|
|
|
|
|
|||||||
| Duyurular ve Haberler Forumumuzla ilgili duyuruları ve güncel haberleri burdan öğrenebilirsiniz. |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Haber - Benim Yorumum "Takke düştü"
http://www.haberler.com/sportif-olta...336980-haberi/
Alıntı : Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, Türkiye'nin sportif olta balıkçılığı sayesinde yılda 1 milyar Dolar gelir elde edebileceğini bildirdi. Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de açık ve iç sularda bilinen 819 balık türünün yaşadığını, sportif olta balıkçığının ülke turizmine önemli katkı sağlayabileceğini belirtti. OBAF'a bağlı sekiz dernekte bin 450 üye bulunduğunu, bir milyonun üzerinde kişinin sportif amaçlı olta balıkçılığı yaptığını aktaran Atalay, Türkiye'nin sportif olta balıkçılığı kaynaklarını yeterince değerlendiremediğini kaydetti. Ülkenin iç sularında 300 tür balığın bulunduğunu, bu türlerden 60'ının sportif olta balıkçılığı için uygun olduğunu kaydeden Atalay, 'şabut', 'kırmızı benekli alabalık' ve 'bıyıklı Bekir balığı" adı verilen türlerin yer aldığı 20 türün de sadece Türkiye'de yaşadığını söyledi. Bu balık türlerini yakalamak için Türkiye'ye gelmek isteyen çok sayıda sportif olta balıkçısının bulunduğunu dile getiren Atalay, sportif olta balıkçılığının, Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu tarafından akredite edilmesi gerektiğini vurguladı. .... Atalay, 'şabut', 'kırmızı benekli alabalık' ve 'bıyıklı Bekir balığı" adı verilen türlerin yer aldığı 20 türün de sadece Türkiye'de yaşadığını söyledi. Alıntı Sonu. Baştan Kırmızı benekli'nin sadece Türkiyede yaşadığını, üstelik medyaya 8 dernek ve 1400 küsür kişiyi temsilen söyleyen bir BALIKÇILIK STK'SI başkanını tebrik ediyorum.. Bu yanlış bilginin acilen düzeltilmesi lazım.. Diğer balıklar ise Fırat ve Dicle nehirlerinde var. Bildiğiniz gibi bu nehirler ülkemiz dışına çıkan sular. Sınırda pasaport kontrolü yapılıp geçmelerine izin verilmiyorsa bilemem tabi. Kırmızı benekli için ise, ne diyeyim!? Avrupa çapındaki fly endüstrisi ve fly cılardan gelsin cevap. (Usta balıkçı öğreticisi sertifikasyon eğitiminde bunlar öğretilmedi mi? Yoksa Program bahsettiğimiz gibi kısa mı kaldı? Ters tepkiler geleceğini bilsek de sırf sorumluluk sahibi olduğumuz için 40-50 saatte olmaz demiştik halbuki. Bakın başkana bile yetmemiş. Üstelik akademisyenlerden alınan bir eğitim söz konusu idi) Devamı; (Tüm değerler OBAF medya demecinden alınmıştır) $ 1.000.000.000 (Yılda kazanılacak 1 milyar Amerikan Doları) 1.000.000 Türkiyedeki sportif balıkçı sayısı Bu potansiyel değerlendirilirse tabii ki, bakalım bu yük kimin sırtında nasıl bir yük olur. 1.000.000.000 (1 milyar ABD Doları/yıl) / 1.000.000 (Olta balıkçıları) =$ 1000 / yıl (1 yılda amatörlerin ödemesi gereken ortalama balıkçı başı rakam) Eşiniz ve çocuklarınızla avlanacaksanız yandınız. Ortalama 2 çocuklu ailenin amatör balıkçılık hobisi için 4000 USD (Bugünkü kurla 7.000 TL) ödemesi gerekecek. Gerçi demeçte de görülebileceği gibi ipucu verilmiş ama ben yine de sorayım; Bu parayı kim toplamayı düşünüyor acaba? Ne olursa olsun, gelecekte olta atmak istiyorsanız ya para biriktirmeye başlayın ya da ne yapılması gerekiyorsa onu yapın derim, herşey AMATÖR (bir işi maddi kazanç amaçlamadan yapan kişi) balıkçılık dünyası için. Ne diyelim hayırlı olsun... ![]() (Kimse bu yurtdışından da gelecek olanları hesaba kat demesin. Sazana bile biz Bulgaristana gitmek zorunda kalıyoruz, Bitmiş denizlere, Balık olmayan, olanlarda da Havuz balığı ve Tilapya dolu barajlara kimse gelmez. Baştan maddi çıkar hesaplayacağımıza çevreyi ön plana almalıyız, tüzüklerimizde yazan BU.) BU BASINA VERİLMİŞ BİR BEYANATTA YAZANLARDAN YOLA ÇIKIP MATEMATİKSEL YOLLA KENDİ YAPTIĞIM BİR HESAPTIR. BU BEYANAT VERİLİYORSA KİMSE KIZMASIN BUHESABI YAPARIM. ÜYE OLDUĞUM YERLERİN HEPSİNDE DE YAPACAĞIM. BU AMATÖR OLTA BALIKÇILIĞININ GELECEĞİ İÇİN DUYDUĞUM SORUMLULUĞUN GEREĞİDİR Konu mehmetakyurek tarafından (07.02.12 Saat 21:05 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Neremle gülsem acaba düşünmeye başladım...???????
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#4 |
|
Başka takkesi düşenlerden de haber bekliyorum sizden Mehmet Bey.
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
Küçük bir tebessüm herşeyi anlatır herhalde...
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hatırlarsanız doga ve çevre için çal deniliyor müzik gurupları ne güzel rengarenk çeşit çeşit sanatçılar bile ama ne yazık...
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
Özelden yazıp açar mısınız bunu? Konuyu gerçekten bilmiyorum. Burada kirlilik yaratacak bir duruma yol açmayacaksa ve hobimize hizmet taşıyacak bir konuysa mutlaka yazarım. Konu mehmetakyurek tarafından (09.02.12 Saat 00:35 ) değiştirilmiştir. |
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Sevgili mehmet kardeşim, bu işler federasonla falan olmaz kanaatindeyim... Dernekciliğe sonuna hak veriyorum... NEDEN diye sorarsan... En azından insanlar bu çatı altında toplanıp, birbirleri ile fikir alışverişinde bulunuyor, olumlu yada olumsuz herbirşeyi tartışabiliyorlar...Bilenler bilmeyenlere, bilmeyenlerde, hiç görmemişlere anlatıyor, ve sonuç olarak doğa ve çevremiz için bir emek sarfediliyor...Biz elimizdeki avlakları canladırma çabasındayken, Alabalığın sadece Türkiyede olduğunu söğleyen bir federasyona söğlenecek sözüm yok... Öncelikle bu işi YÜREKTEN yapmamız gerek... Bence amatör bir avcının sirküleri, viicdanı olması lazım diye düşünüyorum..Reklamla şehir şehir gezip biz şöğle yaptık biz böğle yaptık demekle olmaz...Federasyonu kendi değil, toplum taktir etmesi lazım....Hani kardeşim yapılan icraatlar??? Önce onları görelim..Saygı ve sevgilerimle...
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#10 | ||
|
11/01/2011 tarihli Kurultayla ilgili bir konuda yazdığım mesaj:
Alıntı:
03 Ocak 2011 tarihinde... Alıntı:
Hep diyorum, "Surlar göçtü, işgal ediliyoruz..." dedim, El cevap, "Bir saniye, meleklerin kanatları var mı yok mu ona karar veremedik" Eh... Şimdi "Neden işgal altındayız" diye sorulunca, "Meleklerin kanatları ne oldu" diyesim geliyor... Hala karar verilemedi, meleklerin kanatları var mı yok mu... (Meleklerin kanatları: Rivayete göre, İstanbulun surları yıkılmış, Osmanlı askerleri kente girerken, papazlar ve ileri gelenler Ayasofya kilisesinde"Meleklerin kanatları var mı yok mu" diye bir tartışma içerisindelermiş...) |
|||
|
|
|