|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Mamul Yemler Balık avında kullanabileceğiniz mamul yemler |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
İsin Püf Noktasi Boili`de...
Selamun aleykum,
Kiymetli balikci arkadaslarim boili ile misir arasinda bir fark yoktur.Boili daha avantajlidir cunki koku vardir.Sazan baliginin en buyuk ozelligi hepimizin bildigi gibi yeme hemen saldirip almamasi.Koklayacak gececek,gelecek agzina alip kusacak,tekrar gelip yemi alacak.Koca deryada senin bir tek yemi bulupta yiyecek.Bizim yaptigimiz kancamizin cevresini yemleyip sazana yon vermek,yemledigimiz yiyecekleri yerken bizim tuzagimiza dusurmek.Bu isde boili misirdan daha dezavantajli degil.Gelelim isin puf noktasina.Eger boili`leri misir buyuklugunde yapip misir kadar yemlersek mesele zaten yok.Biz ne yapiyoruz buyuk balik yakalamak icin misirdan buyuk boili kullaniyoruz.Sazan secicidir,buyuk sazan misli misli secicidir.O buyuklukteki yemi almasi cok zordur.Ancak o yemin tadina varirsa alir.Buda tabiki aliskanliklarin disinda bir davranistir.Aslinda her ava gittigimizde hem buyuk hemde kucuk yemlerle yemlemek lazim,ki sazan o buyuklukteki yemleri denemeye ve almaya alissin.Saglicakla kalin.Selamlar.(insanin ici ciz ediyor ayni konudan var tepki aliriz diye) |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
aleyküm selam güzel abicim. bu konuda sana sonuna kadar katılıyorum.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ever Abi Haklsın Katılıyorum..
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Sevgili Mıstan Abicim, Tepki alırız diye içimizin cız etmesine gerek yok, Bizler buraya saygı , sevgi, birliktelik, dayanışma ve hoşgörü içerisinde muhabbet etmeye takılıyoruz, eğer böyle bir sorun varsa ve hala düşündüğümüzü aktarırken çekinerek yazıyorsak bir problem var demektir. Burada eski olanlar ve bu işi bilenler bilgi eksikliği veya yanlış bilen arkadaşları saygı ve sevgi çerçevesinde düzelterek, (kırmadan) zaten yardımcı oluyorlar. Sen o tepki fobisinden vazgeç abicim, nekadar ipuçların ve tavsiyelerin var ise paylaş akıl akıl dan üstündür. Daha önceden açılmış dahi olsa hergün yeni arkadaşlar katılıyor, verilecek her bilgi ve paylaşım yeni sayılır. Saygılar sevgiler abicim.
Konu Salihaga19 tarafından (18.11.09 Saat 11:17 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Size katılıyorum küçük yemi küçük balıklar büyük yeme büyük balıklar geliyor bizimde zaman, zaman denemelerimiz olmuştur örneğin tek iğneli olta ucuna canlı küçük dere balığı bağlıyoruz kurşun olmadığı için balık devamlı geziyor bu esnda yemini arayan somon dediğimiz büyük alabalık ğeliyor tabiki bizim tuzağımıza düşüyor.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
aleykum selam mıstan abi bizlerle paylaşmış olduğunuz bilgi ve birikimlerinizlebizlere feyz veriyorsunuz. size çok teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
ewet sayın abim sazan konusunda haklısın senin görüşlerine katılıyorum saygılar
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
doğru söze ne hacet
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
paylaşım için tşklr.. faydalı olacağına eminim..
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
sahsen boılı yemesi bölgelere göre değisir burdakı sazanlar temmuz ayı sazanın ilk gezintiye çıkısı av yasağının kalkısından sonra boılının büyüklüğü(yalama sekeri) kadar buyuklukte atılıyor burada sazanın tek seferde almıstır buyukluğude 6 kg aşağı olmaz boılinın didiklenmesi yüzünden bazı avcılar için mısır dez avantajdır hiç yoktan zil bikere çalar abi![]() Benim görüslerim bunlar abi herkeze göre değisebilir ama sayet sazanı boiliye alıstırmak ıstıyorsanız yaptığınız hamurun içine fındık fıdtık koyun çünkü herkez hamur yapıyor bu 4 5 ay içinde sazan o yeme alısır temmuz ayındada çok büyük trofe showları yapabılırız. benım görüslerim bunlar...
|
||
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|