|
|
|
|
|
|||||||
| Duyurular ve Haberler Forumumuzla ilgili duyuruları ve güncel haberleri burdan öğrenebilirsiniz. |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
HES'lere iptal...
Kaynak: ntvmsnbc.com
![]() Artvin’in Şavşat ilçesinde Susuz Regülatörü ve HES projesi için ‘yürütmeyi durdurma ve iptal’ davası açan 74 köylü hukuk mücadelesini kazandı. Şavşat’taki HES projesi için ÇED’in gerekli olmadığına dair rapor için mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vermiş, mahkeme sürerken, bakanlığın ÇED olumlu belgesi verdiği ortaya çıkmıştı. Köylüler bir kez daha yargıya gitti, ve ÇED olumlu belgesi için de yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Davanın avukatlarından Halis Yıldırım, aynı dere üzerinde 3 tane daha HES’in projelendirildiğini, Bu santrallerle bugün dahi zor olanaklarla karşılanan içme ve kullanma su ihtiyacının hiç karşılanamaz hale geleceğini söyledi. Mahkemeler geçtiğimiz 2 hafta içinde, 5 ilde 9 HES projesi için iptal ve durdurma kararı verdi. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
HES lerde iki ucu kirlli değnek... İnsanımıza enerji lazım gecelerin aydınlanması için , - ama onu elde etmek için doğadan ödün vermek lazım .. yaman çelişki..
olayı dengeli bir şekilde yapmak ? ince hesap detaylı araştırma...
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Görünen o ki..
Güneş ve rüzgar dan elde edilen enerji pahalı , bugün şikayet ettiğimiz elektrik faturaları çok daha fazla olur. fosil yakıttan elde edilen enerji doğayı havamızı kirletir nefes alamaz hale geliriz.. sonuç olarak iş yine hes lere kalıyor.. ? |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Hiç bir HES 'in ne kadar enerji ürettiğine baktınız mı?Güneş ve rüzgarın pahalı olduğunu söylüyorsunuz doğadan dahamı pahalı?Hesler dendahamı pahalı? Bir barajın ekonomik ömrü o coğrafyada kaç yıl? Bence insanları yanlış yönlendiriyorsunuz yazdıklarınızdan emin olun bir daha düşünün derim. Almanya'nın bile güneş enerjisi kullanması bizden fazla güneş olmamasına rağmen.Düşünün derim ben...saygılarımla...
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
burada şunu veya bunu kullanın diye bir ifade varmı bu bir...Hesler den başka çare yoktur diye lafım varmı?? yok.. ikincisi güneş enerjisi konusunda sizin bilginiz varsa ki hesap kitap formul vs lütfen siz paylaşın .. bende öğreneyim .. burada yazdıklarımı lütfen iyi okuyun ''yaman çelişki '' bunlar iki ucu B... değnek diyorum yada aşagı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık diyorum başka bişi demiyorum.. ülkenin içinde bulundugu gerçeklerden bahsediyorum yani..herkesin bildiği gerçekler.. madem almanya yapıyor ? nasıl yapıyor ? kaça maloluyor ? her aile bundan nasıl faydalanıyor ? yaz kış devamlı elektrik ürtiliyormu ? bunları siz yazıverin bende bilgi sahibi olayım benim edindiğim bilgi mühendislik sitelerinden vs.. burada bir alternatif te ege bölgesinde izmir civarında yaygınlaşmaya başlayan rüzgar enerjisinden faydalanma..devasa kulelerde- devasa 3 kanatlı pervaneler.. ancak ülkenin her tarafında bu geçerli olurmu bilmem ? |
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Şu anda yeraltı sularınıda bulunan 60 derecelik sıcaklıkla. veya doğal termik kaynaklarla yüzbinlece KW saat elektrik elde edilmektedir. Rüzgara ve heslere gerek duymadan yapılan bu işlemler nedensa kamu tarafından bilinmiyor. Ayrıca 75 KW güce kadar hiçbir enerji harcamadan elektrik üretmek mümkünken neden bunların üzerine gidilmiyor. Büyük sanayi fabrikaları kojenerasyon sistemiyle enerjilerini elde edip fazlasını da enterkontekte sistemine girerek satmaktadır. Bu konularda yetkililere danışılmadan işler yapıldığına inanıyorum. Tarihçi bir prof umuz diyorki. Tarih kitaplarında yazan birçok savaşın hem yeri hem tarihi yanlış. bunu bildirmeme rağmen yıllardır aynı kitap basılmaktadır. Konunun birbiriyle alakası yok ama kimse kimseye birşey sormadığı kesin. Çok bilen çok yanılırmış.
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
Termal güç , Buda bir yöntem.. özellikle fay sistemi çok olan bizim ülkemizde..yer altındanki basınç tan faydalanmak.... izlanda da çok miktarda uygulanıyor.. http://www.guardian.co.uk/environmen...ernativeenergy |
||
|
|
|