|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Mamul Yemler Balık avında kullanabileceğiniz mamul yemler |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
mrb arkadaşlar kendi kurdumuzu nasıl üretiriz bu konu da yardımcı olacak birileri varmı .yada bu işi yapan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi tşk.
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Solucan mı?
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
afedersın....
büyük bir kovanın içine konduktan sonra , serın ve nemlı olsun yeter.. solucanlar orda ıstedıgın kadar yaşar. koy balkona...... uremeyı sordun...? o işde yaparlar. lakın ne kadar zamanda büyür bılmem... saygılar... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
kestanede denedim pek büyümediler.kancaya bile takılmazlardı.
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Alıntı:
bu iş benide sardı ama pek anlamadım, kovaya neyi koyacaz? yani toprak gübresi gibi birşeymi? |
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
abi bi tane eski teneke bul ama tenekede delik çatlak olmasın, tenekenin içini ortasına kadar toprakla doldur, toprağın içinede şöyle 1-2 avuç sararmış yaprak at toparakla karıştır, üzerini hafifce sula. etraftan bulduğun solucanları takriben 10 15 tane at içine 10 gün beklet ondan sonra yemlerin canlı kanlı olarak hazırlar.
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Alıntı:
![]() Şaka bir yana cidden kafaya alma bizi iş yaparmı bu... |
||
|
|
|
|
|
#9 |
|
sen kovanın içine 10 tane sonucanı at bak bakalım neler yapıyor. kovay kapak koymayı unutmayın güneş gelirse toprağı kurutur solucanlar mefta. özellikle toprağın nemli durması lazım baktınız toprak kurumaya başlıyor hemen biraz sulayın ama çok yoğun sulamayın yani toprak çamur olmasın sadece nemli olsun.
Solucanlardan tenekede 1 tane bile olsa çoğalır çünki solucanlar eşeyli çoğalırlar yani çoğalmak için 2. bir eşe ihtiyaç duymazlar bölünerek çoğalan canlılar olduğunu için 10 gün sonra filan tenekeniz solucan kaynıyor olacaktır. diğer taraftan solucanların tenekenizde devamlı yaşamasını istiyorsanız unutmamanız gereken 2 husus var. 1. toprağı devamlı nemlendirmeyi unutmayın 2. toprağın içine hafta da 1 1 avuç kuru yada sararmış yaptak gibi şeyler atın, çünki hayvanlar bunu yiyecekler o sebeple malum aç ayı oyamaz
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
hatta isterseniz size kurt yetiştirme tarifinide verebilirim ama yengeler evden kovarsa sizi sorumluluk kabul etmiyorum.
kurt yetiştirmede şu şekilde oluyor yeni bir tenekenin içine artık pişmemiş et ve yağ ve kemik karışımlarını atın içine bi tane büyük sinek yakalayıp atın, sinek eti kurtlandıracaktır takriben 1 hafta ağzı kapalı şekilde tenekeyi muhafaza edin içine et ve sinekten başka bişey koymayın. ( yalnız söylemesi benden et çürüyecek ve leş durumuna geleceği için çok kötü koku yayacaktır ) sonra 1 haftanın sonunda elinizde kanca büyüklüğünde yüzlerce kurt olacaktır. Ancak herşeyden öte tatlı su avında boru kurdu denemenizi öneririm, boru urdu hernekadar benim hoşuma giden bi tip olmasa da, boru kurdunda fosfor vardır bu sebeple gece bile suyun içinde pırıl pırıl parıldayıp balıkları kendine çeker. Konu baracuda tarafından (23.02.10 Saat 11:38 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|