Orijinalini görmek için tıklayınız : Jandarma Keyfi Yasaklamalar
akif06eren
01.10.11, 21:25
şimdi arkadaşlar aradı haymana da kesinlikle amatörler için hiç bir yasaklamanın olmadığı bir sulama göletinde jandarma kolluk kuvvetleri gelmiş burası yasak oltaları toplayıp gidin demiş sonra arkadaşların dediğine göre burası yasakmı değilmi tam olarak bilmiyoruz ama siz genede burası yasak oltaları toplayıp gidin demiş bende 156 jandarmayı aradım durumu ilettim adamın verdiği cevap sert bir tavırla jandarma herzaman haklıdır tavrı ile bana yol gösteriyor gidecekmişim savcılığa şikayet edecekmişim dedim kardeşim sizi komutanınız yokmu tutup bana haymana jandarmanın telefonunu veriyorlar ....
ya benim haklarımı koruması gerekenler kanunen hakkım olanı alırsa ben gece gece hangi savcıya şikayet edeceğim yada yanlış yapan jandarmayı kime şikayet edeceğim ....
ne yapacaz arkadaşlar ne yapacağız bu konuda ...
jandarma gitsin de mogana baksın işi olmayan yerlere gidiyor ağları görsün orada
şimdi arkadaşlar aradı haymana da kesinlikle amatörler için hiç bir yasaklamanın olmadığı bir sulama göletinde jandarma kolluk kuvvetleri gelmiş burası yasak oltaları toplayıp gidin demiş sonra arkadaşların dediğine göre burası yasakmı değilmi tam olarak bilmiyoruz ama siz genede burası yasak oltaları toplayıp gidin demiş bende 156 jandarmayı aradım durumu ilettim adamın verdiği cevap sert bir tavırla jandarma herzaman haklıdır tavrı ile bana yol gösteriyor gidecekmişim savcılığa şikayet edecekmişim dedim kardeşim sizi komutanınız yokmu tutup bana haymana jandarmanın telefonunu veriyorlar ....
ya benim haklarımı koruması gerekenler kanunen hakkım olanı alırsa ben gece gece hangi savcıya şikayet edeceğim yada yanlış yapan jandarmayı kime şikayet edeceğim ....
vardır bir sebebi.. mesela oraya yakın bir köyde beldede bir olay olmuştur orda balık tutanlar yapmıştır köylünün şikayeti ile jandarmanında aklına esmiştir.. yada başka bir olay..
İlçe jandarma - il jandarmaya baglıdır o da valiliğe.. yapacagın iş vali yardımcılarından birisi ki o çevreden sorumlu vali yardımcısıdır.. onu bulup makamına çıkıp anlatacaksın..:)
(vali yardımcılarının görev ve sorumluku dagılımı vardır ):)
keşfetmekiçinbak
02.10.11, 10:47
jandarma gitsin de mogana baksın işi olmayan yerlere gidiyor ağları görsün orada
Mogan Jandarma bölgesi değil, İlçe Emniyet sorumlu bildiğim kadarıyla.
akif06eren
02.10.11, 13:36
vardır bir sebebi.. mesela oraya yakın bir köyde beldede bir olay olmuştur orda balık tutanlar yapmıştır köylünün şikayeti ile jandarmanında aklına esmiştir.. yada başka bir olay..
İlçe jandarma - il jandarmaya baglıdır o da valiliğe.. yapacagın iş vali yardımcılarından birisi ki o çevreden sorumlu vali yardımcısıdır.. onu bulup makamına çıkıp anlatacaksın..:)
ya bunun sebebi falan olmaz
zaten tebliğde belli ... afet ve saire benzer olaylar diyor diğer haller kimseyi ırgalamaz
kimse kimseyi bir yerden hakkı olmadığı halde süremez.. diyor kanunlar
oldu abicim ben o kadar masraf yapayım emekler harcayayım umutlar bağlayayım kanunlara uyan bir vatandaş olayım tebiğ ne diyorsa ona göre hareket edeyim sonrada keyfi uygulamalar nedeni ile kovulayım yok balıkçılar bir şeyler yapmış ya zaten birşey yapan adam balıkçı değildir...sonra köylüler ağ atacak jandarmaya şikayet edecek sonra onlar bizi kovacaklar ...ya nerede yaşıyoruz yok arkadaş ben buna karşı çıkarım hakkımı da ararım kim nederse desin ....
bunun tek çaresi her önüne gelen her şey olamaz her mesleği yapamaz ilkesini koymaktır ..
kim hak ediyorsa o hakkın sahibi olmalı ...ya insanları adam gibi eğiteceğiz ve hak edeni bu memlekette bir makama veya göreve getireceğiz yada koyun olup meleyeceğiz...
Adam gibi dürüst olarak bilinçli işini yapan doğruyu yanlışı ayıran ,elinde bulunan silahı ve yetkiyi ezmek için değil ezilenleri korumak için kullanan her türlü polis jandarma ve diğer güvenlik elemanı arkadaşlarımıza her zaman ihtiyacımız ve saygımız vardır..
Fedai ERDEM
02.10.11, 15:47
zaten tebliğde belli ... afet ve saire benzer olaylar diyor diğer haller kimseyi ırgalamaz
oldu abicim ben o kadar masraf yapayım emekler harcayayım umutlar bağlayayım kanunlara uyan bir vatandaş olayım tebiğ ne diyorsa ona göre hareket edeyim sonrada keyfi uygulamalar nedeni ile kovulayım yok balıkçılar bir şeyler yapmış ya zaten birşey yapan adam balıkçı değildir...sonra köylüler ağ atacak jandarmaya şikayet edecek sonra onlar bizi kovacaklar ...ya nerede yaşıyoruz yok arkadaş ben buna karşı çıkarım hakkımı da ararım kim nederse desin ....
bunun tek çaresi her önüne gelen her şey olamaz her mesleği yapamaz ilkesini koymaktır ..
kim hak ediyorsa o hakkın sahibi olmalı ...ya insanları adam gibi eğiteceğiz ve hak edeni bu memlekette bir makama veya göreve getireceğiz yada koyun olup meleyeceğiz...
Adam gibi dürüst olarak bilinçli işini yapan doğruyu yanlışı ayıran ,elinde bulunan silahı ve yetkiyi ezmek için değil ezilenleri korumak için kullanan her türlü polis jandarma ve diğer güvenlik elemanı arkadaşlarımıza her zaman ihtiyacımız ve saygımız vardır..
KARDEŞ DEDİKLERİNDE SONUNA KADAR HAKLISIN..
Senin bahsettiğin sorunların bin fazlasıyla Oltacılarder olarak inan çok mücadele ediyoruz..
Daha kısa süre içinde Çamlıdere ve bayındır barajı (kayaştaki) cerayan eden olaylar neticesinde nerdeseyde göz altına alınıyorduk.. İlçe jandarma komutanı Derneğimizi tanıyorda yanımıza bizzat intikal etti beraber çözümleme yaptık..
Kendisinin Ağzından çıkan şu sözleri sizlere iletiyorum;
Sevgili Serkan Başkan geçen sene tırıvırı, küspe, Barikat ağ ile ilgili bilmediklerimi suya verdiği zararları sizden öğrendim..
Bende, merak buyurmayın yeni gelen arkadaşlara bizzat kendim anlatacağım.. Kendisine her zamanki nezaketinden dolayı teşekkürü borç biliriz..
Şimdi senin meselenle ilişkili olduğu için anlattım bunları.. Çok kolluk kuvvetine balıkların adlarını zaman yasaklarını limitlerini biz öğrettik.. Adam ben turna balığının nasıl bir tür olduğunu neye benzediğini bilmiyorumki onu koruyum demişti bize.. Haksızmı; değil dostlar..
Bu ülkede denizcilik bakanlığı kurulmadığı sürece yetki karmasaşı çözülmediği sürece muhatabımız olmayacak. kendimize maddi manavi vereceğimiz zararda yanımıza kar kalacak..
Gidiyoruz bir avlağa botla girmek yasak deniyor. Tebliğe bakıyoruz değil. Ya komutanım değil işte bakanlığın üstünde kim kanun koyabilir.. bahane çok.. Valilik yasakladı genelgeyle.. Yok insan boğuldu, içme suyu havzası. Ebelek göbelek..
İnan kardeş çok yıprandık.. Bu yüzden isyanını senin kadar anlıyoruz..
Ama yılmamak birlik olmak gerekir.. Biz sevdalıyız bu gönülden aşkımız kimse söküp alamaz. İnsanın yaşama özgürlüğünü Kimse kısıtlayamaz. Umarım bu dolambaclı yollardan sizler gibi duyarlı arkadaşlarla kısa sürede geçeriz.. Bizler sizler olta başında mutlu olun diye emin olun çok uğraşıyoruz..
Saygılarımla...
Fedai ERDEM
02.10.11, 15:50
Mogan Jandarma bölgesi değil, İlçe Emniyet sorumlu bildiğim kadarıyla.
Haklısın abi..
Aaaakif sakin oolll.. sinirlerine hakim ol...... beni dinle git vali amcaya güzel giyin temiz giyin ..
,,,,,,
akif06eren
02.10.11, 17:34
Aaaakif sakin oolll.. sinirlerine hakim ol...... beni dinle git vali amcaya güzel giyin temiz giyin ..
,,,,,,
İzmirin denizinde dalgalar bol oluyor galiba
akif06eren
02.10.11, 17:40
KARDEŞ DEDİKLERİNDE SONUNA KADAR HAKLISIN..
Senin bahsettiğin sorunların bin fazlasıyla Oltacılarder olarak inan çok mücadele ediyoruz..
Daha kısa süre içinde Çamlıdere ve bayındır barajı (kayaştaki) cerayan eden olaylar neticesinde nerdeseyde göz altına alınıyorduk.. İlçe jandarma komutanı Derneğimizi tanıyorda yanımıza bizzat intikal etti beraber çözümleme yaptık..
Kendisinin Ağzından çıkan şu sözleri sizlere iletiyorum;
Sevgili Serkan Başkan geçen sene tırıvırı, küspe, Barikat ağ ile ilgili bilmediklerimi suya verdiği zararları sizden öğrendim..
Bende, merak buyurmayın yeni gelen arkadaşlara bizzat kendim anlatacağım.. Kendisine her zamanki nezaketinden dolayı teşekkürü borç biliriz..
Şimdi senin meselenle ilişkili olduğu için anlattım bunları.. Çok kolluk kuvvetine balıkların adlarını zaman yasaklarını limitlerini biz öğrettik.. Adam ben turna balığının nasıl bir tür olduğunu neye benzediğini bilmiyorumki onu koruyum demişti bize.. Haksızmı; değil dostlar..
Bu ülkede denizcilik bakanlığı kurulmadığı sürece yetki karmasaşı çözülmediği sürece muhatabımız olmayacak. kendimize maddi manavi vereceğimiz zararda yanımıza kar kalacak..
Gidiyoruz bir avlağa botla girmek yasak deniyor. Tebliğe bakıyoruz değil. Ya komutanım değil işte bakanlığın üstünde kim kanun koyabilir.. bahane çok.. Valilik yasakladı genelgeyle.. Yok insan boğuldu, içme suyu havzası. Ebelek göbelek..
İnan kardeş çok yıprandık.. Bu yüzden isyanını senin kadar anlıyoruz..
Ama yılmamak birlik olmak gerekir.. Biz sevdalıyız bu gönülden aşkımız kimse söküp alamaz. İnsanın yaşama özgürlüğünü Kimse kısıtlayamaz. Umarım bu dolambaclı yollardan sizler gibi duyarlı arkadaşlarla kısa sürede geçeriz.. Bizler sizler olta başında mutlu olun diye emin olun çok uğraşıyoruz..
Saygılarımla...
sizin bu çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim
işin aslı sadece güvenlik güçlerimizin bu konudaki eğitimi değil mevzu aslında balıkçıyım diye geçinen birçok cahil zümrenin de eğitilmesi gerekli
tekrar teşekkür ederim saygılar
M.Serkan İNANÇ
03.10.11, 18:53
,,,,,,
İzmirin denizinde dalgalar bol oluyor galiba
Öncelikle sizlerden ricam hepimizin ortak amacının nasıl ve niçinlerini paylaşırken birbirimizi kıracak, incitecek türden mesajlar yazmamanızdır. Arada sırada bizde yapıyoruz ama en hayırlısı yapmamaktır demek geçti içimden:)
Arif hocam sen "ne yapacağız" diye sormuşsun muvaffak abimde dili döndüğünce, elinden geldiğince ne yapabileceğini yazarak sana yardımcı olmaya çalışmış.
Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak için durmak, düşünüp ondan sonra birşeyler yapmak en doğru olan şıktır. Ne oradaki göl bir yere kaçar nede arkadaşlarını oradan çıkartan kolluk kuvvetleri;)
Şimdi birincisi; Olayı yaşayan sen değilsin, arkadaşların. Olayı arkadaşların yaşıyor ise o zaman onlar 156 Jandarma İhbar hattını arayacaklar. Onlar Haymana’ da, sen Ankara’ dasın ve aranızda kilometrelerce mesafe var. Şayet onlar kendilerinden daha yetkili veya bilgili olarak seni düşündülerse orasını bilemem. Olayın bu noktası bu tür konularda çok önemli dostum…
İkincisi; Madem kolluk kuvvetleri "yasak mı değimli tam olarak bilmiyoruz ama siz yinede oltalarınızı toplayıp gidin" diyince neden olayı sana anlatan arkadaşlar hemen oracıkta üsteleyip te yasak olup olmadığını çözüme kavuşturmamışlar ki?
Üçüncüsü; Olay Haymana’ da geçiyor ise gayet doğal olarak 156 seni Haymana İlçe Jandarma Komutanlığı’ na veya olayın gerçekleştiği bölgenin kolluk kuvveti hangi karakolsa oraya yönlendirir. 156 Jandarma ihbar hattı neden Haymana’daki bilmem ne göletinde kolluk kuvvetlerinin balıkçıları göl dışına çıkarttıklarını bilemez, bilmek zorunda da değil. Bu işi bilse bilse arkadaşlarını oradan çıkartan kolluk kuvvetleri bilir.
Biz buna benzer olayları bizzat binlerce defa yaşıyor, bıkmadan usanmadan bildiğimiz konularda karşımızdakilere yardımcı oluyor, bilmediğimiz konularda da onların bildiklerini bizlere aktarmalarını rica ediyor çözümüde hep birlikte üretiyoruz. Jandarma beni/arkadaşlarımı buradaki göletten çıkartıyor diye 156 Jandarma İhbar Hattını ararsan onlarda seni gayet doğal olarak gölden çıkartanlara yönlendirirler:) Daha fazlasını istiyor Jandarmayı birilerine şikayet etmek istiyorsan o zaman Muvaffak abiyi dinlemeni tavsiye ederim.
Aşağıdaki linkide arkadaşlarımızın okumasında fayda var.
http://www.jandarma.gov.tr/asayis/156_Jnd_imd_tel.htm
M.Serkan İNANÇ
03.10.11, 19:18
sizin bu çabalarınızdan dolayı teşekkür ederim
işin aslı sadece güvenlik güçlerimizin bu konudaki eğitimi değil mevzu aslında balıkçıyım diye geçinen birçok cahil zümrenin de eğitilmesi gerekli
tekrar teşekkür ederim saygılar
Balık avlamamın orada yasak olduğunu, oltalarımı toplayıp göleti terketmemi söyleyen kolluk kuvvetlerine ben çantamdan eksik etmediğim 2/2 Tebliğ kitapçığımın ilgili sayfasını açıp böyle bir yasaklama göremedim, gerekçe nedir diye sorardım.
Beni ikna edecek bir gerekçe sunamazlarsa ilk önce karakol komutanlarına, ondanda tam cevap alamazsam ilçe komutanlarına, baktım ondanda aldığım cevap beni tadmin etmedi, il jandarma, ilçe tarım, il tarım vb. sorar varsa bir gerekçe bilmediğim bu durumu öğrenmiş olur şayet öyle birşey yoksa bunu gözden kaçırmış olan o arkadaşa unuttuklarını hatırlatmış olurdum.
Haaa şikayet etmekte lazımmı? Elbetteki... Ama ilk önce uzun uzun düşündükten sonra... Elide vicdana koyarak tabii ki...
Biz sadece 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hakkında yorumlar yaparken acaba onlar kaç tane kanunla yetkili ve görevliler?
O görevli ve yetkili oldukları kanunlar kaç bin sayfadır bence çoookk uzun düşünmek lazım Akif hocam...
O göletin ismini bana özelden bildirip hangi karakolumuzun görev alanındaymış onuda yazarsanız en yakın zamanda bu olayla ilgili birşeyler öğrenip neden ve niçinlerini size iletirim.
Rastgele...
akif06eren
03.10.11, 20:21
Balık avlamamın orada yasak olduğunu, oltalarımı toplayıp göleti terketmemi söyleyen kolluk kuvvetlerine ben çantamdan eksik etmediğim 2/2 Tebliğ kitapçığımın ilgili sayfasını açıp böyle bir yasaklama göremedim, gerekçe nedir diye sorardım.
Beni ikna edecek bir gerekçe sunamazlarsa ilk önce karakol komutanlarına, ondanda tam cevap alamazsam ilçe komutanlarına, baktım ondanda aldığım cevap beni tadmin etmedi, il jandarma, ilçe tarım, il tarım vb. sorar varsa bir gerekçe bilmediğim bu durumu öğrenmiş olur şayet öyle birşey yoksa bunu gözden kaçırmış olan o arkadaşa unuttuklarını hatırlatmış olurdum.
Haaa şikayet etmekte lazımmı? Elbetteki... Ama ilk önce uzun uzun düşündükten sonra... Elide vicdana koyarak tabii ki...
Biz sadece 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hakkında yorumlar yaparken acaba onlar kaç tane kanunla yetkili ve görevliler?
O görevli ve yetkili oldukları kanunlar kaç bin sayfadır bence çoookk uzun düşünmek lazım Akif hocam...
O göletin ismini bana özelden bildirip hangi karakolumuzun görev alanındaymış onuda yazarsanız en yakın zamanda bu olayla ilgili birşeyler öğrenip neden ve niçinlerini size iletirim.
Rastgele...
ilgin için ilk önce teşekkür ederim Serkan abi
abi bende yanımda sirküleri su ürünleri kanunu ve su ürünleri yönetmeliğini yanımdan eksik etmiyorum ama
olay benim değil arkadaşlarımın başına geldi onlarda beni aradılar ama aynı olay benim başıma gelmedimi geldi şöyle ben bundan 2-3 sene önce yine aynı gölette avlanırken jandarma karşı kıyıda balık tutan vatandaşa bağırarak aynen şunu dedi çabuk oltalarını topla burası yasak hadi hadi acele et sanki çocuk azarlıyor adamda ne desin yedi fırçayı tamam abi hemen topluyorum abi (sindirilmiş ezilmiş vatandaş modu aynen) baktım bende yalnızım şahit yok yanımda dedim akif sen hiç bulaşma çalıyı dolaş yavaş yavaş kalk adam gelecek şimdi sana aynı muameleyi çekmeye çalışacak dayanamıyacan bi şey diyecen sonra al başına belayı tabi o zaman yanımda sirküler yok tabi her neyse olay bu
ha hepsi öylemi hayır balık tutarken yanımıza çok jandarma geldi sağolsunlar çoğu güzelce selam verdiler rast gelsin dediler gerekli kontrolleri yaptılar iyi temenniler dileyerek ayrıldılar onlardan da Allah razı olsun ne diyeyim Allah onları başımızdan eksik etmesin..
saygılar...
akif06eren
03.10.11, 20:52
Öncelikle sizlerden ricam hepimizin ortak amacının nasıl ve niçinlerini paylaşırken birbirimizi kıracak, incitecek türden mesajlar yazmamanızdır. Arada sırada bizde yapıyoruz ama en hayırlısı yapmamaktır demek geçti içimden:)
Arif hocam sen "ne yapacağız" diye sormuşsun muvaffak abimde dili döndüğünce, elinden geldiğince ne yapabileceğini yazarak sana yardımcı olmaya çalışmış.
Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak için durmak, düşünüp ondan sonra birşeyler yapmak en doğru olan şıktır. Ne oradaki göl bir yere kaçar nede arkadaşlarını oradan çıkartan kolluk kuvvetleri;)
Şimdi birincisi; Olayı yaşayan sen değilsin, arkadaşların. Olayı arkadaşların yaşıyor ise o zaman onlar 156 Jandarma İhbar hattını arayacaklar. Onlar Haymana’ da, sen Ankara’ dasın ve aranızda kilometrelerce mesafe var. Şayet onlar kendilerinden daha yetkili veya bilgili olarak seni düşündülerse orasını bilemem. Olayın bu noktası bu tür konularda çok önemli dostum…
İkincisi; Madem kolluk kuvvetleri "yasak mı değimli tam olarak bilmiyoruz ama siz yinede oltalarınızı toplayıp gidin" diyince neden olayı sana anlatan arkadaşlar hemen oracıkta üsteleyip te yasak olup olmadığını çözüme kavuşturmamışlar ki?
Üçüncüsü; Olay Haymana’ da geçiyor ise gayet doğal olarak 156 seni Haymana İlçe Jandarma Komutanlığı’ na veya olayın gerçekleştiği bölgenin kolluk kuvveti hangi karakolsa oraya yönlendirir. 156 Jandarma ihbar hattı neden Haymana’daki bilmem ne göletinde kolluk kuvvetlerinin balıkçıları göl dışına çıkarttıklarını bilemez, bilmek zorunda da değil. Bu işi bilse bilse arkadaşlarını oradan çıkartan kolluk kuvvetleri bilir.
Biz buna benzer olayları bizzat binlerce defa yaşıyor, bıkmadan usanmadan bildiğimiz konularda karşımızdakilere yardımcı oluyor, bilmediğimiz konularda da onların bildiklerini bizlere aktarmalarını rica ediyor çözümüde hep birlikte üretiyoruz. Jandarma beni/arkadaşlarımı buradaki göletten çıkartıyor diye 156 Jandarma İhbar Hattını ararsan onlarda seni gayet doğal olarak gölden çıkartanlara yönlendirirler:) Daha fazlasını istiyor Jandarmayı birilerine şikayet etmek istiyorsan o zaman Muvaffak abiyi dinlemeni tavsiye ederim.
Aşağıdaki linkide arkadaşlarımızın okumasında fayda var.
http://www.jandarma.gov.tr/asayis/156_Jnd_imd_tel.htm
bakın abicim ben haklı olduğum bir konuyu değer verdiğimiz sizlerle paylaşmak ve hepimizin başına gelmiş yada gelebilecek bir olayı size anlattım
evet arkadaşlar biraz tam olarak bu sirküler mevzusuna hakim değil ne yapsınlar onlarda benim bu konudaki bilgili olduğumu bildikleri için beni aradılar (ya Türkiyede kaç kişi hakkını aramasını biliyor yada cesaret ediyor) olay bu
diğer konu forumda yazışmalara gelince ben bu forumda kimseye saygımı sevgimi eksik etmek istemem ama bana cevap yazan saygıdeğer abim sağolsun bizi bilgilendirmiş
bende onun mesajını cevaplarken ona bir saygısızlık yapmak yada tavır takınmak istemedim
tavrım sadece yanlış yapanlara idi ama nedense yine saygıdeğer abim bana yanlış anlaşılacak ikinci cevaplamayı yapmış ben de sadece kinaye yaptım olay budur
ben burada kim haklı davasında değilim sadece yazmışsınız bende yazdım
saygılar
M.Serkan İNANÇ
03.10.11, 21:26
Sevdamız bir olduktan sonra birbirimizin sıkıntılarına ortak olmak gerekir Akif hocam. İyide yaptın bu konuyu burada bizlerle paylaştın. Senin gibi duyarlı arkadaşların olması gerekir ki başarı sağlanılsın.
Senin sıkıntın benim sıkıntım olmadıktan sonra burada yazışmanında hiçbir anlamı olmaz.
Yalnız biz birbirimizin sıkıntılarına ortak olurken amaçladığımız yoldan şaşmadan ne birbirimizi, ne bize yardımcı olacak kişileri, nede bizim yardımcı olacağımız kişileri incitelim. Bunu sadece sana değil kendimde başta olmak üzere tüm dostlara söylüyorum. Onun içindirki sakına yazdıklarımı yanlış anlama... (Önceki mesajımdada bunu belirttim.)
Bendeki amaç bir çok kişiden daha farklı...
Ben inat edip bu konulardaki herşeyi elimden geldiğince araştırıp gerekirse seller sular gibi ezberliyorum. Yeri gelip kilometrelerce yol katediyor arkadaşlarım olta sallarken ben aylarca oltalarıma elimi bile değmiyor ama daima su kenarında olmaya çalışıyorum.
Niçin?
DOĞA VE ÇEVRE DOSTU AMATÖR OLTACILAR DERNEĞİ
Madde 1: Derneğin Adı ve Amacı
“Amatör Olta Balıkçılığı”nın bilinçli yapılabilmesi için çalışma ve araştırmalar yapmak, Çevrenin ve sulak alanların korunması için yapılan araştırmaları desteklemek ve özendirmek için..........
Devamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
OLTACILARDER TÜZÜĞÜ (http://www.oltacilar.com/oltacilarder-tuzugu-t9164.html)
Beni su kenarında zorda kalan arkadaşlarım arasaydı (hemen hemen hergün arıyorlar) ben 156 Jandarma İhbar Hattını aramazdım Akif hocam.
Ben orayı arardım. Baktım oradaki nöbetçi komutamımın bu konulardan haberi yok o zaman karakol komutanına ulaşmayı, o da olmadı ilçe komutanına ulaşmayı denerdim.
O gün ulaşamazsam yarın veya öbür gün elbet ulaşırdım...
Bunları niçin yazdım biliyormusun?
Herkes böyle yapsın diye...:)
Saygı ve selamlarımı sunuyorum dostum.
Rastgele...
M.Serkan İNANÇ
05.10.11, 22:03
Akif hocam merhaba,
Dün işlerim yoğun olduğundan dolayı bugün Haymana İlçe Jandarma Komutanlığı' ndaki (bugünkü) görevli arkadaşlarla görüştüm. İlk önce bana özelden yazdığınız göletin onların bölgesinde olup/olmadığını sordum. Onların bölgesindeymiş...
Ayrıca konu açmana vesile olan sıkıntılarıda dile getirip böyle bir olayın/durumun olup olmadığını öğrenmeye çalıştım. Aldığım cevap geceleri gölette balık avlanılmasına izin vermiyoruz ama o işe bakan arkadaşımız neye göre bunu yaptırıyor ona sormamız lazım, bu işin kuralları var diyip telefon numaramı alıp beni bu konuda bilgilendireceklerini söylediler.
Bende o gölün orman içi su olup/olmadığını, Ankara Valiliği veya ilgili başka bir kurum tarafından onlara o gölde gece balık avı yapılmaması yönünde bir yazı gelip gelmediğini veyahutta kendilerinin böyle bir yasak koyup koymadığını sorup 21 Ağustos 2008 tarih ve 26974 sayılı Resmî Gazetede yayınlanıp 01.09.2008 tarihinde yürürlüğe girip 31.8.2012 tarihinde sona erecek olan 2/2 Tebliğ hükümlerini belirttim.
Şuana kadar beni arayan olmadı...
Gelecek cevabı bu konu altında paylaşacağım.
06.10.2011/11:27
Bugün (06.10.2011) Haymana Karakol Komutanımız ile görüştüm. Kendilerince herhangi bir yasaklamanın söz konusu olmadığını, herhangi bir sıkıntı yaşanması durumunda sıkıntıyı yaşacak arkadaşımızın kendisine ulaşması durumunda yaşanan sıkıntıyı hemen çözeceklerini belirtti.
Sonuç itibari ile böyle bir yasaklama artık söz konusu değildir.
Şikayet konusu olan sorunun kaynağında, yasaları Güncel olarak bilen, takip eden, uygulayan bir birimin oluşturulmaması yatmaktadır.
Jandarma ve Ona bağlı Çevre koruma timi görevlilerinden;
Asayiş, trafik , kara avcılığı, balık avcılığı, çevre koruma denetlemeleri gibi çok yönlü görevleri yapmaları istenmektedir.
Bu görevlerin tümünün asli kuruluş amacı asayiş olan bir kuruluşa verilmesinin doğuracağı yetersizlikleri öngörmek yerine, "işte! her işi takip edecek birimleriz var" mantığı hakimdir.
Bizi ilgilendiren yönü balık avcılığı olduğundan, bu yönü irdelersek;
Jandarma güçlerinini iç hizmet öngörülerine bağlı olarak komuta kademesi uzun süreli aynı görev yerinde kalamamaktadır. Hakeza, görevli diğer personel de 16-20 ay gibi görev yapan bizim evlatlarımız Mehmetlerimizdir.
Bir tek söz söylemek için uzattığımın özeti;
Güncel yasaları takip ederek, denetleme yapacak birimler sık sık personeli değişen birimlerdir. Yasaları, kuralları, görev yaptığı çevreyi henüz öğrenmişken, ya tayin olurlar ya da terhis :)
Ve bu birimlerin asıl görevlerinin asayiş olduğu, diğer görevlerin kendilerine angaryaymış gibi bir düşünce içinde olduklarını kolayca gözlemleyebilirsiniz.
Aklın yolu bir;
Doğanın korunmasının çok önemli ve gerçekleştirmenin insanlık ve yurttaşlık görevi olduğunu bilinci ve inancında siyasi ve bürokratik yönetimlere ihtiyacımız vardır.
Bu sağlandığında gerisi zaten gelir. Şuana kadar bu ülkenin ufkunda böyle yönetimler henüz görülmedi. :(
Balık ve kara avcılığı için çözüm;
Denetlemelerde Jandarmaya işi yıkmak değil, konuda tam eğitimli, güncel yasaların değişikliklerini de takip eden, adını örneğin; Av Polisi koyacağımız Asli görevi sabit yeni bir birimi oluşturmaya, bunu gündeme getirecek ve ciddiye alacak siyasi ve bürokrat kadroya ihtiyacımız var. Rastgele.
Samed Engin
01.05.12, 15:36
Ne desen haklısın kardes. Bir insanın umudunu hiçkimse gerekçesiz, kanunsuz kıramaz. O güvenlik görevlileri dediğin gibi senin benim ödediğim vergilerle gelip ahkam kesiyorlar. Bu tutum ve davranışlarını değiştirmeleri şart. İnsanları azarlar gibi konuşmak, saygısız tutumlarda bulunmak, kanuna dayanmayan uygulamalar yapmak onların haddine değil. Evet iyileri vardır çoktur hem de... Ama bana birkaç tanesi rast geldi şimdiye kadar... Konuyu okuyunca çok sinirlendim çokkk hele o azarlar gibi konusuyolar deyince yaşadığım tartışmalar aklıma geldi daha da sinirlendim.
cahille uğraşmayınn.
Burada cahil diye tanımladığınız kimdir. Açıklayınız.
M.Serkan İNANÇ
01.05.12, 23:38
DOĞA VE ÇEVRE DOSTU AMATÖR OLTACILAR DERNEĞİ’ NİN 20.03.2011 TARİHLİ OLAĞAN GENEL KURULU’ NDA KABUL EDİLEN TÜZÜĞÜ
Madde 1: Derneğin Adı ve Amacı:
Amatör Olta Balıkçılığı' nın bilinçli yapılabilmesi için çalışma ve araştırmalar yapmak, çevrenin ve sulak alanların korunması için yapılan araştırmaları desteklemek ve özendirmek için Doğa ve Çevre Dostu Amatör Oltacılar Derneği (OLTACILARDER) adı altında bir dernek kurulmuştur.
Tüzüğün tamamı aşağıdaki linkte mevcuttur...
http://www.oltacilar.com/oltacilarder-tuzugu-t9164.html
Ne desen haklısın kardes. Bir insanın umudunu hiçkimse gerekçesiz, kanunsuz kıramaz. O güvenlik görevlileri dediğin gibi senin benim ödediğim vergilerle gelip ahkam kesiyorlar. Bu tutum ve davranışlarını değiştirmeleri şart. İnsanları azarlar gibi konuşmak, saygısız tutumlarda bulunmak, kanuna dayanmayan uygulamalar yapmak onların haddine değil. Evet iyileri vardır çoktur hem de... Ama bana birkaç tanesi rast geldi şimdiye kadar... Konuyu okuyunca çok sinirlendim çokkk hele o azarlar gibi konusuyolar deyince yaşadığım tartışmalar aklıma geldi daha da sinirlendim.
Sen ne yapmaya çalıştığını bildikten sonra kimse ama hiçbir kimse sana ahkam kesemez Samed.
Rica ediyorum koruma ve kontrolle görevli olanlar hakkında biraz ölçülü konuşalım.
Bilmedikleri yerde onlara yardımcı olmak bizim görevimiz..
cahille uğraşmayınn.
Burada cahil diye tanımladığınız kimdir. Açıklayınız.
Cahilden kasıt kimdir bende anlayamadım...
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.