|
|
|
|
|
|||||||
| İstek ve Öneriler Forumumuz hakkındaki istek ve önerilerinizi buradan bize yazabilirsinizi. |
|
|
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#1 |
|
Artık Fazla Oldular...
Dün Gece Kanal Değiştirirken Malum Yayın Organında (Artık İsmini Bile Telaffuz Etmek İstemiyorum...) Gösterilen Bir Balık Avı Videosunda Takıldım...
Keşke Takılmaz Olaydım... Sinirlerim Gerildi... ![]() Denizde Yapılan Bir Balık avını videoya çekip malum yayın organına göndermiş vatandaşlar ama malum yayın organı videoda acaba bir uygunsuzluk varmı yok mu diye araştırmadan yayınlamış... Tebliğlere göre Denizlerde avlanılırken bir oltada 6 iğneden fazla iğne kullanmak yasak değil mi?... Videoyu izlerken Ben mi Yanlış Biliyorum Acaba Diye Şüpheye Düştüm... Videoda av yapan vatandaşların 6 iğneden fazla kullanıp tebliğlere uygun olmayan bir hareket sergiledikleri yetmezmiş gibi bir de aralarında geçen diyaloglar gerilen sinirlerimi iyice hat safhaya çıkardı... ![]() ![]() Diyaloglar Aynen Şöyle... - Ooooo Boncuk gibi dizmişsin maşallah Abi... ![]() - Vatandaş nasıl izmarit tutuluyormuş öğrensin... (Sanki çok örnek ve öğretici bir davranış sergiliyormuşda millete nasıl balık tutacağını öğretmeye çalışan sözde amatör arkadaşın bu lafında sonra baya bir kalayladım...)Malum yayın organının bu ve bunun gibi daha bir çok tebliğlere uygun olmayan davranışlar içeren videolar yayınladığını bilmeyenimiz yoktur... Bence bu ve bunun gibi tebliğlere uygun olmayan videolar yayınlanmamalı veya yayınlanacaksa uyarıcı ve bilgilendirici nitelikte yayınlanmalı... Benim aklıma gelen fikir bu tarz tebliğe uygun olmayan videolar yayınlanırken videodan önce “Şu An izleyeceğiniz video 2/2 Numaralı Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’in ..... maddesine uygun olmayan davranışlar içermektedir.” Şeklinde bir uyarı mesajı ile yayınlanmalı ve nasıl her program yayınlanmaya başlamadan önce gösterilen “akıllı işaretler” varsa onlar gibi bir işaret (mesela aşağıdaki resimdeki gibi bir işaret ile) video süresince videonun bir köşesinde bulunmalıki bu işe gönül veren arkadaşlar bilgilendirilsin anlasınlar ki bu video tebliğlere aykırı davranışlar içeriyor... Ayrıca daha birkaç hafta önce bir gazete haberiyle tebliğlere uygun hareket etmediği için ceza-i işlem uygulanan Vatandaş gibi bu yayınlanan videolarda belge niteliğinde ele alınıp tebliğlere aykırı hareket eden bu vatandaşlarında kimliklerinin tesbit edilip bu vatandaşlara da ceza-i işlem uygulanması yönünde gerekli birimlerin uyarılması gerekmektedir... Bizde bence bu yayın organını uyarmak ve hareket geçirmek için birşeyler yapmalıyız artık siz ne dersiniz?...
Konu Bülent YILMAZ tarafından (31.03.11 Saat 13:59 ) değiştirilmiştir. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Uzun zaman önce açılan bir konuya şöyle yazmıştım;
YABAN TV Yönetimi ile Dernekler Dayanışma Platformu Üyesi Dernekler 1 Ağustos 2009 tarihinde İstanbul Yaban TV Stüdyosunda yaptıkları toplantı sonrasında Yaban TV Yönetimi: Amatör balıkçılığın "etik ve kurallara göre yapılması, yaygınlaştırılması, bütün öneri ve eleştirileriler kapsamında yayınların daha etik ve kaliteli olması için eldeki bütün imkanların kullanılacağını belirtmiş, sizden gelenler programı için yapılan amatör çekimlere yönelik eleştiriler haklı bulunmuş ve derneklerden seçilecek uzman kişilere yetki verilerek gelen çekimler incelenecek, etik açıdan denetimden geçenler yayınlanacak, yanlış ve etik dışı av yapanların çekimleri yayın akışına alınmayacak ve gerekli uyarılar yapılacak" demişlerdi. Yaban TV'ye gönderilmiş balık avlarını inceleyecek yetkili kişilerin isimleri ilgili dernekler Yaban TV'ye bildirilmiş olmasına rağmen çekimleri inceleyecek kişilere herhangi bir çekim ulaşmamıştır. Tüm bunlara rağmen yayınlandığını düşündüğüm bu uygunsuz av görüntülerinin, amatör oltacıların gündemini belirleyen OLTACILARDER' in üyeleri tarafından dikkatle izlenmesi, uygunsuzlukların tespit edilmesi önemli ve sağlıklı bir değerlendirmedir. Not: Ben o kanalı seyredemiyorum, inşallah durum çok vahim değildir. |
|
|
|
|
#3 |
|
Temelini tamamen kara avcılığı üzerine kurmuş olan tv kanalımız,
Kadrosunun bile çoğunlukla kara avcılığına gönül veren kişilerden oluşması balıkçılığa gerçekten gönül veren sirkülere ve vicdani yasaklara uyan birisinin bu kadro içerisinde yer almadığı sürece dışarıdan ne kadar yanlış denilsede içeriden yapılacak düzeltmeler kadar etkin olamadığını görmekteyiz.Onun içindirki birazcık balıkçılık adına çalışmalardabulunan kurum ve kuruluşlarla birlikte yapılacak çalışmalarda bulunmalarını beyan edilen fikirler doğrultusunda yayınlarında daha özverili ve sirkülere göre seçici olabileceklerini düşünüyorum Saygılarımla |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
eğitim şart
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Alıntı:
Paylaşım için teşekkürler kardeş. Güzel noktalara değinmişsin. Sen yinede en azından "ya sabır" diyip üyesi olduğun derneğinin yönetimi ile bildiklerini/gördüklerini paylaş ve bekle kardeş... Elbet bir gün çare bulunur, merak etme
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
|
|
|
#7 | ||
|
Alıntı:
Alıntı:
Bekliyorum Başkanım... Teşekkür Ederim Başkanım... Yeri Değil'i Anlamadım Başkanım...
|
|||
|
|
|