|
|
|
#1 |
|
Fahri Müfettiş Belgesi...
Sevgili balık dostları, Dün gene denetim amaçlı bir gezintiye çıktım. Kütahya da bulunan Mezbaha diye adlandırdığımız PORSUK deresinin geçtiği bölüm. Tam köprüden geçiyordumki oda ne üçbeş çapulcu suyun içinde ağ ile balık tutuyorlar. Hemen müdahale ederek ağı sudan çıkartmaları yoksa jandarmaya bilgi vereceğimi söyledim. Fazla ısrar etmeden çıkarttılar. Daha sonra mezbaha dediğimiz yerde çalışan başka bir çapulçi gelerek buyur abi bi durummu var dedi, bende ağ ile balık tutmanın yasak olduğunu ve sirkülere uymadığını bunun bir katliam olduğunu anlattım. Ben dinlemiyorum yassak falan diye kafa tuttu arkadaş. Burda benim yapabildiğim tek şey, jandarmaya bilgi vermek oluyor. Malumunuz jandarmanın başka işi yok dere boyu çay boyu balıkçı gözetleyecek. Zaten jandarma gelinceye kadar bu çapulcular ya yeri değiştiriyorlar yada bohçalarını topladıkları gibi kayboluyorlar. Elimize bir kimlik veya belge olsa Jandarmadan yada Tarım köy işlerinden, Bak kardeşim canını yakarım diyerek kimliğimizi göstersek, daha caydırıcı olamazmıyız, Her ilde gönüllü bu işi yapacak arkadaşlar çıkacaktır mutlaka. Adamlarla başımız belaya girecek. Hatta ve hatta mimlendik artık, bu tür insanlar (bizi jandarmaya ihbar ediyor bu deyus) diye çarşıda pazarda arabamızı çizip lastiklerimizi bile indiriyorlar. Bu tür çapulculardan herşey beklenir, çünkü dağın başında ne olacağı ve ne yapacakları belli olmuyor. Acaba araştırıp karıştırsak böğle bir belge alma imkanımız olurmu. Tabiki herkese verilmeyecek BU İŞ İÇİN GERÇEKTEN GÖNÜL VERMİŞ insanları araştırarar ve seçerek verecekler.
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
gürkan üzerinde resmi ünüforma olmadan bu çapulculara fahri müfettişlik belgesiyle söz geçirmen zor olur kanısındayım,bu belgenin tek faydası dayak yememizi daha çabuklaştırır
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3 |
|
slm abi öncelikle sana katılıyorum çok doğru düşünmüşsün bende 2 defa aynı şeyi ennede yaptım birisinde uyardım toplattım ağları birisinde uyarıma ters karşılık verdi onuda jandarmaya ihbar ettim daha bu sene 2 yada 3 hafta önce birde geçenlerde istanbula giderken gördüm ılıca yol ayrımının orda da serpme ve tırıvırı atılıyor
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Sana katılmamak elde değil Cahit abi işin şakası bir yana Gürkanın düşüncesi güzel, keşke uygulanabilse...
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
2/2 tibliğlerde bu belgenin adı geçmemekte
Derneklerimiz bu konunun üzerine gideceklerdir Bir sonraki tebliğlerde kanunlaşırda bu belgelere kara avcıları gibi sahip oluruz. |
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() O belgenin olması şu an için çokta önemli değil. Tek çare diğer illerdede Dernekleşme çalışmalarının hızlandırılması ve hayata geçirilmesidir. Yoksa o belgenin öyle aman aman bir yaptırım gücü yok. Haa şu var senin bireysel olarak yapacağın ihbar F.A.M numarası verilip kendini tanıtınca muteber olur o ihbarı yapılan kurum kesinlikle değerlendirmek durumunda buda ayrı bir konu...
|
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
öncelikle devletin tam olarak el atması lazım deniz ve tatlı su varlıklarına,avlağına,avına,avcılığına,
benim fikrimce devlet ayrı bir bakanlık oluşturmalı su ve su ürünleri bakanlığı kurulmalı ve denetim yaptırım için,uygulanacak yasalar için bu işe gönül vermiş derneklerden fikir alınarak oluşturulmalı herşey ve bilinçsiz avcılara bohçacılara karşı yapılacak mücadele içerisine devletin kolluk kuvvetleri ile derneklerden ve gönüllülerden oluşturulacak bir güç yapılandırılmalı,bu şekilde ciddi bir uygulama olursa bohcacıya müdahale ederken bizler değil bohcacı tedirgin olur ve yaptırımın ağırlı arttırılır cezası büyütülür uygulatıcısı yetkili ve etkili ve çok olursa bana göre etkiside çok ve büyük olacağı bohcaco denenlerin azalıp biteceği kanısındayım. ama tabiki yasalar ve sirküler sadece masabaşından çıkmayacak üç tarafımız deniz suyumuz komşu ülkelere göre fazla olan bir doğa harikası coğrafyadayız değerini bilmek ve ona göre davranmak lazım yaptırımın ağır cezaları olmalı ki caydırıcılığı olsun bizler avımıza avlağımıza doğamıza çevremize denizimize gölümüze sahip çıkalım dernekleşelim en azından bu konular için yaptırım gücümüz olursa geleceğimizi kaybetmeden kurtarır ve sahip çıkmış oluruz. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Akabinde Jandarmayıda aradım. Geldiler Allah var 1,5 saat sonra... ![]() ![]() Ama çocuklar çoktan uçmuştu Plakalarını bildirdim jandarmaya benim oğlanda o arada cep Telinden videoya almış olayı onuda izlettirdim jandarmaya bilmiyorum sonucu ne oldu. ![]() Durum hala vahim abi Bu İlletin satışı hala devam ediyor. Çocuklar biz bunu denizde atıyoruz kimse birşey demiyor dediğinde sinirden kıpkırmızı oldum. Ama bunun üzerine gidicem kendi adıma yapabileceğim ne varsa yapıcam... ![]()
|
||
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Alıntı:
Dernek yöneticilerine başkanlara sesleniyorum burdan. Yeni çıkacak yönetmelik ve kanunlarda bu konun değerlendirilmesi ve gündeme gelmesinde faydalı olacağını düşünüyorum. |
||
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|