|
|
|
|
|
|||||||
| Deniz Av Teknikleri Deniz balık avında kullanılan teknikleri burada paylaşabilirsiniz |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Aşağıya deniz kefali avı için çok etkili bir takım çiziyorum. Kıbrıs oltaya balığın takılması şansından daha fazla avcıdır. Takımı suya attığınızda, saçaklar ekmekten kopmuş birer parça gibi yüzer, böylece kafel direk oraya odaklanır. Takıma balık kendi kendine takılır maharet istemez. Sadece balık yakalandığında ufak bir tasmalama yapmanız gerekebilir. İğneler küçük olduğundan sert hareket etmeden serin kanlı bir şekilde çekmek gerekiyor. (çizimler inşallah olmuştur farkındayım çok acemice oldu )
Hüseyin abi tarafından da test edilmiş, hatta 1 kg' lık bir çupra yakalamayı başarmış. Not: İğneler ne kadar ufak kullanılırsa takım bir o kadar daha avcı olur. Ama iğnelerin küçük olması iğnelerin açılma riskini arttırdığından sağlam iğne kullanılmasını tavsiye ediyorum. ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Abdullah'cım Eline Emeğine Sağlık Kardeşim...
Paylaşım için teşekkürler... Nasip olurda bir gün senin o taraflara gelirsek deneriz inşallah...
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
abdullah gerçi bizim buralarda denizi görmüyoruz ama.
![]() bilgi paylaşım güzel birşey, zamanı geldiğinde oda lazım emeğine sağlık tşk. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
kardeş dikkatimi çekti...bu takımda kurşun yada ağırlık yokmu ? yok ise uzağa nasıl atılacak?
sağol varol... |
|
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
Tayfun abi selam. Abi bu takımda ağırlık kullanılmıyor tamamen ekmeğin ağırlığıyla fırlatabiliyorsun. Zaten fazla uzağa atmaya da gerek yok, kefal genelde yüzeyde ve kıyılarda gezdiği için. Normalde bu takım el oltası olarak kullanılıyor ben biraz geliştirdim fırdöndü ile makina ve kamışla kullanıyorum. Dolayısı ile elle atılan mesafeden çok daha uzağa atabiliyorsun. Saygılar sevgiler abi. |
|||
|
|
|
|
|
#6 |
|
Tayfun abi selam. Abi bu takımda ağırlık kullanılmıyor tamamen ekmeğin ağırlığıyla fırlatabiliyorsun. Zaten fazla uzağa atmaya da gerek yok, kefal genelde yüzeyde ve kıyılarda gezdiği için. Normalde bu takım el oltası olarak kullanılıyor ben biraz geliştirdim fırdöndü ile makina ve kamışla kullanıyorum. Dolayısı ile elle atılan mesafeden çok daha uzağa atabiliyorsun. Saygılar sevgiler abi.
bilgilendirmen için çok teşekkür ederim Abdullah kardeşim...saygı ve sevgi bizden...selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ellerine sağlık Abdullah. Kısmet olursa baharda mutlak deneyeceğim. Bulunduğum yerdeki oltacıların kullandığı kıbrıs sarmasından genelde randıman alınamıyor. İnşallah bu takım verimli olur. Verdiğin bilgiye teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Alıntı:
![]() Takım çantasında ne olur ne olmaz 1 takım hazır tutmanı ısrarla tavsiye ederim abi. Deniz kenarında canın balık istediğinde 10 dk balık oltada. |
||
|
|
|
|
|
#10 |
|
Abi güzel paylaşımın için teşekkürler.
Bu sezon kısmet olursa deneyeceğim,şansıma ne gelirse
|
|