|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Dicle Nehri'nde Balık bereketi.
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Büyük bir ihtimalle bunlar turna değil...
Başka bir balık, balık olmasına da bu ağ sorunu her yerde maalesef var. ![]() Geçenlerde Hakkari'li balıkçılar seviniyordu, Şimdi ise Batman'lı balıkçılar.... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
bu balığın adı bildiğim kadarıyla şabut, ama turna olmadığı kesin.
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Turna değil demi.
Abi turna olsa böyle kalın olmaz heralde.. Uzun bişey olur. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
turnayla uzatan yakından alakası yok aslında bu balıkların yörel adı şabut ama bilimsel adı yada genel kabul görmüş adı nedir onu hiç araştırmadım.
Fakat bu tipte bağzı balıklar var turnayada benzemiyor değil örneğin hint sazanı. Turnanın ağız ve kafa yapısı uzun ve burunsudur. Derisi kaplan turna yada senatör turna olmasına göre şekillidir. vucut yapısıda kafa yapısıyla orantılı şekilde uzundur. Turnanın bu kadar kiloya çıkabilmesi pek mümkün değildir çünki bahsedilen kilo 45 kilo civarında bir balığın o kiloya çıkabilmesi için hem enine hem boyuna vermesi gerekirki turna eninden çok boyuna veren bi balıktır. haberde açıkca ülkemizdeki araştırmacı gasteciliğin en bariz örneklerinden biri vardır kopyala yapıştır. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
haberin içeriğinde 45 kiloluk turna olmayan turnalar var...ağ var...ticari balıkçımıki bu adamlar...denizdemi okyanustamı avlanıyorlar...yurdumun balıkları katledilmeye evam ediliyor ve haber oluyor...teesüf ediyorum...
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
rastgele arkadaşlar resimdeki balıklar turna değil zaten ağız ve gövde yapısından anlaşılır ayrıca 45 kilo gelen turna pek mümkün değildir ki dünya rekoru 28 kilo civarında dır kayda geçen en büyük turna 1.5 metre civarıdır ki 30 kilo yu geçmemiştir bir turnanın 45 kilo gelmesi için boyunun 2 metre den fazla olması yaşınında 40 civarı olması lazım yani mümkün değil resimdeki balıklar o yöreye has bir tüe olan yerel olarak şabut da denen caner balığıdır
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bu balıklar Caner.
O yörede Turna diye de geçiyor. ŞAbut ve hint sazanı daha farklı. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
arkadaşlar turna, şabut, veya hint sazanı vs, anlamadığım konu şu,
yani sonuçta bu balık tatlı su balığı değilmi? artı adamlar birde ağ çekiyorlar, yani hem kel hem kör hemde hodul misali, yine,de affınıza sığınıyorum belki acemice, ama çok bilmişlik yapmış olmayım, bir iki tür haricinde tatlı su yasak diye düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
O balığın yakalandığı yerlerde kanunu uygulamaya kalktığınızda sorun yaşarsınız.Yasak mı;evet ama....Allahın bir lutfu olarak o bölgede çok sayıda bölge askeri yasak alan ve balıklar bu sayede tükenmiyor...
|
|
|
|
|