Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Bilgi Balık Yemleri Doğal Yemler

Doğal Yemler Hangi balığa hangi canlı yem kullanılır? Hangi canlılar canlı yem olarak daha verimlidir? Bu başlıkta tartışılıyor

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır. Detaylar İçin Tıklayınız...

Seçenekler Stil
Alt 21.07.11, 14:22   #1
bebeto21_
Üye

Üye Adı: Salih ERDOĞAN
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 0
bebeto21_ is on a distinguished road
kurt

herkeze selamlar arkadaşlar apkından yada diger tabir ile kurt dedigimiz beyaz hayvan pisliginden cıkan kurt cok kücük buldum 300 tane vardır topladım bir geniş kaba koydum büyümesi için ne yapabiliriz icine tekrar kendi kumundan koydum daha hızlı büyümesi için bişe yapabilirmiyiz aceba bu şekilde besleyen önerisi olan varmı yardımcı olacak
bebeto21_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.07.11, 14:28   #2
İbrahim YILDIZ

İbrahim YILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: İbrahim YILDIZ
Memleket:Ankara
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı: Turna 86 cm
Referans: 3
İbrahim YILDIZ will become famous soon enoughİbrahim YILDIZ will become famous soon enough
Salih Kardeş öncelikle kendini bir tanıt. Sonra şu kurt meselesini güzelci bir daha anlat. Bu kurtları niye topladın, neden besleyip büyütmek istiyorsun, kurtları hobi olarak mı besleyeceksin? Yoksa büyüyünce başka amaçla mı kullanacaksın?

Sorularıma cevap verip, amacının ne olduğunu öğrenirsek, bizler de sana yardımcı olmaya çalışırız.
İbrahim YILDIZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.07.11, 14:33   #3
bebeto21_
Üye

En İyi Avı:
kardeşim biz burda kurt deriz davar yada ineklerin apkınından pisliginden yanmış olacak uzun zaman beklemiş yem olarak kullanırız harika balık geliyor ama cengel için cok kücük bizim burda coguda bunu kullanır balık yemi olarak bunları daha cabuk büyütme şansı varmı aceba ben bunu merak ediyorum
Alt 21.07.11, 14:38   #4
bebeto21_
Üye

En İyi Avı:
http://www.google.com.tr/imgres?imgu...1&tx=109&ty=39

linke tıklarsanız danaburnu ilemi yaşıyor yada onun dönüşmemiş halide olabilir beyaz olan bendekiler kücük
Alt 21.07.11, 15:44   #5
İbrahim YILDIZ

İbrahim YILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: İbrahim YILDIZ
Memleket:Ankara
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı: Turna 86 cm
Referans: 3
İbrahim YILDIZ will become famous soon enoughİbrahim YILDIZ will become famous soon enough
Salih Kardeş tekrar söylüyorum lütfen söylediklerimi anlamaya çalış.
Öncelikle sen kimsin, kendini bir iki cümle ile tanıt.
Daha sonra "bizim burada" demişsin. Ora neresidir ben bilemem. Kusura bakma... Nerde olduğunu bir söyle...
Sabahtan beri kendini tanıt diye boşuna söylemiyoruz.
Ne balığı tutacaksın, nerede tutacaksın.?
Sen bize yardımcı ol ki, bizlerde sana yardımcı olmaya çalışalım
İbrahim YILDIZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.07.11, 15:59   #6
Yaban Avcisi
Üye

Yaban Avcisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Ibrahim
Memleket:Karabük Yenice (Almanyadan)
Kan Grubu: 0 Rh (-)
En İyi Avı: 2,850 Gr Gökkusagi Alabalik
Referans: 2
Yaban Avcisi will become famous soon enoughYaban Avcisi will become famous soon enough
Alıntı:
bebeto21_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
herkeze selamlar arkadaşlar apkından yada diger tabir ile kurt dedigimiz beyaz hayvan pisliginden cıkan kurt cok kücük buldum 300 tane vardır topladım bir geniş kaba koydum büyümesi için ne yapabiliriz icine tekrar kendi kumundan koydum daha hızlı büyümesi için bişe yapabilirmiyiz aceba bu şekilde besleyen önerisi olan varmı yardımcı olacak
Aleykümselam Salih kardes hosgeldin öncelikle ;

Senin linkini atigin yerdeki Danaburnu ve altinda gözüken Danaburnu larvasi !! Senin topladiklarin o kurtcuklar degil,bu kurtcuklari sadece göletlerde kullanabilirsin ,Akarsularda alabalik icin kullanamas sin.Senin Topladiklarin yanilmiyorsam Sinek
Kurdu Sinekler Hayvan Pisliklerinden yemlenme yaptigi zaman larvalarini oraya birakir,bunlari uzun süreli büyütemez sin Kahve Rengi alirlar ve Kara sinek olarak cikarlar,ama Marangoz haneden aldigin Ince Talasin icin de bir müddet bekletebilirsin ama sakin sakin Alabalik avinda kullanma yasak Cezasi var.

Bu Resimdekiler Sinek kurdu.

Bol sanslar,rast gele.

Konu Yaban Avcisi tarafından (21.07.11 Saat 16:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: Resim ekledim ;)
Yaban Avcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.07.11, 17:27   #7
LoCopS
Üye

LoCopS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: ilker
Memleket:amasya
En İyi Avı: Yayın avı
LoCopS is on a distinguished road
sayın ibrahim abi o senin dediğin başka biz ona lokma deriz genellikle koyun gibi küçük baş hayvan gübresinde bulunur. cok güzel bir yemdir. Yayın balığı için vazgeçilmez bir yemdir. buldugun gübre icinde tutarsan nerden baksan 1 sene den fazla yaşaya biliyor.bu lokma suya atıldıgı zaman kolay kolay rengini kaybetmez.. egerrki kum lokması yani toprak lokması ise suya girdigi anda kararmaya başlar ve balıkta dogru düzgün bir sonuç alamazsın.. arkadaşım sana tavsiyen bu lokmalar genelde kök ve yapraklarla beslenirler kabın icine 3 veya 4 haftada bi otların köklerinden veya yaprak at tavsiye ederim cok büyük lokmalar varsa kullanmanı tavsiye ederim yoksa bunlar bi tür büyük bi böcek oluyo yeşilimsi..

not: arkadaşlar bu kesinlikle danaburnu bizim değişimizlede danadişi larvası deildir....
LoCopS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.11, 12:08   #8
bebeto21_
Üye

En İyi Avı:
ismim salih sivaslıyım 28 yasındayım burda kızılırmakta yada göletlerde avlanırız yayın sazan sonra bıyıklı kaya balıgı deriz locops arkadaşım cok güzel bahsetmiş ve anlatmış koyun gübreisinden toplarız yada büyük baş yıllarca beklemiş kurumuş olan gübrede bulunur ama ben kücük bulduklarım zaman itibariylede öyle olması gerekmiş zaten yavru büyügü şu an bulamazsın ama bunlarda 15 20 güne büyürler diyorlar banada büyümesi lazım cok güzel bir yemdir bizim için suda beyaz kalır rengi degişmez dogru takdıgın patlatmadıgın zaman arkasından takarız agzına yakın cıkarırız cengelin ucu orda kalır oda olmadı anlaşılması için resim ceker atarım daha kücük parmak kadar oluyor bunlar kalın büyümesi için aceba dedim daha kolay bir yöntem varmıdır besleyen bunları bazıları toplar avlanmadan önce 2 3 yıl yem gerekmez sürekli hazır yem içine yaprak falan at demişssin ama bide bunların agac köklerinde olanları var onlar iyi degil yani cok cabuk kararıyor rengi gidiyor özelligini kaybediyor onlar agac diblerinde kök yer bunların kücük büyük baş dışkılarından başka bir yerde görmedim ben bu özelliklerde olan
Alt 22.07.11, 15:02   #9
LoCopS
Üye

LoCopS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: ilker
Memleket:amasya
En İyi Avı: Yayın avı
LoCopS is on a distinguished road
yok arkadaşım dikkatini çeker hayvan gübrelerinin üzerlerindede ot biterr oda hem o otun kökü ile beslenir sana tavsiyelerim bunlar egerki erinmem diyorsan ayda bi kerede gübresini deiştirr.. 15-20 gün de töbe büyümezz sen merakk etme nerden baksan ayı bulur. ben lokmayı genelde küpün icinde beslerin cünkü küp nemi rahat tuttugu icin.. heygidi kızılırmak dediğin gibi az yayın az bıyıklı balık ( biz buna pullu veya öksürük deriz) az yakalamadık kızılırmak biraz uzak olmasına ragmen gitmeye değiyo
LoCopS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.07.11, 19:05   #10
Yaban Avcisi
Üye

Yaban Avcisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Ibrahim
Memleket:Karabük Yenice (Almanyadan)
Kan Grubu: 0 Rh (-)
En İyi Avı: 2,850 Gr Gökkusagi Alabalik
Referans: 2
Yaban Avcisi will become famous soon enoughYaban Avcisi will become famous soon enough
Alıntı:
bebeto21_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ismim salih sivaslıyım 28 yasındayım burda kızılırmakta yada göletlerde avlanırız yayın sazan sonra bıyıklı kaya balıgı deriz locops arkadaşım cok güzel bahsetmiş ve anlatmış koyun gübreisinden toplarız yada büyük baş yıllarca beklemiş kurumuş olan gübrede bulunur ama ben kücük bulduklarım zaman itibariylede öyle olması gerekmiş zaten yavru büyügü şu an bulamazsın ama bunlarda 15 20 güne büyürler diyorlar banada büyümesi lazım cok güzel bir yemdir bizim için suda beyaz kalır rengi degişmez dogru takdıgın patlatmadıgın zaman arkasından takarız agzına yakın cıkarırız cengelin ucu orda kalır oda olmadı anlaşılması için resim ceker atarım daha kücük parmak kadar oluyor bunlar kalın büyümesi için aceba dedim daha kolay bir yöntem varmıdır besleyen bunları bazıları toplar avlanmadan önce 2 3 yıl yem gerekmez sürekli hazır yem içine yaprak falan at demişssin ama bide bunların agac köklerinde olanları var onlar iyi degil yani cok cabuk kararıyor rengi gidiyor özelligini kaybediyor onlar agac diblerinde kök yer bunların kücük büyük baş dışkılarından başka bir yerde görmedim ben bu özelliklerde olan
Kolay gelsin Salih kardes sen bir dene sonra burada beslemesini büyütmesini aciklar sin

Selamlar.
Yaban Avcisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar