Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık OLTACILAR.com' a HoşGeldiniz ............ Duyurular ve Haberler

Duyurular ve Haberler Forumumuzla ilgili duyuruları ve güncel haberleri burdan öğrenebilirsiniz.

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır. Detaylar İçin Tıklayınız...

Seçenekler Stil
Alt 07.02.12, 19:55   #1
mehmetakyurek
Üye

mehmetakyurek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Mehmet AKYÜREK
Memleket:İSTANBUL - SAKARYA
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: Dernegim
Referans: 0
mehmetakyurek is on a distinguished road
Haber - Benim Yorumum "Takke düştü"

http://www.haberler.com/sportif-olta...336980-haberi/

Alıntı :
Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, Türkiye'nin sportif olta balıkçılığı sayesinde yılda 1 milyar Dolar gelir elde edebileceğini bildirdi.

Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de açık ve iç sularda bilinen 819 balık türünün yaşadığını, sportif olta balıkçığının ülke turizmine önemli katkı sağlayabileceğini belirtti. OBAF'a bağlı sekiz dernekte bin 450 üye bulunduğunu, bir milyonun üzerinde kişinin sportif amaçlı olta balıkçılığı yaptığını aktaran Atalay, Türkiye'nin sportif olta balıkçılığı kaynaklarını yeterince değerlendiremediğini kaydetti.

Ülkenin iç sularında 300 tür balığın bulunduğunu, bu türlerden 60'ının sportif olta balıkçılığı için uygun olduğunu kaydeden Atalay, 'şabut', 'kırmızı benekli alabalık' ve 'bıyıklı Bekir balığı" adı verilen türlerin yer aldığı 20 türün de sadece Türkiye'de yaşadığını söyledi.

Bu balık türlerini yakalamak için Türkiye'ye gelmek isteyen çok sayıda sportif olta balıkçısının bulunduğunu dile getiren Atalay, sportif olta balıkçılığının, Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu tarafından akredite edilmesi gerektiğini vurguladı.
....

Atalay, 'şabut', 'kırmızı benekli alabalık' ve 'bıyıklı Bekir balığı" adı verilen türlerin yer aldığı 20 türün de sadece Türkiye'de yaşadığını söyledi.

Alıntı Sonu.

Baştan
Kırmızı benekli'nin sadece Türkiyede yaşadığını, üstelik medyaya 8 dernek ve 1400 küsür kişiyi temsilen söyleyen bir BALIKÇILIK STK'SI başkanını tebrik ediyorum.. Bu yanlış bilginin acilen düzeltilmesi lazım.. Diğer balıklar ise Fırat ve Dicle nehirlerinde var. Bildiğiniz gibi bu nehirler ülkemiz dışına çıkan sular. Sınırda pasaport kontrolü yapılıp geçmelerine izin verilmiyorsa bilemem tabi. Kırmızı benekli için ise, ne diyeyim!? Avrupa çapındaki fly endüstrisi ve fly cılardan gelsin cevap. (Usta balıkçı öğreticisi sertifikasyon eğitiminde bunlar öğretilmedi mi? Yoksa Program bahsettiğimiz gibi kısa mı kaldı? Ters tepkiler geleceğini bilsek de sırf sorumluluk sahibi olduğumuz için 40-50 saatte olmaz demiştik halbuki. Bakın başkana bile yetmemiş. Üstelik akademisyenlerden alınan bir eğitim söz konusu idi)

Devamı; (Tüm değerler OBAF medya demecinden alınmıştır)

$ 1.000.000.000 (Yılda kazanılacak 1 milyar Amerikan Doları)

1.000.000 Türkiyedeki sportif balıkçı sayısı

Bu potansiyel değerlendirilirse tabii ki, bakalım bu yük kimin sırtında nasıl bir yük olur.

1.000.000.000 (1 milyar ABD Doları/yıl) / 1.000.000 (Olta balıkçıları)

=$ 1000 / yıl (1 yılda amatörlerin ödemesi gereken ortalama balıkçı başı rakam)

Eşiniz ve çocuklarınızla avlanacaksanız yandınız. Ortalama 2 çocuklu ailenin amatör balıkçılık hobisi için 4000 USD (Bugünkü kurla 7.000 TL) ödemesi gerekecek.

Gerçi demeçte de görülebileceği gibi ipucu verilmiş ama ben yine de sorayım;

Bu parayı kim toplamayı düşünüyor acaba?

Ne olursa olsun, gelecekte olta atmak istiyorsanız ya para biriktirmeye başlayın ya da ne yapılması gerekiyorsa onu yapın derim, herşey AMATÖR (bir işi maddi kazanç amaçlamadan yapan kişi) balıkçılık dünyası için.

Ne diyelim hayırlı olsun...

(Kimse bu yurtdışından da gelecek olanları hesaba kat demesin. Sazana bile biz Bulgaristana gitmek zorunda kalıyoruz, Bitmiş denizlere, Balık olmayan, olanlarda da Havuz balığı ve Tilapya dolu barajlara kimse gelmez. Baştan maddi çıkar hesaplayacağımıza çevreyi ön plana almalıyız, tüzüklerimizde yazan BU.)

BU BASINA VERİLMİŞ BİR BEYANATTA YAZANLARDAN YOLA ÇIKIP MATEMATİKSEL YOLLA KENDİ YAPTIĞIM BİR HESAPTIR. BU BEYANAT VERİLİYORSA KİMSE KIZMASIN BUHESABI YAPARIM. ÜYE OLDUĞUM YERLERİN HEPSİNDE DE YAPACAĞIM. BU AMATÖR OLTA BALIKÇILIĞININ GELECEĞİ İÇİN DUYDUĞUM SORUMLULUĞUN GEREĞİDİR

Konu mehmetakyurek tarafından (07.02.12 Saat 21:05 ) değiştirilmiştir.
mehmetakyurek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.12, 04:53   #2
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans: 20
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Neremle gülsem acaba düşünmeye başladım...???????
mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.12, 04:55   #3
mehteran
Üye

Alıntı:
mehmetakyurek Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
http://www.haberler.com/sportif-olta...336980-haberi/

Alıntı :
Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay, Türkiye'nin sportif olta balıkçılığı sayesinde yılda 1 milyar Dolar gelir elde edebileceğini bildirdi.

Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de açık ve iç sularda bilinen 819 balık türünün yaşadığını, sportif olta balıkçığının ülke turizmine önemli katkı sağlayabileceğini belirtti. OBAF'a bağlı sekiz dernekte bin 450 üye bulunduğunu, bir milyonun üzerinde kişinin sportif amaçlı olta balıkçılığı yaptığını aktaran Atalay, Türkiye'nin sportif olta balıkçılığı kaynaklarını yeterince değerlendiremediğini kaydetti.

Ülkenin iç sularında 300 tür balığın bulunduğunu, bu türlerden 60'ının sportif olta balıkçılığı için uygun olduğunu kaydeden Atalay, 'şabut', 'kırmızı benekli alabalık' ve 'bıyıklı Bekir balığı" adı verilen türlerin yer aldığı 20 türün de sadece Türkiye'de yaşadığını söyledi.

Bu balık türlerini yakalamak için Türkiye'ye gelmek isteyen çok sayıda sportif olta balıkçısının bulunduğunu dile getiren Atalay, sportif olta balıkçılığının, Gelişmekte Olan Spor Dalları Federasyonu tarafından akredite edilmesi gerektiğini vurguladı.
....

Atalay, 'şabut', 'kırmızı benekli alabalık' ve 'bıyıklı Bekir balığı" adı verilen türlerin yer aldığı 20 türün de sadece Türkiye'de yaşadığını söyledi.

Alıntı Sonu.

Baştan
Kırmızı benekli'nin sadece Türkiyede yaşadığını, üstelik medyaya 8 dernek ve 1400 küsür kişiyi temsilen söyleyen bir BALIKÇILIK STK'SI başkanını tebrik ediyorum.. Bu yanlış bilginin acilen düzeltilmesi lazım.. Diğer balıklar ise Fırat ve Dicle nehirlerinde var. Bildiğiniz gibi bu nehirler ülkemiz dışına çıkan sular. Sınırda pasaport kontrolü yapılıp geçmelerine izin verilmiyorsa bilemem tabi. Kırmızı benekli için ise, ne diyeyim!? Avrupa çapındaki fly endüstrisi ve fly cılardan gelsin cevap. (Usta balıkçı öğreticisi sertifikasyon eğitiminde bunlar öğretilmedi mi? Yoksa Program bahsettiğimiz gibi kısa mı kaldı? Ters tepkiler geleceğini bilsek de sırf sorumluluk sahibi olduğumuz için 40-50 saatte olmaz demiştik halbuki. Bakın başkana bile yetmemiş. Üstelik akademisyenlerden alınan bir eğitim söz konusu idi)

Devamı; (Tüm değerler OBAF medya demecinden alınmıştır)

$ 1.000.000.000 (Yılda kazanılacak 1 milyar Amerikan Doları)

1.000.000 Türkiyedeki sportif balıkçı sayısı

Bu potansiyel değerlendirilirse tabii ki, bakalım bu yük kimin sırtında nasıl bir yük olur.

1.000.000.000 (1 milyar ABD Doları/yıl) / 1.000.000 (Olta balıkçıları)

=$ 1000 / yıl (1 yılda amatörlerin ödemesi gereken ortalama balıkçı başı rakam)

Eşiniz ve çocuklarınızla avlanacaksanız yandınız. Ortalama 2 çocuklu ailenin amatör balıkçılık hobisi için 4000 USD (Bugünkü kurla 7.000 TL) ödemesi gerekecek.

Gerçi demeçte de görülebileceği gibi ipucu verilmiş ama ben yine de sorayım;

Bu parayı kim toplamayı düşünüyor acaba?

Ne olursa olsun, gelecekte olta atmak istiyorsanız ya para biriktirmeye başlayın ya da ne yapılması gerekiyorsa onu yapın derim, herşey AMATÖR (bir işi maddi kazanç amaçlamadan yapan kişi) balıkçılık dünyası için.

Ne diyelim hayırlı olsun...

(Kimse bu yurtdışından da gelecek olanları hesaba kat demesin. Sazana bile biz Bulgaristana gitmek zorunda kalıyoruz, Bitmiş denizlere, Balık olmayan, olanlarda da Havuz balığı ve Tilapya dolu barajlara kimse gelmez. Baştan maddi çıkar hesaplayacağımıza çevreyi ön plana almalıyız, tüzüklerimizde yazan BU.)
BU BASINA VERİLMİŞ BİR BEYANATTA YAZANLARDAN YOLA ÇIKIP MATEMATİKSEL YOLLA KENDİ YAPTIĞIM BİR HESAPTIR. BU BEYANAT VERİLİYORSA KİMSE KIZMASIN BUHESABI YAPARIM. ÜYE OLDUĞUM YERLERİN HEPSİNDE DE YAPACAĞIM. BU AMATÖR OLTA BALIKÇILIĞININ GELECEĞİ İÇİN DUYDUĞUM SORUMLULUĞUN GEREĞİDİR
Tebrik ediyorum kardeşim seni... Özellikle kırmızıya aldığım yeri...
Alt 08.02.12, 21:57   #4
Mustafa DEDEMLİ

Mustafa DEDEMLİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Mustafa DEDEMLİ
Memleket:İSTANBUL
En İyi Avı: TUTMAYA ÇALIŞIYORUM
Referans: 1
Mustafa DEDEMLİ is on a distinguished road
Başka takkesi düşenlerden de haber bekliyorum sizden Mehmet Bey.
Mustafa DEDEMLİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.12, 22:44   #5
Hakkı HARMANCIK

Hakkı HARMANCIK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hakkı Harmancık
Memleket:Ankara-Batıkent
En İyi Avı:
Hakkı HARMANCIK is on a distinguished road
Küçük bir tebessüm herşeyi anlatır herhalde...
Hakkı HARMANCIK isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.12, 22:52   #6
Musa ERCİYAS

Musa ERCİYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Musa ERCİYAS
Memleket:Ankara'nın Dikmeni
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: OLTACILARDER Dostluğu
Referans: 2
Musa ERCİYAS will become famous soon enoughMusa ERCİYAS will become famous soon enough
Hatırlarsanız doga ve çevre için çal deniliyor müzik gurupları ne güzel rengarenk çeşit çeşit sanatçılar bile ama ne yazık...
Musa ERCİYAS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.02.12, 00:31   #7
mehmetakyurek
Üye

Alıntı:
mehteran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Tebrik ediyorum kardeşim seni... Özellikle kırmızıya aldığım yeri...
Teşekkür ederim. Konunun başımı ağrıtacak olduğunu bilsem de tüm amatörleri tehdit eden bir tehlikenin farkında olunması için yazdım. En üst seviyedeki STK görünümündeki bir yönetimin, üstelik daha yeni usta balıkçı öğretici eğitiminden çıktıkları halde şu andaki bilgi seviyeleri biz üye kademesindekiler için gösterge kabul edilecektir toplumda...Bu haksızlık olur bizlere... Ayrıca Dernekleşme-Federasyonlaşma maksadını aşacak olursa derneksiz federasyonsuz günleri özlemesin balık avcıları... Kara avcılığında olduğu gibi ağır avlanma bedellerine yol açılmak isteniyor...

Alıntı:
Mustafa DEDEMLİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Başka takkesi düşenlerden de haber bekliyorum sizden Mehmet Bey.
Özelden yazıp açar mısınız bunu? Konuyu gerçekten bilmiyorum. Burada kirlilik yaratacak bir duruma yol açmayacaksa ve hobimize hizmet taşıyacak bir konuysa mutlaka yazarım.

Konu mehmetakyurek tarafından (09.02.12 Saat 00:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 09.02.12, 05:49   #8
mehteran
Üye

Sevgili mehmet kardeşim, bu işler federasonla falan olmaz kanaatindeyim... Dernekciliğe sonuna hak veriyorum... NEDEN diye sorarsan... En azından insanlar bu çatı altında toplanıp, birbirleri ile fikir alışverişinde bulunuyor, olumlu yada olumsuz herbirşeyi tartışabiliyorlar...Bilenler bilmeyenlere, bilmeyenlerde, hiç görmemişlere anlatıyor, ve sonuç olarak doğa ve çevremiz için bir emek sarfediliyor...Biz elimizdeki avlakları canladırma çabasındayken, Alabalığın sadece Türkiyede olduğunu söğleyen bir federasyona söğlenecek sözüm yok... Öncelikle bu işi YÜREKTEN yapmamız gerek... Bence amatör bir avcının sirküleri, viicdanı olması lazım diye düşünüyorum..Reklamla şehir şehir gezip biz şöğle yaptık biz böğle yaptık demekle olmaz...Federasyonu kendi değil, toplum taktir etmesi lazım....Hani kardeşim yapılan icraatlar??? Önce onları görelim..Saygı ve sevgilerimle...
Alt 09.02.12, 09:34   #9
mehmetakyurek
Üye

Alıntı:
mehteran Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Sevgili mehmet kardeşim, bu işler federasonla falan olmaz kanaatindeyim... Dernekciliğe sonuna hak veriyorum... NEDEN diye sorarsan... En azından insanlar bu çatı altında toplanıp, birbirleri ile fikir alışverişinde bulunuyor, olumlu yada olumsuz herbirşeyi tartışabiliyorlar...Bilenler bilmeyenlere, bilmeyenlerde, hiç görmemişlere anlatıyor, ve sonuç olarak doğa ve çevremiz için bir emek sarfediliyor...Biz elimizdeki avlakları canladırma çabasındayken, Alabalığın sadece Türkiyede olduğunu söğleyen bir federasyona söğlenecek sözüm yok... Öncelikle bu işi YÜREKTEN yapmamız gerek... Bence amatör bir avcının sirküleri, viicdanı olması lazım diye düşünüyorum..Reklamla şehir şehir gezip biz şöğle yaptık biz böğle yaptık demekle olmaz...Federasyonu kendi değil, toplum taktir etmesi lazım....Hani kardeşim yapılan icraatlar??? Önce onları görelim..Saygı ve sevgilerimle...
Hemfikiriz abi. Federasyon denilecek bir oluşum tüm STK ları kucaklamalı, yeterli bilgi ve donanıma sahip olmalıdır.
Alt 09.02.12, 20:27   #10
Nuri ERTİK

Nuri ERTİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Nuri ERTİK
Memleket:Eskişehir
Kan Grubu: B Rh (-)
En İyi Avı: Yayın,35 kg, Aras
Referans: 4
Nuri ERTİK will become famous soon enoughNuri ERTİK will become famous soon enough
11/01/2011 tarihli Kurultayla ilgili bir konuda yazdığım mesaj:

Alıntı:
Nuri ERTİK Nickli Üyeden Alıntı
Anladığım kadarıyla bu kurultayın Amatör balıkçılığın problermleri konusunda bir amacı yok (tu)
Zaten daha öncekilerini vs de inceleyince, AB yönetiminde bir çalışma olduğu ve ticari balıkçılıkla ilgili olduğu ortada.
Daha önceki çalıştayı ve izleyen gelişmelere dikkat edince, amatör balıkçılığın ne kadar tehlike altında olduğunu anlamamak imkansız.
Bu tehlike, gerçek anlamda amatör olan ve bu amaçta çalışan derneklerin, bir şekilde sistem dışına itilmesi, amatör balıkçıların bir kazanç kapısı olması için bazı dernek ve kuruluşların sisteme entegrasyonudur.
Nihayetinde çalıştay bildirisi ve henüz yazılmayan bu kurlutay bildirisinin muhtemel benzerlikleri, amatör balıkçılığın yararına olacak kurallar ve sınırlandırmalar yerine, bir takım ticari kazançlara yönelik kural ve yönlendirilmelere sokulacağını gösteriyor.
Tabii ki Amatör balıkçılığa hizmet dışında amaç güdenler ve amatör balıkçılığa hizmet etmek isteği ile bile olsa bunları öngöremeyip bu amaca yönelenler de bu oluşum içerisinde bulunmakta.
Dernek yönetim kurulumuzun bu olaylar karşısında duyarlı davranmaya devam etmesi gerekiyor.
Daha zor günler geliyor ve bu günleri birkaç kişinin çabalarıyla atlatmak zor olacak.
Nihayetinde var olmak zorundayız.
Saygılarımla...
Bu da Çalıştayla ilgili, bir çok platformda yazdıklarım:

03 Ocak 2011 tarihinde...

Alıntı:
Nuri ERTİK Nickli Üyeden Alıntı
Epeydir Balık avcılığı ile ilgili garip gelişmeleri izliyorum.
Yaban TV de bir çalıştay seyrettim...
Türkiye Sportif Olta Balıkçılığı Çalıştayı
Daha önce Genel Sekreterimiz Ergün abi OLTACILARDER' in katılmama gerekçesini (ki son derece yerinde bir karar olarak gördüğüm) biz OLTACILARDER üyelerine açıkladığında ister istemez olanlar karşısında işkillendim.
Bir çalıştay yapılıyor ki, bu ülkenin amatör balık avı dernek temsilcileri yok.
Nezaketen davet ediliyorlar…. SEYİRCİ olarak?
Her ne ise...
Dayanabildiğim kadarıyla izledim TV de.

Öncelikle:
Sportif olta balıkçılığı diyerek öyle bir kurnazlık yapılmış ki?
Orada konuşulan konuların hiç birisinde SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞI’ nı ben göremedim. (Gözden kaçırmış olabilirim.)
Amatör balıkçılık konuşuldu. Ucundan kıyısından da SPOR kelimeleri...
İsterseniz Çalıştayın akış programına bir bakalım ve buradaki SPORTİF OLTA BALIKÇILIĞI’ nı bir arayalım:

11 ARALIK 2010 CUMARTESİ

AÇILIŞ TÖRENİ

10.00 Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı
10.05 Hoşgeldiniz Konuşması İsmail ATALAY – TUSOB Başkanı
Hoşgeldiniz Konuşması Melih MERİÇ YABAN TV Yön.Kur.Başkanı
Hoşgeldiniz Konuşması Hasan BOSTAN Eğirdir Su Ürünleri Araş.Enst.Müd.Yrd.

10.20 - 11.15 arası AÇILIŞ KONUŞMALARI
ÇAY MOLASI Saat: 11.15
Çağrılı Bildiriler Saat: 11.30
11.30 - Prof.Dr.Sedat YERLİ (Aksaray Üni.)
Bildiri Konusu: Türkiye'de Olta Balıkçılığının Durumu
12.00 - Doç.Dr.Hasan Musa SARI (Ege Üni.Su Ürünleri Fakültesi)
Bildiri Konusu : İstilacı türdeki balıkların sucul yaşama etkileri
YEMEK MOLASI Saat: 12.30-13.30
I.OTURUM
1-İsmail ATALAY (TUSOB Başkanı) Ülkemizde Sportif Olta Balıkçılığı
2-Stefan KALAYDJİEV-Bulgaristan ve AB Ülkelerinde Sportif Balıkçılık
3-Ahmet KASALAK-DSİ Açısından Balıklandırma Çalışmaları
4-KKGM Temsilcisi-Mevzuat açısından Olta Balıkçılığının Durumu
5-Sait KAHRAMAN DKMP Temsilcisi-Ormaniçi sularda sportif balıkçılık
6-TÜGEM Temsilcisi-Kiralamalar
7-TAGEM Temsilcisi-Projeler
9-Olta Balıkçılığı Sektör Temsilcisi-Sektörün Durumu-TURAÇ A.Ş.
10-Olta Balıkçılığı Sektör Temsilcisi-Sektörün Durumu-HİSAR LTD.ŞTİ.
1.GÜN SONU Akşam Yemeği Saat 18.30
12 ARALIK 2010 PAZAR
10.00 Ülkemizdeki STK Temsilcileri ve Olta Balıkçılığı Forum Temsilcileri
11.00 Çay Molası
11.15 Hidrobiyolog Levent ARTÜZ – Türkiyede Balıkçılık
11.30 Dr.Mustafa ZENGİN –Ülkemizdeki Amatör Balıkçılığın Durumuna Genel Bir Bakış:Galata Köprüsü,Çanakkale Boğazı ve Abant Gölü Örnekleri
11.45 Elvio PENETTİ- Denizlerde Sportif Balıkçılık
12.05 Eğirdir SÜAE-Fuat BİLGİN(Su Ürünleri Mühendisi) Aksu İlçesi Sportif Dağ Alabalığı Avcılığı Projesi
12.30 – 13.30 ÖĞLE YEMEĞİ ARASI
13.30 PANEL
Panel Yöneticisi-Prof.Dr.Nazmi POLAT – Samsun 19 Mayıs Üni.
Panel Katılımcıları
Doç.Dr.Hasan Musa SARI-Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi
Melih MERİÇ – YABAN TV Yön.Kur.Başkanı
Cumhur Güven TAŞBAŞI-Türkiye Tanıtım Genel Müdürü
KKGM Su Ürünleri Temsilcisi
TÜGEM Temsilcisi
Eğirdir SÜAEM-Hasan BOSTAN
Stefan KALAYDJİEV Mega Club-Bulgaristan Temsilcisi
Çevre ve Orman Bakanlığı Milli Parklar Daire Başkanlığı Temsilcisi
Hidrobiyolog Levent ARTÜZ
Ahmet KASALAK DSİ İşletme Bakım Daire Başkanı
İsmail ATALAY TUSOB BAŞKANI
Yar.Doç.Dr.Yıldız BOLAT Eğirdir Su Ürünleri Fakultesi
ÇALIŞTAY SONUÇ RAPORUNUN YAZILMASI
ÇALIŞTAY SON SAAT 17:00

Ne kadar çok SPORTİF geçiyor değil mi?
Ne güzel bir aldatmaca...
Günümüzde kavramların anlamlarının AŞIRILMASI/KAYDIRILMASI/SAPTIRILMASI’ na son derece güzel bir örnek...
Yiyen yedi mi bilmiyorum ama, o kadar akademisyen ve OTORİTE(!) nin bulunduğu bu komedi, diğer yönüyle pandomim ilginçti doğrusu.
(Daha açık olması açısından SPORTİF kelimesinin anlamına bakılması N.E.)

Hele bir yer var ki tam evlere şenlik:
12 ARALIK 2010 PAZAR
10.00 Ülkemizdeki STK Temsilcileri ve Olta Balıkçılığı Forum Temsilcileri

Peki nerede bu FORUM ve STK temsilcileri?

Tekrardan her ne ise...

Bir kaç EMARE koyduktan sonra (ki bu konuda biraz araştırma yaparsanız-GOOGLE bile sorsanız) kalan emareleri de göreceksiniz. Programı seyretmemiş olsanız bile...

Amacın ne olduğunu anlamak için, kara avcılığının günümüzdeki durumuna ve bu gün bu duruma sebep olanların dahi eleştirmelerine bakmanız gerekecektir.

Bir gazeteci ya da medya mensubu ya da bu konularda kendini otorite olarak tanıtan herhangi birinin keyfine göre (binlerce amatör balıkçı, dernekler vs yok sayılarak ) kurallar çıkacak, yaşamdan ve gerçeklerden kopuk rüyada görülen ya da bir şahsın ihtiyacına/yararına yönelik kurallarla karşı karşıya kalınacak.

Adamlara bas bas kurallardan bahsederken yasa dışı avları milletin gözüne sokmaktan çekinmezken rahatlıkla çalıştaydaki yerlerini alacaklar...
Dernekler ise izleyici olacak...
Yağma Hasanın böreğinden amatör balıkçılara maddi külfetler, Otorite/şirketler/medyaya kazanç, amatörün avlanabilmesi için filanca limited şirketine/bakanlığa yapılacak ödeme vs. kalacak geriye.

Yarın öbür gün, iki otoriteyi TV’ de " efendim köylüler istemiyorsa kavga etmek yerine uzlaşıp girmemek daha doğrudur.Yasa bana izin veriyor ben girerim diye kavga çıkartmak doğru değil" gibi yönlendirmeyle karşılaşırsınız.
Onlar istedikleri yerde avlanabilirler çünkü; yasa elinde kasnak olan, 10 liralık kamış olan, hayatın keyfini çıkarmaya çalışan bana uygulanır o da keyfiyetli...

Ama bu efendiler unutmasınlar, MANİFESTO’ ları otorite değil yaşayanlar yapar... Öyle kendi arasında çalıp oynayıp efendilik yapıp AVAMa(!) dayatma yapmak kolay değil.
Belki bunu Kara avcılığında yaptılar ama en azından ben bunun benim oltama engel olmasına izin vermemek için HER TÜRLÜ ve HER PLATFORMDA gerekli mücadeleyi yapacağım.
Ha karınca tek başına taşıdığı su damlasıyla ateşi söndürür mü bilemem belki...
Ama Karıncanın safı belli...

Kendisine ve hayata sevgisi /saygısı olan, doğayı yaşayan tüm balık sevdalılarına:
Lütfen aslı olduğunuz hayatta oyuncu konumuna düşmeyin.
Saygılarımla.
Bir sene önceden yazılmış.

Hep diyorum,

"Surlar göçtü, işgal ediliyoruz..." dedim,

El cevap,

"Bir saniye, meleklerin kanatları var mı yok mu ona karar veremedik"

Eh...

Şimdi "Neden işgal altındayız" diye sorulunca,

"Meleklerin kanatları ne oldu" diyesim geliyor...

Hala karar verilemedi, meleklerin kanatları var mı yok mu...

(Meleklerin kanatları: Rivayete göre, İstanbulun surları yıkılmış, Osmanlı askerleri kente girerken, papazlar ve ileri gelenler Ayasofya kilisesinde"Meleklerin kanatları var mı yok mu" diye bir tartışma içerisindelermiş...)
Nuri ERTİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar