|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Mamul Yemler Balık avında kullanabileceğiniz mamul yemler |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Kendime Özgü Boili Yapımı...
MALZEMELER
1- Anlayışlı ve yardım sever bir eş veya yardımcı.. ![]() ![]() 2- 750 gram bildiğimiz buğday unu. 3- 500 gram civciv yemi. 4- 200 gram ince kırılmış mısır. 5- 200 gram ayciçeği küspesi toz halinde. 6- Bir çay bardağı mısır nişastası. 7- 4 adet vanilya küçük paketlerdekinden (veya iki yemek kaşığı) 8- 4 adet yumurta. 9- bir su bardağı süt. 10- iki yemek kaşığı yoğurt. 11- yarım çay bardağı şeker. 12- 500 gram ince bulgur. İsteğe göre malzemede artış yapabilirsiniz. blanderdan geçirilmiş fındık ceviz içi kuru üzüm zeytin yağı v.s. ilk önce ince bulgurun içine kaynar suyu tamamen kaplayacak şekilde doldurulur. Bulguru suyu çekmesi için bekletilir. Diğer malzemeleri geniş bir kapta karıştırarak harmanlanır.. ![]() ![]() Daha sonra suyunu çeken ince bulgurda ilave edildikten sonra, iyice karılır. Yoğurdu bu aşamadada katabilirsiniz.. ![]() ![]() Hamur sakız kıvamına ele yapışmıyacak şekil alacak kıvama geldikten sonra yuvalama zamanı gelmiştir.. kabın dibine un serpiştirilirse daha iyi olur.. ![]() Yardımcılarımın maşallahı var.. ![]() ![]() ![]() ![]() Geniş bir tencerede suyu iyice kaynattıktan sonra Yuvalanan hamur 15 dakikalığına fokurdayan suyun içinde haşlanır.. ![]() Sonraki işlemde gazete kağıdının üzerine un serpiştirilir yapışmayı önlesin diye haşlanan hamur topları üzerine yayılır.. ![]() Yarım saat dinlendirilen hamur. yorgan iğnesine geçirilen 40 lık misine ile tespih boncuğu dizer gibi delinerek dizilir... Bende boşta 40 lık vardı. daha ince olmamak şartıyla misineye dizin. bu durum size kuruttuktan sonra delmenin zor olacağından kolaylık sağlar. ve dizdiğiniz misine ile beraber saklayın. ![]() ![]() ![]() Dizme işi tamamlandıktan sonra uçlarını birbirine bağlayarak uygun bulduğunuz güneş gören bir yere kuruması için asın.. ![]() ![]() ![]() Lütfen benim tercih ettiğim yeri tercih etmeyin aksi takdirde 40 tane meraklı bayana ne yaptığınızı anlatmak zorunda kalırsınız. İnanın bu hiç kolay değil.. ![]() ![]() ![]() Hadi rast gele hepinize. Not: kimyasal renklendiriciler gıda boyası katanlar oluyor ama ben balık ta olsa kimyasal maddeleri kullanmayı sağlıklı bulmuyorum.. SAYGILARIMLA.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aslında öyle yaptım yazmayı unutmuştum iyi oldu hatırlattığın. yukarda resimde gözüküyordu. haklısın kardeş teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ellerine sağlık Fedai, yanlız, pastacıların kullandığı meyvelerden elde edilen %100 doğal reklendiriciler var onları renk için kullanabilirsin kimyasal katkı yok kesinlikle, birde Nuri' ninde dediği gibi enson un yerine vanilya ve bence nişasta kullansan daha iyi olur gibime geliyor... Yinede emek edilmiş güzel bir paylaşım olmuş. Bu boililerin nasibide bol olur, inşaallah en büyük trofelerini bunlarla tutarsın...
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
![]() İnşallah... |
||
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Alıntı:
![]() Bulgaristandan gelen arkadaşlarda görmüştüm sanırım orada var tanıdıklarınız varsa devamlı gidip gelenlerden istenebilir renklendirilmiş nişasta her rengi var diye biliyorum bu gibi yemlerin hazırlanmasında çok faydası olacağı kanaatindeyim... ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
fedai abi paylaşım için tşklr.. birde bu yemi kullanıcak sazan olan bir yeri tarif edersen muhteşem olacak
paylaşım için tşklrrr
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Vay benim fedai kardeşime bak, neler bilirmiş de bizim haberimiz yokmuş
![]() Fedai siparişi şimdi versek nezaman elimize geçer kardeş ![]() Güzel bir paylaşım yapmışsın Fedai,Teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Fedai çok güzel bir tarif ve detaylı bir anlatım olmuş. Senin Dünya tatlısı yardımcılarının olması ise başka bir avantaj.Onların yuvarladığı hamurları elbette sazan çok sevip alır, ben bu konuda biraz şanssızım yani. Fotoğrafta gördüğüm o iki dünya tatlısına sevgilerimi ilet.
Emeğin için ve tarifin için teşekkürler... Sonuç olarak oltaya takılmış bir resminide yayınlasaydın 4x4 olucakmış. Hatta birde babeç sazan resmi.hahaha Saygı ve sevgilerimle ustam... |
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|