Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık OLTACILAR.com' a HoşGeldiniz ............ Duyurular ve Haberler

Duyurular ve Haberler Forumumuzla ilgili duyuruları ve güncel haberleri burdan öğrenebilirsiniz.

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır. Detaylar İçin Tıklayınız...

Seçenekler Stil
Alt 07.10.11, 23:03   #1
kulekreis
Üye

kulekreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hasan Hüseyin Külek
Memleket:İstanbul
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı:
Referans: 1
kulekreis will become famous soon enoughkulekreis will become famous soon enough
Herkesin Yakalama Hakkı Varmı? Var...

Kaçak av yapanlar. Teblğ kurallarına uymayanlar. Kolluk kuvvetlerine haber vermeniz halinde olay yerine gelmediklerinde

vatandaş olarak Ceza Muhakemeleri Kanunun şu maddelerine dayanarak bizlerde yakalama yapabiliriz;

1)Herkes tarafından yakalama yapabilmesinin şartları:
a)Failin suçüstü halinde yakalanması: CMK. m.90/1’ e göre; suçüstü halinde herkes, geçici olarak yakalamaya yetkilidir.
aa) Kişiye suç işlerken rastlanması: işlenmekte olan bir suçu gören kişi, bu suçun failini yakalayabilir. Kişinin, suçtan zarar gören olmasıyla başkası olması açısından bu yetkiyi kullanmada hiçbir fark yoktur.
“Herkes” kavramına; suçtan zarar gören, diğer kişiler, görevli olduğu yer dışında da olsa savcı, jandarma veya polis memurları da dahildir.
Suçüstü (meşhud suç) halinde herkesin yakalama yapabilmesi için, şüphelinin kaçma tehlikesinin olması veya kimliğin hemen belirlenememesi koşulu aranmaktadır (CMK m.90). Bu şartlar, keyfiyete sebebiyet vermemek için öngörülmüştür.
kulekreis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.10.11, 00:07   #2
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Serkan İnanç
Memleket:Ankara
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
Referans: 37
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Alıntı:
kulekreis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kaçak av yapanlar. Teblğ kurallarına uymayanlar. Kolluk kuvvetlerine haber vermeniz halinde olay yerine gelmediklerinde

vatandaş olarak Ceza Muhakemeleri Kanunun şu maddelerine dayanarak bizlerde yakalama yapabiliriz;

1)Herkes tarafından yakalama yapabilmesinin şartları:
a)Failin suçüstü halinde yakalanması: CMK. m.90/1’ e göre; suçüstü halinde herkes, geçici olarak yakalamaya yetkilidir.
aa) Kişiye suç işlerken rastlanması: işlenmekte olan bir suçu gören kişi, bu suçun failini yakalayabilir. Kişinin, suçtan zarar gören olmasıyla başkası olması açısından bu yetkiyi kullanmada hiçbir fark yoktur.
“Herkes” kavramına; suçtan zarar gören, diğer kişiler, görevli olduğu yer dışında da olsa savcı, jandarma veya polis memurları da dahildir.
Suçüstü (meşhud suç) halinde herkesin yakalama yapabilmesi için, şüphelinin kaçma tehlikesinin olması veya kimliğin hemen belirlenememesi koşulu aranmaktadır (CMK m.90). Bu şartlar, keyfiyete sebebiyet vermemek için öngörülmüştür.
Bu konuyu niye açtığını tam olarak anlamış değilim ama geçenlerde arkadaşlarla beraber başıma şöyle bir olay geldi;
(Kısadan anlatıyorum, normal şekliyle anlatsam destan olurdu. Yanımdakiler şahitimdir)

Geçenlerde arkadaşlarla beraber Ankara' nın falanca barajında balık avlamaya çalışıyoruz.
Oturmuşum hem olta bağlıyorum hem çay yudumluyorum.
Bir kardeşimiz gelip abi sen OLTACILARDER başkanıymışsın, yanımızdaki ekip ağ atıyor, botla şuan sudalar dedi.
Çayı, çorbayı, bağladığım oltayı bıraktığım gibi koştum gittim.
Gerçekten suda bir bot var... Dikkatlice baktık ağ atıyorlar... Gece göz gözü görmez misali...
Bizi yakınen tanıyıp neler yaptığımızıda çok iyi bilen o bölgeden sorumlu kolluk kuvvetlerini arayıp kim olduğumu, o andaki durumu ve yerimizide tam olarak belirterek gelmelerini istedim.
Yarım saat sonra geldiler... Onlar gelene kadar ağcılarda ağını atıp botu sudan çıkarttıp bizden şüphelenerek botu ortadan kaldırmaya çalışıyorlardı. Kolluk kuvvetlerinin aracı bizi görmeyip es geçti ve yaklaşık 100 metre ilerideki arkadaşlarımın olduğu kamp alanımıza gitti. Ben 100 metre ileri gidip orası bizim yer arkadaş, ağcılar aha şurada diyene kadarki zaman diliminde bot ortadan kaybolmuş. Bot falan yok ortalıklarda...
Ne ağı, bizim ağlada alakamız yok diyorlar zatlar...
O bot buralarda arkadaş, bulup hem ona hemde sudaki ağa el koymamız lazım dememle aldığım cevap "Madem ağ atıyorlardı sen niye engel olmuyorsunda bizi arıyorsun başkan" olunca;
O geceyi ve hatta ertesi günün öğlene kadarki diliminide dahil olmak üzere hem kolluk kuvvetlerine, hem ağcılara, hem ilçe Tarım Müdürlüğü' nden gecenin ayazında bulup getirilen memur arkadaşa, hem kendime, hemde arkadaşlarıma zehir ettim

5 km uzaklıkta bu işle yetkili olan kişiler varsa bana ne reisim?
Biz onlara yardım için varız, onların görevlerini yapmak için değil ki...

Haa bazen yetkili olduğumuda düşünmüyor değilim yani ama o da ayda yılda bir oluyor
M.Serkan İNANÇ isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.10.11, 00:54   #3
kulekreis
Üye

En İyi Avı:
kulekreis will become famous soon enoughkulekreis will become famous soon enough
Bu yakalama işlemini kolluk kuvvetlerinin dışında halk olarak maddelerde ki şartlar çerçevesinde uygulamak mümkün olduğunu anlatabilmek için açtım.
Alt 08.10.11, 01:40   #4
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Alıntı:
Bu yakalama işlemini kolluk kuvvetlerinin dışında halk olarak maddelerde ki şartlar çerçevesinde uygulamak mümkün olduğunu anlatabilmek için açtım.
Sürdürülebilir amatör balıkçılık için düşünürsek bence biz hiç bu tür işlere bulaşmayalım derim.
Veya ben ve benim gibi işi bilenler arada sırada bulaşsında herkes bulaşmazsa iyi olur diyeyim olsun bitsin
(Bu konudanda kendime pay çıkartmazsam çatlardım. Bana helal olsun, sende ne olur kusuruma bakma)

Bu işin;
Çalışmayan piriz için elektrik ustasını çağırıp emeğinin karşılığını verip sıkıntını halletmek varken parmağını pirize sokupta niçin çalışmıyor yahu demekten farkı yok reisim.
Ben çalışmayan pirizimi tamir ettirmek için muhasebecik yapıp gerekli parayı kazanacağım, elektrik ustasıda benim çalışmayan pirizi tamir edip benim kazandığım paradan yaptığı iş için emeğinin karşılığını talep edip o da emek vererek benden kazandığı paradan bozulan musluğunu tamir ettirecek ki çark doğru bir şekilde dönsün...

Memlekette herkes elektrikçi, herkes sucu, herkes muhasebeci...
Bizlerde yok yok... Her işten anlarız evelallah...
Bizim bu amatör balıkçılık konusunda herkes azıcık üzerine düşen görevi yapsa o zaman dokunma keyfimize.
Umarım ne demek istediğimi anlarsın...
Paylaşım için teşekkürler diyip gevezeliğimi sonlandırıyorum

Saygı ve selamlarımla...
Alt 08.10.11, 02:03   #5
M.Serkan İNANÇ

Tam yeri ve zamanı...
Bunuda yazmazsam çatlarım, ne olur kusuruma bakma. Bu son reisim...

Bugün forumda paylaşılan bir konudan dolayı falança İlçe Tarım Müdürlüğü'nü arıyor, müdür beyle konuşuyorum.
Efendim şöyle şöyle bir olay var... Sizin İlçeniz sınırlarında şuan itibariyle ticari balık avcılığı yapılan göl veya gölet varmı?
Aldığım cevap;
Vardıda, sanırım sözleşmeleri üç dört ay kadar önce bitti ama tam olarak bilemiyorum...
Size birliğin başkanının telefon numarasını vereyimde isterseniz ona sorup net cevabı alın...
-Yahu benim şikayetçi olacağım kişiyse o birliğin başkanı, olurmu öyle şey?
-Hımmm.... O da doğru.. O zaman siz numaranızı bana verinde ben ona bir sorup size döneyim...
Daha dönecek, bekliyoruz bakalım...

Arayan: Merkezi Ankara' da bulunan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği' nin başkanı.
Telefonun Diğer Ucundaki: Ankara' ya 680km uzaklıktaki bir ilin ilçesinin Tarım Müdürü...

O dönmezse dernek üyelerimizin yılda verdiği 50TL lere göz dikip derneğimiz merkezine 680 km uzaklıktaki o bölgeye gider yerinde tesbit yaparız, ne olacak sanki... (Yolda araba kaza geçirir veya bozulursa dernek karışmaz ondanda haberdarız. Ölenler içinde çelenk göndermeyeğiz diye kararımız var. Dernek bütçesi zaten zayıf, çelenk işi bizi aşıyor biz doğa ve çevre için varız)

Pazartesi ola hayrola
Bakacağız icabına
(Cumartesi/Pazar kesinlikle çalışmazlar haberiniz ola.)
Alt 08.10.11, 09:24   #6
İbrahim YILDIZ

İbrahim YILDIZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: İbrahim YILDIZ
En İyi Avı: Turna 86 cm
Referans: 3
İbrahim YILDIZ will become famous soon enoughİbrahim YILDIZ will become famous soon enough
Alıntı:
M.Serkan İNANÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tam yeri ve zamanı...
Bunuda yazmazsam çatlarım, ne olur kusuruma bakma. Bu son reisim...

Bugün forumda paylaşılan bir konudan dolayı falança İlçe Tarım Müdürlüğü'nü arıyor, müdür beyle konuşuyorum.
Efendim şöyle şöyle bir olay var... Sizin İlçeniz sınırlarında şuan itibariyle ticari balık avcılığı yapılan göl veya gölet varmı?
Aldığım cevap;
Vardıda, sanırım sözleşmeleri üç dört ay kadar önce bitti ama tam olarak bilemiyorum...
Size birliğin başkanının telefon numarasını vereyimde isterseniz ona sorup net cevabı alın...
-Yahu benim şikayetçi olacağım kişiyse o birliğin başkanı, olurmu öyle şey?
-Hımmm.... O da doğru.. O zaman siz numaranızı bana verinde ben ona bir sorup size döneyim...
Daha dönecek, bekliyoruz bakalım...

Arayan: Merkezi Ankara' da bulunan Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği' nin başkanı.
Telefonun Diğer Ucundaki: Ankara' ya 680km uzaklıktaki bir ilin ilçesinin Tarım Müdürü...

O dönmezse dernek üyelerimizin yılda verdiği 50TL lere göz dikip derneğimiz merkezine 680 km uzaklıktaki o bölgeye gider yerinde tesbit yaparız, ne olacak sanki... (Yolda araba kaza geçirir veya bozulursa dernek karışmaz ondanda haberdarız. Ölenler içinde çelenk göndermeyeğiz diye kararımız var. Dernek bütçesi zaten zayıf, çelenk işi bizi aşıyor biz doğa ve çevre için varız)

Pazartesi ola hayrola
Bakacağız icabına
(Cumartesi/Pazar kesinlikle çalışmazlar haberiniz ola.)
Gideriz Başkanım. Taaaa orayada gideriz.
İbrahim YILDIZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.10.11, 23:34   #7
kulekreis
Üye

En İyi Avı:
Alıntı:
M.Serkan İNANÇ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sürdürülebilir amatör balıkçılık için düşünürsek bence biz hiç bu tür işlere bulaşmayalım derim.
Veya ben ve benim gibi işi bilenler arada sırada bulaşsında herkes bulaşmazsa iyi olur diyeyim olsun bitsin
(Bu konudanda kendime pay çıkartmazsam çatlardım. Bana helal olsun, sende ne olur kusuruma bakma)

Bu işin;
Çalışmayan piriz için elektrik ustasını çağırıp emeğinin karşılığını verip sıkıntını halletmek varken parmağını pirize sokupta niçin çalışmıyor yahu demekten farkı yok reisim.
Ben çalışmayan pirizimi tamir ettirmek için muhasebecik yapıp gerekli parayı kazanacağım, elektrik ustasıda benim çalışmayan pirizi tamir edip benim kazandığım paradan yaptığı iş için emeğinin karşılığını talep edip o da emek vererek benden kazandığı paradan bozulan musluğunu tamir ettirecek ki çark doğru bir şekilde dönsün...

Memlekette herkes elektrikçi, herkes sucu, herkes muhasebeci...
Bizlerde yok yok... Her işten anlarız evelallah...
Bizim bu amatör balıkçılık konusunda herkes azıcık üzerine düşen görevi yapsa o zaman dokunma keyfimize.
Umarım ne demek istediğimi anlarsın...
Paylaşım için teşekkürler diyip gevezeliğimi sonlandırıyorum

Saygı ve selamlarımla...
Sevgili başkanım. Bu maddeler böyledir diye bir hareket yapmamız gerekmiyor. Ben konuyu açtığımdan şu ana kadar istediğim cevabı veya eleştiriyi alamadım. amacın ara gazı vermek değildi. Anlattıklarına tamamen katılıyorum. Hani nasreddin hocanın bir sözü var.
Taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakmışlar. İşte tam olarak buyuz. Öpüldün
Alt 09.10.11, 21:55   #8
M.Serkan İNANÇ

Alıntı:
Sevgili başkanım. Bu maddeler böyledir diye bir hareket yapmamız gerekmiyor. Ben konuyu açtığımdan şu ana kadar istediğim cevabı veya eleştiriyi alamadım. amacın ara gazı vermek değildi. Anlattıklarına tamamen katılıyorum. Hani nasreddin hocanın bir sözü var.
Taşları bağlayıp köpekleri serbest bırakmışlar. İşte tam olarak buyuz. Öpüldün
Reisim merhaba,
Elbetteki elimdeki çantayı alıp kaçacan kişiyi yakalaması için o anda kolluk kuvvetlerine haber verecek zamanı bulamayıp işimi kendim halletmeye, sonrasında kolluk kuvvetlerine haber vermeye çalışırım.
Ama Doğa ve Çevreye sahip çıkmak için ise çok zorda kalmazsam hep bu işi görevlilere bırakmayı yeğlerim. Çünkü görev benim görevim değil, onların görevi.
En basitinden yakalama esnasında gözüme yiyeceğim kör bir yumruk;
Beni haftalarca büromdan dışarı çıkartmadığı gibi neden ve niçinlerini de o moraran gözümü görenlere anlatmakta zorlanırım
Yumruk yemekten korkarmıyım? Sende bilirsin ki asla....

Ellerinden öpüyorum.

Seçenekler
Stil

Sponsorlar