|
|
|||||||
| ASOBDER Afyonkarahisar Sportif Olta Balıkçılığı Derneği |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Koruma Kontrolle Görevli Olanların Davranışları
20 Ekim'de kiralandığı duyurulmayan, göl etrafında bir uyarıcı yazısı da bulunmayan Sandıklı Örenler Baraj Gölü'nde avlanıyoruz. Tek iğneye palet küspe bağlanmış 4'ten çok olta attığım (0,25 misina bağlı) gerekçesiyle Afyonkarahisar Çevre Koruma Tim Komutanı ve kahraman jandarmalar tarafından yakalandım. Amatör oltalarıma el kondu, yakaladığım balıklar salındı ve karakola götürülerek tutanak imzalttırıldıktan sonra salıverildim. Gerekçe bana usülsüz avlanma, gölün kiralanmış olduğu ve resmi tatil harici avlanma olarak bildirildi. Bir süre sonra da Sandıklı kaymakamlığı'ndan 35/a-alt 5. fıkra uyarınca 210 TL para cezasına çarptırıldığıma ilişkin karar yollandı. Kabahatler kanunu çerçevesinde tebliğin ilk 15 günü içinde indirimli olarak 157 TL yatırdım ve idare mahkemesine götürdüm.
Emekli bir kamu idarecisi olduğumdan öteki arkadaşlarım gibi hatırlı birilerine jandarmayı aratmayı kendime yediremedim. Birlikte avlandığımız bir arkadaşım, topladığı kır mantarlarını tim komutanına armağan ederek; bir başkası Afyonkarahisar Askari Bakım Depo Komutanlığı'nda çalışan kardeşi aracılığıyla bir rutbeliye, Bayındırlık'tan emekli bir diğeri tanıdığı bir yüzbaşıya, yine bir başkası Sandıklılı bir petrol istasyonu patronuna telefon ettirerek malzemelerini ve tutanağı aldı. Bir emekli imam ise işi daha tutanak esnasında bağlamayı becerdi. Bu eşitsiz ve keyfi davranışlara karşı amatör avcının centilmenliği, hakseverliği; yerini işbilirliğe bırakıverdi vesselam. Hatta yalakalığa desem yanlış olmaz. Benimle birlikte hukuksuzluğa - karakola götürülme ve nezaketsiz davranışlar haksız uygulamalardır- karşı direnmek yerine "Hocam diklenme, yalvar yakar bıraktırırız yahu" diyenler bile oldu. Sirkü, gücünü yasadan almaktadır. Yasada yargı kararı olmadan müsadere edilemeyeceği açıkça yazılıdır. Sirkü'de yer alan irsaliye malzemesine el konur hükmü kadüktür. Bir bakan, yasaya rağmen çıkardığı emir ile yargının iradesini kullanamaz. Hele bir kahraman eliyle ve keyfi biçimde hiç kullanamaz... Beri yandan, ülkede ne idüğü belirsiz bir açılımın peşine düşenler dağlarda bu yurdun çocuklarını vuran Kandil'den getirttikleri terörist emeklilerini siyasi, askeri, mülki, adli heyetlerle karşılayıp sınırı ihlalden bile yargılayıp cezalandırmazken; iki balık vuran Cumhuriyet çocuklarını aslanlar gibi cezalandırabiliyorlar. Bu sitemimi elbette Sayın Kaymakam'a da ilettim. Hasılı dostlar, vallahi ben hukuka inancımı hala muhafaza etmekten etkin biçimde pişmanım(!) Beni yarıyolda koyan şu yukarıda sözünü ettiğim aslan avcılara iyi yalakalıklar beyler diyor, sizlere de iyi avlar diliyorum. Konu Salah tarafından (10.12.09 Saat 01:03 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Sadettin abi hoş geldiniz.
Anladığımca yazayım eğer yanlışım olur ise düzeltiniz. Kolluk kuvvetlerinin ya da koruma kontrolle görevli olanların görevlerini suistimalleri hakkında ben de hiç iyi şeyler düşünmüyorum. Ancak konu başlığı bence manidar ve değiştirmek durumundayım. Siz 4 adetten fazla olta kullandığınıza göre, amatör balıkçılık kurallarını düzenleyen tebliğe göre izin verilenin üzerinde olta sayısı ile avlandığınızdan, ihlal mevcut. Ancak, kiralanan yerde avlanmaktan dolayı herhangi bir işlem yapamazlar, çünkü kiralanan yerlerle ilgili olması gerken bildirimler söyleminize göre yok. Ayrıca, takımlarınızın müsadere edilebilmesi için, açıkça yasaklanan malzemeler olması gereklidir ki, söyleminizde bu durum da anlaşılmıyor. Sadece izin verilenden fazla olta kullanımı sözkonusu.Tek iğneli olması, tebliğdeki açık nedeniyle küspe kullanımış olsa bile yasaklanan küspeli düzeneği tanımına girmemekte ama maalesef tebliğdeki ifadenin yorumlanma hataları ya da muğlaklığı nedeniyle yasaklanan malzeme sınıfına konulup müsadere edilmiş olabilir. Kural dışı avlanan balıkların müsaderesi ise tebliğe uygun. Kesilecek ceza tutarı ise tam bir karmaşa... Afyonda amatör balıkçılıkla ilgili sorunları dile getirebileceğiniz ve çözüm için uğraş verebileceğiniz bir dernek mevcut. ASOBDER. İlişkiye geçerseniz, Amatör balıkçılık ve sürdürülebilir balıkçılık konusunda yapıcı gelişmelerde katkınız olacaktır. Ayrıca Tanışma bölümünde bir konu açıp bize kendinizi tanıtırsanız çok memnun oluruz. Bilgi ve tecrübelerinizi, amatör balıkçılığın sorunları ile ilgili öneri ve eylemlerinizi bizizmle paylaşmanız dileğimle. Saygılarımla, Nuri ERTİK |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Sevgili abim öncelikle aramıza hoşgeldiniz. Neyazıkki yazınızda dörtten fazla takım kullanıdığınızı yazmışsınız. Sirkülere göre İhlal mevcut görünüyor. Bir torba mantara bir paket sigaraya kendinizi satmadığınız gerçekten bir amatör için gurur verici bir olaydır. Siz bu işin bilincinde olduktan sonra vede bile bile yasak olan şeyleri yapmadıktan sonra kimse size ceza kesemez. Sanırım sizinde anlattığınız gibi güvenlik güçlerimiz sayıda ihlal olduğu için bu cezayı size kesmişler. Adeletin kestiği parmak acımaz sayın abim.... Bir karton sigara alsaydınız ve bilinçsiz bir avcı olsaydınız bir cigaraya işi bitirdim derdiniz. Ama olayların gelişmesinden görüyorumki, siz bu karaktere sahip kişilirden olmadığınıza göre sizi tebrik ve taktir ediyor, üzülmenize ve kafanıza takmanıza gerek yok diye düşünüyorum. Her insan hata yapar fakat hatasını bilip tekararını yapmadıktan sonra, ve sizin gibi rüşvetten yana olmadıktan sonra amötör balıkçılğın sırtı yere gelmeyecektir.
Kendinizi tanıtan konu açarsanız memnun oluruz. İnmisiniz cinmisiniz hele bi tanışalım.. İllerimiz yakın, bakarsınız bi akşam çayınızı içmeye geliriz. Kütahya dan selam ve saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ailemize holgeldiniz, ayrıca geçmiş olsun Sadettin bey.
Forum yöneticilerimizden Nuri ERTİK gerekli açıklamayı yaparak elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışmış. Afyon ilinde bulunan amatör balıkçılık derneğimizin bilgileri aşağıda mevcut. Başkanımızın ismi Mehmet KUNDAK. Çarptırılmış olduğunuz ceza konusunda herhangi birşey yapacağını tahmin etmiyorum fakat kendisi ile görüşürseniz bundan sonrası için hem sizin onlara hemde onların size yardımları mutlaka olacaktır. Ankara'dan saygı ve selamlar. Afyonkarahisar Sportif Olta Balıkçılığı Derneği (ASOBDER) Adres : Bozcalar iş hanı Kat: 2 No: 93 AFYONKARAHİSAR Tel : 0 272 214 23 39 GSM: 0 535 981 60 62 |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
Kiymetli Salih bey, Kiymetli arkadaslarim ve yoneticilerimiz gerekli yollari gostermisler.Ancak ben baska bir konuya deginmek istiyorum.Arkadasim aradan o kadar zaman gecmesine ragmen arkadaslarina ve her tarafa saldirida bulunuyorsun hak aramanin yolu bu olmasa gerek.Ilk defa yazmis oldugun sitede bile her tarafi camurluyorsun.Arkadaslarinin rusvet verdigini ve araya hatir koydugunu gozunle gordunmu?Kahraman jandarma kelimeleri ile ne kastediyorsun?Sizi daha sakin olarak yukarida yazmis oldugunuz yaziyi duzeltmeye davet ediyorum. |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
hepimiz iyi kötü kimlerin neler yaptığını ve yapabileceğini biliyoruz...bilmem anlata bildimmi?..deveye sormuşlar boynun neden eğri?..nerem doğruki demiş yanıt olarak...selamlar...
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Güzel Abim Hata yapmışsın Cezanıda kesmişler. Ceza kesilmese bunları yazmayacaktın. üç kuruş cezayı yedin işin içine karıştırmadığın konu kalmamış. Yok dağdaki teröristten, yok açılımdan, yok rüşvetten, yok efendim ava birlikte çıktığın arkadaşlarını yalakalıkla suçlamaktan, Askerimize imalı kelimelerden, bu nasıl iş birşey anlamadım. sen hata yap, karşılığında ceza al, sonra hertarafa çamur at, devletin askerine, devlete, oluyormu şimdi, Sen en iyisi ava kimseyle çıkma abicim. kesilen cezayla teröristlerin dağdan inmesi ne alaka şimdi.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
İlginize ve eleştirilere teşekkürler
Değerli Arkadaşlar,
Eleştiriler yerli yerindedir ve öfkeli olduğum da doğrudur. Ama arkadaşlarımı muhbirlediğim yolundaki değerlendirme bir haksızlıktır. Kabahat işlerken yakalandığımız ise sonuna değin doğrudur. Bunu saklamadığım gibi yeltenecek olanlara da ibret olsun istediğimden 4'ten çok olta ile avlandığımı ve para büyüklüğünde palet küspe taktığımı yazdım. Para cezası elbette acıtmıştır. Ancak yaptığımın hukuk devletinde bir karşılığının olduğu, olması gerektiği hele hele amatör ruha aykırı olduğu konularında kuşkum yok ki. Bazı arkadaşlarımız değerli açıklamalarında bu peşin kabullerimi görememiş olmalılar. Benim itirazım cezalandırılmaya değil, görevlilerin nezaket sınırlarını zorlayan tutumlarına ve av sahasında tutulması gereken tutanak yerine 13 araba ve 22 balıkçının karakola götürülmesine. Keyfi davranış gösteren komutanın, gelen telefonlar üzerine kimi arkadaşlarımızın oltalarını verip tutanaklarını yırtmasına. Bir torba kır mantarına tenezzül etmesine. Askerimizin güvenirliği imajına halel getirmesine... Ehh! Cezanın erken yatırılması halinde 1/3 oranındaki indirimden haberdar etmek için aradığım kimi arkadaşların bana gülmeleri de elbet sinirlerimi zıplatmıştır. Komutanın bir hatırlı kişi aramayanları düşürdüğü konum hukuka inancımızı örselemiştir. Kamu görevlileri böylesi durumlardan kendisini de kurumunu da devleti de esirgemelidir. Nedir ölçü alınan durum? 4 olta ve üstü. Başka? Göl kiralanmış ve amatörler cumartesi-pazar avlanabilir. Daha başka bir ölçü yok. İhlal var mı? Elbette var ve benim açımdan kabahatin bir yahut beş olması sonucu değiştirmiyor. Ama bu görevlilerin nezaket dışına çıkmalarının gerekçesi olamaz. Eşitsiz davranış gerektirmez. Hatırlı adam bulanlar akıllı(!) aramayanlar için her arkadaşım kendi meşrebine uygun bir sıfat yakıştırsın lütfen... (Alınmam merak buyurulmasın!) Elbette bu sizlerle paylaştıklarımı Sayın Kaymakam'a da ilettim ve sitemlerimi bildirdim. Beri yandan konuyu yargıya da götürdüm. Zira cezanın dayandırıldığı 1380 Sayılı Kanunun 36. maddesinin a/5. alt bendi para cezası üst sınırını 150 TL olarak koymuş ve müsadereyi mahkeme kararına bağlamıştır. Balıkların salıverilmesi için ölçü ise 42 cm olarak verilmiştir. Sirküler bakan onayı ile yürütülmekte olduğundan yasa karşısında bir değeri yoktur. 23 ihlalci amatör avcıdan kaç kişinin cezalandırıldığını yazılı olarak sordum. Yanıtını sizlerle ayrıca paylaşacağım elbet. Olumlu ya da olumsuz tüm eleştirilerin yazarlarını alkışlıyorum ve gönülden teşekkürler ediyorum. Hepsinden çok yararlandım. Esenlik diliyor ve tümünüzü selamlıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Sadettin amcam konunun devamını merakla takip edeceğim. Anlaşılan ilgili yerlere gerekli dileklçeleri vermişsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Arkadaşların sitemi kesinlikle çok hassas konulara değinmenizden Sadettin bey.
Gerçektende ciddi boyutlarda suçlamalarda bulunuyorsunuz. Bu platformda bu tür konuları başka boyutlara götürerek konuşmamız hiçte hoş olmayan bir durum. Mesajınızdaki bir çok ayrıntı bu platformda bizleri çokta alakadar eden şeyler değiller. Başka platformlarda konuşulmasıda soru işaterleriyle dolu. Önceki mesajımdada belirttiğim gibi; Varsa haklı olduğunuz taraflar sizi savunacak, gerekli yerlere tek başınıza değilde toplu halde müracaat edip birlikte hareket etmenizi sağlayacak bir dernek var orada. Kayıt olmanız veya olmamanız bence şart değil. Siz belki emekli bir kamu idarecisi olduğunuzdan tek başınıza verdiğiniz mücadelede başarı sağlayabilirsiniz ama peki sizin göstermiş olduğunuz mücadeleyi gösteremeyecek diğer amatörler ne yapsınlar? Bir çok kişi neyin doğru neyin yanlış olduğunu bile bilmiyor. Kabahatlı olduğunuzu inkar etmiyorsunuz ama bu kabahatı işledikten sonra yanınızdaki arkadaşlarınız ve görevini yapan kamu görevlilerinide suçlamaktan geri kalmıyorsunuz Sadettin bey. Şayet doğru ise her meslekte, her memlekette bu tür insanlar vardır. Bunu sadece koruma kontrolle görevli olanlara maletmek bence çok hoş değil. Aramızda bir çok kamu görevlisi ağabey ve kardeşimiz var. Alınmaları, kırılmaları ve yazmış olduklarınızdan dolayı üzülüp sizi eleştiren doğrultuda mesajlar yazmaları gayet normal. İnternet üzerinden yazışarak bir sonuca varamayız. Siz en iyisi ilk öncelikle ava çıktığınız arkadaşlarınıza dikkat edip, ondan sonrada size vermiş olduğum aşağıdaki derneğimize ulaşıp, bundan sonrası için sizin durumunuza düşebilecek amatör arkadaşlar için neler yapabiliriz sorusuna yardımcı olun derim. Tekrardan geçmiş olsun. Rastgele... Alıntı:
Konu M.Serkan İNANÇ tarafından (18.12.09 Saat 08:12 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |