|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Doğal Yemler Hangi balığa hangi canlı yem kullanılır? Hangi canlılar canlı yem olarak daha verimlidir? Bu başlıkta tartışılıyor |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Boru Kurdu...
![]() Boru Kurdu denizlerimizde tüm balıkların sevdiği bir yemdir.fosforlu yapısıyla gece avlarında da performansı çok yüksektir suyun içinde yakamoz yapmaktadır.özellikle mırmır karagöz çipura levrek gopez ve tüm balıkların hayır diyemiyeceği bir yemdir.kıyıdan ve tekneden kullanımlara uygundur.canlı taze boru kurdunu kullanırken dışındaki çamurumsu zarından çıkarmak gerekir Bunu da yaparken yemin baş kısmından kabuğunu sıkarak geriye doğru sıyırarak çıkartılır. Canlı Boru Kurdunun buz dolabının sebzeliğinde saklanması gerekmektedir buz dolabında yazın en fazla 3 gün yaşar, bu sure kışın daha uzun olabilir.. ![]() Boru Kurdu : Piyasada canlı bulunabileceği gibi kurutulup vakumlanmış, konserve edilmiş veya tuzlanmış olarakta temin edilip kullanılabilir ![]() Tuzlanmış Kurutulmuş Boru Kurdunun muhafaza süresi paketi içinde yaklaşık 4 aydır. ![]() Canlı yemi diri ve kokuşmadan saklama imkanımız yoktur. Buda Amatör balıkçı için büyük problem teşkil eder, bu sebeple Piyasada konserve edilerek muhafaza edilmiş boru kurdu dolapta 18 ay, gölgede 6 ay saklanabilir.. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Cahit abi eline emeğine sağlık nekadar güzel anlatmışsın
yanlız şu konserve olana takıldım gerçi konserve olarak hiç kullanmadım fakat faydalı olacağını düşünmüyorum çünkü balığı cezbeden yönü dışındaki fosforlu yapısı o gittiği an randıman vermez diye düşünüyorum belki yanılıyor olabilirim kullanan varsa biraz bilgi verirse çok faydalı olur
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
cahit abi ellerine sağlık ..
malum ankarada deniz olmadığı için raporlarda okuyunca bende merak ederdim nedir bu boru kurdu diye .. sayende öğrenmiş oldum teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
cahit abi paylaşım için teşekkürler saygılar...
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kullanmış kadar olduk
![]() teşekkürler abi.. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Cahit abii boru kurdu bilgisi için çok teşekkürler abii harika paylaşım avcının en iyi yemi nasıl kullanacagıdır
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bilgillendirme için sağol eline sağlık.
Rasgele. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
en iyi yem boru kurdu gerçekten özellikle mırmır için on numara yem ben genelde yem olarak boru kurdu kullanıyorum......
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Bilgillendirme için sağol eline sağlık.
Rasgele. |
|