|
|
|
#1 |
|
Bir gazete haberi şöyle diyor. Ama biz yine de onlar da acı çekiyormuş gibi avımıza saygıyla yaklaşalım.
Oltacılar içiniz rahat olsun çünkü balıklar acı duymuyor Bu veriler bilimsel ama yinede tam olarak kesinlik kazanmamıştır herkesin farklı görüşleri olabilir!! -->>Balık nörolojisi üzerine yapılan en büyük araştırma, balıkların memeliler gibi acı duymadığını ortaya çıkardı. ABD'nin Wyoming Üniversitesi zooloji ve psikoloji profesörü James D. Rose'un yaptığı araştırmaya göre, balıkların beyni, ‘‘acı ve korku duyacak şekilde’’ gelişmemiş. Balıkların beyinlerinde acı hissetmelerini sağlayacak merkez bulunmuyor. -->>Prof. James D. Rose, daha önce balıkların acı duyduğunu söyleyen araştırmacıların ‘‘acı hissi ile tehlikeli durumlara tepki verme durumunu’’ birbirine karıştırdığını iddia etti. Prof. Rose, uyarımlara tepki verme ile acı duymanın ayrı şeyler olduğunun kanıtının kafası kesik bir tavuk olduğunu söyledi. Rose, tavuğun kafası, yani beyni vücudundan ayrıldığı için acı duyamayacağını fakat vücudunun hálá fiziksel tepki verebildiğini birçok kişinin görmüş olduğunu belirtti. Prof. Rose, aynı şekilde anestezi yapılan bir insanın vücudu tepki vermeye devam ederken acı hissetmediğini de örnek olarak verdi. ... Kısaca: Balıklarda acı siniri denilen birşey yoktur & Hafızaları genellikle 6 sn likmiş !! Tüm Abilerime & Kardeşlerime Yeni Sezonda Başarılar Düzgün doğru kurallara uygun bir biçimde av yapmanız ve yapmam dileğiyle RASTGELE Konu Sefa AYKENAR tarafından (30.08.10 Saat 13:13 ) değiştirilmiştir. Sebep: Resim Kaldırılmıştır. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
acı çekip çekmediğini anlamak için balık olmak lazım.bilim adamlarının yaptığı bir varsayım bu bence.
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Sinirlerin birden fazla görevi bulunmaktadır. Ama en önemli vazifeleri sensör gibi çalışıp algıladıkları durumu elektrik sinyalleri ile beyine iletmektir.
Bu durumda balıkların acı çekmesi tamamen beyin yapılarıyla alakalıdır. Yani beyinde böyle bir bölüme yer ayrılmamışsa acı çekmemesi gayet normal olabilir, bunu şöyle düşünebiliriz; mesela bazen futbol maçı yaparken kolumuz bacağımız yaralanır ama biz sanki hiç bişey olmamış gibi top oynamaya devam ederiz, fakat sonra acının dayanılmaz olduğu hissedilir. Yaşlılar bu duruma sıcağı geçsin anlarsın derler. Ancak olayın bilimsel tarafı şartlanmayla alakalıdır. Beyin aşırı duyarlı şekilde bir hususa konsantre olduğunda verilen görevi en iyi şekilde yapabilmek için bağzı bölümleri tamamen kapatabilir yada işlemlerini geçici olarak erteleyebilir. Bu durumda araştırma büyük oranda doğru gözüküyor eğer balıkların beyninde böyle bir bölge yoksa acı çekmeleri mümkün değildir. Ancak.... Bu bir varsayım olabilir çünkü; kimi araştırmacılara göre insan ruhunun belli bir enerji kütlesi vardır ( ve ölçülebilir olduğunu iddia ederler ) bazınalarına göre olmadığını iddia ederler yani bilimsel olarak net kanıtlanamaabilir. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Çok saçma bence, ağzına kanca takılan balık hobi olarak mı kaçmaya çalışıyor peyami? Ayrıca prof. rosenin bana saçma gelen bir görüşü de anestezi yapılmış insan vücudunun acı hissetmiyor örneği...
Anestezi sadece bir kaç saat sürdüğünden sonrasını çeken bilir. Ya da diğer bir deyişle balıklar hayatlarını uyuşturulmuş halde mi sürdürüyor? Arka sayfa haberlerini pek ciddiye almamalı! Bir de son cümleni tebrik edeceğim. İlk defa insanın kendi için böylesi bir dilekte bulunduğunu gördüm. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Acı çekmiyormu?. Bıraksınlar bu işleri. Nasıl acı çekmez. acı olmasa korku olmaz. Korku olmasa düzen olmaz. Ben bir lepistesin bir japon balığına kafa attığını görmedim. Saçma bence neye göre karar vermişler. Arkadaş ne güzel yazmış mantıklı bence öyle olsaydı iğreyi yutan balık kaçmaya çalışırmıydı. Netice itibariyle katılmıyorum. Vesselam
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Hayvan ağzındaki kancanın acısından belli bir müddet kendisi geliyor kıyıya, onu kıyıya zahmetsizce getiren ağzının acısıdır bence.
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
bakın şöyle bir yanlış anlaşılma var burdaki husus sinirlerin ilettiği sinyallerin çeşidiyle alakalı ve bu sinyallerin beyin tarafından uygun bi bölümce algılanmasıyla alakalı.
Ben acı çekiyor diyemem çekmiyorda diyemem ancak şunu düşündüm şimdi örneğin kancayı sadece derimize batırdığımızda acı hissetmiyoruz, ama etimize battığında acı hissediyorum bu durumda derimiz bizim parçamız değilmi ? tabiki parçamız ancak derimizde acıyı hissedebilecek durumda hassas sinirler bulunmuyor fakat iğnebiraz derine kaçınca zıplıyoruz çünkü ordaki sinirler hassas algılıyor beyne gönderiyor veri işleniyor ve tepki veriliyor. Bu durumda balıkların sinir yapısı uygun değilse yada beyininde bunun için programlanmış bir bölüm merkezi yoksa acı hissetmemesi normaldir. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bahsettiğiniz örnekteki derimiz epidermis olduğu için hisettmiyoruz. Çünkü epidermis ölü hücrelerden oluşur. Bu mantıkla saçımız kesildiğinde de acı hissetmemiz gerekir.
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Keşke öyle olsa ama, bende acı duydukları tahmin edebiliyorum..
Bunun için avımıza saygı göstermeliyiz.. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
biz yinede onlara acı çektirmeyelim,
mümkün mertebe hassasiyet gösterelim. peyami paylaşım için tşk. |
|