PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TEBLİĞ DEDİKLERİ MEĞERSE AÇIKLAMAYMIŞ

mhakanbasar
13.08.11, 23:30
Sevgili arkadaşlar belki duymuşsunuzdır.Konya Altınapa Barajında "KONYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" nün almış olduğu bir kararla geçtiğimiz günlerde Amatör Balık avcılığı yasaklanmıştı.
Bu konuyla ilgili olarak Amatör Balıkçı Mustafa CAN isimli bir kardeşimiz Bilgi edinme başvurusunda bulunarak Amatör Olta Balıkçlığını düzenleyen tebliğin 20 maddesi uyarınca idarenin böyle bir yasaklama kararı alamayacağını belirterek müracatta bulunmuş.

Buyrun Burdan yakın gelen cevap aşağıda

KONYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı

Sayı : M.42.0.KBB.5.01.04.40/597
Konu: Altınapa barajı

Mustafa xxx
xxxx@hotmail.com
İlgi : 26.7.2011 tarihli mesajınız.
İlgi : 28.7.2011 tarihli mesajınız.
İlgi : 05.8.2011 tarihli mesajınız.

Mesajınız incelenmiş olup, Altınapa Barajındaki yasaklama, Çevre ve Orman Bakanlığınca hazırlanarak, 31/12/2004 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nin 16 maddesinin 1. fıkrasındaki, “...Özel hükümler Bakanlıkça veya Bakanlıkla koordineli olarak Valiliklerce, Büyükşehir Belediyelerine içme ve kullanma suyu temin edilen havzalarda Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüklerince yapılır/yaptırılır…” hükmü doğrultusunda, ilgili barajın şehrin ihtiyacı olan, içme ve kullanma sularının bir kısmını karşılamakta olması nedeni ile İdaremizce, koruma tedbirlerinin uygulanmasında büyük özen gösterilmekte, suyun daha temiz ve hijyenik olabilmesi için, her türlü çaba sarf edilmektedir.
Bahsettiğiniz 2/2 numaralı Amatör (Sportif) amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğden bahsedilerek, bu tebliğin 20. maddesi gereğince, Altınapa Barajı çevresinde İdaremizin yasak koyamayacağını belirtmişsiniz. Oysa madde metni, ''bu tebliğde belirtilen'' ibaresi ile başlamış olduğundan, maddenin sadece tebliğ hükümleri ve eklerini içerdiği aşikardır. Bu tebliğ ve eklerinde Altınapa barajından bahsedilmemektedir. Kaldı ki, tebliğin bu maddesi, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği'nin 16. maddesinin 1. fıkrasına uygun düşmemektedir. Ayrıca bilindiği gibi, normlar hiyerarşisinde yer almayan tebliğ, yalnız açıklama mahiyetinde olup, yönetmelikle eşdeğer bulunmamaktadır.

Bilgilerinize rica ederim.

Ali CERAN
İns. Kayn. ve Des. Hiz. D. Bşk.

Ben şöyle anladım

"Ayrıca bilindiği gibi, normlar hiyerarşisinde yer almayan tebliğ, yalnız açıklama mahiyetinde olup, yönetmelikle eşdeğer bulunmamaktadır."
Resmen tebliğe biz uymuyoruz sizde uymayın demiş :D

autan
13.08.11, 23:50
Bu ne demek şimdi. Bu kararı alan belediyeyi mahkemeye mi vermek lazım. Bahsi geçen barajda Konya belediyesine ait bir adet benzinli, bir adet dizel makineli tekne cirit atıyor, barajdaki güvenlik görevlileri geceleri ağ seriyor, beyfendiler gelip amatöre yasak koyuyorlar. Bunun hesabını sormak lazım. Serkan Başkanım bize yol göster.

kulekreis
14.08.11, 00:09
Sevgili oltacılar. altın apa için aşağıdaki linki tıklayınız

http://www.oltacilar.com/altin-apa-baraji-t6268.html

M.Serkan İNANÇ
14.08.11, 00:18
Bu ne demek şimdi. Bu kararı alan belediyeyi mahkemeye mi vermek lazım. Bahsi geçen barajda Konya belediyesine ait bir adet benzinli, bir adet dizel makineli tekne cirit atıyor, barajdaki güvenlik görevlileri geceleri ağ seriyor, beyfendiler gelip amatöre yasak koyuyorlar. Bunun hesabını sormak lazım. Serkan Başkanım bize yol göster.

Konya?
Anlamıyorlar Görkem.
Anlatmaktan dilimde tüy bitti.
Telefonu kapatıp ne kadar konuştuğuma bakıyorum en az 1 saat diyor.
Hatta Nuri Ertik' inde...

Pazartesi bize iş çıktı anlaşılan:)

M.Serkan İNANÇ
14.08.11, 00:25
Sevgili arkadaşlar belki duymuşsunuzdır.Konya Altınapa Barajında "KONYA SU VE KANALİZASYON İDARESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ" nün almış olduğu bir kararla geçtiğimiz günlerde Amatör Balık avcılığı yasaklanmıştı.

Hakan abi sana zahmet şu olayla alakalı yasaklama kararı, verilen dilekçe vb. elinde ne varsa bu konuya koyabilirmisin?
Gerekçeler önem arz ederde ondan.
Birde konuyu açıp ortalıktan kaybolmazsan sevinirim:)

Mustafa DEDEMLİ
14.08.11, 04:14
Hakan abi sana zahmet şu olayla alakalı yasaklama kararı, verilen dilekçe vb. elinde ne varsa bu konuya koyabilirmisin?
Gerekçeler önem arz ederde ondan.
Birde konuyu açıp ortalıktan kaybolmazsan sevinirim:)

Hakanı araki bulasın.:D

mhakanbasar
14.08.11, 09:45
Başkanım konuyu açtım bizim Altınapa'ya balığa gittim. :D
Bende fazla bilgi sahibi değilim açıkçası başka bir platformda bu konuyla ilgili yazışmalar dikkatimi çekti ilgilenebileceğinizi düşündüğümden ve konu sahibinden müsade alarak buraya taşıdım.
Aslında dilekçe cevabında her şey yazıyor..
Gerekçeler belli ilgili kişi sadece tebliğin 20 maddesi uyarınca KOSKİ'ye siz yasaklama kararı alamassınız diye başvuruda bulunmuş gelen cevap ortada
Koskinin sitesinde bu konuyla ilgili açıklama mevcut

http://www.koski.gov.tr/haberdetay.php?d=2007021

Nuri ERTİK
14.08.11, 09:54
Merdi kıpti nin hikayesi gibi olmuş...
"Ayrıca bilindiği gibi, normlar hiyerarşisinde yer almayan tebliğ, yalnız açıklama mahiyetinde olup, yönetmelikle eşdeğer bulunmamaktadır."

Evet, açıklama mahiyetinde olması doğrudur.
Yasaya göre çıkarılan yönetmeliğin ilgili bölümünün nasıl uygulanacağını açıklar.
Nihayetinde yasa'dır temeli...

Tebliğ, 1380 sayılı su ürünleri kanununun MAdde 3:
(Değişik fıkra: 15/05/1986 - 3288/2 md.) Ticari amaç dışı veya spor maksadıyla yasak olmayan bölgelerde ufak vasıtalarla su ürünleri istihsal edecek Türkler ve yabancılar ruhsat tezkeresi almak zorunda değildir. Bunların avlanma usul ve esasları ile ilgili hususlar yönetmelikle düzenlenir.

Su ürünleri Yönmetmeliği:
DAYANAK

Madde 2 - Bu Yönetmelik 22.03.1971 gün ve 1380 sayılı Su Ürünleri Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM : SPORTİF AVCILIK

SPORTİF AVCILIĞIN ESASLARI

Madde 6 - (Değişik madde: 18/10/2001 T.R.G. Yön./6.mad) Denizlerde ve içsularda yapılacak sportif avcılığın esasları Bakanlıkça belirlenerek, tebliğ şeklinde Resmî Gazete'de ilan edilir.

Yani neymiş...

İlgili su ürünleri kanununun nasıl uygulanacağını belirtirmiş...

Dolayısı ile Tebliğde yazan her şey, yönetmeliğin, dolayısıyla kanunun nasıl uygulanacağını belirtirmiş.

Bu cevabı yazanlar bunu bilmiyorlarsa EYVAH!
Yetersiz adamın o görevde ne işi var?
Biliyorlarsa Görevi kötüye kullanma var...

Nerden baksan iler tutar yanı yok...

Neyse...
Artık ben bulaşmayacağım...

Bence bulsunlar yasaklayanları dövsünler(!)...
Hem benim derdim değil ki?

keşfetmekiçinbak
14.08.11, 20:04

Yasaya göre çıkarılan yönetmeliğin ilgili bölümünün nasıl uygulanacağını açıklar.

Yani neymiş...

Dolayısı ile Tebliğde yazan her şey, yönetmeliğin, dolayısıyla kanunun nasıl uygulanacağını belirtirmiş.

Neyse...

Bence bulsunlar yasaklayanları dövsünler(!)...

:):):) Federasyonlardan önce hiç olmazsa her ile bir dernek dedik. Dinletemedik! Adam gitti kafasına göre fedarasyon kurdu ( parasıyla değil mi kime ne doğru bize ne )...
Hali hazırda bir federasyon olduğuna göre. Sevgili Hakan kardeşim, konuyu İsmail beylerin federasyonu kanalıyla irdelemekte fayda var. Ne de olsa bir üst merci ;) . Hadi canım hadi.

mhakanbasar
15.08.11, 09:06
:):):) Federasyonlardan önce hiç olmazsa her ile bir dernek dedik. Dinletemedik! Adam gitti kafasına göre fedarasyon kurdu ( parasıyla değil mi kime ne doğru bize ne )...
Hali hazırda bir federasyon olduğuna göre. Sevgili Hakan kardeşim, konuyu İsmail beylerin federasyonu kanalıyla irdelemekte fayda var. Ne de olsa bir üst merci ;) . Hadi canım hadi.

Tuncay abi konuyu buraya irdelemek veya irdeletmek maksadıyla taşımadım. Öyle niyetim olsaydı elbette farklı kanallardan her türlü girişimde bulunurdum. Mesajımı bir kez daha okursan şayet Oltacı dostlarımla Türkiye'de yaşanan bir gerçeği paylaşma arzusundan başka bir niyetimin olmadığını görürsün.İlgilenmek isteyenlerede dua ederiz o ayrı tabii. Bir devlet görevlisi çıktı ve dediğiki "tebliğ bir açıklamadır" Yıllardır tebliğ tebliğ diyoruz bunun için bir çok dostumuzu ve değerimizi kırdık vede incittik kavga ettik "hadi canım hadi" diyorsun incindim kırıldım bilesin :)

n/a
15.08.11, 10:28

Yani neymiş...

Neyse...

Bence bulsunlar yasaklayanları dövsünler (!)...

Nuri,

Gayet net ve açık özetlemişsin, ellerine sağlık.

:D:D:D:D:D

Nuri ERTİK
15.08.11, 15:39
Nuri,

Gayet net ve açık özetlemişsin, ellerine sağlık.

Abi, kopyala yapıştır yaptım yine,
Yasa maddelerini tek tek yazmak zor da:D

Ama yorumlar tamamen benim üretimim;)

İbrahim YILDIZ
15.08.11, 15:57
Abi, kopyala yapıştır yaptım yine,
Yasa maddelerini tek tek yazmak zor da:D

Ama yorumlar tamamen benim üretimim;)

Ne diyim sana ben Nuri Abi,
Demek ki söylenenler doğruymuş..:D:D

Bu konu ile ilgili yapılan bir girişimimiz var mı acaba?

Yada Tuncay Ağabey'in dediği gibi Federasyona iletelim durumu, onlar ilgilensinler.

Çünki daha üst merci nede olsa...

keşfetmekiçinbak
16.08.11, 19:19
Tuncay abi konuyu buraya irdelemek veya irdeletmek maksadıyla taşımadım. Öyle niyetim olsaydı elbette farklı kanallardan her türlü girişimde bulunurdum. Mesajımı bir kez daha okursan şayet Oltacı dostlarımla Türkiye'de yaşanan bir gerçeği paylaşma arzusundan başka bir niyetimin olmadığını görürsün.İlgilenmek isteyenlerede dua ederiz o ayrı tabii. Bir devlet görevlisi çıktı ve dediğiki "tebliğ bir açıklamadır" Yıllardır tebliğ tebliğ diyoruz bunun için bir çok dostumuzu ve değerimizi kırdık vede incittik kavga ettik "hadi canım hadi" diyorsun incindim kırıldım bilesin :)

Sevgili Hakan,
Konuyu paylaştığın için teşekkür ederiz. Mesajımı almışssın, mesaj yerini bulmuş. İncinecek kırılacak bir şey yok.
Türkiye'nin meseleleri bellidir, bunların arasında bizim ( amatör balıkçıların ) meselelerimiz de vardır. Bir çoğu bilerek ya da bilmeyerek göz ardı edilmektedir ( şimdilik ). Meselenin altını çizebiliyorsak ne mutlu bize. Umudumuz, yapanın yanına kar kalmayacağı ileri bir Türkiye'dir.

mhakanbasar
17.09.11, 22:49
Sevgili Hakan,
Konuyu paylaştığın için teşekkür ederiz. Mesajımı almışssın, mesaj yerini bulmuş. İncinecek kırılacak bir şey yok.
Türkiye'nin meseleleri bellidir, bunların arasında bizim ( amatör balıkçıların ) meselelerimiz de vardır. Bir çoğu bilerek ya da bilmeyerek göz ardı edilmektedir ( şimdilik ). Meselenin altını çizebiliyorsak ne mutlu bize. Umudumuz, yapanın yanına kar kalmayacağı ileri bir Türkiye'dir.
Ben üst makama gitmedim Tuncay abi ama senin mesaj hakkaten yerini bulmuş birileri üst makama gitmiş.:D
http://www.oltacilar.com/konyali-amator-balikcilardan-eylem-t9799.html

kulekreis
17.09.11, 23:48
Konu federasyon tarafından gündemde. Konyalı amatör balıkçılarla protestolar devam ediyor.

Nuri ERTİK
18.09.11, 19:09
Konu federasyon tarafından gündemde. Konyalı amatör balıkçılarla protestolar devam ediyor.

İyi de Reisim,

Durum YASA DIŞI...
yani yasaklamak kanuna aykırı...
Neyin gösterisidir anlamadım...

Yasaya aykırı davrananlar hakkında suç duyurusunda bulunursun.

Gösteri yapacaksan gider orada avlanırsın ve seni engelleyenler ya da sana ceza verenler hakkında, hak gaspından tut görevi kötüye kullanmaya kadar dava açarsın...
Böyle sokak süpürmek neyin nesi?
Neyin şov işi?
Ben bunu anlamadım açıkçası.

kulekreis
18.09.11, 21:19
İyi de Reisim,

Durum YASA DIŞI...
yani yasaklamak kanuna aykırı...
Neyin gösterisidir anlamadım...

Yasaya aykırı davrananlar hakkında suç duyurusunda bulunursun.

Gösteri yapacaksan gider orada avlanırsın ve seni engelleyenler ya da sana ceza verenler hakkında, hak gaspından tut görevi kötüye kullanmaya kadar dava açarsın...
Böyle sokak süpürmek neyin nesi?
Neyin şov işi?
Ben bunu anlamadım açıkçası.

Nuri cim sen yerden göğe kadar doğrusun. İşin içeriğini burada açıklamak istemiyorum. selamlar.