Anasayfaya Git!
Sponsorlar

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Bilgi Balık Yemleri Mamul Yemler

Mamul Yemler Balık avında kullanabileceğiniz mamul yemler

Sponsorlar

Seçenekler Stil
Alt 07.07.08, 13:11   #1
MISTANBAYER
Üye

MISTANBAYER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: MISTAN BAYER
Memleket:KUTAHYA/ROMANYA
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: ANAC BALIGI OPUP GERI BIRAKALIM, GERCEK AMATORLUGE DONELIM
Referans: 0
MISTANBAYER will become famous soon enoughMISTANBAYER will become famous soon enough
Küspe İcad Oldu,Amatör Balıkçılık Öldü

Selamun aleykum,
Kiymetli arkadaslarim kuspenin icadi mihenk tasi gibi bir sey.Kuspenin icadindan sonra herkes balikci oldu.olsun.Her giden balik yakaladi.Yakalasin Is okadar ileri gittiki genc emekliler ulkesi olan vatanimizda yeni bir ekmek kapisi acildi.Profesyonel sandalli agli avcilar bile kuspecilere isyan etmeye basladi.Ama hakindan gelemedi Nasil gelsin onlarca balikci 24 saat faal ve vardiyali avlaniyorlar,sonunda profesyonel balikcilar aglarla balik tutamaz oldu,onlarda maalesef kusbecilige donduler.Onlar kenardan ulasilamiyan yerlere pet siselerle kuspe atmaya basladilar.anasi danasi hepsi tutuldu,tutuluyor .Simdi sezon basi balik yok denecek kadar az.Ciliz bazi sesler cikiyor bohcacilar felanca yeri temizledi temizliyor diye hala uzerimizde bir aymazlik.Ben bu kadarda birakiyorum,arkadaslarim eksigini tamamlasin fazlasi varsada elestirsin,Selamlar.

---------------------------------------------------------------

Konu H.Cahit ÇİÇEK tarafından (08.07.08 Saat 22:13 ) değiştirilmiştir.
MISTANBAYER isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.07.08, 08:34   #2
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans: 20
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Sevgili ustam,Üstadım Engin tecrübelerin konuştuğu her halinden belle oluyor. Bu sözlerinize saygıyla katılıyorum. Memleketten kucak dolusu selamlar.
mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.07.08, 09:16   #3
Ünal GÜLGEN
Üye

Ünal GÜLGEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Ünal
Memleket:Eskişehir
En İyi Avı: Turna da en kötü benimmmmm.....
Ünal GÜLGEN will become famous soon enoughÜnal GÜLGEN will become famous soon enough
Mıstan ustam öncelikle selam eder hürmetle ellerinden öperim.Yazın haklı ama, profesyonel balıkçıları bile küspeli oltaya sevk edebiliyorsa bu bence başarıdır. Hepimiz olta ile balık neslinin tüketilemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Ağ,tırıvırı,pinter ve hatta patlayıcı ile avlananlara çok dikkat etmek gerekiyor.gerisi amatör ruhunun bir parçasıdır. aşırıya kaçmamak şartı ile avlanmak herkese nasip olsun. Bir kişi avlağa 8-10 hatta daha fazla makaralı veya göl kamışı götürüyor ise ki bizim amatör ruhlu balıkçılarımızın %70-80 i bu şekildedir. bence bu daha fazla zarar verici ve bir okadar da amatör ruhunu aşmış düşüncedir. Bizler öncelikle bu konulara dikkat etmesini öğrenmeliyiz bence. Küspe bir nevi hazır balıkçılık yani armut piş ağzıma düş misali oluyor fakat çok olta atmak da aynı olmuyormu...

Değerli ustam inşallah kimseye saygısızlık etmiş olmuyorumdur. Her avlakta her balıkçı arkadaşın hatırı sayılır balık tutabilmesi temennimdir, Saygı ve sevgilerimle....
Ünal GÜLGEN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.07.08, 09:21   #4
KRAL BALIKÇI
Banlandı

Üye Adı: TURGAY İNANÇ
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: ilkyardımcı ve Alicansın
Referans: 110
KRAL BALIKÇI will become famous soon enoughKRAL BALIKÇI will become famous soon enough
Mistan abi
2 yıldır ayçekirdeği küspeside yok
Oltaylada balık bitmez be abi
KRAL BALIKÇI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.07.08, 09:35   #5
MISTANBAYER
Üye

MISTANBAYER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: MISTAN BAYER
Memleket:KUTAHYA/ROMANYA
En İyi Avı: ANAC BALIGI OPUP GERI BIRAKALIM, GERCEK AMATORLUGE DONELIM
MISTANBAYER will become famous soon enoughMISTANBAYER will become famous soon enough
Alıntı:
Ünal GÜLGEN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mıstan ustam öncelikle selam eder hürmetle ellerinden öperim.Yazın haklı ama, profesyonel balıkçıları bile küspeli oltaya sevk edebiliyorsa bu bence başarıdır. Hepimiz olta ile balık neslinin tüketilemeyeceğini çok iyi biliyoruz. Ağ,tırıvırı,pinter ve hatta patlayıcı ile avlananlara çok dikkat etmek gerekiyor.gerisi amatör ruhunun bir parçasıdır. aşırıya kaçmamak şartı ile avlanmak herkese nasip olsun. Bir kişi avlağa 8-10 hatta daha fazla makaralı veya göl kamışı götürüyor ise ki bizim amatör ruhlu balıkçılarımızın %70-80 i bu şekildedir. bence bu daha fazla zarar verici ve bir okadar da amatör ruhunu aşmış düşüncedir. Bizler öncelikle bu konulara dikkat etmesini öğrenmeliyiz bence. Küspe bir nevi hazır balıkçılık yani armut piş ağzıma düş misali oluyor fakat çok olta atmak da aynı olmuyormu...

Değerli ustam inşallah kimseye saygısızlık etmiş olmuyorumdur. Her avlakta her balıkçı arkadaşın hatırı sayılır balık tutabilmesi temennimdir, Saygı ve sevgilerimle....
Alıntı:
KRAL BALIKÇI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Mistan abi
2 yıldır ayçekirdeği küspeside yok
Oltaylada balık bitmez be abi
Selamun aleykum,
Kiymetli arkadaslarim hepinize selamlar benimki bir dusunce,bir iddia degil.Bir baska gozlemim baliklarin eski lezzeti bile kalmadi suni yemle beslene beslene.Aslinda hepimizin dusuncesi gittigimiz avlaklardan manzarasi ile tuttugumuz baligi ile muhabbeti ve herseyi ile zevk almak.Gerisi laf.(Kiymetli Turgay kardesim kuspe niye yok aceba birileri stok yapiyor olmasin?)Selamlar.
MISTANBAYER isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.07.08, 09:38   #6
KRAL BALIKÇI
Banlandı

Üye Adı: TURGAY İNANÇ
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: ilkyardımcı ve Alicansın
Referans: 110
KRAL BALIKÇI will become famous soon enoughKRAL BALIKÇI will become famous soon enough
Alıntı:
MISTANBAYER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Selamun aleykum,
Kiymetli arkadaslarim hepinize selamlar benimki bir dusunce,bir iddia degil.Bir baska gozlemim baliklarin eski lezzeti bile kalmadi suni yemle beslene beslene.Aslinda hepimizin dusuncesi gittigimiz avlaklardan manzarasi ile tuttugumuz baligi ile muhabbeti ve herseyi ile zevk almak.Gerisi laf.(Kiymetli Turgay kardesim kuspe niye yok aceba birileri stok yapiyor olmasin?)Selamlar.
Gecen sene yok denecek kadar ekim azdı
Bu senede yine aynısı abi
KRAL BALIKÇI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.07.08, 10:16   #7
musa66

musa66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Musa Erciyas
Memleket:Ankara'nın Dikmeni
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: oltacılarder dostluğu
Referans: 2
musa66 will become famous soon enoughmusa66 will become famous soon enough
sagol mıstan abi paylaşım için birde arkadaşlar çok oltayla balık tutmak degil az oltayla balık tutmak güzel ve marifettir diger balıkçı dostlara yardımcı olmak yer açmak bende en saygılı işdir sevgiler.birde küspe çok iş yapmıyor bence yada bana öyle geliyor birkaç yakalayan gördüm ama ben hiç verim alamadım hiç yakalayamadım saatlerce bekledim tık yok keşke tüm agcı ve tırıvırıcılar küspeyle avlansa bu işin kolay olmadıgını zor ve zevkli oldugunu anlarlar belkiii saygılar
musa66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar