|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Kandiru (Vandellia cirrhosa)
Selam,
Bu balık üzerine geçenlerde bi kaç belgeselde konular gördüm dikkatimi çekti paylaşmak istedim. Siluriformes takımının Trichomycteridae ailesinden , Amazon Havzasın'da yaşayan asalak balık türü. 2,5 cm. boya ulaşabiliyor. Yarı saydam ve pulsuz olan bu asalak balık kanla besleniyor ve genellikle diğer balıkların solungaç boşluklarından girip kan damarlarına saldırıyor. Bununla ilgili özellikle piraruku balıkları çok tehdit altında kalmaktadır, piraruku balığı güney amerikada maddi getirisi olan bir kültür türü olarak tanımlanabilir bu sebeple bu balığa musallat olan bu tür pirarukuları tehdit ettiği için özellile koruma altına alınmışlar. İşin kötü yanı şuki bu balık kan dolaşan bi canlı olsunda hangi canlı olduğu önemli değil, bu sebeple amazon ırmağının suyunda yüzen yada balıkavlayan herhangi bir erkeğinde başının belası olabiliyor. kandiru erkeklerin cinsel organlarından idrar yollarına girerek kan damarlarına saldırıyor, fakat balık kam emdikten sonra bir süre geçince şişiyor ve balığın sırtyüzgeçleri dikenli ancak balık bunları sadece ihtiyacı olduğunda çıkarıyor ancak balık şiştiğinden çıkması imkansız oluyor ve dikenlerini batırarak insana acı veriyor istüne üstlük cerrahi operasyonla alınmazsa komplikasyonlar gelişiyor ve insanın ölümüne kadar gidebiliyor. Balıkla ilgili ve balığın diğer balıkların yüzgecine girdiği ile ilgili bir kaç resim paylaşayım. ![]() ![]() Saygılar |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
asalak yaşayan balık olduğunu hiç duymamıştım...iyiki ülkemiz sularında yok...gerçi ülkemizde olsa bu balık BOHÇACILAR bununda neslini tırıvırı ağ falan kuruturdu...eline sağlık kardeş...
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
abi bi yandan iyiki yok diyorum diğer yandanda keşke olsaydı demeden edemiyorum, bohçacılar jandarmadan kanundan korkmuyorlar belki uçkurlarından korkarda suya girmezlerdi
![]() Saygılar. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ah be kardeş...AIDS ten korkmayan yurdum erkeği ikibuçuk santimlik balıktan korkarmı....naneyi yemeden akıllanmaz bunlar...dön dolaş eğitime gel...eğitimsizlik çok kötü...
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
eğitim şart diyoruz yani
oda doğru öyle bi ropörtaj vardı dimi adisli olduğunu söylüyorlar atın ölümü arpadan olsun diyordu elemanın bi tanesi kameraya
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Allahtan bizim sularımızda yok
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
namı diğer kürdan balığı.bunu ilkel yollarla çıkarılışı vardı bir zamanlar internette.idrara bayılıyor.üre tahrik edici arkadaş için.bir otu elinize alıp çekince keser ya onun gibi bu hayvanın durumu da...
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
aynen öyle sensörleri üreye duyarlı elemanın, balıkların solungaçlarından çıkan kan ve üre kokusuna saldırıyor.
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
okadar da kötülemeyin bu dünyada faydasız hiçbir canlı yoktur.nelere faydalı olduklarını araştırarak yazarsak daha yapıcı olur.misal verelim Verem mikrobu bugüne kadar en tehlikeli gördügümüz bir mikroptur ama son zamanlarda kanserli hücrelere verilen verem mikrobu kanserin kökünü kurutuyormuş.
|
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|