Anasayfaya Git!

Go Back   Balık Avı ve Amatör Balıkçılık Deniz Balıkcılığı Deniz Av Teknikleri

Deniz Av Teknikleri Deniz balık avında kullanılan teknikleri burada paylaşabilirsiniz

OLTACILARDER 5. Geleneksel Turna Balığı Yakalama Yarışmaları Şenliği 9-10 Haziran 2012'de Bala Kesikköprü Barajında yapılacaktır.

Seçenekler Stil
Alt 24.05.10, 16:51   #1
necmifidan
Üye

necmifidan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: necmi
Memleket:çanakkale-biga
Kan Grubu: AB Rh (+)
En İyi Avı:
Referans: 0
necmifidan will become famous soon enoughnecmifidan will become famous soon enough
Balık Çağırma Tekniği...

Balık çağırma tekniği

--------------------------------------------------------------------------------

Daha önce denediğim ve güzel sonuçlar aldığım bir sistem.Önce balık çifliklerinde üretme balıkları çupra ve levreklere verilen palet yemden temin edin.Birtane ince bayan çorabının parmak ucunu keserek içine isteğe göre 50 60 75 100 gr kurşun koyarak yanına 15 20 civarında palet yem koyarak çorabı büzerek ince misina veya iple bağlayın.Nikah şekeri gibi.Daha sonra dip takımına bağlayarak denize atarak bekleyin mutlaka faydası olacaktır.Çorabın içindeki yemler erimeye başladıktan sonra saldığı kokuyla balıkları etrafında toplamaya başlıyor.2 yıl önce kamışın ucuna sadece bu yemli kurşunu takarak attım 1 saat sonra gözlük ve şinorkelle baktığımda etrafında ispari karagöz mırmır lapinlerin dolaştığını gördüm.bu sistemle çok balık yakaladım.dün 2 kalkan 25 cm civarı onları saldım.1 tane deniz pisisi 30 cm o limitler dahilinde olduğu için onu aldım.rastgele.Kıyı balıkçısı.Necmi Fidan.

Konu Eyüp ÖZDEMİR tarafından (25.05.10 Saat 11:12 ) değiştirilmiştir.
necmifidan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.10, 17:05   #2
Tayfun TURNALI

Tayfun TURNALI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Tayfun TURNALI
Memleket:SAKARYA
Kan Grubu: 0 Rh (+)
En İyi Avı: cezalıyım..
Tayfun TURNALI will become famous soon enoughTayfun TURNALI will become famous soon enough
abi sayende deniz balıkçılığınıda çözeceğiz...çok güzel bilgiler...eğitime devam Necmi abi...
Tayfun TURNALI isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.10, 23:35   #3
murat41
Üye

murat41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Murat
Memleket:Kocaeli derince
En İyi Avı: kupez de dünya rekoru
Referans: 7
murat41 will become famous soon enoughmurat41 will become famous soon enough
Necmi abi bu anlatımını yaban tv de izledim ordada uygulamalı anlattın paylaşımın için teş. ilk fırsatta deneyeceğim
murat41 isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.05.10, 23:59   #4
erto

erto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Erol TOGAY
Memleket:ANKARA\SİNCAN
Kan Grubu: B Rh (+)
En İyi Avı: attım ağzına gitsin boğazına
Referans: 3
erto will become famous soon enougherto will become famous soon enough
necmi abi mrb yaban tv de seyrettim çorap kullandığın programı.3-4 tanede değişik yem kullanmıştın.bence güzel teknik ,akçaya gidince bi denicem .paylaşım için teşekkürler.
erto isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.05.10, 06:27   #5
activist

activist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: ÖMER EKEMEN
Memleket:BURSA
En İyi Avı:
Referans: 2
activist will become famous soon enoughactivist will become famous soon enough
güzel paylaşım teşekkürler
activist isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.05.10, 07:00   #6
mehteran
Üye

mehteran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Gürkan KOCAÇAY
Memleket:KÜTAHYA
En İyi Avı: Edindiğim dostlarım.
Referans: 20
mehteran will become famous soon enoughmehteran will become famous soon enough
Alıntı:
necmifidan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Balık çağırma tekniği

--------------------------------------------------------------------------------

Daha önce denediğim ve güzel sonuçlar aldığım bir sistem.Önce balık çifliklerinde üretme balıkları çupra ve levreklere verilen palet yemden temin edin.Birtane ince bayan çorabının parmak ucunu keserek içine isteğe göre 50 60 75 100 gr kurşun koyarak yanına 15 20 civarında palet yem koyarak çorabı büzerek ince misina veya iple bağlayın.Nikah şekeri gibi.Daha sonra dip takımına bağlayarak denize atarak bekleyin mutlaka faydası olacaktır.Çorabın içindeki yemler erimeye başladıktan sonra saldığı kokuyla balıkları etrafında toplamaya başlıyor.2 yıl önce kamışın ucuna sadece bu yemli kurşunu takarak attım 1 saat sonra gözlük ve şinorkelle baktığımda etrafında ispari karagöz mırmır lapinlerin dolaştığını gördüm.bu sistemle çok balık yakaladım.dün 2 kalkan 25 cm civarı onları saldım.1 tane deniz pisisi 30 cm o limitler dahilinde olduğu için onu aldım.rastgele.Kıyı balıkçısı.Necmi Fidan.
EEEEEEEE necmi abi hani fotoları alaştırıyorsun bizi fotolu raporlara sonrada sözlü rapor veriyorsun olmaz abi kabul etmiyorum..... Ama teknik süpermiş,, gerçi bizim buralarda deniz yok ama denizde avlanan arkadaşların çok işine yarayacaktır bu anlattıkların.. Bizde gölet ve barajlarda deneriz ne yapalım. Bilgi paylaşımın için teşekkür ederim sayın abim.
mehteran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.05.10, 08:17   #7
yusuf caliskanoglu

yusuf caliskanoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Yusuf Caliskanoglu
Memleket:avusturya-türkiye
Kan Grubu: A Rh (+)
En İyi Avı: alabalik 70cm avusturya
yusuf caliskanoglu is on a distinguished road
tesekkürler Necmi bey.

akarsu oltaciligindan, ikametimden dolayi, deniz kiyi oltaciligina gecisim nedeni ile deniz oltaciliginda oldukca acemiyim. Bu bilgi aktarimindan her halde en fazla ben yararlanacagim. Benim gibilerin, sizin gibi deneyimlilerden bekledigi cok sey var. Lütfen ara sira bilgilerinizi paylasin.
Bu vesile ile diger üye kardeslerimizede mesaji vermis olayim. Deneyim ve bilgi paylasimlarinizi bekliyor, sahsinizi ve nezdinizde tüm üyelerimizi gönülden selamliyorum.
yusuf caliskanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.05.10, 09:37   #8
ybingol
Üye

ybingol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: yasin BİNGÖL
Memleket:ankara(konya)
En İyi Avı: www.oltacilar.com dostluğu
ybingol will become famous soon enoughybingol will become famous soon enough
Alıntı:
necmifidan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Balık çağırma tekniği

Necmi abi tatlı suda faydası olurmu acaba denesek
ybingol isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.05.10, 13:01   #9
Dodurga
Üye

Dodurga - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Dodurga
Memleket:Kütahya
En İyi Avı: 12 kg sazan
Dodurga will become famous soon enoughDodurga will become famous soon enough
Bu yöntem tatlı sudada etkili oluyor. Özellikle yayın'da, sazan'da durgun su bekleme avında randıman veriyor. Denizde de yapılabildiğini öğrenmiş oldum. Ayrıca Necmi abinin Yaban tv de yayınlanan görüntülerinde bu konu az işlenmişti. O zamanda ilginç gelmişti. Paylaşım için tşk ler. Selametle
Dodurga isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.05.10, 18:55   #10
Musa ERCİYAS

Musa ERCİYAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Üye Adı: Musa ERCİYAS
Memleket:Ankara'nın Dikmeni
En İyi Avı: OLTACILARDER Dostluğu
Referans: 2
Musa ERCİYAS will become famous soon enoughMusa ERCİYAS will become famous soon enough
Necmi abii harika paylaşım fotografta olsa iyi olurdu teşekkürler kıyı balıkçısı ...
Musa ERCİYAS isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil

Sponsorlar