Anasayfaya Git!
Sponsorlar

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Derneklerimiz ve Faaliyetleri Türkiye'deki Diğer Derneklerimiz SAMADER

SAMADER Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği

Sponsorlar

Seçenekler Stil
Alt 06.05.10, 17:22   #1
Mehmet ERGÜL
Üye

Mehmet ERGÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Mehmet ERGÜL
Memleket:Sakarya
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı: 7,75 kg. Sazan - 68 cm. Turna - 2,5 kg. Yayın
Referans: 1
Mehmet ERGÜL will become famous soon enoughMehmet ERGÜL will become famous soon enough
Angry Bu Kadarına da Pes Doğrusu !!!

Tarih : 05 Mayıs 2010 – Çarşamba
Saat : 04:00
Yer : Ferizli İlçesi – Gölkent Beldesi – Akgöl Gölü

Operasyona Katılanlar :
Sakarya İl Jandarma Çevre Tim Komutanlığı
Gölkent Belde Karakol Komutanlığı
Samader Üyeleri
Sakarya İl Tarım Md.lüğü

Sabah Saat 04:00’te başlayan ağ toplama operasyonuna Samader üyeleri tarafından getirilen tekne ve Tarım İl Md.lüğünden gelen tekne ile ağ toplama operasyonu başlamıştır.

Suyun içindeki manzara gerçekten içler acısı bir durumda idi, suda hiç yoksa görülen 50.000 mt. Ağ, binlerce kasnak vardı. İl Tarım Md.lüğünün teknesinin saat 08:30 civarlarında arıza yapması üzerine Samader üyeleri ve Jandarma iş birliği ile tek tekne ile saat 13:00’e kadar 2.500 mt. Ağ ve 2.000 mt. Civarında pinter (kasnak) sudan çıkartılmıştır.

Ağlara takılarak telef olmuş çok sayıda balık ve tatlı su ıstakozuna rastlandı. Ağlardan ve kasnaklardan kurtarılan canlı balıklar yeniden göle salındı. Kontrollerde yasak avcılık yapan 4 kişi suçüstü yakalandı ve haklarında yasal işlem yapıldı. Su içinde bulunan gümelerde yakılarak imha edildi.

Teknelerle kıyıya getirilen ağ ve kasnakların oluşturduğu görüntü, görevlileri bile şaşkına çevirdi. Ağlar ve kasnaklar imha edilmek üzere kamyonetlere yüklenerek Tarım İl Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği “SAMADER” Başkanı Nihat Avcı bir basın açıklaması yaparak şunları söyledi:
"Sakarya'daki tüm sularımızın maalesef bu rezilliklerle dolu. Balık neslinin yok olmasını önlemeye çalışıyoruz. Gelecek nesillere balıkları bırakmak istiyoruz. Gölden çok sayıda ağ ve kasnak topladık. Bu topladığımız ağ ve kasnaklardan yüzlerce ölü ve canlı balık çıkardık. Kasnaklar balıkların girişine müsait çıkışa müsait değil. Bu kolay balık yakalama yöntemidir. Biz bunlara bohçacı balıkçı deriz. Bu şekilde avlanmak tamamen yasaktır. Atılması ve kullanılması yasak olan av aletleridir. Biz bugün hayal kırıklığına uğradık. Bu tür avcılık katliamdır. Biz oltasını alıp suyun kenarına giden, sportif olarak balıkçılık yapanlara tepki göstermiyoruz. Ama bu tür avcılık katliamdır." Şeklinde konuştu.

Toplam Resim Sayısı 101 Adet - Resimlerin Devamı : 05.05.2010 Ağ Operasyonu - Samader - Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları

Konu Eyüp ÖZDEMİR tarafından (20.05.10 Saat 00:50 ) değiştirilmiştir.
Mehmet ERGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.10, 17:35   #2
smsedat

smsedat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: SEDAT SMSEDAT
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: 68 CM TURNA
smsedat will become famous soon enoughsmsedat will become famous soon enough
Yazık

Sizleri bu duyarlı davranışınızdan dolayı kutluyorum.... fotolarda o ağları gördükden sonra inananın o balıklara acıdım.... o kadar ağın içinde nasıl ürerler çoğalırlar doğal dengelerini kurarlar ..... Bilinçli doğal hayatı yok edenler varsa bilinçli doğa severler olarak sizlerin mücadelenizi canı gönülden kutluyoum.... Bu ağları atana kişilere daha büyük yaptırımların getirilmesi gerektiğine inanıyorum....
smsedat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.10, 17:36   #3
Mehmet ERGÜL
Üye

Mehmet ERGÜL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Mehmet ERGÜL
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı: 7,75 kg. Sazan - 68 cm. Turna - 2,5 kg. Yayın
Mehmet ERGÜL will become famous soon enoughMehmet ERGÜL will become famous soon enough
Bunlarda Operasyonunun Videoları :

Konu BaFRaLı tarafından (07.05.10 Saat 12:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: Videolar eklendi
Mehmet ERGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.10, 18:09   #4
Kamil Metin

Kamil Metin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Kamil METİN
Memleket:Ankara
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: turna ve sazan
Referans: 0
Kamil Metin will become famous soon enoughKamil Metin will become famous soon enough
bunu yapan mahlukatlara (kusura bakmayın insan diyemeyeceğim çünkü) hani derler ya söyleyecek bir şey bulamıyorum diye, aslında öyle deyil, söyleyecek o kadar çok şey varki aklınıza ne geliyorsa saya bilirsiniz,
bu mahlukatlarda din, iman, edep, vicdan, merhamet kalmamış, yani kısaca kişiliğini kaybetmiş gözünü para hırsı bürümüş paraya kul olmuş kişilerden ibaret yaratıklar.
bu operasyonu gerçekleştiren, il jandarma, belde jandarma, il tarım müd,lüğü, ve SAMADER, yönetimine ve üyelerine emeği geçen herkese teşekkür ederim ve başarılarının devamını dilerim,
Kamil Metin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.10, 18:20   #5
erkan_014

erkan_014 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erkan ÖZASLAN
Memleket:Bolu
En İyi Avı:
erkan_014 is on a distinguished road
SAMADER üyelerine ve emeği bulunan herkese teşekkürler...
erkan_014 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.10, 18:32   #6
Selçuk_06
Üye

Selçuk_06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Selçuk
Memleket:Ankara
Kan Grubu: 0 Rh (-)
En İyi Avı: Henüz yok.
Referans: 4
Selçuk_06 will become famous soon enoughSelçuk_06 will become famous soon enough
Resimlere bakarken şok oldum desem yanlış olmaz. Bu kadar olur yani soylenecekler soylenmiş zaten daha fazlası buraya yakışmaz diye düşünüyorum mücadele de emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılar.
Selçuk_06 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.10, 18:57   #7
Abanticus

Abanticus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erol ÖRKCÜ
Memleket:İstanbul
En İyi Avı:
Referans: 3
Abanticus will become famous soon enoughAbanticus will become famous soon enough
Sayın Mehmet ERGÜL

Yaban TV' de yayınlatılabilecek en doğru haber olarak düşünüyorum. Doğayı kurtarma adına
vermiş olduğu çabalar sebebi ile SAMADER yönetimi ve üyelerini tebrik ederim.

Saygı ve Sevgilerimle
Abanticus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.10, 19:29   #8
Onur ADIGÜZEL
Üye

Onur ADIGÜZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Onur ADIGÜZEL
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı:
Onur ADIGÜZEL is on a distinguished road
bizler sahalara inen, mücadele eden kişileriz. Dernekler var oldukça ve birlik oldukça bu insan müsvettelerinin iflahı kesilecektir.
burada işin korkutucu boyutu oradaki ağ miktarı, kasnak miktarı değildir. iş buralara kadar gelmiş...bu zamana kadar yetkililer hiç mi görmediler, hiç mi haberleri olmadı. Bu ağların orada olduğunu bilip buna göz yumanlar onları atanlar kadar "şereflidirler"... iyiki kolluk kuvvetlerimiz var, iyi ki derneğimiz var....yoksa bizi köpekler bile yemez he vallahi he billahi... yeter artık yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...herkesi görevini yapmaya davet ediyorum... ve söz veriyor ve ilan ediyorum ki kim görevini yapmıyorsa asrın tepkisi ile karşılaşacak tepeden inme oturdukları yerden yine tepe taklak aşağı düşeceklerdir. bu kadar ayıp yeter yahu. burada mücadele eden, emek, zaman, para sarfeden bunca üyemiz keriz mi yahu. herkesi göreve çağırıyorum...ve yine söylüyorum hepimiz asrın tepkisini gerektiği zaman cesurca göstermeye hazır olalım....

elleriniz dert görmesin komutanlarım, elleriniz dert görmesin başkanım ve gurur duyduğum derneğimin asil insanları...hepinizi sevgiyle kucaklıyor ve en büyük teşekkürlerimi sunuyorum
Onur ADIGÜZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.10, 19:45   #9
emrepasa
Üye

emrepasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: EMRE LÖK
Memleket:KAYSERİ/BURSA
En İyi Avı:
Referans: 2
emrepasa will become famous soon enoughemrepasa will become famous soon enough
Gözlerime inamamdım.
İnsan yuh demeden kendini alamıyor.
Elinize emeğinize sağlık.
emrepasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.05.10, 19:55   #10
şükrü
Üye

şükrü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: şükrü
Memleket:bursa
En İyi Avı: dostluk
şükrü will become famous soon enoughşükrü will become famous soon enough
bu ne be kardeşim.yazıklar olsun bunları yapanlara vallahi yazıklar olsun.başka ne diyeyim ya bu insanlara.
şükrü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar