|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Dişi turna ile erkek turnayı nasıl ayırt edebiliriz?
Havaların soğumasıyla turnanın havyara döndüğünü duymuştum, genelde tuttuğum balıkları bırakıyorum ama alıkoymak istersem erkeğini alıkoymak isterim, ankara etrefında popülasyonu fazla olmasından dolayı nadirende olsa erkeğini geri salmamak istesek nasıl ayırt edebiliriz, araştırdım ama net bilgi çıkmadı karşıma???
Balığı yemesinden çok tutması hoşuma gidiyor ama fazla tuttuğum zaman birini olsun eve götürmek çok değil herhalde, yardım edebilirseniz sevinirim, şimdiden teşekkürler balıksız kalmayın
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bu konuyla ilgili Ergün Altuntaş Ağabeyim daha önceden bir paylaşım yapmıştı diye hatırlıyorum Yasin...
Aradım ama bulamadım... ![]() İnternetten baktığım kadarı ile anüs yüzgecinin oraya bakarak ayırt ediliyormuş Ergün Ağabeyimde bu resimi paylaşmıştı ama o konuyu bulamadım...
Konu Bülent YILMAZ tarafından (20.11.11 Saat 19:54 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
yasin bence en güzeli bundan sonra balığa gitmemek,
eğer balığın havyara başlaması suyun soğuması ile alakalıysa şu an balık havyara başlamıştır, çünkü sular soğuyalı bir aydan fazla oldu, onun için gitmemek daha makbul olur. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
sazan balıgı |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
bu konnuda bende bi fikir edınemıyorum netten cok araştırdım bakınca aynı duruyor puf noktasını yakalamak gerek sanırım :
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Sezon kapanmadan gidelim seninle ben gösteririm sana. bir kaç güne okuldan hocamla balık diseksiyonu yapıcaz ordan edindiğim bilgileri hem seninle hem de arkadaşlarla paylaşırım.
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Turnanın erkeğini bırakma fikri güzel...! Lakin bir anaç dişinin döllenme zamanı 5-6 erkek turna tarafından ziyaret edildiğini duymuştum evvelce kaynaklardan. Bu tabiat kuralı bir pobilasyon zenginliği değil, bir gereklilik olduğunu düşünürsek, döllenme zamanı erkeklerine de özgürlük versek hani...) Biz iki ay erkene aldık bu vesile ile finali...
|
|
|
|
|