|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
havyar
tüm oltacılar.com üyelerinin bayramını kutlar nice bayramlar dilerim.
bügünlerde yakaladıgım sazanların çogunda havyar çıkıyor arkadaşlar.bu dönemde neden böyle oluyor bilmiyorum.şimdi havyar atıp acaba mart ile haziran arası birdahamı atacak,yoksa başka atmayacakmı nasıl olacak tartışalım istiyorum bu konuyu. yorumları düşünceleri olan varsa paylaşalım arkadaşlar. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bence balığın erken havyara girmesi küresel ısınmadan kaynaklanmaktadır. Yurt genelinde aldığımız balık raporlarının çoğunda balıkların havyarlı çıktığını takip ediyoruz.
Havaların hala sıcak olması balığın erken havyara girmesine sebep oluyor. Bu havyarı döktükten sonra tekrar havyara gireceğini zannetmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Bende Abdullah'a katılıyorum...
Havaların iyi gitmesinden dolayı balıklar havyarlı çıkıyor zannedersem... Bi arada daha önceki senelerde ağaçlar zamansız çiçek açmıştı hatırlarsanız havaların dengesizliğinden dolayı , sanırım balıklarda bu havaların dengesizliğinden etkileniyor... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Isı değerleri güneşteki hesapta olmayan patlamalar, Evrende yeni enerji kaynağı sağlayan gezegenlerin varolduğunu keşfetmek. Küresel ısınmanın değiştirdiği farklılıklar. Bunun gibi daha bir çok sebeb sayılabilir bu duruma izahat olarak..
Şu sıralar bütün avlaklardan gelen raporlar aynı yönde balıkların büyük çoğunluğunun havyarlı olması.. Bu suyuna ve gidilecek mekanın durumuna göre değişebiliyor. Birde Balık popülasyonunu devam ettirirken yaşam alanlarına göre senede iki veya üç defa havyar bıraka biliyor. Bu da tamamen yukarıdaki sebeblerdende olabiliyor yada olması gerektiği gibi devamda ediyor. Saygılar.. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
fedai abime katılıyorum balıklar bazı dönemlerde yerleşkelerine göre yılda 2veya 3defa havyar atabiliyorlar geçen ay k.maraşta balığa gittiğimizde oradaki baraj ve göllerde balıkların 3 defa havyara girdiğini söylediler bu her yıl aynı şekilde olduğunu söylüyorlar!!!!! ama yinede mevsimlerin dengesiz gitmeside bir faktör tabiki!!!!!
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
bu olay peki balık popilasyonunu çogaltırmı azaltırmı acaba.şimdi havyardan çıkan yavrular kışın soguktan etkilenirmi diye de düşünüyorum arkadaşlar.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
hava şartları uygunluk gösterdiği dönemlerde sazan 1 den fazla havyar dönemine girebilir bu gayet doğal bir olgudur..
|
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|