|
|
|
#1 |
|
Balıkhaneye baskın !!!!
Dün akşam üstü balıkhaneye polisin geldiğini ve bundan sonra çinekop balığının içeriye girmeyeceği talimatı verdiğini öğrendik.
Haberin detayları konusunda tam bir bilgi alamadığımız için forumda paylaşmadık. Bu sabah 05.50 gibi balıkhaneye gittim. Ana kapıdan girerken 1 polis aracıda içeriye giriyordu. Polis aracı yazahanelere doğru devam ederken ben mezat yerine girdim. İçeride ellerinde telsizleri ile üniformalı polisler (asayiş ve deniz) dolaşıyor, taştaki balıkları inceliyorlardı. Döner kapıya doğru olan kalabalığı görünce oraya yürüdüm, SGM memurları yasadışı çinekop satan bir satıcının başında, etraflarında polisler tarışıyorlardı. Satıcı dil döküyor, memurlar ise biz muhatabınız değiliz, balıklara el koymak zorundayız diyerek işlerini yapmaya çalışıyordu. Dün aldığımız istihbarat doğru çıkmıştı. Devlet kendi yasağına sahip çıkmış balıkhanede denetim yapıyordu. Sevinç ve heyecanla karışık bir ruh hali ile kalabalığın içine girerek tartışmayı izlemeye başladım. Satıcı zaman zaman duygusal zaman zamanda komik argumanlarla Bakanlığın yanlış bir karar aldığını, hem balıkçıların hem satıcıların mağdurolduğunu, çinekop balığının senede 4 kez yumurtladığını, bu balğın lüfer yavrusu olmadını iddia ederel zaman kazanmaya ve balıklarını kaçırmaya çalışıyorlardı. O hengamede 8-10 kasa gibi bir balığıda kaçırmayı başardılar. Bu tartışmanın en trajik yanı ise kendilerini eroin satıcıları gibi hissettiklerini söylemeleri idi. Ben ekibin başındaki görevli arkadaşa sadece çinekop kontrolümü yapıyorsunuzdiye sorunca " tüm türler için yasal boy denetimi" yaptıklarını söyledi. Bu arada bir kaç yüz kasa kadar yasadışı tekir balığı balıkhane hammalları tarafından kaçırılmaya başlamıştı. Ben görevlilere yakalanan miktarı sorduğumda 2300 kasa bilgisi aldım. Denetim görevlileri diğer balıkları kontrol etmeye başladığı sırada çok dikkat çektiğimi farkederek balıkhaneden ayrıldım. Bu hafta yaptığım 3 ziyarette de satılan balıkların yarıdan fazlasının yasadışı küçük balıklar olduğunu görmeme rağmen bir sevinç ve umutla balıkhaneden ayrıldım. Alıntıdır Kenan Kedikli İstanbul Maltepe Darısı diğer balıkhanelerin başına. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Paylaşım için teşekkürler Hasan Amcam...
İlerisi için umut vadedici bir haber... İnşallah arkası gelir... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
İnşallah devamı gelir
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Alıntı:
İki gündür balıkhaneye küçük balık girişi olmuyor ama Başka yerlerden karaya çıkarıp çevre illere ve ilçelere gönderiyorlarmış. Katılımınıza teşekkür ederim. |
||
|
|
|
|
|
#5 |
|
İnşallah denetimler devam eder. Yapılan her icraatın mutlaka faydası olacaktır.
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
şimdi abilerim benim anlamadıgım bişey var, bu balıklara el konuluyor doğrumu doğru, bu balıklar limit altı olanlar denizden alınıp öldükten sonra,el konulsa ne olur konulmasa,olan balıklara oluyor tek fark balıkçı o balıgı satamıyor,demekine bu yasal duzenleme işe yaramamış, balık yine tutulmaya devam ediliyor, yakalandın gitti balık yakalnmadın ise satarsın, bence balıga el koymaktansa ayrıca cok agır cezalar olmalıki balık o pazara girmeden suya iade edilsin.
|
|
|
|
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| Sponsorlar | ||
|
|
|