Anasayfaya Git!
Sponsorlar

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Derneklerimiz ve Faaliyetleri OLTACILARDER

OLTACILARDER Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği

Sponsorlar

Seçenekler Stil
Alt 29.07.10, 13:12   #1
WsaklıW

WsaklıW - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Ömer
Memleket:ANKARA
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: camlıdere barajı 3kl.700gr.aynalı sazan
Referans: 1
WsaklıW will become famous soon enoughWsaklıW will become famous soon enough
Balıklar Bırakıldı

Orman bakanlıgı tarafından.Kızılca Hamam civarındaki On gölete Sportif olta balıkcılıgını destekleme amacıyla 10.000 adet yavru Sazan bırakılmıştır.Kaynak HT Gazetesi(Süha UMAR).Ayrıca bu göletler sıkı denetim altına alınmıştır.Sadece sportif olta balıkcılıgına müsade edilecekmiş.Hayırlı olsun.
WsaklıW isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.10, 13:35   #2
şükrü
Üye

şükrü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: şükrü
Memleket:bursa
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: dostluk
şükrü will become famous soon enoughşükrü will become famous soon enough
hayırlı olsun bakalım.ama şu ellerine şıp şıp alıpda da ufacık ufacık sazanları livarlarına atanlar rahat verirde inşallah balıklar büyür.
şükrü isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.10, 18:39   #3
yusuf caliskanoglu

yusuf caliskanoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Yusuf Caliskanoglu
Memleket:avusturya-türkiye
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: alabalik 70cm avusturya
Referans: 0
yusuf caliskanoglu is on a distinguished road
Orman Bakanlığını bu amacından dolayı kutluyor devamını temenni ediyorum.
yusuf caliskanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.07.10, 19:01   #4
M.Serkan İNANÇ

M.Serkan İNANÇ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: M.Serkan İnanç
Memleket:Ankara
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
Referans: 36
M.Serkan İNANÇ will become famous soon enoughM.Serkan İNANÇ will become famous soon enough
Alıntı:
WsaklıW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Orman bakanlıgı tarafından.Kızılca Hamam civarındaki On gölete Sportif olta balıkcılıgını destekleme amacıyla 10.000 adet yavru Sazan bırakılmıştır.Kaynak HT Gazetesi(Süha UMAR).Ayrıca bu göletler sıkı denetim altına alınmıştır.Sadece sportif olta balıkcılıgına müsade edilecekmiş.Hayırlı olsun.
Bilgilendirme için teşekkürler Ömer ağabey.
Bende bir iki gündür gazetelerde aynı haberi okuyorum. Hatta arayıp olayın doğruluğunuda sordum. Gerçekten bırakılmış. Yalnız sportif olta balıkçılığından kasıt bu baraj ve gölerimizde ağ ile avlanmak dönem boyunca yasak, olta ile amatörce avlanabilirsiniz demek anlamına geliyor. Yanlış yorumlanmasın sakına. Yani yakaladığınız tebliğe uygun balığı geri iade etme gibi bir mecburiyetiniz yok. Zaten bunuda kimse yapamaz.
Sıkı denetimlerin takipçisi olmaya biz elimizden geldiğince devam ediyoruz. Bakalım başarı ne zaman gelecek ve Akyar' a Eğrekkaya'ya ağ atanları yakalayıp ceza kesecekler çok merak ediyorum. Kurtboğazı barajında bile az önce İbrahim ile Erdem tırıvırıcıları şikayet ediyorlardı kolluk kuvetlerine. Şikayet etmekten yorulmaya başladık artık, sabır diyoruz..
10.000 veya 20.000 değil isterse 100.000 balık bıraksınlar fark etmez. Ağcıların, tırıvırıcıların cezalarını vermezlerse o balıklar avuç içi kadar bile olmadan pazarlarda satılmaya başlar

Allah yalanı sevmez.
Haberi gazetelerde okur okumaz içimden geçirdiğim ikinci konuda Pech'ler ve onlara yem olarak bırakılan Sazan yavruları

Göletlere 20 bin aynalı sazan

Kızılcahamam’daki göletlerde balık popülasyonunun artırılması için çalışma başlatıldı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca uygulanan program dahilinde Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğünde üretimi yapılan 20 bin adet aynalı sazan (cyprinus carpio) yavrusu Kızılcahamam İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince göletlere bırakıldı.

Yetkililer söz konusu göletlerde sadece olta avcılığına müsaade edildiğini belirterek, ticari avlanma yasağının yıl boyunca devam ettiğini bildirdi. Kızılcahamam’da toplam 18 gölet var.

Alıntıdır.
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/15412877.asp?gid=140

Konu M.Serkan İNANÇ tarafından (29.07.10 Saat 19:07 ) değiştirilmiştir. Sebep: .
M.Serkan İNANÇ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.08.10, 10:21   #5
BALIKÇININ OĞLU

BALIKÇININ OĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erol AYDOĞDU
Memleket:Ankara_Kazan
Kan Grubu: 0 Rh (-)
En İyi Avı: OLTACILARDER+ 8.900gram sazan+7.300gr turna
BALIKÇININ OĞLU will become famous soon enoughBALIKÇININ OĞLU will become famous soon enough
oltacılar camiasına hayırlı olması dileğiyle. rasgele
BALIKÇININ OĞLU isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar