|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Suni Yemler Silikon yemler, kaşıklar, rapalalar, rapala yapımı, sahte yemlerin hazırlanışı, oltaya bağlanışları... |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Hangi Saatte, Hangi Renk Sahte Yem ile Avlanmalıyız...
Tam 1 gün kalınacak bir avda kullanacağımız yapay yem ve sahte renklerinin seçimini basitce aşağıdaki gibi yapabiliriz.
Sabah: Mavi, pembe,siyah Güneş yeni parlamaya başladığında: Çok açık yeşil ve pembe Güneş tepedeyken:Yeşil, kırmızı, sarı, portakal; mat renkler. Güneş çok parlak ise: Kahverengi ve gri Güneş batarken (gökyüzü kızarık iken): Kırmızı ve portakal; parlak renkler. Gece dolunayda: Parlak sarı ve gümüşi metal veya koyu renkli parlayan renkler ve siyah veya beyaz etek. Gece zifiri Karanlıkta: Fosfor (mavi, yeşil ve sade tonlar) veya ışıklı yapay yemler. Derin suda: Mavi ve mor. Orta suda: Yeşil. Bulanık sularda: Siyah, kırmızı ve parlak gümüş. Önemli : Anonim bilgi paylaşımıdır, netten alıntıdır... |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
cahit bey teşekkürler yalız bu renk durumu sudak ve alabalık içinde geçerlimi yoksa sadece turna içinmi.artık bu renk tablosunu at-cek takım çantanızda taşımamız gerekecek tekrar teşekkürler
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kasım abi bu bilgilere nette ulaştığımda bu güne kadar deniz veya göl avlarında kullandığım sahteleri gözümün önüne getirdimde evet bu bilgilerin tecrübe edilmiş bilgiler olduğuna kanaat ettim. Mesela sabah erken saatte Turnada kullandığım sahtelerin renkleri mavi sırtlı ve siyah sırtlı olanlar gün içinde yeşilde kullanmışım sarı ve turuncuda. Gölün bulanık suyunda ise beyaz yada şeffaf holografik kırmızı kafalıları tercih etmişim, takım çantamıda kontrol ettim aynen böyle. En çok kullandıklarımı diğerlerinden ayırmıştım ( at- çek ve sırtı takımları olarak ). Ama sudak avı hiç yapmadım alabalık avında ise derede ( suyu çok temiz ve berraktı tabiki ) sarı üzerine siyah yada kırmızı üzerine siyah benekli 1 no meps kullanmıştım... Zaten bu listede su durumundan ( Bulanık, karanlık veya berrak ) hangi renkleri tercih edebileceğimiz aşağı yukarı belli. Birde usta bir Fly yapıcısı olduğunu bildiğimden bu renkler konusunda sudak ve ala avları için aslında senin engin tecrübelerindende burada istifade edebiliriz diye düşünüyorum...
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
çok güzel bir paylaşım Cahit abim
müsait olduğumda bu konuyu bir kağıda not alacağım denizde mutlaka işime yarıyacağını düşünüyorum ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#5 |
|
eline sağlık üstad bu bilgi bence oldukça yararlı...
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
kardeş notumu aldım deneyeceğim tşk.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Teşekkürler. Abi. Bilinen renklerle hemen hemen hepsi örtüşüyor.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
cahit abi bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkürler sizin gibi abilerimizden bilgilerimizi tazelememiz gerekiyor ellerine sağlık
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Değerli bilğileriniz için Teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Teşekkür Ederim Paylaşım İçin Cahit Abim...
Bende görmüştüm bu konuyu nette şimdi burada açmayı ve görüş istemeyi düşünüyordum...Siz paylaşmışsınız... Eğer tecrübe edildiyse herkesin bu bilgileri takım çantasına veya sahte yem çantasına pvc kaplatıp yapıştırmasında fayda var... Bende yapmak isteyen olursa diye tablo şekline getirmiştim onu paylaşayım izninizle... ![]() ALINTIDIR... |
|
|
|
|