Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Bilgi Makaleler

Makaleler Üyelerimizden.

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır.

Seçenekler Stil
Alt 26.01.12, 12:08   #1
kadir666
Üye

kadir666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Kadir Oğuz
Memleket:ÇaNKıRı
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: (Sazancı)Önemli Olan Anı Yaşamak(Hiç Kısmetim Yok)(Nuri Ertik)
Referans: 0
kadir666 will become famous soon enoughkadir666 will become famous soon enough
Arrow Donan Gölette Ağ:(

Yer Yozgatta Biryer...

Cümleten selamın aleyküm sevgili abiler ve arkadaşlar.Geçen Duyduğum ve beni üzen şeyden dolayı gölette ağ atılmış ve iri balıkların ağla yakalandığı söylendi bunun üzerine göleti ziyaret etmek ve 1 2 kare çekmek için gölete gittiğimde tamamının donduğunu gözlemledim...Göletin ortasında eşit büyüklerde bulunan deliklerden ağın atıldığı ap açık ortada Yazın Zabıtanın sirenlerle gezip göleti boşaltın burası içme suyu analı burdaki sazanların tutulması yaşak çünkü bunlar gölü temizlemek için burdalar...vb söylemlerde bulundular,içimden neler söylemek geçti ama hiç poziyonumu bozmadan balık tutmaya devam ettim ve şu sözleri söyledim:Tebliğe göre 1 Temmuzdan sonra burda balık tutmak serbest ,sen önce çarşının ortasında satılan limit altı sazanları görmeyip buralarda niçin oltacıları rahatsız ediyorsun dedim...Bunun Üzerine gölete ağ atılması bana şunu hatırlattı: Yahu bundan birkaç sene önce balık papilasyonunu artırmak için dünyanın balığı atıldı simdi ne olduda bunları maddi diğer tabiri(TL) karşılığı satılıyor

Bu resimdeki deliklere dikkat edin yanyana ve çarpraz delikler herşey ortada
kadir666 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.01.12, 12:32   #2
A.Engin ÇELEBİ

A.Engin ÇELEBİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: A.Engin Çelebi
Memleket:Ankara
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: 150 kg kaya
A.Engin ÇELEBİ is on a distinguished road
Kötüyü düşünürsek, evet dediğin doğru olabilir. Ağ atıp yasalara aykırı harekette bulunuyor olabilirler. Peki bunun için sen ne yaptın derler adama (özellikle başkan ) İyiyi düşününce belki iki oltası bulunan bir avcı veyahut iki kafadar gelip avlanmış olabilir. Olay anında orada olup yasalara aykırı bir durum gözlemlediğimiz zaman daha anlamlı olur böyle ziyaretler. Bunu da en güzel Kadir yapıyormuş kendinden duyduğum kadarıyla. Tatlı dille ağ atana yaklaşıp "naber abi nasıl gidiyor" diye başlıyor muhabbete daha sonrası malum. Bir de hesabımızı kış yapalım da yaz çıkarsa bahtımıza diyor saygılarımı sunuyorum kardeşim.
A.Engin ÇELEBİ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.01.12, 15:50   #3
kadir666
Üye

Alıntı:
A.Engin ÇELEBİ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kötüyü düşünürsek, evet dediğin doğru olabilir. Ağ atıp yasalara aykırı harekette bulunuyor olabilirler. Peki bunun için sen ne yaptın derler adama (özellikle başkan ) İyiyi düşününce belki iki oltası bulunan bir avcı veyahut iki kafadar gelip avlanmış olabilir. Olay anında orada olup yasalara aykırı bir durum gözlemlediğimiz zaman daha anlamlı olur böyle ziyaretler. Bunu da en güzel Kadir yapıyormuş kendinden duyduğum kadarıyla. Tatlı dille ağ atana yaklaşıp "naber abi nasıl gidiyor" diye başlıyor muhabbete daha sonrası malum. Bir de hesabımızı kış yapalım da yaz çıkarsa bahtımıza diyor saygılarımı sunuyorum kardeşim.
Adamlar yazın atamadıkları ağları kışın atıyorlar sayet bu gölet benim gitmediğim ama devamlı takip ettiğim bir gölettir...Ağ atanları bulabilmek için 24 saat gölette nöbet bekleyecek değilim...Ben eğer onların attığına denk gelsem o ağı çıkartır benzin döker yakarım yapmadığım bir şey değil...
Alt 26.01.12, 18:35   #4
Nuri ERTİK

Nuri ERTİK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Nuri ERTİK
Memleket:Eskişehir
Kan Grubu: B Rh (-)
En İyi Avı: Yayın,35 kg, Aras
Referans: 4
Nuri ERTİK will become famous soon enoughNuri ERTİK will become famous soon enough
Alıntı:
kadir666 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Adamlar yazın atamadıkları ağları kışın atıyorlar sayet bu gölet benim gitmediğim ama devamlı takip ettiğim bir gölettir...Ağ atanları bulabilmek için 24 saat gölette nöbet bekleyecek değilim...Ben eğer onların attığına denk gelsem o ağı çıkartır benzin döker yakarım yapmadığım bir şey değil...
aman...
sadece jandarmayı ara...
Nuri ERTİK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.01.12, 18:47   #5
A.Engin ÇELEBİ

Alıntı:
kadir666 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aman kardeşim. Aman gözünü seveyim sakın gördüğün ağları kendin çıkarayım diye uğraşma kendini tehlikeye atma. Eğer denk gelirsen ara bölgendeki jandarma karakolunu onlar gerekeni yapsın. Düşün ordaki canlılığa büyük darbe vuran ağları atan caniler sana da zarar verebilir bu da çoğumuzu üzer. Zaten ben de bu soğukta orda beklemeni istemem eğer denk gelir de görürsen...
Alt 26.01.12, 19:21   #6
kadir666
Üye

Alıntı:
Nuri ERTİK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
aman...
sadece jandarmayı ara...
Tmm nuri abi adamlar atmış 1 hafta kalmış ağ ve buna izin verilmiş diye biliyorum...
Alt 26.01.12, 19:22   #7
kadir666
Üye

Alıntı:
Aman kardeşim. Aman gözünü seveyim sakın gördüğün ağları kendin çıkarayım diye uğraşma kendini tehlikeye atma. Eğer denk gelirsen ara bölgendeki jandarma karakolunu onlar gerekeni yapsın. Düşün ordaki canlılığa büyük darbe vuran ağları atan caniler sana da zarar verebilir bu da çoğumuzu üzer. Zaten ben de bu soğukta orda beklemeni istemem eğer denk gelir de görürsen...
Çelebi abi ayda 1 kere gidiyorum sadece bu göletin olduğu yerin sağ tarafında bir gölet daha var 100 mt sağda ben genelde oraya giderim ancak bu göletide ihmal etmiyorum...
Alt 26.01.12, 20:05   #8
A.Engin ÇELEBİ

Ayağına sağlık kardeşim. Eleştirim kırmak için değil yapmak için emin ol. Biz hep aynı taraftayız zate hayırlı akşamlar.
Alt 26.01.12, 20:07   #9
kadir666
Üye

Alıntı:
Ayağına sağlık kardeşim. Eleştirim kırmak için değil yapmak için emin ol. Biz hep aynı taraftayız zate hayırlı akşamlar.
Engin abi eleştri olarak hiç almadım eğer yanlışım varsa özür dilerim amaç tartışıp herkez için yararlı bilgi ortaya çıkartmak
Alt 26.01.12, 20:47   #10
A.Engin ÇELEBİ

Ne güzel o zaman sevindim. (bu arada özel mesaj atamıyorum sana. ayarlarını bi kontrol edersen sevinirim 2. Mesajı öyle atmayı planladım ama olmadı o yüzden burdan yazmak zorunda kaldım)

Seçenekler
Stil

Sponsorlar