Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Derneklerimiz ve Faaliyetleri Türkiye'deki Diğer Derneklerimiz KAMADER

KAMADER Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır. Detaylar İçin Tıklayınız...

Seçenekler Stil
Alt 13.04.11, 15:59   #1
AVCI41
Üye

Üye Adı: Metin
Memleket:Kocaeli
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 0
AVCI41 will become famous soon enoughAVCI41 will become famous soon enough
KAMADER KARTEPE TURNA YARIŞMASI 24 NİSAN 2011

D A V E T

KAMADER Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği ile Kocaeli Kartepe Belediyesi'nin düzenlediği "KARTEPE 2. TURNA BALIĞI TUTMA YARIŞMASI"na davetlisiniz..

KAMADER YÖNETİM KURULU ADINA
BAŞKAN

ENGİN UZTÜRK

KARTEPE DERBENT DERESİ TURNA (OKLAMA) BALIĞI TUTMA YARIŞMASI

ŞARTNAME

Tarih: 24.04.2011
Yer: Derbent Deresi Kartepe, KOCAELİ
Yarışma Saati : 06:30-12:00 arası (yarışmacılar hazırlıkların tamamlanabilmesi için saat 06:00’da yarışma alanında bulunmaları gerekmektedir)

Bu yarışma, Amatör ve sportif olta balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun, tüzük, yönetmelik ve tebliğlere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, kaynaştırmak amacıyla düzenlenecektir.

YARIŞMA ŞARTNAMESİ

1380 Sayılı Su ürünleri Kanunu, Su Ürünleri Yönetmeliği ve Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğ hükümlerine uyulacak olup;

a-Yarışma tek bir tür için yapılacak olup, bu tür TURNA (oklama) balığıdır.

b-Yarışmada tutulacak turna balıkları 40 cm. altında olamaz, 40 cm. altındaki balıklar mümkün olduğunca zedelenmeden suya geri bırakılacaktır,

c- 2/2 Numaralı Tebliğ gereği günlük turna balığı tutma limiti 10 adet olup, yarışmada avlanma limitine uyulacaktır.

d- 2/2 Numaralı Tebliğ ve yarışma şartnamesine uymayan yarışmacılarımız diskalifiye edilecektir. Ayrıca bu yarışmacılar için cezai yükümlülükler söz konusu olabilecektir.

e- Avlanma sırasında kural dışı yapılacak hareketler gözlemciler tarafından, masa hakemlerine bildirilecek, değerlendirme masa hakemlerince yapılacaktır.

f- Yarışmacılar tuttukları balıkları; saat 12:30’a kadar masa hakemlerine teslim edecek masa hakemlerince yapılacak puanlama neticesinde dereceye girenler belirlenerek ilan edilecektir.

g- Yarışmada canlı yem kullanımı, yarışma yapılacak dereden temin edilmek şartı ile serbesttir.

–Dışarıdan canlı yem getirmek yasaktır.
–Canlı yemle avlanacak yarışmacılar Tebliğ gereği en fazla 30 adet canlı yem bulundurabilir.

YARIŞMA 2 DALDA YAPILACAKTIR

1-En büyük turna balığını tutmak için yarışılacaktır.
2-Limitler dahilinde en çok turna balığı tutmak için yarışılacaktır.

PUANLAMA

1. kategoride boy (cm.) esas alınacak olup, aynı boyda tutulan balıklar için ağırlık (kg.) belirleyici kıstas olacaktır.

2.kategoride adet esas alınacak olup, aynı sayıda balık tutulması halinde boy (cm.) belirleyici kıstas olacaktır.

ÖDÜLLER

1- 1. Dalda sadece birincilik ödülü verilecektir.

2- 2.dalda ilk üçe girenlere birincilik, ikincilik, üçüncülük ödülleri verilecektir.

Not: yarışmacılar sadece bir dalda ödül alabilirler.

YARIŞMA FORMATI

YER : KARTEPE DERBENT DERESİ

TARİH : 24 NİSAN 2011

Bu yıl 2 incisini yapacağımız turna balığı tutma yarışması, 24 Nisan 2011 tarihinde Derbent Deresi Kartepe/KOCAELİ’de gerçekleştirilecektir.

Bu yarışma, amatör olta balıkçılığını kamuoyuna tanıtmak, amatörlük ruhunu geliştirmek, çevreye ve yaban hayatına karşı sorumlu bir şekilde yürürlükteki kanun tüzük ve yönetmenliklere uyulmasını sağlamak, yarışma heyecanı ile amatör olta balıkçılarını bir araya getirerek, onları kaynaştırmak amacıyla düzenlenecektir.

PROGRAM

24 Nisan 2011 Pazar günü sabah saat 06:00’da organizasyon alanına gelen katılımcılar, kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra 06:30 da yarışma stardı verilecektir. Yarışma 12:00’da sona erecektir.

Yarışma esnasında tercihimiz etik balıkçılık açısından yapay yemleri tercih etmemizle birlikte, yarışmanın yapıldığı alanın dere ve göletlere göre dar olması sebebiyle sadece bu yarışmaya özel yarışma alanından temin edilmek şartı ile canlı yem kullanılması serbest olup, yarışma 2 kategoride yapılacaktır.

Birinci kategoride, boyu (cm. olarak) en büyük balığı tutan yarışmacı birinci olacak. Bu kategoride sadece bir yarışmacı ödül alacak.

İkinci kategoride, adet bazında en fazla balık tutan yarışmacılardan ilk üçe girenler ödül almaya hak kazanacaktır.

Ayrıca bütün yarışmalarımızda uygulamaya koyduğumuz sürpriz hediyeli Çöp toplama kampanyasına bu yarışmada da devam edeceğiz. Dağıtacağımız eldiven ve çöp poşetlerini gölet çevresindeki çöpleri doldurarak geri getiren yarışmacı ve diğer katılımcılara kura ile daha önce belirlenen hediyelerden vererek, çevre ve doğa koruma bilincini geliştirmeyi ve yarışma için kullandığımız alana katkı sağlamayı planlıyoruz.

Katılımcılarımız fotoğraf makinelerini unutmasınlar. Çünkü saat 11:00’e kadar yarışma alanında çekilecek fotoğraflarla, fotoğraf yarışması bu yarışmada da olacaktır. Profesyonel jüri tarafından değerlendirildikten sonra dereceye giren fotoğraflar yarışma alanında sergilenecektir.

12,30’da değerlendirmeler ve ödül töreni başlayacaktır. Ayrıca, en yaşlı ve en genç yarışmacılara da birer armağan verilecek. İkramlar ile etkinliğimizi bitirmeyi planlıyoruz. Yarışma alanında alış veriş yapacak merkez, su, elektrik ve tuvalet mevcuttur. Her yıl olduğu gibi, bu yılda geniş katılımlı bir yarışma olmasını bekliyoruz. Sizlere de bizlerin yanında olarak, hem derneğimize, hem de amatör balıkçılığa vermiş olduğunuz destekleriniz için teşekkür ederiz.

KAMADER YÖNETİM KURULU

KATILIM FORMU

Aşağıdaki linke tıklayınız:

http://www.oltacilar.com/dosya/doc/k...ilim-formu.doc

Konu AVCI41 tarafından (13.04.11 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir.
AVCI41 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.11, 19:04   #2
Tayfun TURNALI

Tayfun TURNALI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tayfun TURNALI
Memleket:SAKARYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: cezalıyım..
Tayfun TURNALI will become famous soon enoughTayfun TURNALI will become famous soon enough
hayırlı olsun,başarılar dilerim..
Tayfun TURNALI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.11, 19:17   #3
refaha

refaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: refah aypak
Memleket:ankara
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: 1962 - 1972 tarihleri arasındaki tüm balık avları.....
refaha will become famous soon enoughrefaha will become famous soon enough
Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum...
refaha isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.11, 21:34   #4
Ferhat AYAS
Üye

Ferhat AYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Ferhat Ayas
Memleket:Sakarya-ANGARA
En İyi Avı:
Ferhat AYAS is on a distinguished road
özür dileyerek sormak istiyorum,
kamader bildiğim kadarı ile turna yarışması yapmayacak idi???? bu nereden çıktı?
Ferhat AYAS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.11, 22:49   #5
murat41
Üye

murat41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Murat
Memleket:Kocaeli derince
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: kupez de dünya rekoru
Referans: 7
murat41 will become famous soon enoughmurat41 will become famous soon enough
bu ortaklaşa yapılan yarışma vede ikincisi kartepe belediyesi adına yapılıyor yarışma ücretsiz sponsor sağlam..
murat41 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.11, 22:59   #6
Ferhat AYAS
Üye

En İyi Avı:
Alıntı:
murat41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bu ortaklaşa yapılan yarışma vede ikincisi kartepe belediyesi adına yapılıyor yarışma ücretsiz sponsor sağlam..
???
nedemek şimdi bu murat bey?
anlıyamadım? sponsor sağlam,
Alt 14.04.11, 00:15   #7
erto

erto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erol TOGAY
Memleket:ANKARA\SİNCAN
En İyi Avı: attım ağzına gitsin boğazına
Referans: 3
erto will become famous soon enougherto will become famous soon enough
katılacak arkadaşlara başarılar dilerim.
erto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.04.11, 00:47   #8
AVCI41
Üye

En İyi Avı:
Alıntı:
Ferhat AYAS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
özür dileyerek sormak istiyorum,
kamader bildiğim kadarı ile turna yarışması yapmayacak idi???? bu nereden çıktı?
Geçen sene Kartepe Belediyesi ile ilki düzenlendi yarışmanın. KAMADER olmasa da belediye düzenleyecek. En azından yarışmanın tebliğlere uygun olması için KAMADER in olmasında fayda var.

Son olarak KAMADER'in bu tür etkinlik yapmasından neden gocunduğunuzu anlayamadım?
Alt 14.04.11, 08:51   #9
Ferhat AYAS
Üye

En İyi Avı:
Alıntı:
AVCI41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Geçen sene Kartepe Belediyesi ile ilki düzenlendi yarışmanın. KAMADER olmasa da belediye düzenleyecek. En azından yarışmanın tebliğlere uygun olması için KAMADER in olmasında fayda var.

Son olarak KAMADER'in bu tür etkinlik yapmasından neden gocunduğunuzu anlayamadım?
Evet geçen sene kartepenin yaptığını biliyorum. Başka bir program olduğundan katılamamıştım.

gocunmak=Bir şeyden alınmak, çekinmek, kaçınmak

Yanlız GOCUNMAK kelimesini nereden çıkardın metin abi?, ne alaka? Ben bu gibi organizasyonların hiç birinden gocunmam

Kamaderin Her organizasyonlarına katıldığımı araştırırsanız öğrenirsiniz. (bu gibi org. haberdar olduğum sürece )

Derneklerin bu yıl birlikte karar verilen bir yarışma programı vardı, o amaçla bu org. nereden çıktı diye sordum?

Kartepe belediyesi geçen senede yaptığı gibi bu yılda yapmak istemiş olabilir. Ama sanki KAMADER ön planda gibi lanse edilmiş burada, dikkatini çekerim.

neyse konuyu dağıtmayalım. katılımcılara başarılar

Konu Ferhat AYAS tarafından (14.04.11 Saat 08:54 ) değiştirilmiştir.
Alt 14.04.11, 12:16   #10
AVCI41
Üye

En İyi Avı:
Alıntı:
Ferhat AYAS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet geçen sene kartepenin yaptığını biliyorum. Başka bir program olduğundan katılamamıştım.

gocunmak=Bir şeyden alınmak, çekinmek, kaçınmak

Yanlız GOCUNMAK kelimesini nereden çıkardın metin abi?, ne alaka? Ben bu gibi organizasyonların hiç birinden gocunmam

Kamaderin Her organizasyonlarına katıldığımı araştırırsanız öğrenirsiniz. (bu gibi org. haberdar olduğum sürece )

Derneklerin bu yıl birlikte karar verilen bir yarışma programı vardı, o amaçla bu org. nereden çıktı diye sordum?

Kartepe belediyesi geçen senede yaptığı gibi bu yılda yapmak istemiş olabilir. Ama sanki KAMADER ön planda gibi lanse edilmiş burada, dikkatini çekerim.

neyse konuyu dağıtmayalım. katılımcılara başarılar
Ferhat kardeşim, bu yarışma lokal (yerel) bazda yapılıyor ve belediye düzenliyor. KAMADER'in platformda aldığı karar, Turna yarışmasını ulusal bazda düzenlemeyeceği şeklindedir. Konuyu uzatmanın anlamı yok ki.

Hem ne demek KAMADER ön planda gibi lanse edilmiş. İyi tamam bunda sonra arka planda oluruz da, siz hep ön planda olun ) Sevgiler..

Seçenekler
Stil

Sponsorlar