|
|
|
#1 |
|
İşte Bir Yasak...
7 Ocak 2010 PERŞEMBE
Resmî Gazete Sayı : 27455 YÖNETMELİK Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: SU ÜRÜNLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 – 10/3/1995 tarihli ve 22223 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan, Su Ürünleri Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. “Bakanlıkça belirlenen akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere denize doğru 500 metre yarıçaplı sahalarda her türlü su ürünleri avcılığı yasaktır.” |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bu yasak sadece "AKARSULARIN DENİZE KARIŞTIKLARI YER" merkez olmak üzere denize doğru 500 metre yarıçaplı sahaları kapsıyor anladım ben.Yani bu yarıçapın dışı serbest.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
anlamını kavrayamadım..gerekçesi varmı?
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bu bahsi geçen yasak 2/1 Ticari Tebliğe tabi kişileri ilgilendiriyor sanırım...
Kesinlikle haklı bir gerekçesi vardır diye düşünüyorum çünki denizden bu ağızlar vasıtası ile üremek için tatlı suya geçiş yapan balıkları tamda bu dönemde buralarda avlayıp katledenler vardır. Kararda muhtemelen buna istinaden alınmıştır... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Bence bu yasak amatörleri kapsamıyordur, Ticari avcılık yapanları engellemek için olabilir.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Bencede mantıklı bu ağızlar her zaman zengin av ceşiti barındırıyor. Ben amatör balıkcılığın bu durumda ağcıları düşününce buralarda yapılmasada isabet olur.
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
çok isabetli bir yasak...yasağın bir mantığı olmalı...bu yasağa kim hayır der?...sağol Hasan abi...
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
Sen bakma normalde herşey yasak aslında ama uyan yok. TEBLİĞ Tarım ve Köyişleri Bakanlığından: 2/1 NUMARALI TİCARİ AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2008/48) YEDİNCİ BÖLÜM Deniz ve İçsularla İlgili Diğer Hükümler (11) Akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize ve akarsu yönüne doğru 500 m. yarıçaplı sahalarda su ürünleri avcılığı yasaktır. http://www.oltacilar.com/2-1-ticari-...e+a%F0z%FD+500 |
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağcıya serpeciye yasak yok biz oltayla balık tutanlara yasak var
![]() Adaletmi bu ![]() Serkan Başkanım çok haklı bu arada |
|
|