|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| İstek ve Öneriler Forumumuz hakkındaki istek ve önerilerinizi buradan bize yazabilirsinizi. |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bu İşin Şakası Yok
Birazdan anlatacağım konunun tüm dostlarımız tarafından dikkate alınmasını rica ederim
Uzun zamandır tanıdığım bir kardeşimizi rica minnet üzerine geçen haftaki avımıza dahil ettim .Ettim ama aklımda kırk tilki dolaşmakta.Olta balıkçılığı her ne kadar zevkli bir uğraş olsa da tehlikeli yönlerini asla aklımızdan çıkarmamız gerekiyor.Gece av bölgesine yerleştikten sonra,şamandıralılarımızı suya bıraktık,peşi sıra yemek,hoş sohbet,her zamanki gibi eski anılar,arada bi olta kontrolleri,yem tazelemeler.Vakit ilerliyor,ava sabahta devam edecekseniz gece mutlaka bir iki saat uyumak gerekli,ateşi söndürüp,fazla eşyaları arabaya yüklüyoruz,daha sonra uyumak için arabaya geçtik, Benim için sıkıntı burada başlıyor,arkadaş kapalı yerde fazla kalamadığını hatta daraldığını söylüyor,arabadan inip dışarıda sabahlamak istiyor,gece rüzğar bile yok sivrisinek kıyamet gibi,kenenin varlığı yokluğu bile tedirgin edici.arada bi camdan bakınıyorum dışarıda oturuyor,dayanamayıp iniyorum,sivrisineklere yem olup geri arabaya kaçıyorum.Hay allahım yaaa..Bir ara dalmışım uyandığımda ortalarda yok?.. Irmak boyu çok tehlikeli,iki karış genişliğinde yürüme yolu, üstelik yamaç,sık çalılıklar ,yüksek sazlar,aynı zamanda derinlik var,gece suyu da saldılar mı,, akıntı o biçim…. Neyse gün ağarıyor hemen olta başı yapıyoruz,su çok yüksekmiş balık yapmaz,gece baba yayınlar da ortalığı talan etti zaten ..avlak değiştirme zamanı şimdi.Oltaları toplayıp,yola koyuluyoruz, o sırada; yanımızdaki arkadaşımız abi balıkları unuttuk diyerek beni uyarıyor. Hemen geri dönüp eski yerimize gidiyorum..Balıkları almak için arabadan indim,arkadaşımızda elinde bir poşetle peşimden geliyor.hapsi sudan çıkardım,ben su kenarındayım oda bir metre kadar yüksekte.poşeti açmasını söyledim.Olan oldu işte,,Hiç hareketsiz suya dogru bakıyor,,Sesleniyorum ağabeycigim poşeti açsanaaaa??? Hiç hareket yok yine suya bakıyor,..Bir ara suda bişey mi var diye düşünüp kafamı çevirdim,,o arada kendini tepelik suya doğru bıraktı.Yakaladım evet.çok ağır bir sara krizi geçiriyor,tam 15 Dakika uğraştık,,ve halada kendine gelmiş degil..en yakın hastane 60 km.Araba ya attığımız gibi Ankara istikamet..Bir saat geçmesine rağmen bi türlü kendine gelemedi.. Ankaradayız ve şimdi şükürler olsun ki iyi.. •Av yapacağımız arkadaşlarımızı iyi tanıyalım,bir rahatsızlığımız varsa kesinlikle söyleyelim.böyle konular saklanmaz.. •Kesinlikle bir ilk yardım çantamız olsun •Mümkünse telefonun çektigi bölgeleri tercih edelim •Her avcıda en az bir adet böcek kovucu ilaç olsun •Yedek çamaşır götürelim •Çizme kullanmayı alışkanlık haline getirelim •Ağrı kesici,migde hapı önemlidir •Oltamızı rahatsız eden sazlıkları kesinlikle elimizle koparmaya çalışmayalım (keserse aşırı kan kaybı yapar) •Otomobiliniz bakımlı olsun güvenmiyosanız yola çıkmayalım •Irmak boyu avcılık da av yapan oltacıların arası çok uzayabilir.herkesde cep telefonu olsun •Gittiginiz bölgeyi ava katılmayan bir arkadasınıza söyleyelim •Suya girmeyelim,kopan oltayı düşen bir eşyayı almaya çalışmayalım bırakalım orda kalsın •Bastıgımız her yere dikkat edelim. •Ağ,tırıvırı yasal olmayan bişey görürsek jandarmaya haber verelim •Kendini bilmez maganda avcılarla karşılaşabiliriz,fazla muhatap olmayalım Irmak boyu avcılık göl yada baraj avcılığına benzemez.Sonuçta hepsi bir yerde birleşiyor. Hepinizi seviyorum.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ali abi çok geçmiş olsun..
Dediklerin gerçekten çok önemli şeyler.. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Doğru söylüyorsun Ali.Bende her seferinde bot ile avlanan birisiyim.Özellikle bota bir üçüncü kişi alınacaksa mutlak suretle tecrübesi ve can yeleği olacak.Aksi taktirde kıyıda kalacak resim çekecek...
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
ali kardeşim harika paylaşım yapmışsın söyledigin her şeye katılıyorumm sagol ne güzel anlattmışsın sayılar imza musa erciyas
durumunu anlıyorum sanki bende ordayım gibii arkadaşına geçmiş olsun ali kardeş.
Konu musa66 tarafından (13.08.08 Saat 20:06 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Alıntı:
![]() botun şakası olmazzz...
|
||
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Gerçekten çok ama çok önemli bir konu bu, av arkadaşınız ile bir kader birliği içerisine giriyorsunuz. Herşeyin bilmek mecburiyetiniz var birlikte yola çıkıyorsunuz. Alerjisi olabilir ( Böcekti, Polendi), Allah korusun epilepsi hastası olabilir, Diabet , Kalp, bunların bilinmesi en azından bir birilerinin kan gruplarını bilmeleri gerekir diye düşünüyorum. Yine allah göstermesin oluşabilecek bir olumsuz durumda yardıma gelecek ekibe veya gidilen hastahanede yaralı veya hasta için hayati önem taşıyan bilgiler daha kötü bir durumun oluşmaması için ilgililere verilmiş olur. Paylaşım için teşekkürler Ali kardeşim, arkadaşın içinde üzüldüm geçmiş olsun İnşaallah...
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
ali kardeşim geçmiş olsun ALLAHtan gözünüzün önünde olmuş olay ya gece yanlızken olsaydı ALLAH korumuş..
tanımadığım kişilerle gidince bende sıkıntılı olurum o yüzden fazla adamla gitme taraftarı değilim işi bilen adam her zaman iyiydir... büyük geçmiş olsun sana ve misafirinize... |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ali
çok güzel bir konuyu işlemiş olduğundan dolayı teşekkür ediyorum. |
|
|