Anasayfaya Git!
Sponsorlar

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık OLTACILAR.com' a HoşGeldiniz ............ İstek ve Öneriler

İstek ve Öneriler Forumumuz hakkındaki istek ve önerilerinizi buradan bize yazabilirsinizi.

Sponsorlar

Seçenekler Stil
Alt 13.08.08, 19:29   #1
Ali MUMCU

Ali MUMCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: ali
Memleket:ankara
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 7
Ali MUMCU will become famous soon enoughAli MUMCU will become famous soon enough
Bu İşin Şakası Yok

Birazdan anlatacağım konunun tüm dostlarımız tarafından dikkate alınmasını rica ederim

Uzun zamandır tanıdığım bir kardeşimizi rica minnet üzerine geçen haftaki avımıza dahil ettim .Ettim ama aklımda kırk tilki dolaşmakta.Olta balıkçılığı her ne kadar zevkli bir uğraş olsa da tehlikeli yönlerini asla aklımızdan çıkarmamız gerekiyor.Gece av bölgesine yerleştikten sonra,şamandıralılarımızı suya bıraktık,peşi sıra yemek,hoş sohbet,her zamanki gibi eski anılar,arada bi olta kontrolleri,yem tazelemeler.Vakit ilerliyor,ava sabahta devam edecekseniz gece mutlaka bir iki saat uyumak gerekli,ateşi söndürüp,fazla eşyaları arabaya yüklüyoruz,daha sonra uyumak için arabaya geçtik,

Benim için sıkıntı burada başlıyor,arkadaş kapalı yerde fazla kalamadığını hatta daraldığını
söylüyor,arabadan inip dışarıda sabahlamak istiyor,gece rüzğar bile yok sivrisinek kıyamet
gibi,kenenin varlığı yokluğu bile tedirgin edici.arada bi camdan bakınıyorum dışarıda oturuyor,dayanamayıp iniyorum,sivrisineklere yem olup geri arabaya kaçıyorum.Hay allahım
yaaa..Bir ara dalmışım uyandığımda ortalarda yok?.. Irmak boyu çok tehlikeli,iki karış genişliğinde yürüme yolu, üstelik yamaç,sık çalılıklar ,yüksek sazlar,aynı zamanda derinlik
var,gece suyu da saldılar mı,, akıntı o biçim….

Neyse gün ağarıyor hemen olta başı yapıyoruz,su çok yüksekmiş balık yapmaz,gece baba yayınlar da ortalığı talan etti zaten ..avlak değiştirme zamanı şimdi.Oltaları toplayıp,yola
koyuluyoruz, o sırada; yanımızdaki arkadaşımız abi balıkları unuttuk diyerek beni uyarıyor.
Hemen geri dönüp eski yerimize gidiyorum..Balıkları almak için arabadan indim,arkadaşımızda elinde bir poşetle peşimden geliyor.hapsi sudan çıkardım,ben su kenarındayım oda bir metre kadar yüksekte.poşeti açmasını söyledim.Olan oldu işte,,Hiç hareketsiz suya dogru bakıyor,,Sesleniyorum ağabeycigim poşeti açsanaaaa??? Hiç hareket yok yine suya bakıyor,..Bir ara suda bişey mi var diye düşünüp kafamı çevirdim,,o arada kendini tepelik suya doğru bıraktı.Yakaladım evet.çok ağır bir sara krizi geçiriyor,tam 15
Dakika uğraştık,,ve halada kendine gelmiş degil..en yakın hastane 60 km.Araba ya attığımız gibi Ankara istikamet..Bir saat geçmesine rağmen bi türlü kendine gelemedi..

Ankaradayız ve şimdi şükürler olsun ki iyi..

•Av yapacağımız arkadaşlarımızı iyi tanıyalım,bir rahatsızlığımız varsa kesinlikle söyleyelim.böyle konular saklanmaz..
•Kesinlikle bir ilk yardım çantamız olsun
•Mümkünse telefonun çektigi bölgeleri tercih edelim
•Her avcıda en az bir adet böcek kovucu ilaç olsun
•Yedek çamaşır götürelim
•Çizme kullanmayı alışkanlık haline getirelim
•Ağrı kesici,migde hapı önemlidir
•Oltamızı rahatsız eden sazlıkları kesinlikle elimizle koparmaya çalışmayalım (keserse aşırı kan kaybı yapar)
•Otomobiliniz bakımlı olsun güvenmiyosanız yola çıkmayalım
•Irmak boyu avcılık da av yapan oltacıların arası çok uzayabilir.herkesde cep telefonu olsun
•Gittiginiz bölgeyi ava katılmayan bir arkadasınıza söyleyelim
•Suya girmeyelim,kopan oltayı düşen bir eşyayı almaya çalışmayalım bırakalım orda kalsın
•Bastıgımız her yere dikkat edelim.
•Ağ,tırıvırı yasal olmayan bişey görürsek jandarmaya haber verelim
•Kendini bilmez maganda avcılarla karşılaşabiliriz,fazla muhatap olmayalım

Irmak boyu avcılık göl yada baraj avcılığına benzemez.Sonuçta hepsi bir yerde birleşiyor.
Hepinizi seviyorum..
Ali MUMCU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 19:37   #2
juniorsazan58
Üye

juniorsazan58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: MERVE
Memleket:DÜZCE
Kan Grubu: Lütfen Seçiniz
En İyi Avı: şimdilik yok:)ama eninde sonunda benim de olucak
Referans: 5
juniorsazan58 will become famous soon enoughjuniorsazan58 will become famous soon enough
Ali abi çok geçmiş olsun..
Dediklerin gerçekten çok önemli şeyler..
juniorsazan58 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 19:40   #3
Muharrem BAŞKAYA

Muharrem BAŞKAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Muharrem Başkaya
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: Tutup bıraktığım turnalar
Referans: 3
Muharrem BAŞKAYA will become famous soon enoughMuharrem BAŞKAYA will become famous soon enough
Doğru söylüyorsun Ali.Bende her seferinde bot ile avlanan birisiyim.Özellikle bota bir üçüncü kişi alınacaksa mutlak suretle tecrübesi ve can yeleği olacak.Aksi taktirde kıyıda kalacak resim çekecek...
Muharrem BAŞKAYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 19:51   #4
musa66

musa66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Musa Erciyas
Memleket:Ankara'nın Dikmeni
En İyi Avı: oltacılarder dostluğu
Referans: 2
musa66 will become famous soon enoughmusa66 will become famous soon enough
ali kardeşim harika paylaşım yapmışsın söyledigin her şeye katılıyorumm sagol ne güzel anlattmışsın sayılar imza musa erciyasdurumunu anlıyorum sanki bende ordayım gibiiarkadaşına geçmiş olsun ali kardeş.

Konu musa66 tarafından (13.08.08 Saat 20:06 ) değiştirilmiştir.
musa66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 19:53   #5
musa66

musa66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Musa Erciyas
Memleket:Ankara'nın Dikmeni
En İyi Avı: oltacılarder dostluğu
Referans: 2
musa66 will become famous soon enoughmusa66 will become famous soon enough
Alıntı:
radober Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğru söylüyorsun Ali.Bende her seferinde bot ile avlanan birisiyim.Özellikle bota bir üçüncü kişi alınacaksa mutlak suretle tecrübesi ve can yeleği olacak.Aksi taktirde kıyıda kalacak resim çekecek...
muharem kardeşim şu ali abiyle bot macaranı anlatsanabotun şakası olmazzz...
musa66 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 19:54   #6
Muharrem BAŞKAYA

Muharrem BAŞKAYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Muharrem Başkaya
En İyi Avı: Tutup bıraktığım turnalar
Referans: 3
Muharrem BAŞKAYA will become famous soon enoughMuharrem BAŞKAYA will become famous soon enough
Alıntı:
musa66 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
muharem kardeşim şu ali abiyle bot macaranı anlatsanabotun şakası olmazzz...
Bir daha ki Ankara organizasyonunda...
Muharrem BAŞKAYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 20:01   #7
H.Cahit ÇİÇEK

H.Cahit ÇİÇEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: H.Cahit ÇİÇEK
Memleket:B U R S A / Osmangazi
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com Dostluğu
Referans: 12
H.Cahit ÇİÇEK isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Gerçekten çok ama çok önemli bir konu bu, av arkadaşınız ile bir kader birliği içerisine giriyorsunuz. Herşeyin bilmek mecburiyetiniz var birlikte yola çıkıyorsunuz. Alerjisi olabilir ( Böcekti, Polendi), Allah korusun epilepsi hastası olabilir, Diabet , Kalp, bunların bilinmesi en azından bir birilerinin kan gruplarını bilmeleri gerekir diye düşünüyorum. Yine allah göstermesin oluşabilecek bir olumsuz durumda yardıma gelecek ekibe veya gidilen hastahanede yaralı veya hasta için hayati önem taşıyan bilgiler daha kötü bir durumun oluşmaması için ilgililere verilmiş olur. Paylaşım için teşekkürler Ali kardeşim, arkadaşın içinde üzüldüm geçmiş olsun İnşaallah...
H.Cahit ÇİÇEK isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 21:00   #8
tuncerix

tuncerix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tuncer
En İyi Avı: 13 kilo sazan
Referans: 0
tuncerix will become famous soon enoughtuncerix will become famous soon enough
ali kardeşim geçmiş olsun ALLAHtan gözünüzün önünde olmuş olay ya gece yanlızken olsaydı ALLAH korumuş..
tanımadığım kişilerle gidince bende sıkıntılı olurum o yüzden fazla adamla gitme taraftarı değilim işi bilen adam her zaman iyiydir... büyük geçmiş olsun sana ve misafirinize...
tuncerix isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 22:43   #9
KRAL BALIKÇI
Banlandı

Üye Adı: TURGAY İNANÇ
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: ilkyardımcı ve Alicansın
Referans: 110
KRAL BALIKÇI will become famous soon enoughKRAL BALIKÇI will become famous soon enough
Ali
çok güzel bir konuyu işlemiş olduğundan dolayı teşekkür ediyorum.
KRAL BALIKÇI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.08.08, 22:52   #10
Ali MUMCU

Ali MUMCU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: ali
Memleket:ankara
En İyi Avı:
Referans: 7
Ali MUMCU will become famous soon enoughAli MUMCU will become famous soon enough
Alıntı:
KRAL BALIKÇI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ali
çok güzel bir konuyu işlemiş olduğundan dolayı teşekkür ediyorum.
Rica ederim turgay abi,Konuya iştirak edilmesi de benim için bir o kadar sevindirici.
Bu hepimizin görevi..saygılar
Ali MUMCU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar