Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Bilgi Makaleler

Makaleler Üyelerimizden.

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır.

Seçenekler Stil
Alt 24.01.10, 22:27   #1
kulekreis
Üye

kulekreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hasan Hüseyin Külek
Memleket:İstanbul
Kan Grubu: A Rh (-)
En İyi Avı:
Referans: 1
kulekreis will become famous soon enoughkulekreis will become famous soon enough
Balık ve Omega 3

Omega-3 hangi gıdalarda var?

Hastalanmadan sağlıklı yaşamın sırrı akıllı beslenmede,
akıllı beslenmenin sırrı da Omega-3'te saklı.

-Günlük Omega-3 ihtiyacımızı doğal yolla nasıl karşılarız?
"Omega-3 kaynakları hayvansal ve bitkisel olmak üzere ikiye ayrılıyor. İnsan vücudunun günde 1-1,5 gr. hayvansal Omega-3'e ihtiyacı vardır. Hayvansal Omega-3 kaynakları arasında, ilk sırada yumurta yer alıyor. Her gün bir yumurta Omega-3 ihtiyacının büyük bölümünü karşılar."

"Eğer bulunabilirse doğalı tercih edilmeli. Ancak büyük şehirlerde marketlerde ambalajlı satılan, doğal yemle beslenmiş ve Omega-3 açısından zenginleştirilmiş yumurtalar alınabilir."

-Yumurtadan sonra ikinci sırada yer alan Omega-3 kaynağı nedir?
"Balık… Haftada 3-4 defa balık yiyerek hem sağlıklı beslenmiş, hem de Omega-3 ihtiyacımızı karşılamış oluruz."

-Balık ama hangisi?
"Özellikle küçük balıklar tercih edilmeli, çünkü büyük balıklar denizlerdeki ağır metaller açısından risk içeriyor. Ağır metaller balıkların yağlarında birikir, onları yediğimizde vücudumuzda serbest radikallere dönüşerek hastalıklara zemin hazırlar. Bu yüzden hamsi, sardalya, istavrit gibi küçük deniz balıklarını öneriyoruz. Kızartma yapılabilir, ancak kesinlikle ayçiçeği veya mısır yağı ile değil!
Balığı ayçiçeği yağında kızarttığımız zaman, balıktaki Omega-3 yok oluyor! Sadece ve sadece zeytinyağı ile kızartılmalı.

İnsan beyninde de bütün hücrelerin duvarında olduğu gibi oleik asit ve Omega-3 vardır. Saf sızma zeytinyağı en iyi oleik asit kaynağıdır.
İyi kolesterolü düşürmeden, kötü kolesterolü düşürür bu kalp için en sağlıklı yağ demektir.

Evliya Çelebi seyahatnamesinin Trabzon bölümünde hamsiyi zeytinyağında pişirme tarifi vardır. 400 sene önce zeytinyağında kızartma yapılırken, 100 sene önce mi yanıp zehirler oldu! Zeytinyağı yanınca kanser yapar iddiası tamamen emperyalist oyunun bir parçasıdır. Margarin ve mısırözü yağını dünyaya pazarlayabilmek için! Yunanistan'da yıllık zeytinyağı tüketimi kişi başı 20 kg. Türkiye'de ise 1 kg. Sağlık sorunları Türkiye'de neden artıyor gerisini siz düşünün!
Zeytinyağı ısıya dayanıklıdır, zeytinyağının yanma derecesi 250 derecedir. Siz Zeytinyağı yakamazsınız, tam aksine ısıya en dayanıklı yağ zeytinyağıdır. Sızma zeytinyağında daha düşük ısılarda duman görürsünüz ama bunun hiçbir zararı yoktur. Evliya Çelebi'nin tarif ettiği gibi hep zeytinyağı."Bu arada kızartma sevmeyenler balık buğulama yapabilirler."

Alıntıdır
kulekreis isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.10, 12:07   #2
Abanticus

Abanticus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erol ÖRKCÜ
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 3
Abanticus will become famous soon enoughAbanticus will become famous soon enough
Sayın Hasan Hüseyin Bey

Paylaşımınız çok çok önemli özellikle aşağıdaki paragraflar daha çok önemli.

Balığı ayçiçeği yağında kızarttığımız zaman, balıktaki Omega-3 yok oluyor! Sadece ve sadece zeytinyağı ile kızartılmalı.
Zeytinyağı ısıya dayanıklıdır, zeytinyağının yanma derecesi 250 derecedir.

Yemeklerde ve kızartmalarda Riviera salatalarda ise Sızma zeytinyağı sağlıklı ve lezzetli tadlar veriyor. Zeytinyağı kullanmaya başladığınızda diğer yağlar ile yapılmış yemek ve kızartmaları koku va tadları sebebi ile kesinlikle yiyemezsiniz. Ancak Diyetisyen arkadaşımın fikrine göre Ayçiçek ve Mısırözü yağlarını da zaman zaman kullanılmalı. Bünyemizin bu iki yağda olanlara da ihtiyacı var.

Margarin ise kesinlikle hiçbir şekilde kullanılmamalıdır.

Saygı ve Sevgilerimle
Abanticus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.10, 14:53   #3
fox777

fox777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Ünver ERDOĞAN
Memleket:ankara(cide-kastamonu)
En İyi Avı: zargana
Referans: 0
fox777 will become famous soon enoughfox777 will become famous soon enough
merhaba;
paylaşım ve de bilgilendirmeler için teşekkür ediyorum zeytinyagı olayı çok önemli ben manisa-akhisarda göreve başlamadan önce zeytinyagını bilmiyordum hatta yemedim de diyebilirim ama orada yaklaşık 10 sene kaldım zeytinyagının faydalarınıda ögrendim yemesinide konuyu özetlersek zeytinyagı biraz da mutfak kültür olayı ama mutlaka Bir şekilde tüketilmeli çünki faydaları saymakla tükenmez .Katı yag olayına gelince tereyağını dışarıda tutmalı katı yag statüsü içine alarak dışlamamalı çünki onu da belirli miktara tüketmekte faydalar olacagı konusunda uzman görüşleri mevcut.
saglıklı günler diliyorum.
fox777 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.01.10, 23:00   #4
kulekreis
Üye

kulekreis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Hasan Hüseyin Külek
En İyi Avı:
Referans: 1
kulekreis will become famous soon enoughkulekreis will become famous soon enough
Annem, Babam ,ben ,kardeşim.benim çocuklarım,kardeşimin çocukları.ve torunlar sadece zeytin yagı kulanıyoruz.her yerde kullanıyoruz.başka yağ kullanamıyoruz.Tavsiye ederim.
kulekreis isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar