|
|
|
|
|
|||||||
| Tatlı Su Balıkları Pırıl pırıl bir aynalı sazan, kızıl kanat, yayın ya da göllerin kofanası devasa bir turna…İç sularımızda yaşayan türler, tatlı su avcılığı hakkında bilmek istediğiniz her şey burada! |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Bu Balığın Orjnal İsmini Bilen Var mı?
![]() ![]() Marmara, Kuzey Ege ve Karadenizin doğusundaki akarsu ve göllerin yüzeyinde yaşar, zaman zaman da nehirlerin denzile karışımı acısu bölgelerine iner. Böylece acısu - tatlısular arasında göçler yapar. 15-30 cm. boyunda olabilir. Planktonlar, sinek larvaları (sivrisinek) ve küçük canlılarla beslenir. Mayıs - Haziran arasında 15-25.000 yumurtasını taşlık, çakıllık, dere kenarlarına bırakır. Yıllar öncesi “Chalealburnus Chalcoides İstanbulensis” türü Haliç'de Kağıthane deresinde yaşardı. Eti lezzetli, bölgesel değeri olan bir balıktır. ...alıntıdır.Arkadaşlar gerçekten çok önemli. Ben ismini bilmiyorum ama bir iki ip ucu vereyim.Balığı bayağı inceledim.İnci kefali veya kolyoza çok benzer buldum. 1-Sırt kısmı açık yeşil tonunda 2-Ağız kısmının alt gagası biraz öne çıkık ve uzunca. 3-25 cm civarında birkaçtanesi tarafımdan yakalandı. 4-Avlandığım havzanın sadece bir yerinde bu balığa rastladım.Diğer yerlerinde yok.!!! 5-Hava kesesi biri küçük diğeri büyük olmak üzere iki adet. 6-Şu an balığın havyar zamanı.Sazanla aynı frekansta. 7-Yırtıcı değil ağzında diş yok. Konu Muharrem BAŞKAYA tarafından (22.05.08 Saat 20:01 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bana fazla büyümüş gümüş gibi geldi.
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Sen ne yaparsan yap. Güzele çul giydirmişler o bile yakışmış, senin gibi pırlanta bir insan çıplak gezse genede yakışır. Rabbim hepimeze ayrı bir güzellik vermiş, Şapka, saç, sakal , bıyık, kasket, etek hepsi bahane. Sonuçta içindeki tek insan. Yüreği sevgi dolu insanlık dolu. Rabbim sağlık ve sıhhat versin canım kardeşim.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
|
#7 |
|
Sevgili abim, bencede bunlar aynı balık değil.
|
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Alıntı:
|
||
|
|
|
#9 |
|
Ayrıntıları ekledim.Tekrar bir göz atabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Azman gümüş balığı
|
|