla.dip te yapabilirsin.
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
|
||