|
| Sponsorlar | |
|
|
|
|||||||
| Mamul Yemler Balık avında kullanabileceğiniz mamul yemler |
| Sponsorlar | |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Boili ve Hazırlanması
Boili :
![]() Boili kısaca çeşitli zengin protein içeren , balıkların tercih ettiği yemlerin karıştırılıp hamur haline getirilmesidir. Kesin bir tarifi yoktur tamamen doğaçlama imal edebilirsiniz. Avcılar tarafından seçilme sebebi küçük balıklar tarafından çalınamamasıdır. Hazırlayacağınız boili balıkların hayır diyemeyeceği kadar protein deposu olmasıdır ki o günün trofesi sizin olabilsin. *Boili ile büyük sazan avı şansınızı arttırırsınız. *Yeminizi küçük balıklara kaptırıp saatlerce boş kanca ile av yapmaya çalışmazsınız. *Kullandığınız yem boyutuna göre balık tutarsınız. *Karma hazırladığınız yem ile balığın neye alışık olduğunu önemsemezsiniz. ![]() ![]() Sizlerle bu sene kullanacağım boililerin yapımını paylaşıyorum. Ölçüler tamamen göz kararıdır. Protein oranı maksimum olmalıdır!!! UN ![]() MISIR UNU ![]() MISIR NİŞASTASI ![]() YUMURTA ![]() BALIK YEMİ ![]() Balık yemi olarak diskus ve ciklet balıklarına verilen ağırlık olarak ciğer ve dana yüreği karışımından oluşan yemden koyuyorum. VANİLYA ![]() BAL ![]() CEVİZ FINDIK ![]() İRMİK ![]() GÖCE ![]() Bütün bu malzemeleri uygun bir kaba koyarak karıyoruz daha katı olan ürünleri mesela göce kaynatılır ve 1 gün şişmesi beklenir daha sonra blender la çekip kaba öyle koymalısınız ( fındık, ceviz,göce, balık yemi gibi). Burada dikkat edilecek en önemli nokta avlak suyu ile karmaktır ve kaynatmaktır. KARIŞTIRMA ![]() Yuvarlama işini ben elimde yapıyorum bazı kaynaklarda okuduğuma göre bu iş için aparat yapanlar da varmış. YUVARLAMA ![]() Yuvarlama işlemini yaparken hep aynı boyutta değil irili ve ufaklı hazırlarım. Avlak da büyük balık olduğu kanaatine varırsam büyük daha küçük balık olduğuna inanırsam daha ufak boyutdaki yemleri kullanırım. Büyük yem = Büyük balık = Büyük oltacı ![]() KAYNATMA ![]() Küçük toplarımızı kaynak suya salarız aşağı yukarı 7-8 dakika kaynattıkdan sonra hazır olan toplarımız suyun üst kısmında yüzmeye başlarlar bunları süzgeç yardımıyla toplayıp gazete üzerine sererek soğuması beklenir. Soğumuş olan boilileriniz balıklar için müthiş cezbedici ancak kolay parçalanmayan ve erimeyen zıp zıp zıplama kabiliyeti kazanmış toplar gibidir.Daha sonra boililerinizi derin dondurucuda kullanacağınız güne kadar muhafaza edebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Bence harkulade benim canım çektiyse balıklar niçin yemesın.
Paylaşım için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Dedenemeye değer.
![]() Eğer balık aldıysan kesin denenir.
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
değişik bir sistem denemeye değer
yabancı balık avı tv kanallarındada değişik şekillerde uygulamalar vardı onlar hazır olan karışımları su ile karıştırıyorlar bu ise el emeği göz nuru oluyor kıymet bilen sazanın atlaması lazım bence |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
abi verdigin bu güzel bilgi için teşekkürker abi yanlız biz mutvaga girersek evi temizlemek için 4 5 tanede temizlikçi gerekir
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
denemekte fayda var...taneler biraz büyük yapılırsa küçük balık yemi alamaz ve rahat ederiz sanırım...teşekkürler..
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bekir kardeşim çok güzel anlatmışsın ellerine sağlık. Bu arada yeni sezonun yemlerinide hazırlamış oldun yani.
İri balıklı bir sezon dilerim sizlere.
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
bu yem bölgeselmidir acaba...
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Sanmıyorum kardeşim. Tahminen bütün yurtta kullanılabilir.
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
|
|