|
|
|
|
|
|||||||
| Deniz Av Teknikleri Deniz balık avında kullanılan teknikleri burada paylaşabilirsiniz |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Çipura ve Kefal Avı Yardım
Öncelikle herkese iyi akşamlar.Bi kaç gün sonra tatil için didim-altınkum"a gitcem.burda balık avlamayı istiyorum ancak çipura ve kefal avı hakkında fazla bir bilgim yokgeçen sene gittğimde kefal için "kıbrıs sarması"kullanmıştım ve güzel iş yaptı ancak benim asıl derdim çipurayakalamak.hangi boy iğne ve nasıl bir takım yapıp hangi yemleri kullanabileceğim hakkında bana yardımcı olursanız sevinirim.ona göre burdan malzeme hazırlayıp gitcem.şimdiden teşekkürler......
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Çipura için ikili bir takım yapabilirsin.çapraz iğne sarı kaplamalı 6 no 5 no olabilir büyük balıklara daha küçüklere 7 no olabilir 0.20 köstek 0.25 beden 40 veya 50 gr ağırlık Köstek boyları max 25 cm olmalı yem olarak sardalye veya sülünez. bulabilirsen elinin başparmak tırnağı büyüklüğünde yengeç daha verimli olur.bolbalıklar dilerim
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Merhaba Ercan Altınkumda gündüz avlanman biraz zor gündüz avlanmak için 7 km doğuda Gaye 1 sitesi var çupra için oraya gitmeni tavsiye ederim. Orası Türkiyeyi çupra yönünden besleyen Akbük kounun kuzey kenarı. Bu sıralar çupra ve levrek sığ bölgelerde yemlenir yani balığı derinde aramana gerek yok.
4,5 veya 6 numara parlak kaliteli bir iğne herşeyden önemli.. çupra damağı çok serttir ve gelirken oldukça mücadele eder yani iğnen iyi değise çupranın oltanın ucunda ancak parladığını görürsün kendisini değil. Avlağı tanımadığın için çok iğneli takım önermem! benim sana tavsiyem 0.25 misina ve misinanı 25-30 mt ye atabileceğin küçük bir kurşun. Atacağın yer kumluğun yosun ve kayalık yerlerle birleştiği bölgeler. Çupra fazla yem seçmez hamurla bile yakalayabilirsin fakat sevdiğiyemler vardır--> mesela mamun,karides,mürekkep balığı (sübye), boru kurdu ... bu yemleri gördüğünde dokunmadan geçmez. İlle Altınkumda avlanacaksan gece avı tavsiye ederim hem küçük beleşçi balıklardan kurtulursun.. Tabii gece için yem gurubuna birde küçük kum yengeci ekleyebilirsin. Bu tavsiyeler sadece çupra içi değil yanında levrek,mırmır,karagöz gibi güzel balıklarda gelebilir. Kefal için söyleyeceğim akşam gün batımına yakın kıbrıs sarması kayalık bölgere yakın ol yeter.. iyi geziler iyi avlar. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Verdiğiniz cevaplar için çok tşeşkkür ediyorm.gerçekten çok aydınlatıcı olmuş sağolun
![]() ayrıca ahmet abi ben altınkumundan sonra akbükün ilerisinde "kazıklı koyu"var 1 hafta da orda kalmayı düşünüyorum.oranın da balık yönünden çok bereketli oldğunu duymuştum.senin bi bilgin var mı orası hakkında? |
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|