|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Mamul Yemler Balık avında kullanabileceğiniz mamul yemler |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Ev Yapımı Boili
arkadaşlar ben boili yaptım ne tuz kullandım nede katkı maddesi sadece kuruttum açık havada tabi ne küf ne bozulma var gayet sağlam bir bez torbanın içindede arabanın bagajında duruyor yapalı 1 ay oldu hala küfsüz passız
soya unu civciv yemi küspe tozu tahin mısır nişaştası bulgur koserve mısır püresi peynir süt yumurta hergün yenir mutlaka pirinç unu bebek maması gıda boyası bugday unu bol miktarda vanilya ayçiçek yağı ha birde tahin yerine susam yağı extra keten yağı veya vanilya yerine vanilya yağı extra baharatcılarda çeşitli aromalar var çilek v.b. gibi hamur yapıp boili şeklinde yaptım ne pişirdim nede haşladım sadece cam balkonda pencereleri açık olarak kuruttum oltaya takarken de ne haşlıyorum nede kızartıyorum sadece elime el matkabını alıyorum 2 lik matkap ucu takıp boilileri deliyorum ve ... oltaya takıyorum o kadar bu karışımı el yapımı boili tahtası diye sitede aratırsanız resmini görürsünüz denemesini yaptınızmı diye sorarsanız verimsiz bir avlakta yaptım genelde mısırla avlanılan bir avlaktır ben hem mısırlı hemde boilili olta attım ve sadece kendi yaptığım boililerle yakaladım balıklar 800-1000 gr arasında idi ama dedimya verimsiz bir avlak ama Allah nasip ederse bu hafta sonu gelingüllüde deneyeceğim sonuçları size aktarırım Konu Abanticus tarafından (03.07.10 Saat 13:11 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Akif kardeş,
Maşallah Sazanın hayır diyemeyeceği her şey var... Umarım verimli ve güzel avlar yaparsın... Belki bir ayrıntı ama ben bu gıda boyası katılmasının avlaktaki suya zararlı olma ihtimalini merak ediyorum... Küçük bir miktar belki ama yine de merak işte... Yaygınlaştığında artan oranların olumsuz etkileri olabilir mi? Hazır satılan boililerde de kullanıldığını tahmin ediyorum... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Gıda boyası hakkında;
"Ege Üniversitesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi mezunu. 7 yıllık gıda deneyimli olan Ebru Demir Koçak'ın katkı maddeleri üzerine yaptığı açıklaması; Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Gıdalarda kullanılan her türlü katkı maddesinin ya da katkı maddesi kullanılmış ürünlerin fazla tüketiminin insan sağlığına zararları var. Ancak bu konuda bize Türk Gıda Kodeksi referans oluyor. Gıdalarda kullanılacak katkı maddalerinin en fazla ne kadar olması gerektiğini Kodeks'ten öğreniyoruz. Sonuçta gıdalarda renk vermek ya da tatlandırmak ya da korumak amaçlı bir çok katkı maddesi kullanılıyor ve biz bunları tüketiyoruz. Tüm bu katkı maddeleri çeşitli analizlerden geçerek kullanımına izin veriliyor. Burada önemli olan kullandığın katkı maddelerini güvenilir firmalardan tedarik edilmesi. Hatta onlardan üretim izin belgelerini isteyebilirsiniz. Zaten katkı maddelerinin etiketlerinde de kullanım miktarları yazar. Örneğin agar agar (E406) en yüksek kullanım miktarı 10g/kg olmalı der Kodeks... Bir de Türkiye'de kullanılan her türlü ürünün bir standardı vardır. TS... gibi. Sonuç olarak tüm gıda firmaları birçok katkı maddesi kullanıyor. Ama bunları gıda kodeksi, yönetmelik, türk standartlarına uygun olarak kullanıyorlar. Gerekli analizleri yapıyorlar." Bu yazıda insan sağlığına zararları konusunda bir bilgilendirme. Yanlız suya ve sudaki hayata ne derecede zararı var bilemeyiz. Bu sebepten dolayı renklendirmeleri bitkilerle yapmak daha sağlıklı diye düşünüyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Teşekkürler İbrahim.
Bizdeki merdivenaltı üretimi dikkate almamış tabiii ![]() Gerçi benim gıda boyasının riski hakkındaki endişem, diğer kirletici unsurların yanında çok komik gelebilir. Bir çok suyumuzda o kadar çok ağır metal ya da diğer endüstriyel kirlilik var ki... Sadece meraktı benimkisi... |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
gıda boyası 3 kg karışıma 1 çay kaşığı ucu kadar sulandırıp koyuorsunuz yani çok az
o yüzden pek zararı olduğunu sanmıyorum |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
akif süper bir karışım olmuş,
ellerine emeklerine sağlık, inşallah bol trofeler yakalarsın, emeğinin karşılığını alırsın kardeş, paylaşım için tşk. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Gerçekten harika bir karışım olmuş , Sazanların geri çevirmeyeceği ne varsa bu karışımın içinde ...
Paylaşım için Teşekkürler Akif abi .. İnşallah denemek ve yapmak nasip olurda gideriz sazana
Konu Peyamii tarafından (02.07.10 Saat 21:51 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ya bu karışımın içinde iki önemli malzemeyi atlamışım
onlarda sır olsun diyeceğim ama söyleyim bol miktarda vanilya ayçiçek yağı ha birde tahin yerine susam yağı extra keten yağı veya vanilya yerine vanilya yağı extra baharatcılarda çeşitli aromalar var çilek v.b. gibi ben iyi niyetli dualarınız için amin diyorum ve sizlerede aynı temennilerle dua ediyorum. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Akif
beni kırmayıp bu güzel paylaşımını sunduğun için sana teşekkürler. İlerleyen günlerde yapmış olduğun bu yemlerle grup arkadaşlarından olan osman ve digerleriyle güzel trofe balıkların resimlenmesini ve videosunuda istiyoruz. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
VALLLA ARKADAŞLAR BEN ATA DEDE YEMİ YAPIYORUM SAZANLARIMI YAKALIYORUM SİZİN BAHSETTİGİNİZ BİRAZ SOSYETE İŞİ PİD HAMURU VEYA LAVAŞ EKMEK HAMURU SOLUCAN YEMİNE HA BİRDE AYÇİÇEGİ KÜSPESİİNE HAYIR DİYECEK SAZAN YOKTUR DERSE BEN BEGENMEDİM BENDE BALIKÇI DEGİLİM.
|
|
|
|
|